• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum ARTIKKKK

olan olmus tamam, demekki esinde sende cok dolmussunuz.
gereksiz buyumus kavganiz. ama ortada oyle abartilacak bi sorun yok. ustelik empati kurdugumda esinize hak bile verdim.
biz kadinlarin biturlu anlamak istemedigi sey; et tirnaktan ayrilmaz. sen onu ailesinden uzaklastiramazsin. size destek olsalarda olmasalarda (ki mecbur degiller) onlar onun annesi babasi. kadinlar politik olmayi ve bi sekilde orta yolu yapamadigi surece kocasiyla mutlu olamaz. ben bunu bilir bunu soylerim. kv ve kp ile gorusmeyen kadinlarin evliliklerinde bi sure sonra ciddi catlakliklar el veriyo. cunku kocalari icten ice bunu cok kafaya takiyo, ailesinin tasvip etmedigi kadinida kendine yakistiramiyo (gururunada yediremiyor ayrica).

her konuda kadinlar ates puskuruyo kv ve kp'e. yahu hep mi onlar hatali, hep mi onlar yanlis. bi silkelenin kendinize gelin. esinizle UZUN VAADEDE mutlu olma yolunda ilk altin kural 'kv ve kp ile anlasabilmek'! hala idrak edemeyenler var maalesef.

Bu bizim aldigimiz 3 ev tayinden dolayi yani hayırlı olsun niyetiyle bir kutu kibrit bile almadılar.
Benim Ailem yapınca çok eziliyor çok.
Ailesi zeytin yağı üretip satıyor.
Ve bize verdikleri zeytin yağı yılda 15 lt geçmez.
Oğlumu sünnet ettirdik 3 ay önce yaraya zeytin yağı dökmem gerekiyor ben istemek istemedim eşime sen işte dedim onunla konuşurken tamam demişler sonra beni arıyorlar daha 1 ay önce 5 lt vermedikmi diye.
Neye uğradığımi şaşırdım birsey demedim ama bozuldum tabi eşime anlattım birdaha ben yanında yokken açma tlf dedi.ben yanjndayken böyle konuşamazlar dedi.
Ama kadın inatla arıyo bende açtım ayıp ettiniz dedim.daha birde kendi kusuyo hanim efendi 3 ay oldu aramiyor oğlunu.
Yeni evin hayırlı olsun bile demedi
Ya da ben böyle biliyorum sanmiyirum ama eşim gizliyor
her ne olursa olsun, eşine ailesi ile ilgili yorum yapma. haklı olsan bile eşinin iki kat zoruna gidiyordur. kaç senelik evliliğiniz de ailesinden bir şeyler beklemeyi artık bırakmalıydınız.
bundan sonra tek yorumunuz "olsun hayatım. ailendir. böyle kabul edeceğiz."
bu kadar. o övse de yerse de sadece dinle. ailesi köstek olsa da sen dillendirme. zeytinyağı onlardan gelmesin yeter ki huzurunuz kaçmasın.

her ne olursa olsun, eşine ailesi ile ilgili yorum yapma. haklı olsan bile eşinin iki kat zoruna gidiyordur. kaç senelik evliliğiniz de ailesinden bir şeyler beklemeyi artık bırakmalıydınız.
bundan sonra tek yorumunuz "olsun hayatım. ailendir. böyle kabul edeceğiz."
bu kadar. o övse de yerse de sadece dinle. ailesi köstek olsa da sen dillendirme. zeytinyağı onlardan gelmesin yeter ki huzurunuz kaçmasın.
Inan birseyler yapmalarını bende istemiyorum çünkü gorgusuzce hep önüme isterler.
Ben onlara hirslaniyor gorusmuyir beraberinde benim ailemide harcıyor.
Muhtemelen onlar fitliyo.
Benim Ailem bukadar iyi niyetli ve fedakâr davtaninca haksızlık etmesine tahammül edemiyorum.
Böyle büyüyor işte hiç yoktan.

Inan birseyler yapmalarını bende istemiyorum çünkü gorgusuzce hep önüme isterler.
Ben onlara hirslaniyor gorusmuyir beraberinde benim ailemide harcıyor.
Muhtemelen onlar fitliyo.
Benim Ailem bukadar iyi niyetli ve fedakâr davtaninca haksızlık etmesine tahammül edemiyorum.
Böyle büyüyor işte hiç yoktan.
iyi düşün. sen eşini ailenin iyiliklerinden dolayı eziyor, küçümsüyor musun? eşin de böyle bir hissiyat oluşturduysan "sana da ailene de" diyebilir.başa kakılan iyilik düşman eder

olan olmus tamam, demekki esinde sende cok dolmussunuz.
gereksiz buyumus kavganiz. ama ortada oyle abartilacak bi sorun yok. ustelik empati kurdugumda esinize hak bile verdim.
biz kadinlarin biturlu anlamak istemedigi sey; et tirnaktan ayrilmaz. sen onu ailesinden uzaklastiramazsin. size destek olsalarda olmasalarda (ki mecbur degiller) onlar onun annesi babasi. kadinlar politik olmayi ve bi sekilde orta yolu yapamadigi surece kocasiyla mutlu olamaz. ben bunu bilir bunu soylerim. kv ve kp ile gorusmeyen kadinlarin evliliklerinde bi sure sonra ciddi catlakliklar el veriyo. cunku kocalari icten ice bunu cok kafaya takiyo, ailesinin tasvip etmedigi kadinida kendine yakistiramiyo (gururunada yediremiyor ayrica).

her konuda kadinlar ates puskuruyo kv ve kp'e. yahu hep mi onlar hatali, hep mi onlar yanlis. bi silkelenin kendinize gelin. esinizle UZUN VAADEDE mutlu olma yolunda ilk altin kural 'kv ve kp ile anlasabilmek'! hala idrak edemeyenler var maalesef.
Evet çooook doğmuşum.
Bu arada ah şu politik olmak olayı varya sifirim sifir.kesinlikle katılıyorum mutluluk için şart.becebilen kadinlarada hayranım..

eşin kesinlikle anneci değil. anneci olsaydı çok çok çok daha farklı olur, annesine önce eşimle iyi olmalısınız diyemez, sana ben yokken konuşma onlarla, benim yanımda öyle konuşamazlar falan diyemezdi. ama kendi ailesinin yaptıklarından dolayı senin ailenin yanında ezikleniyor. bence resmen komplekse girmiş. bu durum anneci olmasından daha iyi. düşünsene bir de annesinin yaptıklarına sürekli bir haklılık payı verseydi... çok daha kötü olurdu.

bence aşılamayacak bir konu değil... ama nasıl aşılır ben de bilmiyorum. biraz zaman tanıyın birbirinize... kızının sana arkadaşını örnek gösterdiğini eşin biliyor mu?

bu arada bu evlilik yürümez, boşanın gitsin gibi yorum yazanların nasıl bir dünyası var anlamış değilim. heralde ya bekarlar ya da çok evlilik geçirmişler veya dört dörtlük hiç sorunsuz bir evlilikleri var.

ama bu kadar küslük sonucu vereceğiniz tepki çok önemli.. hepten kendinizi ezdirirseniz adam bu hareketleri yapmayı alışkanlık haline getirebilir. dikkat.

iyi düşün. sen eşini ailenin iyiliklerinden dolayı eziyor, küçümsüyor musun? eşin de böyle bir hissiyat oluşturduysan "sana da ailene de" diyebilir.başa kakılan iyilik düşman eder
Hayır küçümsemiyorum.
Sadece o aileme bu şekilde yaklaştığı zamanlar ayıp değilmi bak onlar bize her konuda destek diye söylüyorum

eşin kesinlikle anneci değil. anneci olsaydı çok çok çok daha farklı olur, annesine önce eşimle iyi olmalısınız diyemez, sana ben yokken konuşma onlarla, benim yanımda öyle konuşamazlar falan diyemezdi. ama kendi ailesinin yaptıklarından dolayı senin ailenin yanında ezikleniyor. bence resmen komplekse girmiş. bu durum anneci olmasından daha iyi. düşünsene bir de annesinin yaptıklarına sürekli bir haklılık payı verseydi... çok daha kötü olurdu.

bence aşılamayacak bir konu değil... ama nasıl aşılır ben de bilmiyorum. biraz zaman tanıyın birbirinize... kızının sana arkadaşını örnek gösterdiğini eşin biliyor mu?

bu arada bu evlilik yürümez, boşanın gitsin gibi yorum yazanların nasıl bir dünyası var anlamış değilim. heralde ya bekarlar ya da çok evlilik geçirmişler veya dört dörtlük hiç sorunsuz bir evlilikleri var.

ama bu kadar küslük sonucu vereceğiniz tepki çok önemli.. hepten kendinizi ezdirirseniz adam bu hareketleri yapmayı alışkanlık haline getirebilir. dikkat.
Evet tamamen katılıyorum.
Ama beni neyle yaraliycagini biliyor.dün babasını falan arayıp konuşuyor sanki hicbirsey olmamış gibi.
Icerledim bende onlar onca şey yapıyor onlara karşı değişen hiçbir şey yok
Biz ise 4 gündür küsüz umrunda değil.
Ama bende taviz vermiyorum tabiki.
Sadece bekliyorum.

Hayır küçümsemiyorum.
Sadece o aileme bu şekilde yaklaştığı zamanlar ayıp değilmi bak onlar bize her konuda destek diye söylüyorum
ailesini eleştirme ve aileni övme. arkadaşın dediği gibi politik ol. bekle hazmetsin. sen aileni savunmakadar için söylüyorsun ama eşin ailesinden dolayı kendisini ezik ve yetersiz hissediyor olabilir.
bence her şeyi akşam açık açık konuşun. belki de aranızda yanlış anlaşılmalar vardır.
bir de asla şiddete meyletmeyin ikiniz de. ve yatak ayırmayın. küsseniz de aynı yatakta yatın. yoksa öfke dinmiyor.

Ama beni neyle yaraliycagini biliyor.dün babasını falan arayıp konuşuyor sanki hicbirsey olmamış gibi.
Sadece bekliyorum.

ne olursa olsun onlar benim annemle babam diyodur. şimdi siz küssünüz diye hepten onlara sarılmasa bari... ayyy çok kötü olur yaaa... bir de onlara anlatırsa olanları... annesi de onu havai fişek gibi fişekler. sonra haksız olduğu halde tutabilene aşk olsun...

eşiniz hep böyle değil ise bir şey olmuş

"eşim onunla çarşıya çıkarsan birdaha benimle cikamazsin dedi.niye onlarsiz çıkmak istiyirmusum" cümlesinin altındaki nedeni bulmak lazım

yani hep senin ailen var benim ailem ya da biz yokuz gibi bir his oluşmuş

gezmeye de ailenle gidiyorsun gibi bir hava vermiş

ilk yazdıklarında bu vurguyu anlamamıştım ama oğluma annem bakıyor bizim evde deyince ben anladım eşinin hislerini esasen

onun ailesi uzakta senin ailen her şeyinize koşmuş ve sen onları da aileden görüyorsun halen

yani büyük birbirine destek olan kocaman bir aile

eşin ise kendisini dışlanmış hissediyor

siz haklısınız çoluk çocuksuz iki saat istemişsiniz ama eşiniz öyle algılamamış işte

bir de ertesi günü azıcık uyuyayım derken kardeşiniz arayınca gidelim demenize bozulmuş, uykusu varken onlar çağırdı hemen gidiyor diye

aynı şeyi erkekler yapsa kızarız zira

kalk şunu yap deriz adam uykum var der, sonra annesi arar hadi gidelim der

bütün kk kadınları adama bak, hani uykusu vardı, hemen ailesi çağırınca gitti vs vs der

bu arada 4 ayda 4 kere gittim yazmışsınız mesela sonra öğrendik ki anneniz zaten her gün size geliyor ve görüşüyorsunuz

eşinizle farklı pencereden bakıyorsunuz şu an

karşılıklı sakinleşince açık açık konuşun

bu arada onun kolunuzu bükmesi de sizin tırmalamanız da bunun çocuğun gözü önünde olması çok kötü

barışmasanız bile yıl başı için kızınıza birlikte bir sürpriz yapın
+1000 çok doğru.
Esinin uykusu varken uyuma cocuga bak ben uyuyacagim bi saat demişsin oda tamam demis sonra da kardesin arayinca gidelimmi demişsin ee adam kizar tabi ben senin esin değil miyim önceliğin niye ben değilim diye düşünmüş ben esimi taniyorsamda benim ki de alinir kizar.biraz esine öncelik ver.adam özel olduğunu anlasın.cocugun önünde tartışmayın.

bence de yatak ayırmayın. kızının sana ecemin annesi babası gibi mi olucaz dediğini, ayrı yattığınızı farkettiğini söyleyin bence. hatta bilmiyorum doğru bir fikir mi bilmiyorum ama hepten siz istiyorsunuz diye değil de çocuğunuz istiyor diye barışmayı sağlamak nasıl olur acaba?

Sadece bekliyorum.
babasıyla elbette konuşur, sen üstüne alınma. yorumlarına baktıkça ezmiyorum desen de belli ki eşine ailesi hakkında baskıcı davranıyorsun. bundan vazgeçmelisin.

ne olursa olsun onlar benim annemle babam diyodur. şimdi siz küssünüz diye hepten onlara sarılmasa bari... ayyy çok kötü olur yaaa... bir de onlara anlatırsa olanları... annesi de onu havai fişek gibi fişekler. sonra haksız olduğu halde tutabilene aşk olsun...
Yok anlatmaz ailesinin huzurumuzu kaçırmak için okadar çok Faliyeti olduki oda bu konuda güvenmiyor.
Ne olduklarını gayet iyi biliyorda işte....

bence de yatak ayırmayın. kızının sana ecemin annesi babası gibi mi olucaz dediğini, ayrı yattığınızı farkettiğini söyleyin bence. hatta bilmiyorum doğru bir fikir mi bilmiyorum ama hepten siz istiyorsunuz diye değil de çocuğunuz istiyor diye barışmayı sağlamak nasıl olur acaba?
Bilmiyorum ama müthiş kirginim.
Kızım 6 yaşında ama cin gibi maşallah.
Bana diyorki anne farkindamisin babaannemler seni parmağında oynatiyor.
Sen babamla kavga ediyorsunya tamda onların istediğini yapıyorsun....
Eşimin ailesinin bana karşı bir kaç kötü tavrına şahit olmuştu yavrum.babasına "artık annemde bende oraya gitmiycez çünkü onlar annemi üzüyor" diyor

Eşimin ailesinin bana karşı bir kaç kötü tavrına şahit olmuştu yavrum.babasına "artık annemde bende oraya gitmiycez çünkü onlar annemi üzüyor" diyor

ya kızınız ne kadar cin olsa da "farkindamisin babaannemler seni parmağında oynatiyor." cümlesi ona ait değildir bakın "artık annemde bende oraya gitmiycez çünkü onlar annemi üzüyor" cümlesi çocuk işidir ama üstteki çocuk işi değildir

o cümleyi duymuştur bir yerden

ya anneniz size demiştir ya da çocuğun yanında siz yokken konuşmuştur ya da siz birine dert yanarken söylemişsinizdir

çocuklar iyi gözlemcidir annelerinin sevmediğini vs çabuk anlar ama yetişkin cümleleri ile konuşmazlar, sadece duydu iseler tekrar ederler

Inanin
ya kızınız ne kadar cin olsa da "farkindamisin babaannemler seni parmağında oynatiyor." cümlesi ona ait değildir bakın "artık annemde bende oraya gitmiycez çünkü onlar annemi üzüyor" cümlesi çocuk işidir ama üstteki çocuk işi değildir

o cümleyi duymuştur bir yerden

ya anneniz size demiştir ya da çocuğun yanında siz yokken konuşmuştur ya da siz birine dert yanarken söylemişsinizdir

çocuklar iyi gözlemcidir annelerinin sevmediğini vs çabuk anlar ama yetişkin cümleleri ile konuşmazlar, sadece duydu iseler tekrar ederler
Inanin asla kızımın yanında konuşmam bu tür şeyleri.bu kavganın onun önünde olmasıda zaten ayrı bir travma.
Böyle bir cümleyi ne ben nede çevremde herhangi biri kurdu oneden le bukadar saskinim zaten

6 yaşında ki kızınızın gözü önünde sözlü ve harekete dayalı tartışmanız çok yanlış olmuş.hafızasının en özel yerlerine bunu kaydetti ve hiç silinmeyecek.annesi olarak onun çok değerlisisiniz.size söylenen yapılan herşeyi gözlemleyerek gardını alıyor dolayısıyla. mutsuz cocuk olmasını istemeyiz. daha kontrollü hareket etmelisiniz.
eşinizin anne babaıyla haklı sebeplere dayalı bile olsanız konuşmuyor durumda olduğunuz için eşiniz buna bozukk bence. size hak veriyor gibi görünmesi adilane yaklaşımcı olduğunu göstermek ama içsel olarakta ailevi bağlılığını taşıyor objektif değil. ne yaparsa yapsınlar ailemdir inanışını sizinde sergilemenizi sessizce bekliyor ama öyle değil malesef.kv ve kp onun anne babası. sizde ailenizle içli dışlı anlayışlı ilgili olunca size öfkeleniyor.onlara zaman ayırmanızı istemiyor. el kol hareketiyle yaptığınız tartışmanın kendiliğinden düzelmesi hiçbirşey olmamış gibi hayatınıza devam ederek sonuçlanması zor ihtimal. saknleştiğinizde konuşmalısınız derin derin

kızın birilerinden duyuyor olabilir.
kızını eşinin ailesine karşı dolduran sensin galiba. bu da büyük hata. hem eşin incinir. bırak kızın büyüyünce kendi karar versin. senin de hatan çok bu tartışmalarda.

Back
X