Yani ben de dini nikahi gereksiz bulanlardanim, hocaya katiliyorum. Nikah birlikteligin, topluma ilan edilmesi demek, resmi nikahti, dugundu derken zaten yeterince duyuruyorsun bence.
Peki siz ne dusunuyorsunuz, siz ille de istiyor muusnuz ? Siz gercekten istiyorsaniz, soyleyin hatirim icin diyin. Ama aileniz ne der diye istiyorsaniz , bence adam hakli. Evlilik sizin, iliski sizin , dinamiklerini siz belirlemelisiniz, elalem ne dere gore iliski yurumez. Siz duruma raziysaniz , problem yok. Aileniz dahi olsa kimseyi iliskinize karistirmamalisiniz, bu sizin hayatiniz. Sizin gonlunuzden ne geciyorsa onu yapin. Etrafinizdakiler aklinizi celmesin.
Inancsiz ya da dinle cok ilgisi olmayan ya da din karsiti biriyle evleniyorsaniz zaten durumu pesin pesin kabul etmissiniz demektir. Dedigim gibi bana gore buyuk bir mesele ya da problem degil; ama size gore ciddi sekilde meseleyse, hayatin diger alanlarinda anlasabilecek misiniz ? Evliliginizin iyi gitmesi icin oncelikle bu adamin dini cok umursamadigini kabul edin . Ben su anda sizin yerinizde degilim, adamin yerindeym. Adamin gozunden bakarsam , mesela nisanlim bana israr etse bu konuda, soyledim ya ben gereksiz buluyorum, sana daha kac kere soylemem gerekecek , der gecerim.