ne yapacağımı bilmiyorum:(

dentalasistan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
24
1
3
37
Erkek arkadaşım la birbirimizi çok seviyoruz.alevi olduğunu biliyordum.öyle de kabul ettim.Fakat aramızda bir sorun çıkmaya başladı.onlar imam nikahı yapmıyor.benim ailem de muhakkak isteyecek.ne yapacağım bu sorunu nasıl çözülecek bilmiyorum.aramızdaki en büyük sıkıntı bu biz birbirimizi anlamaya çalışıyoruz ama aileler....

Resmi nikah yeter,aileni de ikna etmek sana düşer.

Vallaha biz ikimiz de sunniyiz ama imam nikahimiz yok. Imam nikahi yaptiracaktik ama hoca "zaten nikah herkese duyurmak Allah katinda da kabul gormek icin yapilir. Resmi nihah yeterli imam nikahina gerek yok" deyince yaptirmadik. Yani sizin ailenize bunu derse bir hoca sıkıntı cikmaz belki.

yaptırmak gerek ama galiba yaw
tam emin olmamakla beraber hoca değilim neticede de
yaptırmak gerek diye duydum hep..

Son düzenleme:
Bende olması için direniyorum ama o bu konu da kesin konuşuyor.onlarda da dede nikahı varmış onu da istemiyorum resmi nikah yeterli diye düşünüyor.kafam çok karışık çok sorun olacak aileler arasında inancıma saygı duyuyor. ama olmaz diyor. çok ta seviyorum.

Onlarda olup sizde olmayan bir dini kurali yerine getirmeni isteyip, baskici davrandi mi peki nisanlin?

Yani tek sorun aileler mi yoksa siz de mi ortak yol bulamıyorsunuz

Zormuş senin işin..
Ailen bu konularda katı mıdır .

Hem imam nikah hem resmi nikah ikisini yapmayi kabul etmiyorlarmi benim kuzenimin esi yabanci yani musluman degil ama bizim ailemize dinimize saygi gösterip imam nikahida yaptilar resmi nikahta .

Alevilikteki rituelleri tam bilmiyorum ama evlenip cocuk sahibi oldugunuzda neye gore yetistireceksiniz cocuklarinizi.
Nikah konusunda bile size saygi gostermiyor. Erasmusla yurtdisina giden bir arkadasim gidip kilisede de nikah kiydirdi, esinizin tutumu onemli. Niye sorun ediyor ki once bunu sorgulayin.

Iyi de o da müslüman degil mi? Neden dini nikahi istemiyor?
Ayrica resmi nikahta mehir konusulmadigi ve nikah duasi okunmadigi için dini nikah kiyiliyor. Nikah memurlarimiz bunu da yapsa bence artik hic sorun kalmaz.
Çünkü nikahin gecerli olmasının sebeplerinden biri de mehirdir..

Hayır baskı hiç yok sadece dinden uzak hem bize hemde kendilerine.
Sen müslümansan eğer ona göre yapıyorum yorumumu..Değilsen üzerine alınma sen bilirsin..Kesinlikle yaptırman lazım,imam nikahı olmadan Allah katında evli sayılmazsın,resmi nikahın asla bir hükmü yok yani din üzerinde..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…