• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacagimi bilmiyorum, fikrinize ihtiyacim var..

qicik_sey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
12
6
86
Aksaray
Merhaba,
Bende buranin uzun zamandir takipcisiyim ama hic bi zaman konu acmadim, bu ilk konum. Evli ve tecrubeli bayanlarin fikrine ihtiyacim var.
Ben bir senedir evliyim, esimle severek evlendim, 6 ay ilikismiz vardi ve 1 senede nisanli kaldik, ayri evimiz var, ikimizde haftanin 5 gunu calisiyoruz onun yani sira, esim futbol oynuyor, haftada iki gun aksamlari antremani var ve Cumartesi gunu maci oluyor.
Ben cok duygusal biriyim, evliligimizin ilk zamanlarinda esimi hayatimin merkezine koydum, nasil mi mesela ben yemek yapmasini bilmiyordum, o yemek yemegi sevdigi icin ugrasa ugrasa yemek yapmayi ogrendim, sonra ona kendisini ozel hissetdirecek herseyi yapmaya calisiyordum, internetten erkekler nelerden hoslanir diye yazip onlari uyguluyordum ve onunda beni ayni sekilde hayatinin merkezine koymasini istedim, ama zamanla fark ettim ki o beni hayatinin merkezine koymuyor, bende onun gibi yaptim ve onun hayatimin merkezinden yavas yavas cikardim. Haftasonu planlarimi tek basima yapmaya basladim, arkadaslarimla geziyordum veya tek basima gezmeye gidiyordum. Ha birde evin temizligi vardi, ilk baslarda hic yardim etmezdi cunku kaynanam herzaman arkasini toplardi ama yavas yavas ogrettim ona, ama her zaman benim soylemem gerekiyor su yaparmisin diye yada kus oldugumuz zaman gelip yapiyor ama ozaman pek bir manasi oldugunu soyleyemem.
Bir senedir hep biseyler icin ben ugrastim, hani erkekler duz mantik derler ya benim esimde oyle. Bende onun icin esime acik acik beklentilerimi soyluyordum, ama soyledigimden bir hafta sonra unuturdu. Bana gore biraz bencil, sadece kendi zevkine gore yasamaya calisiyor. oyun oynamayi ve film bakmayi cok sevdigi icin haftsonlarini bunlara ayiriyor. Gece gec vakte kadar oyun oynayip veya film bakiyor. Bende haftasonuda olsa 12 gibi yatiyorum cunku bunyem zayif oldugu icin cabuk yoruluyorum. Boyle seylerde benim daha cok kendimi icime kapatmama sebeb oldu. Onun isteklerine ve dusuncelerine pek onem vermemeye basladim, onun yaptigi gibi kendi hayatimi yasamaya basladim ve tabi butun bunlar bizim cinsel iliskimizde yansidi. Cok utanarak yaziyorum ama konuyu iyi anlamaniz icin yazmam lazim sanirim. Ilk seferinde ben cok korktugum icin baya aci cektim, sonra balayinda felan daha rahat olmaya basladi sonralari bizim cinsel hayatimiz ilk zamanlar haftada 2 sefer oluyordu, sonra sadece haftasonlari olmaya basladi bu sure icindede cogu zaman talep benden geliyordu, ona suprizler felan yapardim ve simdi ise haftada 2 sefer. Ve bu bende cinsel arzuyu yok etmeye basladi. Artik birlikte olmak istemiyorum. Ve cinsel arzum olmamasindan dolayi sanirim esimin yaptigi hersey bana batiyor, cok kolay kavga cikartabiliyorum. Ha alttan almiyormuyum tabi ki yeri geldiginde alttanda aliyorum. Sizce ne yapmaliyim? Ben istiyorum ki esim bana cok onem gostersin, beni hayatinin merkezine koysun, benimle birlikte olabilmek icin filminden veya oynundan vazgecsin. Sanirim imkansizi istiyorum ama suan ki halimiz devam ederse ben cok mutsuz olacam sanki.

Yorumlariniz icin simdiden tskler

Merhaba,
Bende buranin uzun zamandir takipcisiyim ama hic bi zaman konu acmadim, bu ilk konum. Evli ve tecrubeli bayanlarin fikrine ihtiyacim var.
Ben bir senedir evliyim, esimle severek evlendim, 6 ay ilikismiz vardi ve 1 senede nisanli kaldik, ayri evimiz var, ikimizde haftanin 5 gunu calisiyoruz onun yani sira, esim futbol oynuyor, haftada iki gun aksamlari antremani var ve Cumartesi gunu maci oluyor.
Ben cok duygusal biriyim, evliligimizin ilk zamanlarinda esimi hayatimin merkezine koydum, nasil mi mesela ben yemek yapmasini bilmiyordum, o yemek yemegi sevdigi icin ugrasa ugrasa yemek yapmayi ogrendim, sonra ona kendisini ozel hissetdirecek herseyi yapmaya calisiyordum, internetten erkekler nelerden hoslanir diye yazip onlari uyguluyordum ve onunda beni ayni sekilde hayatinin merkezine koymasini istedim, ama zamanla fark ettim ki o beni hayatinin merkezine koymuyor, bende onun gibi yaptim ve onun hayatimin merkezinden yavas yavas cikardim. Haftasonu planlarimi tek basima yapmaya basladim, arkadaslarimla geziyordum veya tek basima gezmeye gidiyordum. Ha birde evin temizligi vardi, ilk baslarda hic yardim etmezdi cunku kaynanam herzaman arkasini toplardi ama yavas yavas ogrettim ona, ama her zaman benim soylemem gerekiyor su yaparmisin diye yada kus oldugumuz zaman gelip yapiyor ama ozaman pek bir manasi oldugunu soyleyemem.
Bir senedir hep biseyler icin ben ugrastim, hani erkekler duz mantik derler ya benim esimde oyle. Bende onun icin esime acik acik beklentilerimi soyluyordum, ama soyledigimden bir hafta sonra unuturdu. Bana gore biraz bencil, sadece kendi zevkine gore yasamaya calisiyor. oyun oynamayi ve film bakmayi cok sevdigi icin haftsonlarini bunlara ayiriyor. Gece gec vakte kadar oyun oynayip veya film bakiyor. Bende haftasonuda olsa 12 gibi yatiyorum cunku bunyem zayif oldugu icin cabuk yoruluyorum. Boyle seylerde benim daha cok kendimi icime kapatmama sebeb oldu. Onun isteklerine ve dusuncelerine pek onem vermemeye basladim, onun yaptigi gibi kendi hayatimi yasamaya basladim ve tabi butun bunlar bizim cinsel iliskimizde yansidi. Cok utanarak yaziyorum ama konuyu iyi anlamaniz icin yazmam lazim sanirim. Ilk seferinde ben cok korktugum icin baya aci cektim, sonra balayinda felan daha rahat olmaya basladi sonralari bizim cinsel hayatimiz ilk zamanlar haftada 2 sefer oluyordu, sonra sadece haftasonlari olmaya basladi bu sure icindede cogu zaman talep benden geliyordu, ona suprizler felan yapardim ve simdi ise haftada 2 sefer. Ve bu bende cinsel arzuyu yok etmeye basladi. Artik birlikte olmak istemiyorum. Ve cinsel arzum olmamasindan dolayi sanirim esimin yaptigi hersey bana batiyor, cok kolay kavga cikartabiliyorum. Ha alttan almiyormuyum tabi ki yeri geldiginde alttanda aliyorum. Sizce ne yapmaliyim? Ben istiyorum ki esim bana cok onem gostersin, beni hayatinin merkezine koysun, benimle birlikte olabilmek icin filminden veya oynundan vazgecsin. Sanirim imkansizi istiyorum ama suan ki halimiz devam ederse ben cok mutsuz olacam sanki.

hatayı hep başta yapıyoruz
adamları bulunmaz hint kumaşı sanıp gel tepeme otur diyoruz
sonra başım agrıdı yoruldu bunu burdan nasıl indirsek diye sızlanıyoruz
bu hatayı pek çok bayan yapıyor
ama siz önleminizi almaya başlamışsınız
adam eve geç geliyor film izliyor maça gidiyor bu adamla ne zaman görüşüp beraber olacaksınki vakitmi var sanki
senin yerinde ben olsam ben yaklaşmazdım onun yaklaşmasınıı beklerdim heralde

hatayı hep başta yapıyoruz
adamları bulunmaz hint kumaşı sanıp gel tepeme otur diyoruz
sonra başım agrıdı yoruldu bunu burdan nasıl indirsek diye sızlanıyoruz
bu hatayı pek çok bayan yapıyor
ama siz önleminizi almaya başlamışsınız
adam eve geç geliyor film izliyor maça gidiyor bu adamla ne zaman görüşüp beraber olacaksınki vakitmi var sanki
senin yerinde ben olsam ben yaklaşmazdım onun yaklaşmasınıı beklerdim heralde

bende son zamanlarda oyle yapiyordum ama onun yaklasmasida iki haftada bir oluyor. bu sebebden dolayi artik bende hic istemedigimi soyleyecegim. dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama bide boyle deneyecem

bende son zamanlarda oyle yapiyordum ama onun yaklasmasida iki haftada bir oluyor. bu sebebden dolayi artik bende hic istemedigimi soyleyecegim. dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama bide boyle deneyecem

hiç istemedigini söylersen adamı dışarı yönlendirmiş olursun

mutsuz olduğunuz şeyleri eşinize söylesenizde göz boyama adına bir müddet sizin istediğiniz gibi olacaktır ama sonra yine eski eşiniz hooopp geri gelecektir
klasik erkek modeli demek gerekiyor galiba,yani birşeyleri değiştirmek için eşinizinde istemesi gerek

Canım zaten çoğu kavga gürültü cinsel tatminsizlikten çıkıyor
Eşin bu konuda isteksiz anladığım kadarıyla
Bu isteksizliğin en büyük sebeplerinden biri de dolu dolu herşeye vakit ayırıp-film,maç,oyun-
Sana ayırması gerekn zaman dilimini ayırmaması :20:
Tıpkı bizimle konuştuğun gibi,sakin bir şekilde eşinle güzelce konuş canım
Ama konuşmanın başında belirt,sözünü kesmeden sonuna kadar dinlesin seni
Senin konuşman bittikten sonra duygularını,hissettiklerini açıklasın
Biz çok fazla değer verdiğimiz için kıymetimiz bilinmiyor
Aslında yanlışın alasını başta biz yapıyoruz
Hiç bir şey için geç değil,bir şeyleri değiştirmek zor da değil
Bu maçlar çok mu önemli,rutin gitmesi mi gerekiyor ?
Haftada 2 gün olan maç randevusunu bire düşürerek başlayabilir işe
Haftada bir gün de oyun oynaması şartını öne sürebilirsin
Arkadaş toplantılarını sıklaştırın,başka erkeklerin eşine davranışlarından biraz olsun etkilenebillir
Tabi ki üsturuplu aileler olsun,görüştükleriniz :34:

Herhangi bir insanı "hayatının merkezine oturtmak" bana yanlış geliyor.Öncelik vermek ayrı bir şey ama bu kavram pek de sağlıklı gelmiyor.Evlenmenin bu demek olmadığını düşünüyorum.İnsanların kendi alanlarını koruyarak mutlu bir evlilik sürdürebileceğine daha çok inanırım.Üzgünüm ama ben biraz da sizin bakış açınızı hatalı buldum.Önce çıtanızı en üste koymuşsunuz sonra öyle olmayınca en alta.Mesela siz biraz eşinizin eksenine girin.Birlikte film izleyin, oyun oynayın.Siz onun zevklerine dahil olun.Belki yavaş yavaş onun da size tutumu değişir.Ben eşinizin sizi sevdiğini düşünüyorum, henüz çok yeni bir evlilik.Eşler karşı tarafa ayar vermek yerine "orta" yolların peşinde olmalı bence.Umarım en kısa zamanda çözülür sorunlar....

Taktik işe yaramıyor maalesef. Rahatsız olduğun şeyleri sakin ve ses tonunu yükseltmeden konuşman gerekiyor. Seni rahatsız eden şeyleri açıkça dile getirmelisin. Onlar düz mantık olduğu için taktikten falan anlamıyorlar.

Evlilikte hep beraber olunmayacağı gibi bireysel olarak da tek aktiviteler yapılmamalı sizin ilişkinizdeki gibi bence...

mesela film beraber izleyebilirsiniz...hem romantik de olur ..

oyun ne oynuyor bilmiyorum ama puzzle yapalım diyebilirsiniz ya da beraber oynayalım gibi..

artık evlilikten ziyade ev arkadaşlığına kaymaya başlamış ilişkiniz.

yüzyüze konuşup çözüm üretin.:31:

Siz bir türlü kuramamışsınız dengeyi nedense...
Hep uç noktalar da yaşamışsınız ilişkinizi ya çok ilgi göstermişsiniz yada inat yapıp çekmişsiniz...:19:
Eşiniz evliliğin ne olduğunun farkında değil sanırım , öncelikle sizinle ilgilenmesi için sizi sevmesi, merak etmesi , size değer vermesi lazım... Devamlı sizin zorlamanızla nereye kadar...

Maç izlemek,fulbol oynamak,oyun oynamak erkeklerin vazgeçilmezi gibi bişey..Bende ilk 1 ay nefret ederdim bundan istemezdim hiç..Ama şimdi eve oyun konsolu aldık birlikte oynuyoruz oyun hemde maç oynuyoruz,maç izliyoruz forma bile giyiyorum,haftada 1 defa film günümüz var birlikte izliyoruz..Evlilik böyle bişey..Ben eşime kırıldığım zaman eşim peşimde dolaşır,ama ben onu kırdıgımda aynı seyi yapmam umursamam bile..kişiliğim böyle çünkü benim hersey çok güzel gidiyo ama..Bence bu kadar takmayın eşiniz oyun oynuyosa sizde oynayn onunla,filmi brlikte izleyin..Doğru olan bu çünkü..

Merhaba,

canım şu şekilde yapsan mesela film mi izliyor ortak film seçin beğendiğiniz beraber izleyin evini sinemaya çevir patlamış mısır eşliğinde yada oyun mu oynuyor al eline pcye sende birlikte oynayalım ben de varım demelisin sen uzaklaştıkça inada biner soğursunuz birbirinizden

Eşin sosyal bir insan sanırım ve aslında bu güzel bir durum beraber oyun oynamak film izlemek
Aslında onlar bizim sevmediğimiz şeyleri yapınca onlara daha çok bağlanıyorlar
Keşke eşim de film izlemeyi sevseydi ya da beraber oyun oynasaydık ama yapmıyor tek zevki arkadaşları onun beraber eğlenceli vakit geçirebilirsiniz ve bu onunda hoşuna gider diye düşünüyorum düzelir inşallah zamanla

Son düzenleyen: Moderatör:
cmrmduru
Aynen senin dediğin gibi oluyor. Kosabiliyoruz konuşmuyoruz değil, ama bunu en fazla bir hafta tutabiliyor, sonra gene ayni seyler.

Lemonate
Esimin duz mantik olduğunu bildiğimden herzaman konuşarak çözmeye calistim ama daha dediğim gibi konusunca bir hafta aklinda kaliyor sonra gene basa donuyoruz. Esimin beni onemsedigini, sevdiğini biliyorum, beni kirmak istediği en son sey ama gel görelim ki bilmek yetmiyor, hissetmek, anlamak istiyor insan. Sanirim sorunda biraz ordan kaynaklaniyor, esimin arkadaslari esimden daha beter, yani onlarla kıyaslarsam esimin masallahi var.
aassdd
Ben demiyorum ki herseyi benim istediğim gibi yapsin veya sadece bana zaman ayirsin. Tabi ki yeri geldiği zamanlar o kendi arkadaslariyla takılacak bende kendi arkadaslarimla, hatta daha once ki konusmalarimizda anlasmistik bile o oyun(ps3) oynamak istediği zaman bana diyecek bende o rahat oynasin diye arkadaslarimla veya annemlere gidecektim, bunuda yaptık yapmadık degil ama evde olduğumuzda ilgisini istiyorum, beni sevdiğini duymak değil hissetmek istiyorum ve buda en doğal hakkim bana gore.
sonanda
Bu zamana kadar zaten butun dertlerimi konuşarak çözmeye calistim, ama bir seyi 3, 5 kere anlatmaktanda yoruldum artik. Surekli ben savaşıyorum, simdide onun savasmasini istiyorum.
DonukPudra
Beraber filmde izliyoruz izlemiyoruz degil, ama o haftada en az bir kere film bakmayi istiyor ve boyle hep silahli vuruslu filmler ve ingilizce oldugu icin alt yazilari okumak zorunda kaliyorum ben. Ama buda sigiyor insani, ben daha cok romantik veya turk filmleri sevmeyi severim. Bu zamana kadar ben onun istedigi filmlere baktim, ama hic bir zaman romantik bir filme beraber bakalim demedi. Buda zoruma gidiyor iste benim, ben onun gonlunu yapiyorum o neden benim kini yapmiyor?
marli
uc noktalarda yasadigimiz dogru ama bu tek benden kaynaklanmiyor, ikimizden kaynaklaniyor. Ben mesela konustugum zaman, ilgini istiyorum dedigim zaman benimle ilgileniyor uc noktada ama uc gun sonrada konustugumuzu unutuyor ve ben aylar sonra ben tekrar sorun yapmasam oda hic hatirlamiyor. Ve benim istedigim ben diyince degil, arada oyun oynamayi nasil akil edebiliyorsa benimlede ilgilenmeyi akil edebilsin. Ben onun hayat arkadasiyim, onunla ilgilenmek ve ilgi beklemek bana gore en dogal sey.
ezel90
Bizim sorunumuz hem kendi ozel ihtiyaclarimizi (oyun, film, arkadas gibi seyler) ve iliskimiz arasinda ki dengeyi kuramamiz. Esimin oyun oynamayi akil edipde bana ilgi gostermeyi akil edememesi zoruma gidiyor ve o oyundan nefret ediyorum. Onun icin onunla oynamak gibi bisey dusunemiyorum, icimden gelmiyor.
tripoliii
neden hep ben ona ayak uydurmak zorundayim ki? Neden o bir romantik film acip, mumlari yakip hadi gel film izleyelim demiyor? Bu sadece benim evliliğim değil ki, neden ben hep savasayim, yorulmaya basliyorum artik

Kimse kimseyi hayatının merkezi yapmamalı bence, hayatlarımız sevgili ve eş' ten ibaret değil ki, bir arkadaşım vardı sevgilisi hayatının tam merkezindeydi, dışarı çıkmasını, arkadaşlarıyla görüşmesini istemiyor, sürekli onlara çağırıyordu. Sanki kocası olmayacak ta evladı olacaktı çocuk, A' dan Z' ye ona endeksli, sonra düğünlerine 2 ay kala ayrıldılar. Arkadaş benim, ama nişanlısı olan çocuk için kurtuldu diyorum. Yapmayın böyle, kimseye kendinizi adamayın arkadaş çevremiz, akrabalarımız vakit geçirecek, paylaşımda bulunacağımız çok insan olmalı, tek insan değil.. :31:

Evliliğin ilk üç senesi anlaşmaya çalışmakla geçiyor. Bu sebeple evlilik zor! Benim gördüğüm evliliklerde genel olarak cinsellik ayda 2 defa oluyor. Sizde de aynısı. Eşinin maçları gerçekten maç mı? Süpriz yapıp gitsene, giderken de börek götür. Süprizzzz de:)
Gerçekten maçsa sorun değil. Arada süslü iç çamaşırları giy bu genellikle sabahları olsun ki o da zorlanmasın... Öncelikle nazlanmak istiyorsan önce onu dene istersen:) bu işin doğrusu yok deneye yanıla buluyor insan, çünkü her insanda farklı yöntemler tutuyor... Moralini bozma eşini sevdiğin sürece bu iş sürer... Sevgi biribce bitiyor, bir de beraber romantik yemeklere vs :54çıkın yoksa ölüyor aşk

Evliliğin ilk üç senesi anlaşmaya çalışmakla geçiyor. Bu sebeple evlilik zor! Benim gördüğüm evliliklerde genel olarak cinsellik ayda 2 defa oluyor. Sizde de aynısı. Eşinin maçları gerçekten maç mı? Süpriz yapıp gitsene, giderken de börek götür. Süprizzzz de:)
Gerçekten maçsa sorun değil. Arada süslü iç çamaşırları giy bu genellikle sabahları olsun ki o da zorlanmasın... Öncelikle nazlanmak istiyorsan önce onu dene istersen:) bu işin doğrusu yok deneye yanıla buluyor insan, çünkü her insanda farklı yöntemler tutuyor... Moralini bozma eşini sevdiğin sürece bu iş sürer... Sevgi biribce bitiyor, bir de beraber romantik yemeklere vs 4çıkın yoksa ölüyor aşk

Back
X