ne yapacağımı bilmiyorum:(

Yani niye siz onun dediğine uyuyorsunuz. Baştan eline al bu ipimin ucu diye veriyorsunuz. Şimdi size toz pembe geliyor ama evlenince öyle olmuyor. Flört aşamasında direttiği şeylerin daha fazlasını yapıyor genelde erkek ler

Yani ben de dini nikahi gereksiz bulanlardanim, hocaya katiliyorum. Nikah birlikteligin, topluma ilan edilmesi demek, resmi nikahti, dugundu derken zaten yeterince duyuruyorsun bence.

Peki siz ne dusunuyorsunuz, siz ille de istiyor muusnuz ? Siz gercekten istiyorsaniz, soyleyin hatirim icin diyin. Ama aileniz ne der diye istiyorsaniz , bence adam hakli. Evlilik sizin, iliski sizin , dinamiklerini siz belirlemelisiniz, elalem ne dere gore iliski yurumez. Siz duruma raziysaniz , problem yok. Aileniz dahi olsa kimseyi iliskinize karistirmamalisiniz, bu sizin hayatiniz. Sizin gonlunuzden ne geciyorsa onu yapin. Etrafinizdakiler aklinizi celmesin.

Inancsiz ya da dinle cok ilgisi olmayan ya da din karsiti biriyle evleniyorsaniz zaten durumu pesin pesin kabul etmissiniz demektir. Dedigim gibi bana gore buyuk bir mesele ya da problem degil; ama size gore ciddi sekilde meseleyse, hayatin diger alanlarinda anlasabilecek misiniz ? Evliliginizin iyi gitmesi icin oncelikle bu adamin dini cok umursamadigini kabul edin . Ben su anda sizin yerinizde degilim, adamin yerindeym. Adamin gozunden bakarsam , mesela nisanlim bana israr etse bu konuda, soyledim ya ben gereksiz buluyorum, sana daha kac kere soylemem gerekecek , der gecerim.

Ben de aleviyim bizde de imam nikahi kiyilir. Yani bunu esnetebilir sonucta inancimiza aykiri degil imam nikahi. Bu kadar kati olmasin senin icin onemliyse.
Yalniz daha evliligin ilk asamasinda bizdr bu boyledir yapmayiz diyorsa ileride sen ibadetini gerceklestirirken sorun cikarirsa ? Esim sunni benim ben de onla beraber oruc tutarim mesela. Herkes birbirinr ssygi duysa hassasiyetine ozen gosterse sorun olmaz. Ben muharrem orucunu tutarken esim de benle beraber tutar. Ailene karsi seni mahcup etmemek icin bence evet demeli.

Benim için sıkıntı yok ben öyle kabul ettim onu ama aileler arasında sıkıntı çıkacak gibi o ailesini ikna edebilir olmaması için ama benim için çok zor

Bir de sunu sormak isterim , dinin sizin hayatinizdaki onemi ne ? Adam oruc tutmak istemeyince size problem olacak mi? Eger siz de pratik hayatta dini cok yerine getirmeyen biriyseniz o zaman eyvallah, ama degilseniz daha sonraki hayatinizda gozunuze batmasin?

Benim için sıkıntı yok ben öyle kabul ettim onu ama aileler arasında sıkıntı çıkacak gibi o ailesini ikna edebilir olmaması için ama benim için çok zor

Sekerim, sen adamla evleniyorsun. Iliskinizi ve evliliginizi korumak senin gorevin, senin ailen artik bu adam. Anne baban dahi olsa, evliligini korumak icin gerektigi yerde insanlara dur demeyei bilmelisin bence. Bu durumda bu benim evliligim, adamin da Alevi oldugunu biliyorsunuz, ben de nikah zaten istemiyorum, burda durun demelisiniz bence. Bu sizin iliskiniz , baska insanlarin lafiyla yurumemeli.

orucuna ibadetine karışmam sonuçta senin vicdani meselen saygı duyarım diyor.ama ben yapmam diyor tek sıkıntımız imam nikahı başka hiçbir sorun yok ah bide onu kabul ettirsem.....

Benim eşim de alevi, biz dini nikah kıydık. Sırf beni a ilem istiyor, kırılmasınlar diye. Nikahımız da muhtemelen geçersizdir. Abdest almayı bilmeyen adamı banyoya tuüıktık sen bırda abdest al diye, dışardan gelmişiz, alkol almışız. Öyle bir nikah işte. Sırf gelenek yerine getirilsin, ailenin gönlü olsun diye yaptık.

Ailenizin isteğini yerine getirmek için kendinden ödün vermiyorsa o adamdan koca olmaz söyleyeyim. Zamanı gelecek senin için kendinden ödünvermesi gerekecek, bu kadar ufak bir şeyde bunu yapamıyorsa daha büyük mevzularda daha büyük sorunlar çıkacaktır.

Ve senin dine bakış açın önemli. İlerde büyük sorunlar çıkacak gibi bir his uyandı bende.

Hicbir Alevi namaz kilma oruc tutma vs. demez. Kendisine dayattirilmasini istemez. Ailen onun inancini istismar ediyor. Alevibirine kiz veriyorlarsa sonucu goze alnalari lazim. Artik bence bir hocayla konus mahalle imami olabilir. Hoca konusabilir gereksiz oldugunu soyleyebilir. Adama israr ettikce sogutursun kendinden. Bu kendinden odun verme degil direkt ona gore saygisizlik

Alevi birinden kız alıyorlarsa onların da göze almaları lazım.
Diğer türlüsü de kız tarafının inancına saygısızlık oluyor aslen

Alevi birinden kız alıyorlarsa onların da göze almaları lazım.
Diğer türlüsü de kız tarafının inancına saygısızlık oluyor aslen

Kizin ailesi ayri adam ayri. Aileler evlenmiyor. Ailelerle sonradan duzelir, duzelmezse de az gorusulur onu ben kestiremem. Ustelik hocalarin dedigini duydunuz. Neden sadece adam inancindan odun versin ? Adam kendi inanci olan dede nikahini da diretmiyor. Kadinin ailesininde imam nikahini diretmemesi gerekir net bu arada kiz tarafi alevi degil :)

Ben adam ödün versin demedim yani öyle bir yazmışsınız ki kadın yumuşatmak durumundaymış gibi. Neden?
İki taraf da orta yolu bulacak, o da inanç bu da inanç. Sonuçta her türlüsü diğer inanca balta vurmak olacak.
Ben bilemedim çözümü ama bu kadar yumuşatılmayacak durumlarda evlenmezdim.

Evet. Ama adam diretmiyor dede nikahini ayni seyi kadinin ailesindende bekliyor. İnanc baltalamak degil evlenecek kadin kabul etmis ailesi etmiyor. O zaman ya evlenmeyecekler size gore. Ama soyle bi cozum bulunabilir 3nikah kiyilir herkesin gonlu olur. Dini nikah dede nikqhi ve resmi nikah. Tabi kabul ederlerse

senin hatrına yapmalı dıye dusunuyorum.
ne olacak yani sizin de gönlünüz olsa...

Vallah inanciniza nekadar baglisiniz ona bakar... Bi arkadasim almanla evlendi, hem imam nikahi yapti,hem resmi nikah,hem klisede dügün yaptilar,hemde salonda oyun havali... Bana göre sacma, adet yerini bulsun gibi, eger inanmiyorsan zaten gecerli olmaz, ama iste birinden biri tutar diye hepsinden yaptiranda var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…