- 21 Ağustos 2015
- 31.880
- 96.782
- 598
- 37
Yukarda avukat bi hanım acıkladı.Gidersen direk suçlu duruma düşersin. Erkekler kadınları evden kaçırıp sonra programlara katıliyor, sunucu da dahil herkes kadını suçluyor. Kimse demiyor bu kadına rahat mı bstmis neden kaçmış gitmiş.
Aa bize hep suç diye öğrettiler.Yukarda avukat bi hanım acıkladı.
Değilmis suc.
B Bihterinpekisi surda acıklanmıs.Kesinlikle mi ! Yakan yanlış bilgilerle milleti nasıl yanlış yonlendiriyorsunuz bi de kesinlikle diyor. Hey Allahim ya. Eğitiminizi mesleğinizi merak ettim. Bu ozguven ancak cahilde olur da.
Konu sahibi ablacım eski avukat olarak kesin söyleyebilirim ki evden gidip gitmemekle kusurlu ya da kusursuz duruma düşmezsin. Fakat evi terk sebebiyle haksız duruma düşmeden önce hemen ilk ay davanı aç.
Medeni Kanun 164: Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim veya noter tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.
Maaş konusndada sizin bahsettigınız gibiyiz maaşı elimden alır ay sonu olmadan para bitti der maaş gününe kadar burnumdan getirir. Bu gibi mesajların delil sayıldığını bilmiyordum.Zevk mi alıyorlar annelerinin acı cekmesinden nasıl cocuk bunlar.
Tmm kalsınlar babalarıyla 3 gün anlasınlar.
Bazen bdvde yazınca bol keseden atıyorz sanılıyor ama değil.
Psikolojik siddeti bende yasadım.Hamileydim karnım burnumda calısıyorm,esim gelip gidip bana maası ver cok masrafımız var diyor.
Ben cocugumun eksiklerini tamamlıyorm diye dırdır söyleniyor,bu gerekli miydi flaan diye?
Bi gün msjla tartıstım özellikle.
Psikolojik siddetini kanıtlamak icin.
Bu ay maasını bana veriyorsun dedi bana
Hee dedim öyle mi?Simdi gidiyorm bu msjla avukata.
Psikolojik siddet bosanma sebebidir.
1 kez de lohusayken yine maas konusu yapıldı yine tekrarladım delilim var veririm avukata diye.
O oldu simdi söylense de icine icine söyleniyor:)
Tabiki açabilirsin. Sizin mesleğiniz değil evi terk etme diyenler kişinin mesleğini sordum. Baya kesin bi şekilde sizi yönlendirdiği ixin.Kadın sığınma evinde dava açabilir miyim bu yaşadıklarım da şiddet yerine geçmez mi ? Yorumunuz için çok teşekkür ederim mesleğime gelince giyim mağazasında tezgahtarım
Çokça haklısınız. Böyle toplum oldukGidersen direk suçlu duruma düşersin. Erkekler kadınları evden kaçırıp sonra programlara katıliyor, sunucu da dahil herkes kadını suçluyor. Kimse demiyor bu kadına rahat mı bstmis neden kaçmış gitmiş.
Ben anlamyorum aileniz nasıl geri yolluyor bu adama sizi?Maaş konusndada sizin bahsettigınız gibiyiz maaşı elimden alır ay sonu olmadan para bitti der maaş gününe kadar burnumdan getirir. Bu gibi mesajların delil sayıldığını bilmiyordum.
Haksiz duruma düşer anlamında dedim neden abarttınız.Kesinlikle mi ! Yakan yanlış bilgilerle milleti nasıl yanlış yonlendiriyorsunuz bi de kesinlikle diyor. Hey Allahim ya. Eğitiminizi mesleğinizi merak ettim. Bu ozguven ancak cahilde olur da.
Konu sahibi ablacım eski avukat olarak kesin söyleyebilirim ki evden gidip gitmemekle kusurlu ya da kusursuz duruma düşmezsin. Fakat evi terk sebebiyle haksız duruma düşmeden önce hemen ilk ay davanı aç.
Medeni Kanun 164: Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim veya noter tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.
Çok üzüldüm rabbim yardımcınız olsun bir avukata danışın.Boşanmak istemiyor tehdit ediyor. Çocuklarım umursamıyor 11 17 18 yaşlarındalar çok çaresizim evde sürekli baskı yapıyor psikolojik şiddet uyguluyor
Bu kadar fevri davranmayın.Tabiki açabilirsin. Sizin mesleğiniz değil evi terk etme diyenler kişinin mesleğini sordum. Baya kesin bi şekilde sizi yönlendirdiği ixin.
çocuklarım için boşanmıyorum diyen kadınlar okuyordur umarımBoşanmak istemiyor tehdit ediyor. Çocuklarım umursamıyor 11 17 18 yaşlarındalar çok çaresizim evde sürekli baskı yapıyor psikolojik şiddet uyguluyor
Bence konuşup bir karara varın ve bu şekilde bu evlilik zor.Öncelikle merhaba. Ne yapacağımı nasıl bir yol izleyecegımı bilmediğimden sizlerden akıl almak bilgi, edinmek için böyle bir paylaşım yapıyorum. 19 senelik evliyim evlendiğimden beri çalışıyorum buna rağmen bir şey sahibi olamadık .3 çocuk annesiyim evlatlarım için çokça gayret ve emek sarfettim. Gelin görün ki eşim verdiğim hiç bir emeği görmeyen ,vurdum duymaz ,sürekli suçlayıcı tavırları
olan(bu durum namusuma kadar geldi), şiddette gördüm lakin aileme ne kadar sıgınsamda sürekli evliliğimi devam etme gayretine girdiler. Şuan kaldıracak gücüm kalmadı boşanmak istesem beni ahlaksızlıkla tehdit edip iftira atacak bir adam var. Bunu dile getirince bana zarar vermesinden de korkuyorum. Bu arada çocuklarım da bu durumun farkında ama kimse umursamıyor. Evi terk edip bir süre sonra boşanma davası açsam haksız duruma düşer miyim ? Yada nasıl bir yol izlemeliyim ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?