Ne yapacagimi sasirdim :(

xXMelegimXx

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2013
60
0
16
ben burada durumumu bir kere anlatmisim:

"ben 1,69 m erkek arkadasim ise 1,65 m, ve annem bunu en basindan beri sorun ediyordu...
abim, ablam ve kardesim hep arkamdaydi, ama ne olduysa, ablam sevdigime karsi bi nefret baslatti, ve annemide iyice sevdigimden ve ailesinden soguttu
abim hala arkamda, ama annemi evlenmem icin ikna edemiyor. kadin nuh diyor peygamber demiyor. ablamda iyice iftira atip hakkinda kötü seyler anlattigi icin bana artik ne inaniyor, nede sevdigimle tanismak istemiyor
4 sene oluyor, biz cikali, ve ben hala Allah'in izniyle annem izin verecek diye bekliyorum
ikimizde üniversitede okudugumuz icin abim biraz beklememizi istiyor, kendi paramizi kazanalim diye
ama annem ne sevdigimi nede ailesini tanimadi ve tanimakda istemedi...
sagolsun akrabalarim ve annemin arkadasida plan yapip iyice annemi sevdigim ve ailesinden soguttugu icin benim durumum hal alamaz bir sekil aldi ne yapacagim bilmiyorum, annem vermem diye tutturdu, evlatlikdan red ederim diyor... ama onu cok seviyorum, beraber cok mutluyuzrabbim kimseye böyle bir aci vermesin "

sevdigim illa nisan yapmak istiyor, bizi bilen herkes soruyor "siz ne zaman nisanlaniyorsunuz artik" diye eh buda dogallikla onun gururuna dokunuyor, 5 senedir beraberiz, nisanlanmak icin ugrasiyor, ama bisey olmuyor... herkes benim bu isi halletmem gerekdigini söylüyor, ama annemle konusamiyorum ki... gecenlerde yine sevdigim hakkinda konu acildi, affedersiniz ama, annem tartismaya basladi ve bana o.... dedi
biz sevdigimle ayrilma karari aldik, cünkü o artik gizli sakli bulusmakdan, bizi soranlara yalan söylemekden yoruldu... 10 gün anca dayandik...
bana geldi, sarildi, agladi biz birbirimiz olmadan yapamiyoruz... ama bu hayat böyle nasil gecsin? sevdigim ve annesi nisan icin bekliyor, benim elimden ise hic birsey gelmiyor
oooooofffff .....

Bir abla kardeşinin mutluluğu pahasına birine iftira atabilir mi?
Çok acayip geliyor bana bu tür durumlar.
Iftira attığı konu nedir?
Haklı olma ihtimali olabilir mi?

Anlamadim boy farki yuzunden mi boyle? Cok sacma eger boyleyse.. Anlamadim ben..

evet, annem sadece boy farkindan dolayi istemiyor... yanimda gezerse millet ne dermis... -.-
ablamin attigi iftiralara gelince: zaten sevdigime atmaya calisitigi iftiralarin gercegini biliyorum, cünkü benim sevdigimle tek ona güvendigimi konulara sevdigimin alehine cevirip onu götü gösterecek sekilde anneme anlatmis... annemde tabi bunlari bana baskasindan duymus gibi söylüyor...
ne yapacagimi bilmiyorum, cünkü annem ablama güveniyor, o hep ona herseyini anlatiyor diye... ben ne kadar dogruyu desemde, bana karsi bariyer kurmus gibi, hic dinlemiyor...

ablanın amacı neçözemedm..neden böylee sormadınmı hiç

kendisi bana hep diyordu, benim gibi mutlu olmak istiyormus... hep böyle degildi, biz bir zamanlar onunla ve sevdigimle gezerdik... sevdigim bana evlenme teklifi ettiginde ablam kiskandi galiba, zaten ne olduysa evlenme teklifinden sonra oldu...

Eğer dediğiniz gibi ortada birşey yokken ablanız problem çıkarıyorsa, kıskançlık ve önce büyük evlenir mantığı ile anneniz ile sizin aranızda problem yaratıyor olabilir.

Ama annenizin sadece boy probleminden dolayı problem çıkarması çok gereksiz ve saçma yani insan önce saygı ister, sevgi ister, sahiplensin ister ama fiziki problemler ikinci planda kalır her zaman.

Anneniz daha tanımadan önyargılarda olması da ayrı bir durum, ablanızın olmayan şeyleri nasıl varmış gibi gösteriyor ve anneniz inanıyor sizi dinlemiyor ki.

İnsallah kısa sürede çözersiniz

bazen anneleri anlamak gerçekten imkansız oluyor..
Eğer sorun sadece boysa ve bahanesi '' millet ne der '' ise hakikaten çok yanlış bir düşüncede.. mutlu, huzurlu bir yuva boyla olmuyor..
bence sen sevgiline güveniyorsan , seviyorsan sevginin arkasında dur.. annen ve sevgiline bu kadar kin güden ablan bir noktadan sonra pes edecektir..hayırlısı olsun sizin için

evde huzur birakmadilar.. üniversite ögrencisiyim, ve ailemle oturuyordum... okadar psikolojik baskiya dayanamadim, sinavlarimi tehlikeyede atmak istemedim, artik ayri oturuyorum... böyle olmasini hic ama hic istemedim, annemle sakin konusmaya calistim, ama dinlemedi...

rabbim kimseye benim cektigim aciyi cektirmesin...
annem cok ön yargili vede cok inat... onu nasil ikna edicem bilmiyorum. sevdigime cok hakaret etti, denilmicek sözler söyledi. annesinin beyninde tümör var, kadin benim icin kac defa annemle konusmayi denedi, ama annem ona cok sert konustu...

ve annemin o arkadasi hala her gün bizim eve geliyor. tatilde evdeydim, kadin hala annemi gizli konusup sevdigime karsi dolduruyor...
bisey desem yine suclu ben olcam, büyügüme karsi ilin erkegi icin neden haddimi asiyorum diye... demeyincede beni daha fazla eziyorlar..:-(

Canım sabredebilirseniz üni bitince evlilik kararı alır ve uygularsınız ,tabii bu arada hala ailenizi ikna etmeye çalışın evlenmenize engel çok saçma bir sebep boy farkıysa.... Nişanlınınzla birbirinizi çok sevdiğinizi anlıyorum konunuzdan o halde nişanlınızda sizde ayaklarınızın üstünde durana kadar zorda olsa sabredin ,sonra herşeye rağmen evlenin derim ben ,sevgiler..........

kendisiyle daha nisanli degiliz, cünkü annem izin vermiyor

Şimdi anneniz sizi erkek arkadaşınıza layık görmüyo bu çok açık. Erkek arkadaşınızın da boyu kısa olabilir ama onu kapatabilecek başka özellikleri olması gerekir. Öyle olursa boy gerçekten sadece sayılardan ibaret hale gelir...

Kendimden örnek vereyim. Sevgilim benden 33 cm uzun ve 3 yıldır birlikteyiz. Annesi ile tanıştım, beni gelini olarak kabullendi bile. Boyum kısa ve gerçekten sevgilim daha uzun kızları hak edecek biri. Ancak annesi sevgilime beni öve öve bitirememiş. Laf arasında da boyu küçük ama demiş bi teferruat olarak kalmış.

Sonuç olarak sevgilinizin boyu negatif bi etkiye neden olabilir tıpkı bizim boy farkı gibi. Ama onu kapatacak diğer özellikleri illa ki vardır onları bulup çıkartın.

Anneniz ise tanımadığı halde karşı çıktığına göre oldukça önyargılı. Önyargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zor derler. Maalesef bunu yapmak uzun bi zamanınızı alacak. Ama annenize sevgilinizin iyi özelliklerini saydıkça yumuşayacaktır, başta kalbi sonra ise sözleri...

Diğer seçenek ise babanıza söylemek. Erkekler boy farkını kadınlardan daha az sorun yapar. İşe burdan başlayabilirsiniz.

Ailenizle tartışmayın, tartıştıkça yıpranırsınız ve ilişkiniz de bu yıpranmaya karşı güçlü kalamaz. Zama geldiğinde direk istemeye gelsinler kapıdan kovarsa ancak ozaman vazgeçin:) sevgiler...

Anneniz ne kadar büyük bi'günaha giriyo farkında bile değil. Allah korusun ama bazen ağzımızdan çıkan eleştirilere, küçük görmelere çok dikkat etmeliyiz. Evladı için tabii ki herkes en iyisini ister ama baktı ki kızının gözlerinin içi onun yanında gülüyo ki bu 5 senedir böyle bu inat neyin inadı yani.

Sonra bu kızlar aile rızası almadan evlendi oluyo

Baban anlayışlı ise bu konularda, çık babanla bi'yere oturun güzelce anlat olanları. Hayır annen tanışsa da dese yine bi'şey denir de ona bile yanaşmamış belki çok sevecek?

Okulunu bekle derim işe girdiğin zaman sesini biraz daha duyurabilirsin, kendi ayaklarının üzerinde durabilecek kıvama geldiğin için...

Allah yardımcınız olsun, umarım tez zamanda tatlıya bağlanır:)

kardeşler arası kıskançlık sıkça yaşanan bi durum bana göre, seni sevdiğinden şüphe yok ama senin gibi bi mutluluk yaşamadıysa kıskanıp abuk sabuk şeyler yapabilir görmezden gel. boy farkı için düğün istemeyen aile de ilk kez görüyorum, sen sorun etmiyosan kime ne yahu

Sadece boy içinse çok saçma
Senin beğenmen kafi bu konuda
Ahlaken veya tavırlarıyla ilgili bişey olsa, kızlarını düşünüyolar derim de..

evet her şey senin elinde. o kadar seviyorsanız ve çocuk yanındaysa kıymetini bil :)

annene sürekli anlat onun duyduğu gibi biri olmadığını, eğer söylenenler gerçekten iftiraysa.

bi tanımasını iste, ailenin karşısında dik dur. anne o, ikna olur, onsuz nasıl mutsuz olduğunu görürse kıyamaz ki anne o.

ama 'o...' kelimesi çok ağır olmuş.

kendisi bana hep diyordu, benim gibi mutlu olmak istiyormus... hep böyle degildi, biz bir zamanlar onunla ve sevdigimle gezerdik... sevdigim bana evlenme teklifi ettiginde ablam kiskandi galiba, zaten ne olduysa evlenme teklifinden sonra oldu...

haince olacak ama ablana birini ayarla bir müddet takılsınlar :))

annene de söylediklerinin kıskançlğın eseri olduğunu sakin sakin anlat. annecim ablamın psikolojisine üzülüyorum bu konuda. beni kısknadığını düşünüyorum ondan böyle davranıyor olabilir, sana anlattıklarının gerçeklik payı yok de. ve ablanın mutluluğunu düşünüyor rolleri yap :)

kardeşler arası durum için bir sözüm vardır. eve ilk varan kazanır :) yolda kardeşimle kavga edip farklı yollardan eve giderdik. ilk o eve gittiğinde kendini haklı çıkaracak şekilde anneme anlatırdı ve ben eve gittiğimde herşey içn çok geç olurdu. sonra kaptım taktiği. kardeşim eve koşarken telefon edip herşeyi anlatıyordm böylelikle haksız çıkmıyordum.

ablan nasıl anneni işliyorsa sen de işle yani. sürekli yanlarında takıl. yalnız konuşmalarına fırsat verme, ablanla yüzleş.

ögütleriniz icin cok tesekkür ederim canlarim... ama dediklerinizin hepsini denedim, hic birsey fayda etmiyor...
ablamin kiskanc oldugunu annem biliyor, ama ben onunla bu konuyu konusmak isteyince "ilin pezevenki icin neden ablana böyle diyorsun, o senin canin kanin, ilin gavati gelir gider" diyor kusurua bakmayin, küfürleride yazdim, ama evde cektigimi ve yasadiklarim bunlar... daha cok igrenc kelimelerde var...
ablama yanasmaya calistim, onun gönlünü alim, olanlari unutim dedim, ki ben hic kindar degilimdir, cok cabuk affederim... ama istemedi... bana beddua etti, hatta ölmemi bile istediler...
ben ablama sevdigi birisi oldugunda hep destek cikmisimdir, ailem onu üzdügünde hep ben ona omuzumu uzattim, o aglarken hep ben onu sakinlestirdim... ama simdi o annemi bana karsi dolduruyor...

babama gelince: annem ve babam bundan bir kac sene önce bosandilar... zaten görücü usülü evlenmisler, pek anlasamazlardi... babam hic sorumluluk almazdi üzerine... yani annemin cektiklerini ve benim iyiligimi istedigini biliyorum, ondan ona cok kizamiyorum...

ama ne sevdigimi nede ailesini, tanimak istemiyor... abimin esi sevdigimi ve ailesini taniyor (anneleri beraber hacca gitti) ve onlari hep övüyor... abimde arastirmis sevdigimi, herkes övüyor.. ama anneme bunu anlatamiyoruz.. ne ben, nede abim... dinlemiyor, duymak istemiyor.

amcam, esi ve annemin arkadasi bundan 1 yil evvel plan yapmislar, sevdigimin annesine benim annemle konustuklarini ve annemin bize gelmelerine izin verdigini, bu isi yapacaklarini demis, kadinda inandi bunlara, ellerinde cicekle bize geldiler... annem ortaligi yikdi, müslümanlarda haber misafir olarak gelmek cok büyük günahmis, öyle insanlari evine almicakmissin vesayre... sevdigimin ailesine cok sert konustu "senin oglunu gördüm, hayattan bikmis gibi duruyor, hic genc tipi yok.. hem benim kizimin yanina hic yakismiyor... kizimin aklina girmissiniz, akil var mantik var, bunun ikisi hic olur mu" diye hakaret etti...

ah canlarim, ben burda yasadiklarimi anlatsam roman yazarim... yasanan okadar aci seyler varki, denemedigim yol kalmadi... hocalara bile danistim, oylari sicagina hep anlattim, onlar bile artik bana nasil yardim edeceklerini bilemez oldular

ne kadar acayip insanlar varya.
aile sözü dinlemeyen pişman olur onlar her zaman doğrusunu bilir diyoruz da bu ne şimdi.
eğer sadece boy yüzünden oluyosa tüm bunlar
bence kimseyi karıştırma, bildiğini oku!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…