ne yapacağımı bilmiyorum :(

sen kararını coktan vermişsin belli ki, ama abla tavsıyesı olarak kimseye çok güvenme hayatta diyoruz bizler. hayırlısı olsun.

7. tutmuyo zaten canım :)atatürk'ün puanları düşük. o arkadaşımın sevgilisi olma ihtimali yok çünkü burda var.onun orda bi çevresi var zaten. çok canayakındır çok arkadaşı vardır ama dostum dediği sayılıdır. kendide diyo en yakın arkadaşlarınla kavga ediyorsun diyo ama barışılıyo diyo :S

hiçmi yok dost olup aynı üniye gidip evde kalıp araları bozulmayan ?

sen kararını coktan vermişsin belli ki, ama abla tavsıyesı olarak kimseye çok güvenme hayatta diyoruz bizler. hayırlısı olsun.

onca fedakarlığı yaptık birbirimiz için ki o bnm için daha çok yaptı fedakarlığı ailecek filan görüşüyoruz bisürü şey var
beni başka sever mesela ailesinde yaşıma uygun erkek arıyo sülalesine gelin almak için çok ciddi bu konudada

yorumları okudukça erzrum fikrindende soğudum
dost olarak gidip araları bozulmadan yıllarca görüşen yokmu hiç :S

niye sen hayatına başkalarının istekleri doğrultusunda yön verme gereği duyuyorsun ki?nerede ne okumak istiyorsan oraya git.arkadaşlar gelip geçici.5 yıl oldu lise biteli,liseden kaç arkadaşımla görüşüyorum? yılda bir kere sadece 1iyle! ki çoğuyla aynı şehirde olmamıza rağmen.herkes hayatına sana göre mi yön veriyor hayır.sen de kendi seçimlerinde özgür ol tatilde gideceğin yeri seçmiyorsun okuyacağın okul ve bölümü seçiyorsun!

Yazdım gelmemiş dersin,son sıralara at o tercihi
Kimseler kırılmaz,bi sorun çıkmaz

Ben şehir değil üniversite ve bölum seçiyorum diyebilirsin.Buralar bana daha uygun diyebilirsin

lise arkadaşımla istemiyorum zaten.
ötekide oranın iyi kötü herşeyini anlattı puanlar açıklandığından beri bişey demiyo gönlünce pişman olmuycağın yeri seç diyo
şimdi onada mı güvenmeyim

Yazdım gelmemiş dersin,son sıralara at o tercihi
Kimseler kırılmaz,bi sorun çıkmaz

bunu düşünüyorum canım ailemi filan katıp ortaya karışık bi bahane artık napim kendi zorluyo beni

öle şeyler yazıldıki 19 yıllık dostumada mı güvenmeyim şimdi

cnm sen erzurumdaki arkadaşını niye savunuyorsun insanlar arkadaşını kötüle miyor ama en kötü senaryolara hazır mısın diyorlar? bi sor bakalım kendine bu anlatılanlardaan biri bile olursa erzurumda napıcaksın. onu da geçtim herşey harıkada olabilir ama sen bölüm ve geleceğinden ziyade arkadaşlara odaklanmışsın anlıyorum seni o yaşlarda bunlar daha önemli oluyor burada yazanların yaşına gelince anlıyorsun anyayı konyayı. yine sen bilirsin tabi. ama sen önündeki hayatı tercih ediyorsun. bırak arkadaşını kenara önce hangi bölümleri istiyorsun. hangi meslekler gelecek vadediyor. bunların hangisini secersen daha mutlu olacağına inanıyorsun. düzgü çalışma saatleri olup iyi para getiren hangisi? ayrıca hangi üniversite mezunları daha kolay iş buluyor. 4 yıl bir şehirde yaşayacaksın tam 4 yıl senin hayatından dört yıl anlatabiliyo muyum o yüzden sen seçeceğin bölüme, iyi üniversitelere ve canın istediğinde bir yerden biryere kolay gidebileceğin şehire bak.

dersane arkadaşına gelince ailem tercihleri birlikte yapalım diyor ben seçimlerimi yapim sen onlara bakar cazip gelen varsa seçersin ama benim etkimde kalma kalbinden geçen yeri yaz de çık işin içinden. bu kadar kafaya takma arkadaşını bunlar afaki hayatından gelip geçecek insanlar öyle bakmalısın. çünkü gerçek olan bu. sana kalan ailen ve ilerde kuracağın ailen. iyi düşün saçma duygusal arkadaşlık düşüncelerine kaptırma kendini yazık etme geleceğine. arkadaş dediğin senin doğru seçim yapmanı ve nereyi seçersen seç seninle arkadaş kalmayı becerebilendir.

ayrıca seçimlerinde ailene danış ve yapmak istediğin işi yapan insanları bulursan fikirlerini al. git çalıştıkları ortamı gör fırsatın ve imkanın varsa ona göre seçimini yap. ki kimse yaptığı işten pek memnun değildir ama sen kendini dinle mutlu olup seni geçindirecek işi seç. sonra burada gelecek kaygıların. mezuniyet dönemi sendromların ve iş bulamıyorum yazılarını okumayalım. Allah hakkında hayırlısını versin. güzel bir hayat yaşa inşallah.

19 yıllık dostum onada güvenmezsem artık hem onunla yurtta kalıcaz. ayrıca o gitti orayı tanıdı gördü bi sürü insanla tanıştı hala gel diyo yüzüme bakmıycak olsa demez hala gel diye

Çok yanlış düşünüyorsun arkadaşım. Ben en yakın arkadaşlarımdan biriyle geldim üniversiteye ve şuan görüşmüyoruz. Sakın öyle bir hata yapma, arkadaşına falan güvenme. Sakın tercihlerini bir başkasına göre yapma.

Arkadaşlık kuramam, yalnız kalırım diye herkes korkuyor ilk başta.

Ki ben mesela, yalnız kalmamak için sevmediğim biriyle takılmaktansa yalnız kalmayı yeğlerim. Biraz seçiciyimdir, ona rağmen çok iyi arkadaşlarım oldu, az ama öz..

Üniversiteden beklentileri azalt arkadaş konusunda. Arkadaş grubum olsun, gezeyim, eğleneyim bunların hepsi hikaye.

Puanının yettiği en iyi üniversiteye ve bölüme git. Kendini yetiştir, dil öğren, değişik hobiler edin. Ankara, İstanbul, Eskişehir, Antalya ve İzmir gibi büyükşehirlere yetiyorsa puanın önceliğin bu şehirler olsun.

Arkadaşlık güzeldir evet hatta bazıları ömürlük oluyor, benimde en yakın dostum çocukluk arkadaşım.. Aynı şehirlerde değiliz ama hiç kopmadık birbirimizden. Sakın korkuya kapılma, üniversite insana yeni bakış açıları kazandırır, kendine güven ve doğru seçimler yap. Sonra pişman olursun..

amin dularınız için Allah razı olsun cümlemize hayırlı ömürler nasip olsun inşallah... arkadaşıma göre yapmıycam tercihlerimi..

Önemli olan iyi bir yere yerleşebilmen tercihlerinde arkadas değil hayat önemli çünkü üniversite bir insanın hayatına cok sey katıyor Üniversitede yeni arkadaslıklar vs kurarsın yeni ortamlara girersin o arkadasla artık hayata bakışınız farklılaşır bağınız kopabilir bunu düşün onun tercihiyle falan ilgilenme mantık cercevesinde bak

kimya gıda mühendisliğinden başka mühendislik istemiyorum.
gıda malatya denizli manisada sivas samsunda tutuyo

kimya samsun mersin ısparta afyonda tutuyo

Erzurum konusunda kararsızsan yaz Denizli ve Samsun'u
Güzel yerler,yakın yerler

Erzurum konusunda kararsızsan yaz Denizli ve Samsun'u
Güzel yerler,yakın yerler

sorun erzurumluyla değil lisedeki arkadaşımla ona da artık ailem izin vermiyo filan dicem :S erzrum konusunda kararlıydım burdaki bi kaç yorum birazcık kararsızlaştırdı :SS

sorun erzurumluyla değil lisedeki arkadaşımla ona da artık ailem izin vermiyo filan dicem :S erzrum konusunda kararlıydım burdaki bi kaç yorum birazcık kararsızlaştırdı :SS

19 yıllık arkadaşımada mı güvenemeyeceğim diye yazınca Erzurumdakinden bahsettin sandım

19 yıllık arkadaşımada mı güvenemeyeceğim diye yazınca Erzurumdakinden bahsettin sandım

doğru anlamışsıın canımda ben yanlış anlatmışım sanırım :) ondan bahsettim evet öle şeyler yazıldı ki işte onadamı güvenmeyim yani dedim bi anlık tereddüt işte :) yazanlarda kendilerince haklı yaşamışlar yada görmüşler böyle şeyleri ama o arkadaşım fedakardır affedicidir kinci değildir :) tam zıttıda ben oluyorum affedici değilim kinciyim malesef... beni satcağınıda düşünmüyorum 8 yıl aynı sınıftaydık lisede ayrı sınıflardaydık çok samimi arkadaşları oldu (benim sahteler oldu) ama yinede satmadı gece gece hepinizin kafasını şişirdim kusura bakmayın herkese ccevpları için teşekkür ederim nolur bana dua edin hakkımda hayırlı olan yeri kazanıp gidiyim hayırlıca bitiriyim

Canım benim inan bana amacım ne seni üzmekti ne de arkadaşını kötülemek..
Sadece 4 senelik üniversite yaşamını daha yeni geride bırakmış biri olarak benim ve çevremdeki insanların tecrübelerini yazdım sana.
Öyle ki ; geri kalan bütün hayatını, yapacağın mesleği, nerede yaşayacağını, hatta ve hatta belki de evleneceğin insanı haliyle doğacak çocuklarının kim olacağını bile etkileyecek bir karar bu..
Hakkında hayırlısı ne ise onu yaşarsın inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…