• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacagimi sasirdim :(

ne kadar acayip insanlar varya.
aile sözü dinlemeyen pişman olur onlar her zaman doğrusunu bilir diyoruz da bu ne şimdi.
eğer sadece boy yüzünden oluyosa tüm bunlar
bence kimseyi karıştırma, bildiğini oku!

evet canim, kendim cekince fark ettim... baskalari cekince hep sevenlere suc buluyoruz, ailelerini dinlemiyorlar diye... ve kendimde fark ettim... hep sevenler suclu degil... ne yazikki ailede bazen cocuklarina istemeden kötülük yapabiliyor :-(
sevdigimle allahima sükür cok mutluyum, onunla kendimi iyi hissediyorum... benim yüzümden cok cekti, hak etmedigi kötü laflar duydu, iftiraya ugradi, ama o benden vazgecmedi... bende ondan vazgecmicem, rabbim ayirana kadar <3

canlarim, benim durumum gittikce cok kötü olmaya basladi :-(
sevdigim artik dayanamadigini, böyle birsey yapmadan bekleyemedigini dedi :-( cektigi dertler, duydugu hakaret ve iftiralar artik onu cok yormus, hak da veriyorum... onun cektigini hic kimse cekmezdi...
yarin bizim burda bi cift evleniyor... kizin ailesi vermemis, kiz kacmis... yarin dügünleri var...
sevdigim benden süphe ediyor artik... onu sevmedigimi, onun icin savasmadigimi saniyor...
o benden kopuyor artik :'( oooffff... onu cok seviyorum... onsuz olmak istemiyorum... ama elimden bisey gelmiyor... annemi ikna edemiyorum... hala sevdigimin konusu acilinca kadin cildiriyor, benimle kavga ediyor :'(

vardir bir hayir deyip birakmali mi... yoksa artik riske girip biseyleri göze alip savasmali mi, anlayamadim yaaaa :'(

Durumun gerçekten uzucuymus inşallah herşey düzelir. Önce erkek arkadaşinla konuş bence okul konusunu halledin çünkü sonradan pişman alabilirsiniz. Okul bitince ikiniz de ekonomik özgürlügünüzü elinize alınca annen hâla ikna olmuyorsa ve sen doğru insanla olduğuna eminsen arkana güvendiğini birini al, abin gibi yada babanla konuş. Annelerin hakkı ödenmez sırt çevrilmesi ama annen haksız yere bunu yapıyorsa büyük günaha giriyor. Fakat kaçmak işleri daha da berbat edecek gibi, annen tanımaya biraz çaba gösterse keşke.

Bende bir ablayim ve aklım almıyor böyle bir şeyi, kiz kardeşim mutlu olduğunda ben daha fazla mutlu oluyorum.

İnşallah herşey yoluna girer.

Durumun gerçekten uzucuymus inşallah herşey düzelir. Önce erkek arkadaşinla konuş bence okul konusunu halledin çünkü sonradan pişman alabilirsiniz. Okul bitince ikiniz de ekonomik özgürlügünüzü elinize alınca annen hâla ikna olmuyorsa ve sen doğru insanla olduğuna eminsen arkana güvendiğini birini al, abin gibi yada babanla konuş. Annelerin hakkı ödenmez sırt çevrilmesi ama annen haksız yere bunu yapıyorsa büyük günaha giriyor. Fakat kaçmak işleri daha da berbat edecek gibi, annen tanımaya biraz çaba gösterse keşke.

Bende bir ablayim ve aklım almıyor böyle bir şeyi, kiz kardeşim mutlu olduğunda ben daha fazla mutlu oluyorum.

İnşallah herşey yoluna girer.

insallah canim, haklisin... ama cok konustuk, denedik... bulusamiyoruz... gizli sakli, her an biri görecek diye korkudan yüzünü bile dogru düzgün göremiyorum... 5 senedir bekliyoruz... ailem sevdigime pic dediler, iftira attilar, annesine küfür ettiler.... benim icin katlandi, ama oda, hakli olarak, artik dayanamiyor:-( ben ona bisey diyemiyorum, cünkü benim icin gururunu ve ailesini cok ezdirdi... sabrettik ama ailem dahada üzerilerine gitti...
böyle gizli bulusmamizda zina oldugu icin 2 haftadir görüsmüyoruz bile... ne gururu el veriyor, nede artik yüregi... onu sevmeyen bir aileye girmeye calisiyor, hakaret isitiyor, ailem beni düsünmüyor ama o ikimizinde ahiretini düsünüyor :'(

Cidden çok karmaşık bir durum yani, benimde boy konusunda takıntılarım vardı uzun seviyorum annem kızar hatta öyle saçma şeylere takılma diye. Anneler daha kalender olurlar yani ne bileyim. İstihare namazı kıldın mı? Bol bol dua et, namaz kıl, allah hayırlısını gösterir inşallah, çok seviyorsun belli ki inşallah mutlu olursun ailende ikna olur.

Sadece boy farkindan dolayi degildir bence, bu kadar kati olmalarinin daha gecerli bir sebebi vardir diye dusunuyorum.
Annen ve ablan senin dusmanin mi, durup dururken canini yakmak istesinler, hadi ablanla yaslariniz yakinsa inatlasma vs. olabilir ama annen neden bu kadar karsi bu duruma...
Gerci onun da kullandigi laf cok agir!!!
Ben sizin de cocukca davrandiginizi dusunuyorum.
Bunu bu hale getirmeye ne gerek var...
Yok herkes soruyor, nisan lazim falan, daha neler.
Bir okulunuzu bitirin, mesleklerinizi garanti edin, belki askerlik ciksin aradan, yeterli sartlar saglasin, sonra alin aileleri kararimiz bu yonde, saygi duymanizi bekliyoruz diyin.
Ne kadar sure sevgili oldugunuz degil, ne zaman hazir oldugunuz, ne zaman yeterli olgunluguna ulastiginiz onemli.
Bence ilk derdiniz okullari basarili bir ortama ile bitirmek olsun, herseyi hazir edin, yere saglam basin, ailende sana guvensin.
Umarim hersey yoluna girer...

@ NoPainNoGain
canim istihareye cok yattim, bir hoca tavsiye etmisti... 7 gün arka arkaya yattim, 3 defasinda rüya gördüm... birinde yesil su gördüm, birisinde heryer beyazdi, cok mutluydum, ve en sonunda kendimi sevdigimle gelinlik alirken gördüm... hoca bunlarin cok güzel seyler oldugunu, annemi ikna etmem gerektigini dedi :-(

@ heexee
canim, haklisindir... bencil davrandigim konular olmustur... ama inan bana, ailemin sevdigime bu kadar karsi olmasi icin hic bir sebep yok... eger bu konunun ilk yazisini okuduysan, sorunumu anlattim... annem en basinda karsi degildi, boyuna hatta gülerek "sen zaten topuklu giyinmiyorsun sorun olmaz" demisti... ablamda basindan karsi degildi... ama bu olaya hep araya kiskanc insanlar fitnelik etmesiyle geldik... eger sevdigimin benim bilmedigim kötü bir yani olsaydi, saniyorum ki onu arastiran abim bize karsi olurdu...
bizde okulumuzu yapmak istiyoruz, ama ikimizde almanyada kücük bir kasabada yasiyoruz, burda "arkadas" olarak gezsen bile hemen herkes lafini ediyor... ve sevdigim benim hakkimda kötü laflar cikmasini istemiyor... ama ikimizin okulunun bitmesine daha iki sene var... aramizda 20 kilometre varken, ben neden boyu kisa diye ondan uzak durmak zorunda kaliyorum?:-(
daha burda anlatmadigim/anlatamadigim okadar olay varki... dudaklariniz ucuklar :'( hepiniz haklisiniz, daha cok genc, tecrübesiz veya parasiz olabiliriz, ama ask iste... laf dinlemiyor... millet iste, agzi torba degil ki büzesin.....

insan kendi yasamayinca cekilen acinin farkinda bile olmuyor... evet, hepiniz hakli olabilirsiniz... param yok, okulum bitmedi, kendi ayaklarimin üzerinde durmuyorum... ama böylede bekleyerek sevdigimi kaybediyorum:'(
benim yüzümden okadar laf isitti, ama duymamazlikdan geldi.... gururu incildi, ama o bizim icin susdu... ailesine küfür edildi, o yine susdu... simdi emin bir gelecek istiyor... ve ben ona, onun benim icin yaptigi herseye ragmen, ona bir tek istegini gerceklesitremiyorum:'( icim aciyor:'( sizin icin savas birisine "bir kac sene bekle, okulum bitince evleniriz, ama oda kesin degil, cünkü annem seni boyun kisa oldugu icin ve seni ilk görüste begenmedigi icin istemiyor, yani, zamana birak herseyi" nasil dersiniz? diyebilirmisiniz? ben cok denedim! hem aileme, hem sevdigime karsi zaman kazanmak icin hayirlisi dedim... annem sevdigime daha cok küfür etti, onu unuttuguma inanmak istedi, onu sevdigimi söyleyince bana o.... dedi! sevdigim bana inandi, bir sene bekle, bir sene daha derken 5 sene gecti! oglan bana evlenme teklifi edeli 2 sene oldu! ki ozaman ablam onunla iyi anlasiyordu....

dilerim, rabbim benim cektigimi kimseye cektirmesin.... benim acilarimi kimse cekmesin... dilerim sevenler kavussun.... ben kavusamadim, baskalari mutlu olsun...

kusura bakmayin, sorunumu burada ne kadar kolay dile getirsem de, icim kan agliyor... bende yazim dedim... derdini paylasan derman bulurmus ya hani :)

hepinize hayirli aksamlar

ben burada durumumu bir kere anlatmisim:

"ben 1,69 m erkek arkadasim ise 1,65 m, ve annem bunu en basindan beri sorun ediyordu...
abim, ablam ve kardesim hep arkamdaydi, ama ne olduysa, ablam sevdigime karsi bi nefret baslatti, ve annemide iyice sevdigimden ve ailesinden soguttu :(
abim hala arkamda, ama annemi evlenmem icin ikna edemiyor. kadin nuh diyor peygamber demiyor. ablamda iyice iftira atip hakkinda kötü seyler anlattigi icin bana artik ne inaniyor, nede sevdigimle tanismak istemiyor :(
4 sene oluyor, biz cikali, ve ben hala Allah'in izniyle annem izin verecek diye bekliyorum :(
ikimizde üniversitede okudugumuz icin abim biraz beklememizi istiyor, kendi paramizi kazanalim diye :(
ama annem ne sevdigimi nede ailesini tanimadi ve tanimakda istemedi...
sagolsun akrabalarim ve annemin arkadasida plan yapip iyice annemi sevdigim ve ailesinden soguttugu icin benim durumum hal alamaz bir sekil aldi :( ne yapacagim bilmiyorum, annem vermem diye tutturdu, evlatlikdan red ederim diyor... ama onu cok seviyorum, beraber cok mutluyuz:(rabbim kimseye böyle bir aci vermesin :("

sevdigim illa nisan yapmak istiyor, bizi bilen herkes soruyor "siz ne zaman nisanlaniyorsunuz artik" diye:( eh buda dogallikla onun gururuna dokunuyor, 5 senedir beraberiz, nisanlanmak icin ugrasiyor, ama bisey olmuyor... herkes benim bu isi halletmem gerekdigini söylüyor, ama annemle konusamiyorum ki... gecenlerde yine sevdigim hakkinda konu acildi, affedersiniz ama, annem tartismaya basladi ve bana o.... dedi :(
biz sevdigimle ayrilma karari aldik, cünkü o artik gizli sakli bulusmakdan, bizi soranlara yalan söylemekden yoruldu... 10 gün anca dayandik...
bana geldi, sarildi, agladi :( biz birbirimiz olmadan yapamiyoruz... ama bu hayat böyle nasil gecsin? sevdigim ve annesi nisan icin bekliyor, benim elimden ise hic birsey gelmiyor :(
oooooofffff .....

bu olayda anlatmadığın bir yön var anneni bu denli rahatsız eden durumu yazarsan:45:

bu olayda anlatmadığın bir yön var anneni bu denli rahatsız eden durumu yazarsan:45:

canim, annemin sevdigim hakkinda neden bu derece rahatsiz oldugunu ben bilmedigim gibi, hic kimse bilmiyor!
ben ona sevdigimi ilk anlattigimda " kizim yasin daha cok genc, biraz bekleyin" dedi, dinledim (ozaman 17 yasindaydim)....
aradan bir sene sonra biz cikmaya basladik, ve ben bunu anneme anlattim... annem cok sevindi... hem ic anadolulu oldugumuz icin, hemde okudugunu duydugu icin... beni sevdigini anlattim. cok mutluydu o gün. boyunun kisa oldugunu dedigimde kendisi bana "olsun, sen zaten topuklu ayakkabi giyinmiyorsun, hem siz sorun etmezseniz bisey olmaz" demisti...
sonra teyzem (annemin büyügü) anneme telefonda "manken gibi kizini gercekden bacacaksiz bu cirkin oglana mi vereceksin?" demis... annem tabi ki ablasi öyle digince sogdu.... teyzemin kizi sevdigimi face'de takip etmeye baslamis, bizim buradaki oglanlarin sözde sevdigim hakkinda söyledigi kötü seyleri teyzemin kizi teyzeme, teyzem anneme anlatiyor... annemde bunlara inaniyor... sevdigimle bir kez bile konusmuslugu yok! ona atilan iftirala ablasi diyor diye inandi... bir kez olsun sevgilime kendini savunma hakki tanimadi...
sevdigim hakkinda ki iftiralar gercek olabilir mi? tabi ki bunlarin da arkasindan gittim... sevdigim ne olursa olsun yalani hayatta sevmez, hic bir insanin arkasindan konusmaz, konusturmaz... cok dürüst bir adamdir... ve ben bu olayin pesinde düstüm, sevdigim insanlardan sogdum...

kusura bakma, yine baya uzattim konuyu... ama kisaca sunu diyebilirim ki, sevdigimin yaptigi bir yanlis olmadi... annem iftiralara inandi... milletin "manken gibi kizinin yanina bir cüce degil, gercek bir adam yakisir!" demesine aldandi... ben 1,69 m boyunda oldugum icin, benim yanima en az 1,80 boyunda birisi lazim mis! yanima uzun boylu damat bulmaya okadar adanmislar ki, bana teyzemin oglunu (1,90m boyunda kendisi) ayarlamaya calistilar... ne kadar iyi birisi oldugunu, annemin onu ne kadar sevdigini... her gün aklima girmeye calistilar, ama ben istemedim, cünkü sevdigim baska birisi vardi ve teyzemin ogluyla anlasamiyorduk kücüklükden beri... hatta durum okadar feci oldu ki, teyzemin oglunun nisanlandigi duyan ailem, bana küfür etmeye basladi... "sülün gibi yakisikli erkegi kacirdigim" icin bana kendi ailem bagirdi, inanirmisiniz??? :'(

Son düzenleme:
direk konu üzerinden yorum yapmak gerekirse aileler evet, çocuklarının iyiliğini isterler.
ama bu tür saçma sapan şeyleri sorun edip kendi egolarını tavan yaptırmak isteyen ailelere karşı
hissettiğin şeyin yaşanması taraftarıyım.

ayakalrınız üzerinde durabiliyorsanız siz bir yerden başlayın gerisi gelecektir.ama şu da var ki
cidden sabır isteyen bir süreç ve inanç.boy dışında bir bahanesi yoksa şayet bildiğinizden şaşmayın.

Boy falan hikaye inanmıyorum, annenin dile getirmediği başka ince hesapları var. Seninle evlencek kişi Kıvanç T.'nin kopyası olsa bunun annene nasıl faydası olur? O muhtemelen, daha çok gençsin, tahsillin var, zengin taliplerin çıkar diye beklemek istiyor.

Bana "O..." gibi ağza alınmayacak bir küfür edecek annenin onayını almak için dört takla atmazdım sanırım. Rabbim yardımcın olsun inşallah, sevenler ayrılmasın.

Anlatmadığın bir şey varsa bilemem ama sevgilinin ailesi arkandaysa kaç git o zaman,
Zira anlattığına göre bu kadar kör noktada duran bir aile için yine anlattığına göre ailenin tüm eziyetlerine katlanacak kadar sevgisi büyük bir adamı tercih etmek en mantıklısı..
Anlattıklarına göre sen zaten bu aile ile ebedi mutlu olamayacaksın o zaman mutlu olacağın bu adamla evlen hem madem istiharelerin de güzel çıkmış.
Bir annenin ağzına küfür yakışmaz hem annen o kadar dar kafalı mı ki teyzenin seni kendi oğluna almak için bu kişiye iftira attığını anlamıyor.
Yani eğer gerçekten başka bir şey yoksa, konular sırf boy meselesi ve senin yanına yakışmama mevzu ise yani hepsi bunlarsa ve sen sevdiğin insandan eminsen, az önce de dediğim gibi insanları dış görünüşü ile yargıyalayacak kadar sığ bir aileye sahipsen git onunla..
Neden illa onaylarını almaya çalışıyorsun ki?
Seni düşündüren ney?

&#9829;gözyaşı&#9829;;32654354 .!.:

Neden illa onaylarını almaya çalışıyorsun ki?
Seni düşündüren ney?

rüyalarimi ve durumumu paylastigim cok degerli bir hoca var... kendisi bana ailemin rizasini almam gerektigini söyledi...
rizasiz gerceklesen evlilik cok sürmezmi... hem annem cok kindar... eger kacarsam, beni asla affetmez... kizisin, kiyamaz demeyin... gercekden, kizdimi veya küstümü asla affetmez...
kacmayi cok düsündüm, ama hep abim icin katlandim... babamiz birakip gitti... hic alakamiz yok... abim bize babalik rolünüde üstlendi... sevdigimi arastirmis, arkamizda olan tek kisi. onun yüzünü yere düsürmek istemiyorum...

canlarim, karar verdim eve gittigimde abimle bu isi konusacagim...
Ögretmenlik okuyorum ve Allah'in izniyle seneye bu aylarda devlet sinavlarina girecegim...
Ve atanma oldugu icin abime bu konuyu acacagim... insallah ise yararda, artik evlenmemize izin verirler... cünkü gercekdende, eger bekarken atanim olursa en kötü ihtimalle beni 195 km uzakta bir okula yollayabilirler...

dua edinde, en azindan abimi evlilik konusunda yumusatim :-(
duaniza ihtiyacim var canlarim:-(

canlarim, karar verdim eve gittigimde abimle bu isi konusacagim...
Ögretmenlik okuyorum ve Allah'in izniyle seneye bu aylarda devlet sinavlarina girecegim...
Ve atanma oldugu icin abime bu konuyu acacagim... insallah ise yararda, artik evlenmemize izin verirler... cünkü gercekdende, eger bekarken atanim olursa en kötü ihtimalle beni 195 km uzakta bir okula yollayabilirler...

dua edinde, en azindan abimi evlilik konusunda yumusatim :-(
duaniza ihtiyacim var canlarim:-(

Rabbim annenin gönlüne yumuşaklık versin

Yazdıklarını okudum, o kadar iyi niyetlisin ki

Her şey gönlünce olsun

Canim , yazdiklarini okudum uzucu bi durum ama ben diyorumki sevenler ayrirmasin , ama bazen demeklende olmuyor galiba , ama ben sevenler icin duaciyim , insallah her seyin hayirlisi olsun basta Allah yolunuzu acik etsin Insallah hep mutlu olursunuz kavusursunuzda
:16: bes sene konusmussunuz sevmissiniz birbirinizi bukadar yil gecmis o annede artik sizi anlasa iyi olur, annene seviyorum ne olur anlamaya calis kusluk kizginlik bitsin sen kizinin mutlu olmasini istemiyormusun canim annem diye guzel guzel konus , saril op anneni bak yumusar oda yureyi tas deyildir herhalde canim Insallah duzelir yoluna girer istediyin dua et canim :16:

Canim , yazdiklarini okudum uzucu bi durum ama ben diyorumki sevenler ayrirmasin , ama bazen demeklende olmuyor galiba , ama ben sevenler icin duaciyim , insallah her seyin hayirlisi olsun basta Allah yolunuzu acik etsin Insallah hep mutlu olursunuz kavusursunuzda
:16: bes sene konusmussunuz sevmissiniz birbirinizi bukadar yil gecmis o annede artik sizi anlasa iyi olur, annene seviyorum ne olur anlamaya calis kusluk kizginlik bitsin sen kizinin mutlu olmasini istemiyormusun canim annem diye guzel guzel konus , saril op anneni bak yumusar oda yureyi tas deyildir herhalde canim Insallah duzelir yoluna girer istediyin dua et canim :16:

canim, bu güzel cevabin icin cok tesekkür ederim :) sabah sabah yüzümde tebessüm olmasina neden oldun... rabbim seni hep güldürsün, hep mutlu ol insallah :-)
anneme cok dil döktüm canim, ne dediysem olmadi... cok denedim... anne seviyorum, onunla mutlu olacagima inaniyorum dedim.. benim mutlu olmami istemiyormusun dedim... bana demedigi kalmadi... ben aptalmisim, ne istedigimi bilmiyormusum... insan 22 yasinda ne istedigini bilmezmis... 25 yasima gelince anca annemle evlilik konusunu konusabilirmisim...
evde kaldigim süre üniversiteye trenle gidip geliyordum... annem okadar sinirlendi ki, sevgilim icin onu seviyorum dedim... sen misin seviyorum diyen? annem ve ablamdan duymadigim beddua kalmadi... psikolojim okdar bozuldu ki... haftalarca bisey yiyemedim... annem o, bedduasi tutar diye nasil korkdum... arkadaslarim hatta beni evden cikarmak icin nasil israr ettiler anlatamam... arkadasimin biri psikolog bir arkadasini getirdi benim icin üniversiteye... adamla bir saat konustum.. tabi ki yasadigimin bir parcasini anlatabildim... inan bana, adam defalarca basina vurdu, benim o evden derhal cikmam gerektigini söyledi... üzüntüden kilo bile verdim.. adam dedi, ya ruhun yada bedenin bu gidisle seni öldürür :'( anlattikca icim nasil aciyor, anlatamam...
burada anlattiklarim yasadigimin cok az bir parcasi... hepsini anlatsam ne benim yüregim yazmaya el verir, nede sizin okumaya cigeriniz dayanir :-(
herseyimi güvendigim bir arkadasim var, ona olayi en basindan herseyiyle anlattim... ve inan bana, kiz arkadasim benim yanimda benim yasadigima dayanamayip agladi :-(

kusura bakma... sadece tesekkür edecekdim aslinda :-( ama konuyu saptirdim yine :-(

Back
X