Canım benim öncelikle şunu söyleyeyim ki , bn memleketimden 3 saat uzaklıkta bir şehirde okudum ve yakın şehirde okumanın çok faydasını gördüm..
İkinci ve aslında daha önemli olarak ta, puanın en iyi 7. üniye yetiyorsa neden en iyi 8.ye gidesin ki ??
Bunu sosyalliğini artırmak, çekingenliğini atmak için harika bir fırsat olarak görmelisin.
Üni ortamı bambaşka. Dediğim gibi hepimiz bu yola yapayalnız çıktık. En çekingenler bile şöyle böyle vakit geçirecek arkadaş buldu.
Hayatın boyunca o insanlar olmayacak yanında.. Sana açıkça söyleyeyim, arkadaşının bir sevgili ya da senden daha samimi olacağı bir arkadaşı olursa seni geri plana atar ve o zaman daha büyük bir hayal kırıklığı yaşarsın. Ne dostluklar bozuluyor aynı eve çıkınca üni hayatında.. Bunu çok kişi tecrübe etmiştir
sen kararını coktan vermişsin belli ki, ama abla tavsıyesı olarak kimseye çok güvenme hayatta diyoruz bizler. hayırlısı olsun.
niye sen hayatına başkalarının istekleri doğrultusunda yön verme gereği duyuyorsun ki?nerede ne okumak istiyorsan oraya git.arkadaşlar gelip geçici.5 yıl oldu lise biteli,liseden kaç arkadaşımla görüşüyorum? yılda bir kere sadece 1iyle! ki çoğuyla aynı şehirde olmamıza rağmen.herkes hayatına sana göre mi yön veriyor hayır.sen de kendi seçimlerinde özgür ol tatilde gideceğin yeri seçmiyorsun okuyacağın okul ve bölümü seçiyorsun!
Yazdım gelmemiş dersin,son sıralara at o tercihi
Kimseler kırılmaz,bi sorun çıkmaz
bunu düşünüyorum canım ailemi filan katıp ortaya karışık bi bahane artık napim kendi zorluyo beni
öle şeyler yazıldıki 19 yıllık dostumada mı güvenmeyim şimdi
19 yıllık dostum onada güvenmezsem artık hem onunla yurtta kalıcaz. ayrıca o gitti orayı tanıdı gördü bi sürü insanla tanıştı hala gel diyo yüzüme bakmıycak olsa demez hala gel diye
cnm sen erzurumdaki arkadaşını niye savunuyorsun insanlar arkadaşını kötüle miyor ama en kötü senaryolara hazır mısın diyorlar? bi sor bakalım kendine bu anlatılanlardaan biri bile olursa erzurumda napıcaksın. onu da geçtim herşey harıkada olabilir ama sen bölüm ve geleceğinden ziyade arkadaşlara odaklanmışsın anlıyorum seni o yaşlarda bunlar daha önemli oluyor burada yazanların yaşına gelince anlıyorsun anyayı konyayı. yine sen bilirsin tabi. ama sen önündeki hayatı tercih ediyorsun. bırak arkadaşını kenara önce hangi bölümleri istiyorsun. hangi meslekler gelecek vadediyor. bunların hangisini secersen daha mutlu olacağına inanıyorsun. düzgü çalışma saatleri olup iyi para getiren hangisi? ayrıca hangi üniversite mezunları daha kolay iş buluyor. 4 yıl bir şehirde yaşayacaksın tam 4 yıl senin hayatından dört yıl anlatabiliyo muyum o yüzden sen seçeceğin bölüme, iyi üniversitelere ve canın istediğinde bir yerden biryere kolay gidebileceğin şehire bak.
dersane arkadaşına gelince ailem tercihleri birlikte yapalım diyor ben seçimlerimi yapim sen onlara bakar cazip gelen varsa seçersin ama benim etkimde kalma kalbinden geçen yeri yaz de çık işin içinden. bu kadar kafaya takma arkadaşını bunlar afaki hayatından gelip geçecek insanlar öyle bakmalısın. çünkü gerçek olan bu. sana kalan ailen ve ilerde kuracağın ailen. iyi düşün saçma duygusal arkadaşlık düşüncelerine kaptırma kendini yazık etme geleceğine. arkadaş dediğin senin doğru seçim yapmanı ve nereyi seçersen seç seninle arkadaş kalmayı becerebilendir.
ayrıca seçimlerinde ailene danış ve yapmak istediğin işi yapan insanları bulursan fikirlerini al. git çalıştıkları ortamı gör fırsatın ve imkanın varsa ona göre seçimini yap. ki kimse yaptığı işten pek memnun değildir ama sen kendini dinle mutlu olup seni geçindirecek işi seç. sonra burada gelecek kaygıların. mezuniyet dönemi sendromların ve iş bulamıyorum yazılarını okumayalım. Allah hakkında hayırlısını versin. güzel bir hayat yaşa inşallah.
Erzurum dışında nerelerde müh. geliyodu sana ?
kimya gıda mühendisliğinden başka mühendislik istemiyorum.
gıda malatya denizli manisada sivas samsunda tutuyo
kimya samsun mersin ısparta afyonda tutuyo
Erzurum konusunda kararsızsan yaz Denizli ve Samsun'u
Güzel yerler,yakın yerler
sorun erzurumluyla değil lisedeki arkadaşımla ona da artık ailem izin vermiyo filan dicem :S erzrum konusunda kararlıydım burdaki bi kaç yorum birazcık kararsızlaştırdı :SS
19 yıllık arkadaşımada mı güvenemeyeceğim diye yazınca Erzurumdakinden bahsettin sandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?