Ne yapacağımı bilmiyorum...

arzu88

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
90
0
16
37
İstanbul
Hanımlar merhabalar... Beni nişanlımla ilgili açtığım önceki konularımdan az çok hatırlayanınız vardır belki...

Lafı çok dolandırmadan kısa bi şekilde konuya girmek istiyorum... Konu yine nişanlım... Önceki konularımı hatırlayanlar bilirler, nişanlım hastalık derecesinde kıskanç biri.. Beni sürekli kısıtlıyor, gittiğim yerlere karışıyor... Onun haberi olmadan şurdan şuraya adım atamıyorum...

Ben nişanlımı tanımadan önce kıskançlığın "k"sini bilmezdim... Fakat nişanlım oraya gitme buraya gitme şunu yapma bunu yapma diye beni kısıtlamaya başlayınca bu defa ben de ister istemez kısasa kısas yapmaya başladım.. Ben gitmiyorsam sende gitmeyeceksin, ben yapmayacaksam sende yapmayacaksın diye misilleme yapmaya başladım ve zamanla onun bu kıskançlık hastalığının bana da bulaştığını farkettim... Hiçbişeyi takmayan ben herşeye takıntı yapar oldum...

Nişanlım işi dolayısıyla çok sık olmasa da arada şehir dışına çıkmak zorunda kalıyor... Ve ben o gittiği zamanlarda çıldırıyorum... Bugün sabah yine gitti şehir dışına ve ben onu her yarım saatte bir aradım... En sonunda "arzu yeter çok üstüme geliyosun çok bunaltıyosun beni" dedi... Ama elimde değil ben şurdan şuraya markete giderken bile o beni 50 defa arıyor.. Attığım her adımı burnumdan getiriyor... O zaman onun da burnundan gelmeli diye düşünüyorum... Onun yerinde şuan ben şehir dışında olsaydım yine sinirden ağlatacaktı beni... Çok bilirim onun bu kıskançlıkları yüzünden sinirden hüngür hüngür ağladığım günleri...

Kızlar ne yapacağım ben... O beni kısıtlıyor diye ben de onu kısıtlıyorum... Benim burnumdan geliyorsa onun da gelsin istiyorum... Bana yaşattıklarının intikamını çıkarıyorum güya ama olan bana oluyor yine ben yıpranıyorum

Nişanlımı çok seviyorum çok uzun zamandan beri beraberliğimiz var ben gözümü onunla açtım... Onu böyle sürekli arayınca bunaldığını hissedince çok üzülüyorum kıyamıyorum ama diyorum ya işte elimde değil Onun da bana bunları yaptığını ve beni ne kadar üzdüğünü anlamasını istiyorum ama anlamıyor galiba ve olan ilişkimize oluyor ondan vazgeçemiyorum ama bu şekilde de kendimi mahvediyorum ne yapacağım ben şimdi

Sizlerle konuşmaya çok ihtiyacım var yorumlarınız benim için çok önemli, lütfen bana bi yol gösterin...

sana neden böyle davranıyor ?
güven sarsıcak bi olay mı yaşadınız?
biribirnize hiç güveniniz yok mu
yani yan yana değilken içinizrahat etmiyor mu?
bunu ancak adam akıllı konuşarak çözebilirsiniz
bu ilişkiyi harcamaktan başka bir işe yaramaz

Son düzenleme:
Nişanlın kibar söylemiş yine ben olsam daha büyük tepki verirdim.
Her şey tadında güzel yahu abartmayın.
Bu kadar kıskançlığın sevgi ile alakası yok..
Bence al karşına nişanlını konuş.
Bunalttığımın farkındayım aslında empati kurman için böyle davranıyorum
sen de beni böyle bunaltıyorsun işte.
Ama yine de mutsuzum bu konuya bir çözüm bulalım de.
İkiniz de birbirinize karşı anlayışlı olmalısınız.
Yoksa ilişkiniz çok yıpranır.
Düşünüyorum insan gezdiğinden,çıktığından tat alamaz yahu..
Kıskançlık bir yere kadar tatlı gelir aa beni çok seviyor kıskanıyor diye
Anlayış her daim tatlı gelir ama hiç üzmez beni saçmalıklarla diye sevgisi artar insanın..
Yani benim öyle oluyor:26:

Boyle bir iliski yurumez ki cok zor.. universiteden yakin bir erkek arkadasimin 4 5 yillik bir iliskisi vardi biraz tutucu kendisi. Kiz arkadasiyla farkli sehirlerde uni okudular birbirlerini boga boga, cocuk kizlarin oldugu ortamlara girmez kiz da ayni sekilde ama artik cocuk kiza yalan soylemeye baslamisti benimleyken bile atiyorum ahmetle oturuyoruz derdi,kizardim niye soylemiyorsun sonucta benim de iliskim var diye yok cildirir misilleme yapar derdi, sonunda kiz patladi sevmiyormusum anladim dedi ayrildi. Boyle hayat yurur mu?..

Hayır tam aksine, onun güvenini sarsacak hiçbişey yapmadım bugüne kadar. Kaç defa konuştum, neden böyle yapıyorsun diyorum "seviyorum kimseyle paylaşamıyorum sana güveniyorum fakat çevreye güvenemiyorum" diyor

birbirinize üstünlük sağlama yarışında, sevgili olduğunuzu unutmuşsunuz.

biraz daha sözel iletişime yönelin bence.

kendinizi ifade edin birbirinize.

böyle hayatı zindan etmeyin.

benim eşimde böyle aşırı kıskanç , nişanlıyken katlanılmazdı ama zamanla azalıyor,
herşeyide söyleme, markete giderken arama sen,
o arayıncada acil bişey lazımdı gittim geldim de, söylenincede sinirlenme tepki verme, aman aşkım sen bana güvenmiyormusun de,
çok bunaltıyorsun üzülüyorumde
hemen konuyu değiştir, noldu biliyormusun bilmemne konu uzamasın yani
zamanla azalacak

hep aynı şeyi söylerler
senden öncede ben kendimi koruyabiliyordum, namusumla gider gelirim heryere
panik yapmana gerek yok de,

Bazı insanların yapısında var kıskançlık, farkında olsalar bile engelleyemiyorlar.
Birde toplumdaki ''seven insan kıskanır'' klişesi yanlışta olsa ibazı insanların hakkında yer etmiş.
Sizde onun gibi yaparak onu rahatsız etmeyi başarmışsınız,
umarım ne yaşadığınızı anlamıştır.
En mantıklısı karşınıza alıp konuşmak.
Kıskançlık gittikçe boğacak, sıkacaktır sizi.
Şimdiden buna bir çözüm bulmazsanız ileride çok sıkıntı çekersiniz.

Öncelikle hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim... Onunla konuşmadım mı zannediyorsunuz kaç defa aldım karşıma ciddi ciddi konuştum ama hiçbi işe yaramıyor. Tamam düzelticem kendimi diyor fakat hiçbi ilerleme kaydedemiyor.. Beraber dışarı çıktığımızda el ele yürürken bile sağa sola bakınma önüne bak diyor.. Önceki konularıma ufak bi göz atarsanız ne yaşadığımı daha iyi anlayacaksınız Kaç defa ilişkimi bitirme raddesine geldim fakat ne yapıp ne edip gönlümü alıp beni yumuşatıyor... Bir de ben hayatta asla sevdiğim insanlara tavır koyamam çok sinirlensem bile karşımdaki ufacık bi şirinlik yapsın hemen gülebiliyorum... O da bunu çok iyi bildiği için ipleri tamamen eline almış durumda...

Son düzenleme:
İleri boyutta kıskançlığını üzerinden atabileceğini pek sanmıyorum açıkçası.
Mesela benim KP çoook ama çok kıskançmış.
Kv ile evlendikten sonra 5 sene kadına perdeleri açtırmamış.
Oğulları büyüyene kdar pazara kp ile çıkmış.
Sadece aynı apartmanda oturan yaşlı komşularla görüştürürmüş.
Kadın deniz kıyısında oturduklarrı halde ayağını denize sokamamış.
Arzucum iyi düşün taşın , bu sıkıntıları yaşayacak olan sensin.
İnan huylu huyundan vazgeçmez.
O değişir mi diye düşünme, ben böyle yaşayabilirmiyim diye düşün arkadaşım.

Ancak bu kadar güzel hislerime tercüman olunabilirdi yaşadıklarımız tamamen aynı..hatta geçen gun bende kıskançlıkla ilgili bir konu açtım fakat sen çok çok daha iyi anlatmışsın cnm.aynı sekilde çok seviyorum ama kahrımdanda ölüyorum onun beni sıkmasından ve gittikçe ona benzediğim için ona yaşattıklarım yüzünden bu kadar boğan sıkan hastalıklı bir kız durumuna düştüğüm için..ama canım sana şunu söyleyim kısasa kısas iyi bir şey değil ben çok denedim hem kendi psikolojim bozuldu hem ilişkimiz yıprandı bunu ne zaman yapmaya kalksam.biz kızlar olarak herzmn yapıcı olmalıyız yapacak başka bişey yok bir erkekle inatlaşmak yokuşa sürüklemekten başka birsey değil..o bana güvenmiyor mu ben inadına guvenicem dıyorum 2-3 gündür kendime ne kadar komplekssiz olursam hem kendim daha mutlu oluyorum hemde zmnla belki bana yaptıklarından utanır ya da bişeyler öğrenir diyorum..

bence aynen devam et hatta dozunu arttir :)
madem konu$malar i$e yaraamami$ , ili$ki uzun ,gayet de ciidisiniz ( ni$an var ortada)

takdik $u
sen aynen boyle devam edince o daha çok bogulacak
ya jeton du$ecek kendine çeki duzen vercek
yada sen beni boguyorsun herkes kendi yoluna diyecek ..
ya herro ye merro mu ne oyle bi laf vardi ya ondan olucak i$te
çunkuuu boyle bi hayat çekilmez, evlenince daha beter olucak kaldirabilecekmisin bunu ?

İnanması zor ama gerçek maalesef... Sizin anlattığınız bu hikaye cidden çok etkiledi beni... KV niz çok sabırlı kadınmış... Allah korusun vallahi allah düşmanıma vermesin çok zor öylesi... Bu tarz hikayeleri o kadar çok duyuyorum ki ama insan sevdiğine konduramaz derler ya hep diyorum ki "benim nişanlım o kadar ileri gitmez, evlenince düzelir." Ama sanırım evlenince daha da beter oluyor işler.. Çok haklısınız huylu huyundan vazgeçmez... Kalkıpta bu yaşından sonra onu değiştirme imkanım da yok.. İnsan 7sinde neyse 70inde aynıdır derler..

Son düzenleme:

Canımm kıskançlıkla ilgili açtığın konuyu az önce okudum... gerçekten de yaşadıklarımız tamamen aynı... Yalnız değilmişim demek ki... Bazen bende sıkıyorum kendimi, kıskansam da ona yansıtmıyorum... Sırf o utansın bişeyler öğrensin diye onunla çok iyi konuşuyorum... O zaman onun da hoşuna gidiyor fakat gel gör ki davranışları hiçbi şekilde değişmiyor... Ben dışarı çıkınca yine beni perişan ediyor bu defa benim ona gösterdiğim anlayışın hiçbi anlamı kalmıyor çünkü o yaptığından hiçbi zaman utanmıyor... Beni delirten beni çıldırtan da bu işte... Yaptığı yanlışı bi anlasa, beni gereksiz yere ne kadar bunalttığının bi farkına varsa hiç sorun kalmayacak ama nerdeee.... Erkekleri anlamak cidden çok zor...

MaRaL yorumun için çok teşekkür ederim fakat çokta fazla zıtlaşmak istemiyorum çünkü olan bana oluyor... Bak gördüğün gibi sinirlenen, yıpranan, gecenin bu vakti forum sitesinde bikaç yorum alayım da derdim hafiflesin diye derman arayan benim. Peki o ne yapıyodur şimdi? Emin ol benim üzüldüğümün 100de 1i kadar bile üzülmüyordur.

Son düzenleme:
Canım bunlar tatsız ama bir okadarda tatlı zamanlarınız. Benim nisanlik dönemimde aynı seyleri yasadım, hata senin gibi, öylemi? Sende yapamazsın, sende gidemezsin, otur evinde vs bogardik böyle bir birimizi. Hata giyim konusu bizim korkuluk konularımızdan biriydi.

Ne oldu? Evlendik, hepsi gelip geçidi :) bir birimizden uzak ve çok görüşmediğimiz için bu tür sıkıntılarda yaşana biliyor.

Evlenince bir giyim biraz sıkıntılı olabilir, ama oda eskisi kadar değil.. Herşey süper yani:) sizdede böyle bir değişim olabilir:)

tamam da zitla$mazsan hersey yolunda gidecek( yani oyle gorunecek)
evlenince nolucak ?
sen her turlu zararli çikiyorsun bu i$ten
ayril demek zor tabi de
sen dedin ya birakdim ama o beni birakmadi diye
sen onu birakdirmaya çali$irsan kurtulursun belki
duzelecegini sanmiyorum ben $ahsen
hemde sen bile bile evet diyeceksin

benim e$im de kiskançtir, mini , dar ,tunik olmadan pantalon vs giymeme razi gelmez giyemiyorumda , çunku evlenmeden once konu$tuk bende kabul ettim ..
kizken mini falan giymezdim zatende kisitlanmak bu dereec bazen boguyo beni , yani giymeyecegiim $eyi kisitlamsi bile rahatsiz edebiliyor , çocuksun gibi mudahale ediyo çunku sana
Allahtan ba$ka kiskançliklari yok
haaa bide face kullanmami istemiyor oda kiskançlikdan herhalde
agir makyaj istemez
himm du$unuyum aklima gelirse yazarim sana
ama hiç $uraya buraya bakdin diye kavga çikmadi 6 yilda ona eminim..

Arkadaşlar bu arada hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim... İnanın yaptığınız yorumlar benim için çok ama çok değerli... Konuşarak, içimi dökerek rahatlamama yardımcı oldunuz... Allah hepinizden razı olsun, yorum yapan ellerinize sağlık :)

Son düzenleme:

Eşinizle sizin aranızdaki kıskançlık tatlı kıskançlıklar anladığım kadarıyla, onlar evliliğin tuzu biberi... Allah nazarlardan saklasın dilerim mutluluğunuz bir ömür daimi olur İnşallah biz de çok mutlu oluruz.... Hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin allah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…