Ne yapacağımı bilmiyorum hiç..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırım istenmeyen bir gebelik
Benim de korktuğum birşey o yüzden seni anlıyorum
Ne yaparım ne düşünürüm bilemiyorum tabi yaşamadan bilemem tek bildiğim henüz bebek istemediğim
Sana sabırlar diliyorum
Otur düşün ölç tart
Zaten aldırma giib bir durumda eş imzası isteniyor sanırım, benim eşim asla atmazdı
Hayırlısı olsun çok zor
Allah isteyene versin

Ben de öyleydim.. Eşim bana karışmıyor. Zaten engel olsa intihar edebilecek psikolojideyim.

Ben de öyleydim.. Eşim bana karışmıyor. Zaten engel olsa intihar edebilecek psikolojideyim.
Bak seni anlıyorum canım, benim bebek istememenin sebepleri var, mesela Evliliğimin daha 1. Yılı bile dolmadı, yaşım küçük, eski hayatım ne olacak?, ben kendime eve ve kediye zor yetişiyorum, onu istediğim gibi yetiştirebilecek miyim, eş ailesi onu yetiştirirken müdahale edecek, kavga edeceğim, onu kendilerine çekecekler(yüzsüz eş ailesi ile anlaşamıyorum özellikle kv), şimdiden istemediğimizi bas bas bağırırken yatakodamıza karışıp sormaları beni daha da uzaklaştırıyor ve istemiyorum.
Sen de kendince istememe sebeplerini yaz düşün
Eğer aşılabilecek şeylerse aşılır
Değilse ve en önemlisi hazır değilsen burada intiharı ağzına alıyorsan senin hayatın daha değerli

Korunurken mi hamile kaldınız ? Diye bir kaç arkadaş sormuş. Ama cevap vermemişsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ve evet keşke sizin durumunuzdaki kişiler yerine gece gündüz bir evlat için yanıp tutuşan kadınlar anne olabilseydi.
Ama dünyada herkesin sınavı başka kimini vererek , kimini de vermeyerek imtihan ediyor Rabbim.

Bak seni anlıyorum canım, benim bebek istememenin sebepleri var, mesela Evliliğimin daha 1. Yılı bile dolmadı, yaşım küçük, eski hayatım ne olacak?, ben kendime eve ve kediye zor yetişiyorum, onu istediğim gibi yetiştirebilecek miyim, eş ailesi onu yetiştirirken müdahale edecek, kavga edeceğim, onu kendilerine çekecekler(yüzsüz eş ailesi ile anlaşamıyorum özellikle kv), şimdiden istemediğimizi bas bas bağırırken yatakodamıza karışıp sormaları beni daha da uzaklaştırıyor ve istemiyorum.
Sen de kendince istememe sebeplerini yaz düşün
Eğer aşılabilecek şeylerse aşılır
Değilse ve en önemlisi hazır değilsen burada intiharı ağzına alıyorsan senin hayatın daha değerli

Evet benziyor aslında söyledikleriniz. Ben de 3 4 ay oldu hemen hemen evleneli. Bir de uzaktık biraz yalnız kalmanın keyfini sürmek istiyorum. Hamilelik süreci, doğum, lohusa, eve binen misafir sürüsünü düşünmek bile istemiyorum. Ağlaması, sancısı, tuvalet eğitimi filan çok boğucu.

Bize de sürekli burnunu sokan bir kitle var. 3 ay olunca olmazsa "çocuğu olmuyor diye adını çıkartırım" dedi kv yüzüme. Şaka yapıyor sorsan.. Kimse öz annen değil.

Kendimi aldırmaya alıştırmaya çalışıyorum. Tüm gün de ruh gibiydim. Sadece böyle rahatlayabiliyorum nefes alabiliyorum. Çok üzgünüm.

Evet benziyor aslında söyledikleriniz. Ben de 3 4 ay oldu hemen hemen evleneli. Bir de uzaktık biraz yalnız kalmanın keyfini sürmek istiyorum. Hamilelik süreci, doğum, lohusa, eve binen misafir sürüsünü düşünmek bile istemiyorum. Ağlaması, sancısı, tuvalet eğitimi filan çok boğucu.

Bize de sürekli burnunu sokan bir kitle var. 3 ay olunca olmazsa "çocuğu olmuyor diye adını çıkartırım" dedi kv yüzüme. Şaka yapıyor sorsan.. Kimse öz annen değil.

Kendimi aldırmaya alıştırmaya çalışıyorum. Tüm gün de ruh gibiydim. Sadece böyle rahatlayabiliyorum nefes alabiliyorum. Çok üzgünüm.
Tuvalet eğitimi derken daha oraya çok var :)
3 ay daha çok yeniymiş ama olan olmuş
Hadsiz kv kişisi hepsi aynı
Otur eşinle ortak bir karar alın, sana destek olsun seni anlasın
Eve gelen misafirleri falan eş ailesine fırsat verme kendi aileni etrafında görmek iste hep en azından daha katlanılır olur, elalemin tanımadığın sonradan akraba olanlardansa.
Hayırlısı olsun canım benim pek de akıl vermek istemiyorum, senin bedenin senin kararın

Tuvalet eğitimi derken daha oraya çok var :)
3 ay daha çok yeniymiş ama olan olmuş
Hadsiz kv kişisi hepsi aynı
Otur eşinle ortak bir karar alın, sana destek olsun seni anlasın
Eve gelen misafirleri falan eş ailesine fırsat verme kendi aileni etrafında görmek iste hep en azından daha katlanılır olur, elalemin tanımadığın sonradan akraba olanlardansa.
Hayırlısı olsun canım benim pek de akıl vermek istemiyorum, senin bedenin senin kararın

Ben üni.ye kadar düşünürüm salsan.. :) Teşekkür ederim yorumun, desteğin için. Senin için de olmasını istediğin şeyler vaktinde ve hayırla olur umarım. İyi geceler. ❤

Omer efe (3) hamile kaldigimda cok kucuktum. Okdr kucuktum ki (21) neden iste.edigimi ne icin korktugumu bile bilmiyordum. Istemiyordum hayallerim farkliydi. Esim.turkiyede ben almanyadaydim evlenmeden kavusmamiz zordu baya. Ben okuyordum ,kendim cocuktum ve bunu doyasiya yasiyordum. Onlemini almadigim icin kendimden nefret ediyordum.isin kotusu istemedigimi soyleyemiyordum. Benden baskalari okdr mutluydu ki. 9 ayim mutsuz gecti. Allahin gucune git.esinden de korkuyordum.ama icim isinmiyordu.esimi okdr seviyordum ki ,ya diyrodum kalbim okdr buyuk mu.esimden baskasi i sevebilirmuyim. Bebege gunah degilmi sevemezsem eger. Sonra oglum dogdu. B3n anne oldum. Kolik bir bebekti hep aglardi. Ama oyle bir bakardi ki Asi panda kardes... sevginin anlamini ogretiyor cocuk dedigin. Seni ölesiye seviyor. Oyle seviyor ki senin sevginsiz yasayamiyor. kokusu sana sifa oluyor. Hele birde dillendigi zaman. En cokta seni seviyor. Ama kosulsuz seviyor. Koca milleti ona hozmet edersen , isini gorevini yerine getirirsen sever. Ama cocuk kosulsiz seviyor. Yani kissadan hisse iyiki dogurmusum dibine kdr sevilmeyi ogretti bana. Sesi ilac kokusu sifa oglum benim.

hayırlısı olsun ya once bocalarsınız ama sonra alısılır ınsanoglu oyle her ortama adapte olabılıyor

saglıkla sıhhatle ınsallah

Omer efe (3) hamile kaldigimda cok kucuktum. Okdr kucuktum ki (21) neden iste.edigimi ne icin korktugumu bile bilmiyordum. Istemiyordum hayallerim farkliydi. Esim.turkiyede ben almanyadaydim evlenmeden kavusmamiz zordu baya. Ben okuyordum ,kendim cocuktum ve bunu doyasiya yasiyordum. Onlemini almadigim icin kendimden nefret ediyordum.isin kotusu istemedigimi soyleyemiyordum. Benden baskalari okdr mutluydu ki. 9 ayim mutsuz gecti. Allahin gucune git.esinden de korkuyordum.ama icim isinmiyordu.esimi okdr seviyordum ki ,ya diyrodum kalbim okdr buyuk mu.esimden baskasi i sevebilirmuyim. Bebege gunah degilmi sevemezsem eger. Sonra oglum dogdu. B3n anne oldum. Kolik bir bebekti hep aglardi. Ama oyle bir bakardi ki Asi panda kardes... sevginin anlamini ogretiyor cocuk dedigin. Seni ölesiye seviyor. Oyle seviyor ki senin sevginsiz yasayamiyor. kokusu sana sifa oluyor. Hele birde dillendigi zaman. En cokta seni seviyor. Ama kosulsuz seviyor. Koca milleti ona hozmet edersen , isini gorevini yerine getirirsen sever. Ama cocuk kosulsiz seviyor. Yani kissadan hisse iyiki dogurmusum dibine kdr sevilmeyi ogretti bana. Sesi ilac kokusu sifa oglum benim.

Allah bağışlasın. Sizinki de zor olmuştur 9 ay istemeye istemeye. O halde doğuma girmek işkence gibi olmadı mı? Eşinden niye korktun peki?

Hamileliğimi öğrendiğimde 4 aylık evliydim, ki ben sözde yemekten bulaşığa her ev işini dört dörtlük yapmayı bilen biriydim evlendiğimde ama sanki bildiğim herşeyi unutmuştum, bir çorba yapardım hiçbir insan evladı içemez o kadar berbat, yaptığım yemeklerde bir türlü ayarı tutturamıyorum, bazen bir şeye dalıyorum tencere alev alıp tutuşacak hale geliyor, eşimle yıllarca flört etmişim ama evlilik başkaymış dediğim anlarda hamileliğim çıktı ortaya.

Hiç unutmam o günü, grip oldum sanmıştım bir arkadaşım hamile de olabilirsin dedi, yok canım ne hamileliği daha yeni evliyiz şöyle geçsin 2 sene falan ondan sonra bakarız dedim ama içime de kurt düştü, evin yakınlarındaki kliniğe gittim, test yapıldı, ki doktor zaten testi verdikten 2 dakika sonra çıktı: -Tebrikler hamilesiniz, testin bu kadar çabuk çıkmasına bakarsak en az 8 haftalık.
Ben : :KK57::KK57::KK57:
Sonrası ağlama krizi, hazır değildim çünkü, doktor şaşırdı kızım 2. 3. gebelik mi neden ağlıyorsun, yok dedim ilk hamilelik e sevin o zaman, oradan nasıl çıktım bilmiyorum ağlaya ağlaya eve geldim, eşim duyunca çok sevindi, öyle ki duyar duymaz herkesi aradı Mune hamile diye, oysa ben aldırmak istiyordum, doktora gidip kalp atışını duyana, fasulye gibi bedenine bakıp neresi ağzı burnu anlamaya çalışana kadar da hep gelgitler yaşadım.

Şimdi sorsanız o günkü gibi aldırmak geçer mi aklımdan, sanmıyorum, insan tanımadığı duygulardan çok korkuyor, aynı sizin korktuğunuz gibi, annelik de ürkütücü geliyor zira ömür boyu sorumlu olacağınız bir birey dünyaya getiriyorsunuz, benzetmeler biraz kaba kaçabilir özür dilerim ama işinizden memnun olmasanız istifa etme, eşinizle mutlu olmasanız boşanma seçeneğiniz var ama annelikten ne istifa edebiliyorsunuz ne de çocuğunuzu boşayabiliyorsunuz, hele de dünyada milyonlarca kötülüğün varlığını bilince size ihtiyacı olan birini hepsinden nasıl koruyacağınızı düşününce aklınız çıkıyor, o yüzden şu andaki ruh halinizi anlıyorum lakin fevri karar vermemek adına duygularınızdan emin olmadan hiçbir adım atmayın.

Allah bağışlasın. Sizinki de zor olmuştur 9 ay istemeye istemeye. O halde doğuma girmek işkence gibi olmadı mı? Eşinden niye korktun peki?

Bir annenin bebegini istememsi cok dogal bir davranis degil cunku :D her erkek hamilelik hormonlari yok duyguymus falan anlayamiyor. Benimki nefret degildiki sonucta onun gunahsiz bir "bebek" oldugunu biliyordum. Inan bana hissedigin seyler hormonlardan ötürü. Ne kdr cool ebeveynler var biliyormusun cocukla herseyi basaran. B3n zoru seven bir insanim cok zorluk cektim ama gecmise baktigimda hic pismanligim yok. Hicbirseyden geri kalmadim. Arkadaslarimlada ciktim , kimseyide karistirmadim verdigim.egitime, gezdik tozduk eglendik. Sadece uc kisiydik. Suan dort kisiyiz :) aldir veya aldirma diyemem fakat birinin kahramani olmal cok guzel bor duygu. Sevmek sevilmek guzel. Hayati kendine zorlastirma . 2. Hamileligimde beklenmedikti . Zamansizdi ama dibine kdr yasadim. Ilkini mutsuz geviridgkme pisman olmustum cunku . Ilkler hep cok ozeldir unutma. Hersei akisina birak

Bende bir aylık evliydim hamile olduğu mu ögrendigimde eski eşim yüzünden o çocuğu hiç istemedim onun gibi bir babası olsun istemedim hamileyken karnıma vurdu çocugu aldırdım sonrada boşandım yine hamile kaldım bu sefer sevgilim den o istemedi ben istedim neyle sınanıyorum ben bilmiyorum

çok düşünen çok kuran anneler güzel anne oluyor genelde..
bir üyeye yazmışsın üniye kadar düşünürüm diye😇
benim planlı gebelikti ama ben bile bocaladım biliyor musun.
anne olmaya hazır miyim ?
ya bakamazsam ?
daha erkendi niye yaptim ?
eski hayatımı özlersem?
ömür boyu sorumluluk mu alacağım şimdi?
okulu eğitimi ahlâkı vs vs inan düşünmediğim hiç bir detay kalmadı hemde istiyorken..
çok zor hamilelik ve ölüm riskli doğum yaptim ve prematüre bebek annesi oldum ki prematüre bakmak zamanında doğan bebeğe bakmaktan daha zordur..
o doğum anında onca hastalık ve onca acıya rağmen yüzüme yaklastirdiklari anı hiç unutmam kokusu yumuşacık minik yüzü sesi yanagima değdiği an yanağımi emme anı 🤭
o an tüm korkularim endiselerim yetememe duygusu hepsi silindi hafızamdan iyi ki diyorum hep..
geçmişe dönüp baktigimda ne kadar bos bir hayatım varmış diyorum bir tarafım kocaman eksikmiş ilk bir iki yıl zor geçiyor oda büyüme süreci normaldir tabi..
ama sonrası güzel devam ediyor ve ben senin gibiyim takıntılıyım hala bugün en ayrıntısına kadar düşünürüm..
ama bunların hepsi oğlum için avantaj oldu onu canından çok seven annesi var ♥
biraz daha zaman ver kendine olur mu biraz daha dinle kendini vücudunu bebeğinin sana gönderdiği sinyalleri..
♥♥

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X