Ne yapacağımı şaşırdım

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Çok şaşkın ve de sinirliyim şu an. Aile arasında yaşanan bazı kötü olaylar sonucunda dayım ve anneannem görüşmeyi kesmişlerdi. Dayım benim yaşadığım şehirde yaşıyor, anneannem ziyaret için bana geldi ve bugün geldiğimde bana söylenen ilk şey: 'Eve dayını çağırdık.' oldu(Küçükken yaşadıklarımdan dolayı ben de görüşmüyordum bu arada). Anneannem barışmak istemiş ve barışmış, tamam ne güzel ama benim evime benden habersiz misafir çağırmak ne demek? Yine de anneannemdir dedim tepki göstermedim, haberim olsaydı iyi olurdu dedim laf arasında. Dayım gelince gördüklerime hiç şaşırmadım çünkü huyunu biliyorum. Almış eline 4 tane bira, sigara, gelmiş. Evde ikisinin de içilmesinden hoşlanmıyorum ama yine bir şey demedim. İlk sorunu sigarayı cam kenarında içilmesini istediğim için yaşadık, ben kim oluyormuşum da karışıyormuşum. Neyse gitti cam kenarına içti. Sonra anneanneme beni şikayet etmeye başladı, ben onları beğenmiyormuşum, zaten şımarık olduğumu biliyormuş, burnum büyümüş, hep böyleymişim küçükken elinde büyüdüğümü ne çabuk unutmuşum. (Bu konuya nereden kanaat getirdi bilmiyorum büyüme dönemimde beni pek gördüğü söylenemez.) Anneannem eşiyle de görüşmüyor diye pazar günü getireyim çocuklarla dedi, anneannem 'Violetto' nun arkadaşları gelecek o gün.' dedi. Demez olaydı söylenmeye başladı dayım, 'Niye geliyorlar? Niye arkadaşlarını eve çağırıyor?' diye. Ona ne oluyor anlamadım, sesimi çıkarmadım sırf sorun çıkmasın diye. Ben yatak odama çekildim ama konuşmaları duyuyorum sürekli dert yanıyor, annemi, babamı, hepimizi her şey için suçluyor. Ben de çok saygısızmışım ikide bir de bunu diyor?? Bir yandan da birasını içiyor.

Yarın çocuklar ve eşiyle gelecekmiş akşam, anneanneme 'Elini öpecek, sen de ona istediğini söyle bağır çağır' diyor eşi için. Ben arkadaşımla konuştum yarın onda kalacağım çünkü gerçekten olacakları çok iyi tahmin ediyorum ve katlanamayacağım. Bunu duyunca önce anneannem küsecek bana, yarın da dayım kıyameti koparacak eminim. Ne yapacağımı şaşırdım ben ama gerçekten katlanamayacağımı biliyorum.

Dayımın evimin adresini öğrenmesini hiç istemedim(yalnız yaşıyorum) çünkü içince neler yapabildiğini biliyorum. Ben küçükken iş yerini batırdı, anneannemi ve teyzemi gözümün önünde defalarca tartakladı, içti içti olay çıkardı bağırdı çağırdı, anneannem ve ailemin üzerine bir yığın borç yığıp kaçtı evlendi, aralarda hep para istedi vermedik küstü verince de memnun olmadı hep daha fazlasını istedi.

Anneannemi üzmeyi hiç istemiyorum ama benden habersiz çağırdıklarını düşününce çok sinirleniyorum. Dayıma zaten ne desem bilemiyorum hala içeride ve hala bana laf sokuyor, şimdi de odamda olduğuma taktı. Açtı kapıyı 'Amma da ders çalışıyorsun ha' dedi, buram buram içki kokusu geliyor.

Ne yapacağım ben bilmiyorum. Annemle konuştum, anneanneni çağıran sensin bunları düşünmeden çağırdın diyor. Ben nereden bilebilirim ki seneler sonra barışacağını, evime çağıracağını. Aklımdan bile geçmezdi.

Canim her ailede var böyle kara koyunlar maalesef.
Eger katlanabilecek bir halin varsa, ozaman yarin evde bulun ama kösede dur, mutfakta dur, odanda dur, lafa söze karisma, kimseyi evinden kovma, dögüsürlerse kendi aralarinda dögüssünler barissinlar ne yapacaklarsa yapsinlar, is cigrindan cikarsa ozaman tepkini koyarsin. Sanirim laf dalasmasi olur sonra yine bir sekilde ortak bir anlasma gibi susarlar.

Bundan sonrada dayin senin evini ögrenmis ama sen kapiyi acmadiktan sonra birsey yapamaz. Kapina gelirse acma, evde yokmusun numerasi yap. Hatta disarda arabani bile görse, acma, sonra soran olursa yürüyüse cikmistim dersin. Hele öyle kapida bagirip cagirirsa direk polisi cagir, hic onla muhattap olma, komsulardan biri cagirmis sansin.
Telefon numeranida ögrendiyse herkes gittikten sonra telefon numeranida degistir, sadece iyice tembihledigin kisilere ver numerani. Bencede dayindan sana ancak zarar gelebilir, aman uzak dur basina bela olur. Küsende küssün, anneannen barisabilir sonucta onun oglu, herkes onla iyi olabilir, ama seni sevmiyor, bunu acikca dile getiriyor, sen neden ona iyi davranacakmisin, evine alacakmisin.
Simdi anneannenin hatri icin evine aldin, ama aynende böyle söyle.
Sizin hatriniz icin ben onu evime aldim, ama ben onla anlasamiyorum. Siz sevebilirsiniz, ama bizim aramiz iyi degil, ben onu hayatimda istemiyorum. Herkes yerinde iyi olsun, bana dokunmayan yilan bin yasasin dersin.

Yani baskada birsey aklima gelmiyor. Eger hic telefona cikmazsan, kapini acmazsan, ona hic bir laf söylemezsen bikar zaten arayip sormaz gelmez gitmez. Ama cevap verirsen, direk red edersen belki hirslanir kafayi sana takar.

Baktin yok, hic huzurun kalmadi, en son carede tabii tasinmak olur : (

Hayır ailemle farklı şehirlerdeyiz.

Tam tahmin ettiğim gibi olay çıktı ailede. Babam çok sinirlenmiş, anneme kızmış, annem de aradı anneanneme kızdı. Nasıl olduğunu anlayamadan olay bana döndü, sanırım herkes sinirini benden çıkardı. Market alışverişi yapacaktım evde hiçbir şey kalmamış diye, nerden döndüyse olay öğrenci halimle eve arkadaşlarımı çağırmama döndü kaldı ki yapacağım alışverişin onlarla bir ilgisi yok. 20 yaşındayım ilk defa ailemden para konusunda bir tepki aldım, hala hazmedemiyorum.

Anneannem de tutturdu ben gideceğim evime pişman oldum geldiğime diye, akşam dayımlar gelecek diye çıktı şimdi alışveriş yapıyor, bana yaptırmadı, pişman olmuş geldiğine. Anneanneme karşı hiçbir saygısızlığım olmadı ama arada ben kaldım suçlu oldum. Kendimi odaya kapattım ağlamaktan mahvoldum haftasonumu berbat ettiler :(

Back
X