Merhaba oğlum 4 aylıkken beni emmeyi red ediyordu ben de onu aç bırakıyordum geceleri uyku sersemi emiyordu bir süre böle devam etti sonra hastaneye gittik türlü çeşit tahliller yapıldı hepsi temiz çıktı inatcı bir bebek olduğu söylendi yaklaşık 3 yaşına kadar bu durum devam etti ama illaki zorla yediriyorduk oynatarak kandırarak gelişimi çok normaldi her zaman öndeydi sonra düzeldi yemek yeme alışkanlığı. şimdide haddinden fazla yiyor. İnsülin direnci var. Sağlıklı ve gelişimi normalse fizyolojik bir sorun yoksa üzülmeyin derim.Öncelikle konumun taşınmamasını rica ediyorum. Oğlumla ilgili hiçbir şeye dert demek istemiyorum ancak acil çözmem gereken bir problem bu. Kafayı yiyeceğim artık.
Oğlum 1yaşında. Çok ciddi bir yeme problemimiz var. Çoğu şeyi reddediyor. Sanki karnı hiç acıkmıyor gibi davranıyor. Ki eline veriyorum. Dağıtıyor, yerlere atıyor vs o konularda rahatım. Yeterki yesin diyorum. Ama sonuç hep aynı. Hep gözlerim dolu dolu yerleri temizliyorum yine yemedi diye. Masa başında yaklaşık bir saat kalıyoruz acele de etmiyorum. Ama neden yemiyor bilmiyorum. Meyveyi seviyor, sadece onunla karın doyuruyor. Mesela bugün ne yedi onu sayayım. Sabah 8gibi küçük bir parça ekmek ve çok az yumurta. Öğle yemeği için toplamda üç kez sofra kurdum belli aralıklarla. Toplamda bir çay kaşığı bulgur pilavı, küçük bir parça taze fasulye ve 2tane barbunya. Bu kadar. Arada birkaç kez emzirdim ama süt gelmeye başlayınca bırakıyor genelde. Alerji vardı yoğurda yeni başladık. Ama hiç hiç sevmedi. Kafam çok yorgun. Sürekli aklımda bu. Fikir verin bana ne yapacağımı bilmiyorum artık
Onu da denedim. Ama bu sefer meyveden de vazgeçiyor. Yoğurdu henüz sevdiremedim. Israrla devam ediyorum. Birazdan tekrar mayalayacağım. Kakasını iki günde bir yapıyor ama çok zorlanıyor çok.Kakasını düzenli yapıyor mu peki? meyveyi seviyor demişsiniz acaba diyorum ki bir kaşık yemekten bir meyveden verseniz nasıl olur? bazı cocuklar sert gıdalardan hoşlanmaz. oglum o yaşlarındayken ben sert gıdalara böyle alıştırmıştım.
Meyve yerine yogurtta olur tabi.
Ama bu kadarı çok az değil mi sizce de. Akşamları üzümle karın doyuruyor sadece.
Onu da denedim. Ama bu sefer meyveden de vazgeçiyor. Yoğurdu henüz sevdiremedim. Israrla devam ediyorum. Birazdan tekrar mayalayacağım. Kakasını iki günde bir yapıyor ama çok zorlanıyor çok.
Onla alakası yok bence bizlerinkinde yok alerji ne yemede yok icmedeOğlumda da alerji vardı. Yeni yeni geçiyor. Acaba o yüzden mi seçici diyorum. Mecburen bazı şeyleri veremedik. Değişik tatlara alışkın değil o yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?