Canan Karatay bunamış mı?Öncelikle geçmiş olsun. Allah sağlıklı bir bebek nasip etsin size.
Karatayın bunamış bir yaşlı kadın olduğunu düşünüyorum. Söyledikleri genelde çok mantıksız geliyor. Onun dışında bitkisel tedaviler bir yeri tamir ederken diğerini bozabiliyor. Risk alabilen ya da riskler umurunda olmayan kullanır. Bazen ben de kullanıyorum.
Bu konularda tecrübeli değilim ama düşüklerin sebebi belli değilse önce o araştırılmalı sanırım. Ablam ardarda düşük yapıyordu sebebi vücudun bebeği yabancı madde olarak görmesi ve dışarı atmaya çalışmasıymış. O sorunu halkedince bebekleri sağlıklı oldu.
Seker yuklemesi yaptiran annelerin bebeklerinin cigerleri gelismez diyo benim melegim de oyleydi.kalbi temiz kan pompalamiyordu. Suan 7 ay gecti dr ok yapabilitsin desede. Korkuyoruzz
Bence dedim ama ben...Canan Karatay bunamış mı?
Size hiç yakıştıramadım .
Söyledikleri yıllardır İsviçre ,İsveç ve diğer bazı avrupa ülkelerinde ispatlandı .
Karbonhidrat öldürücü bir şeydir .
Nasıl ki sigaranın üzerinde öldürücü olduğuna dair uyarılar var .Şekerli ve karbonhidratlı gıdalarda da aslına bu uyarının olması lazım .
Kenan Demirkol isimli bir hoca var .Onu dinlediniz mi ?
Bence dedim ama ben...
Ekmek yemediğim için (sevmem pek) bağışıklığım takla attı hastanelik oldum. Ekmek mayasından aldığımız bağışıklık kuvvetlendirici maddeleri başka hiç bir şeyden alamazmışız. Bu kadının ekmek yeme, makarna yeme demesi tuhaf geliyor.
Söyledikleri oldukça mantıksız benim bakış açımla. Bir elma yerseniz 3km koşmanız gerekir diyor, ama akşam yemeğinde bol tereyağ yiyin diyor. Sabah 10 tane yumurtaya kadar yiyebilirsiniz ama asla ekmek yemeyin diyor. Bana göre saçmalık. Her şeyden gerekli miktarda almalıyız, buna karbonhidrat da dahil.
Tvde çıkan doktor, hoca falan pek izlemiyorum ben. İnsanın kafası allak bullak oluyor. O yüzden söylediğiniz hocayı da tanımıyorum malesef.
Biz toplum olarak abartmayı çok seviyoruz.
Yeni doğum yapmış kadınları sütü gelsin diye yedirir şişiririz .
Anne sütünü kesen ya da azaltan şey nedir bilir misiniz ?
Huzursuzluk ve dinlenememe .
Bol bol su içmek yeterlidir süt yapımı için ekstradan yani .
Karbonhidratı zaten alıyoruz meyvelerden de sebzelerden de .
Mercimekli köfteyi yiyebilirsiniz diyor mesela .
Hocanın dediği işlenmiş gıdaların zararı .
Ekmek undan yapılır .Çok zararlıdır .
Buğdaydan yapılan soğuk ayran çorbasını için diyor .
O da karbonhidrat .
Demek istediği gıdalar ne kadar işlenirse o kadar zehri artar .
Bana mantıklı geliyor aslında .
Yine de siz bilirsiniz .
İbrahim bey kimdir bilmiyorum, ama tıbba güvenin. İyi bir doktor bulun ya da ibrahim bey doktorsa ona gidin. Eşimin bir tanıdığı var riskli gebelik uzmanı. İzmirde. Eğer isterseniz telefonunu bulabilirim sanırım.İbrahim beye gidip net olmak lazim sanirim
Sorun da burada işte .Meyvelerde vitamin yok. Hepsi tarım ilaçları ile yetişiyor .Köy içi doğal yolla yetişeni bulursanız bana da gönderin .Bizim bağımızda yetişen üzümler bile bize göre doğal ama kurtlanmaması için toprağa dökülen ilaçlar işte onlar mahvediyor bizi ...Karbonhidrattan değil ekmek mayasından bahsettim ben. Başka bir şeyde olmayan ve almak zorunda olduğumuz bir şey. Hap olarak satılan bağışıklık kuvvetlendiriciler var ya, onlarda işte bu bakterilerin yapayı var. Doğal yolla ekmekten almak dururken neden yapay almak zorunda kalalım? Ki ekmek yemeyince bu bir zorundalık halini alıyor. Serumla aldım ben onları günlerce. Ayrıce e ve d vitaminleri de var ekmekte. Mesele yemek değil abartmak bence.
İşlenmiş gıda ayrı bir mesele, zaten olabildiğince uzak duruyoruz. Ama Meyve işlenmiş gıda mıdır peki? Neden meyveden de uzak durmamız gerekiyor? Meyve şekeri diyeceksiniz eminim. Peki meyve şekeri almayalım derken meyvelerdeki vitaminleri nerden alıcaz mesela?
Folik asit gebeliğe başlanmadan alınması gereken bir vitamindir .Amacı plesentayı kalınlaştırmak aslındaArkadaslar bu sabah karatayi dinledim.seker yuklemesi vs..hakkinda iyi konusuyor guzel konusuyorda kafam karisti. Dr bize folik asit veriyo bazisi diyo icme hiperaktif olur bazisi diyo beyni gelismez. Mantar oluyorum siklikla fitildi antibiyotikti kullanmadigim kalmadi.gelelim sadede ben ilk bebegimi dusuk yaptim ikincisi bir hafta yogun bakimda kaldi ve oldu. Ucuncuyu dusunuyoruz korkuyoruz. Nolur bi care yaa. En son periantalog ibrahim beyi soylediler ona gidicem. Esim de bende cok yiprandik
Arkadaslar bu sabah karatayi dinledim.seker yuklemesi vs..hakkinda iyi konusuyor guzel konusuyorda kafam karisti. Dr bize folik asit veriyo bazisi diyo icme hiperaktif olur bazisi diyo beyni gelismez. Mantar oluyorum siklikla fitildi antibiyotikti kullanmadigim kalmadi.gelelim sadede ben ilk bebegimi dusuk yaptim ikincisi bir hafta yogun bakimda kaldi ve oldu. Ucuncuyu dusunuyoruz korkuyoruz. Nolur bi care yaa. En son periantalog ibrahim beyi soylediler ona gidicem. Esim de bende cok yiprandik
Kime gittin canimben canan karatayın bazen saçmaladıgını düşünüyorum,tamam çoğumuz biliyor çoğu uzman karbonhidrat,şeker,paketlenmiş gidaları tüketmeyin diyor ee canan tayı farklı kılan ne bol bol tereyağı yiyin ya da günlük 10 yumurta yiyebilirsiniz demesi mi
herşeyden kararlı yemek en doğrusu gecenlerde bende dinledim bebeklere d vitaminini 20-30 damla kadar verebilirsiniz diyor saçmalığın daniskası işte ! ben 4 damla veriyorum arada ne kadar fark var
ayrıca gebelik cok cok farklı ,normalde saglıklı olup gebelıkte tansıyon ve şekeri cıkan cok insan var gebe kadının şekerinin cıkması demek hem bebek hem anne için cok tehlıkeli olması demek hele birde anlaşılmamışsa siz hesaplayın gerisini artık zaten şekeri yoksa bir insanın yükleme sonucu normal geliyor ...folik asite gelince bebeğin beyni için son derece önemli bir vitamin dışarıdan gıdalarla karşılamamız mümkün değil takviye şart diye düşünüyorum gebeliğimde bir cok vitamin kullandım şeker yüklemesi yaptırdım 39+5 te sezeryan dogumla 4200 kg gayet sağlıklı( masallah) erkek evlat dünyaya getirdim allah sanada nasip etsin en kısa zamanda
istanbulda yaşıyorsan bende bir doktor tavsiye etmek istiyorum ,22. haftada detaylı ultrason için gitmiştim perinatolog ve cok memnun kaldım 2. gebelıgımı düşündüğüm vakit en başından o kişiye gitmeyi düşünüyorum
konu disina cikicam ama ben de hic ekmek yemiyorum yillardir. ozellikle degil ama aramam hic sevmem de pek.. bu soyledigin sey iskillendirdi simdi beni.. o kadar dikkat etmeme ragmen bagisiklik sistemim acaba bu yuzden cok zayifBence dedim ama ben...
Ekmek yemediğim için (sevmem pek) bağışıklığım takla attı hastanelik oldum. Ekmek mayasından aldığımız bağışıklık kuvvetlendirici maddeleri başka hiç bir şeyden alamazmışız. Bu kadının ekmek yeme, makarna yeme demesi tuhaf geliyor.
Söyledikleri oldukça mantıksız benim bakış açımla. Bir elma yerseniz 3km koşmanız gerekir diyor, ama akşam yemeğinde bol tereyağ yiyin diyor. Sabah 10 tane yumurtaya kadar yiyebilirsiniz ama asla ekmek yemeyin diyor. Bana göre saçmalık. Her şeyden gerekli miktarda almalıyız, buna karbonhidrat da dahil.
Tvde çıkan doktor, hoca falan pek izlemiyorum ben. İnsanın kafası allak bullak oluyor. O yüzden söylediğiniz hocayı da tanımıyorum malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?