- 9 Aralık 2009
- 17.195
- 54.857
- 1.123
- Konu Sahibi dentalasistan
-
Ben de aleviyim bizde de imam nikahi kiyilir. Yani bunu esnetebilir sonucta inancimiza aykiri degil imam nikahi. Bu kadar kati olmasin senin icin onemliyse.Bende olması için direniyorum ama o bu konu da kesin konuşuyor.onlarda da dede nikahı varmış onu da istemiyorum resmi nikah yeterli diye düşünüyor.kafam çok karışık çok sorun olacak aileler arasında inancıma saygı duyuyor. ama olmaz diyor. çok ta seviyorum.
Benim için sıkıntı yok ben öyle kabul ettim onu ama aileler arasında sıkıntı çıkacak gibi o ailesini ikna edebilir olmaması için ama benim için çok zor
Alevi birinden kız alıyorlarsa onların da göze almaları lazım.Hicbir Alevi namaz kilma oruc tutma vs. demez. Kendisine dayattirilmasini istemez. Ailen onun inancini istismar ediyor. Alevibirine kiz veriyorlarsa sonucu goze alnalari lazim. Artik bence bir hocayla konus mahalle imami olabilir. Hoca konusabilir gereksiz oldugunu soyleyebilir. Adama israr ettikce sogutursun kendinden. Bu kendinden odun verme degil direkt ona gore saygisizlik
Alevi birinden kız alıyorlarsa onların da göze almaları lazım.
Diğer türlüsü de kız tarafının inancına saygısızlık oluyor aslen
Ben adam ödün versin demedim yani öyle bir yazmışsınız ki kadın yumuşatmak durumundaymış gibi. Neden?Kizin ailesi ayri adam ayri. Aileler evlenmiyor. Ailelerle sonradan duzelir, duzelmezse de az gorusulur onu ben kestiremem. Ustelik hocalarin dedigini duydunuz. Neden sadece adam inancindan odun versin ? Adam kendi inanci olan dede nikahini da diretmiyor. Kadinin ailesininde imam nikahini diretmemesi gerekir net
Ben adam ödün versin demedim yani öyle bir yazmışsınız ki kadın yumuşatmak durumundaymış gibi. Neden?
İki taraf da orta yolu bulacak, o da inanç bu da inanç. Sonuçta her türlüsü diğer inanca balta vurmak olacak.
Ben bilemedim çözümü ama bu kadar yumuşatılmayacak durumlarda evlenmezdim.
senin hatrına yapmalı dıye dusunuyorum.Erkek arkadaşım la birbirimizi çok seviyoruz.alevi olduğunu biliyordum.öyle de kabul ettim.Fakat aramızda bir sorun çıkmaya başladı.onlar imam nikahı yapmıyor.benim ailem de muhakkak isteyecek.ne yapacağım bu sorunu nasıl çözülecek bilmiyorum.aramızdaki en büyük sıkıntı bu biz birbirimizi anlamaya çalışıyoruz ama aileler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?