Hocam öncelikle çok teşekkürler. İçimi bir nebze rahtlattınız. Dediğiniz gibi yapmak da istiyorum aslında. Ama tenefüslerde nerede vakit geçirmeliyim sizce? Öğretmenler odasıyla sigara odasında mı otursam yarı yarıya? Yani bilmiyorum hocam adapte olamadım. O kadar yoğunum ki. Çok yanlış branş seçmişim. Okul olarak da zaten kötü okul kötü idareci. İki haftadır hastayım inanın. Ayaklarım geri geri gidiyor artık. Nasıl geçecek bilmiyorum çok yoruldum. Seneler boyu bu işi yapabilir miyim onu da bilemiyorumMerhaba meslekte 17. Yıkıma girdim pek çok şehirde farklı kademelerde çalıştım,okul ortamları üç aşağı 5 yukarı bahsettiğiniz gibidir gruplaşmalsr vardır taraflar vs . Benim şansıma hep kafa dengi insanlar oldu enerji alamadan da kısıtlı muhabbet çevresinde döndü ilişkilerim. Size tavsiyem madem okul ortamımız kötü sadece okula işe gider Gibi gidip elinizden geleni yapın herkesle minimum ilişkide size davranıdldigi gibi karşılık verin, sosyal aktivitelerde kurslarda vs arkadaş çevrenizi oluşturun okul ve hissettirdiği duygular okulda kalsın. Şahane öğrenci, idareci okul ortamı şans artık ve çok az kaldı.
O kadar güzel tanımlamışsınız ki. Ait değilmiş gibi hissettiriyorlar bana bu davranışlarıyla dediğiniz gibi. Normalde görmezden gelip muhabbete dahil olmaya çalışıyorum hep. Bu aralar o kadar yapamamaya başladım bunu. Hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum ama kendimi yalnızlaştırmak da istemiyorum bu mantıklaMerhaba, okul ortamları maalesef ki böyle. Nerde çokluk orda bokluk dedikleri türden. Bizim okulumuzda derslik sistemi var sınıflarımız bize ait, ben de öğretmenler odasına inmeyi tercih etmiyorum ve teneffüslerde sınıfımda takılıyorum ya da yakın arkadaşım pdrci onun odasına gidiyorum. Keşke böyle bir imkanınız olsa. Çünkü ait ve dahil hissetmediğin yerde durmanın can sıkıcı olduğunu anlayabiliyorum…
Branşıniz ne? Ben İlk görev yerini puanımin bayağı altında doğuda bı ilçeyi bilerek seçip gitmiştim Tatvan a , okul ortamım iyi olsa da idare çok katıydı ağladığım zamanı da bilirim ama kendinizi hemen demoralize etmeyin, ilelebet orda kalmayacaksin. Bence her iki ortamda da bulun iyice gözlemle ortamı dedikodu dönüyorsa zaten sessiz kalırsın daha çok yeni bu duyguları yaşaman da çok normal yaşadıkça tecrübe edeceksin her şeyiHocam öncelikle çok teşekkürler. İçimi bir nebze rahtlattınız. Dediğiniz gibi yapmak da istiyorum aslında. Ama tenefüslerde nerede vakit geçirmeliyim sizce? Öğretmenler odasıyla sigara odasında mı otursam yarı yarıya? Yani bilmiyorum hocam adapte olamadım. O kadar yoğunum ki. Çok yanlış branş seçmişim. Okul olarak da zaten kötü okul kötü idareci. İki haftadır hastayım inanın. Ayaklarım geri geri gidiyor artık. Nasıl geçecek bilmiyorum çok yoruldum. Seneler boyu bu işi yapabilir miyim onu da bilemiyorum
Tenefusleri sınıfta öğrencilerle geçirmek daha mantıklı olabilir sizin içinHerkese merhabalar. Desteğinize ve önerilerinize ihtiyacım var. Yeni atanmış öğretmenim. Öğretmenlere ve okula adapte olamadım. Ekstra çok yoğun bir ders programım var. Ne mesleki doyumum ne idealistliğim kalmadı artık. Çok çabalıyorum, çocuklara değer veriyorum boş ders geçirmiyorum. Ama branşım çok zor ne yazık ki. Çocuklar yine de sever beni ama idare etmek ve bomboş bakışlarla karşılaşmak çok yıprattı. Tabi diğer bir sürü şey.
Diğer yandan okulumuz çok sorunlu. Öğretmenler odasına gitmiyorum geldiğimden beri çok. Diğer sigara içilen odadayım. Orada ortam daha düzgün diğer tarafa göre ama orası da çok düşüncesiz bazen. Öğretmenler odasındakilere karşılar ve bazen benden de taraf tutmamı bekliyor gibiler. Kız grubu oluşturmuşlar iki üç kişilik zaten. Aralarına almıyorlar. Tek tek iyiler ama kalan zamanda dışlanıyormuş gibi hissettiriyorlar. Mesela odada dört kişiyiz buluşma planlıyorlar. Kibarlık olsun diye bana sormuyorlar bile. Bu tarz olaylar çok sık yaşanıyor. Aynı ilçede diğer atanan arkadaşlarım ortamı çok farklı. Aşırı ince düşünce de beklemiyorum artık ama zıt gidip laf çakmaya da çalışmasınlar istiyorum. Zaten o kadar yoruluyorum ki. Tenefüste nerede takılsam bilemedim artık inanın. Kafa dinleyip tek başıma oturabileceğim bir oda olsa keşke diyorum. Daha politik ilerlemek istiyorum okulda artık. Neler önerirsiniz bana? Tamam mükemmel ortam beklentim de kalmadı zaten de en azından üç dört yılım zehir olmasın istiyorum.
Kizcagiz dinlenmesin mi yaTenefusleri sınıfta öğrencilerle geçirmek daha mantıklı olabilir sizin için
Siz bir organizasyon yapıp o arkadaşları davet etseniz belki kaynaşmak için bir ortam olur.Herkese merhabalar. Desteğinize ve önerilerinize ihtiyacım var. Yeni atanmış öğretmenim. Öğretmenlere ve okula adapte olamadım. Ekstra çok yoğun bir ders programım var. Ne mesleki doyumum ne idealistliğim kalmadı artık. Çok çabalıyorum, çocuklara değer veriyorum boş ders geçirmiyorum. Ama branşım çok zor ne yazık ki. Çocuklar yine de sever beni ama idare etmek ve bomboş bakışlarla karşılaşmak çok yıprattı. Tabi diğer bir sürü şey.
Diğer yandan okulumuz çok sorunlu. Öğretmenler odasına gitmiyorum geldiğimden beri çok. Diğer sigara içilen odadayım. Orada ortam daha düzgün diğer tarafa göre ama orası da çok düşüncesiz bazen. Öğretmenler odasındakilere karşılar ve bazen benden de taraf tutmamı bekliyor gibiler. Kız grubu oluşturmuşlar iki üç kişilik zaten. Aralarına almıyorlar. Tek tek iyiler ama kalan zamanda dışlanıyormuş gibi hissettiriyorlar. Mesela odada dört kişiyiz buluşma planlıyorlar. Kibarlık olsun diye bana sormuyorlar bile. Bu tarz olaylar çok sık yaşanıyor. Aynı ilçede diğer atanan arkadaşlarım ortamı çok farklı. Aşırı ince düşünce de beklemiyorum artık ama zıt gidip laf çakmaya da çalışmasınlar istiyorum. Zaten o kadar yoruluyorum ki. Tenefüste nerede takılsam bilemedim artık inanın. Kafa dinleyip tek başıma oturabileceğim bir oda olsa keşke diyorum. Daha politik ilerlemek istiyorum okulda artık. Neler önerirsiniz bana? Tamam mükemmel ortam beklentim de kalmadı zaten de en azından üç dört yılım zehir olmasın istiyorum.
Çok teşekkürler, özellikle sizin desteğiniz ekstra iyi geldi. İnsanlarla konuşmuyor değilim. Sürekli her konuya konuşuyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum herkese. Soğuk biri de değilim. Ama aralarına almak istemiyorlar kimseyi. Mesela 4 5 kişi ortamda oturuyoruz, ben de varım orada. Birlikte gezi planı yapıyorlar ama ağız ucuyla sormuyolar bile bana. Yeni atanan diğer arkadaşıma da aynı şekilde. O erkek olduğu için sadece erkekler biraz daha içine alıyor çağırıyorlar onu. Beni kimse çağırmıyor. İdare de ekstra işimi zorlaştırıyor. Yani üstümdeki yüke ektra dayanmaya çalışıyorum. Ama burada bile insanlar tam anlamamış beni. Direkt yargılamışlar. Geldiğim yerde böyle şeyler görmedim hiç. Farklı ortam farklı kültür ve farklı dil çok yorucu oluyor bazen. Okulda da bu şekilde yalnız hissedince ve anlaşılmayınca iyice gitmek istemez oldum. Beni anladığınız için çok teşekkür ederim sizeBranşıniz ne? Ben İlk görev yerini puanımin bayağı altında doğuda bı ilçeyi bilerek seçip gitmiştim Tatvan a , okul ortamım iyi olsa da idare çok katıydı ağladığım zamanı da bilirim ama kendinizi hemen demoralize etmeyin, ilelebet orda kalmayacaksin. Bence her iki ortamda da bulun iyice gözlemle ortamı dedikodu dönüyorsa zaten sessiz kalırsın daha çok yeni bu duyguları yaşaman da çok normal yaşadıkça tecrübe edeceksin her şeyi
Davet edebileceklerimi ettim ama ekstra adım atmayacağım artık sanırım. İnsanlar köstek olmasın yeterli şu an. Artık yardımlarını da beklemiyorum. Allah yardımcım olsunSiz bir organizasyon yapıp o arkadaşları davet etseniz belki kaynaşmak için bir ortam olur.
Bunu ben de düşünüyorum. Bir köşe aramaya çalışacağım yarın. Normalde sınıfta kalayım gibi düşünmüştüm ama yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi bahçeye bile çıksam nöbetçi öğretmen muamelesi görüp durmadan şikayete gelen bir sürü çocukla uğraşmak zorunda kalıyorum. Sınıf hiç olmaz yani. Ama dediğiniz köşe arama olayını deneyeceğim yarınÖğretmen değilim ama zamanında toplu çalışılan bir ortamda kutuplaşma olayını dibine kadar yaşamış biri olarak mesafede keramet vardır diyorum. Herkesle mesafeli olun. Ben arkadaşlarımı iş dışından seçmiştim iş arkadaşları iş yerinde kalırdı iş yerim dışında görüşme yapmazdım. Size bir kulaklık edinmenizi ve bir köşeye çekilip sevdiğiniz bir şarkıyı dinlemenizi yada film izlemenizi öneriyorum. Belki daha iyi hissedersiniz.
Sizin için dua edeceğim umarım kendinize uygun huzurlu bir köşe bulursunuz. Ve umarım iş dışında da şahane arkadaşlarınız olur da sosyalleşip stres atarsınız.Bunu ben de düşünüyorum. Bir köşe aramaya çalışacağım yarın. Normalde sınıfta kalayım gibi düşünmüştüm ama yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi bahçeye bile çıksam nöbetçi öğretmen muamelesi görüp durmadan şikayete gelen bir sürü çocukla uğraşmak zorunda kalıyorum. Sınıf hiç olmaz yani. Ama dediğiniz köşe arama olayını deneyeceğim yarın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?