• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı şaşırmış haldeyim artık!

arkadaşlar şuan konyadayım ve iş bakıyorum ama o kadar sıkıntılı ki bura.
doğru düzgün iş alanı yok.
kuş kadar maaş veriyo sana.
ve çok çalışmanı bekliyorlar.
sadece ben değil etrafımda tanıdıklarım da aynını söylüyorlar.
bir istanbul gibi değil burası. çok kısıtlı.
yoksa ben de isterdim bir işe gireyim kendimi geliştireyim :KK43:
bu sene iş bulursam zaten çalışacağım ama evlendikten sonra ne yapacağıma karar verememiştim hala da veremiyorum :KK43:

bu konya'ya özgü bi durum değil malesef her yer böyle. ama bence evlendikten sonra özelde çalışabilirsiniz bütün insanlar devlette çalışmıyor sonuçta. emek edilmeden para kazanılmıyor. evde oturacağınıza az da olsa kendi paranızı kazanırsınız.

İş alanınızı pek bilmiyorum ama kurumsal bir firmanın bilgi işlem departmanında falan çalışamaz mısınız acaba?
iş bakıyorum ve hiç öyle bir iş bulamıyorum.
bir tane buldum işe alındım ama gitmem uygun olmadı maalesef bazı sebeplerden dolayı. ve kafama göre işler neredeyse hiç yok burada. hep bakıp duruyorum bu meşhur iş bulma sitelerinden ama fıs...
tanıdığımız var o da aynı durumda. istanbulda falan olsam şimdiye bulabilirdim sanırım. ama dediğim gibi burası çok kıt bir yer.

bu konya'ya özgü bi durum değil malesef her yer böyle. ama bence evlendikten sonra özelde çalışabilirsiniz bütün insanlar devlette çalışmıyor sonuçta. emek edilmeden para kazanılmıyor. evde oturacağınıza az da olsa kendi paranızı kazanırsınız.
evet ben de evde oturmak istemiyorum. zaten girmeye karar verip kazanamazsam evlendikten sonra, iş bakmaya devam edeceğim.
mecburen..
ama asıl kafama takılan girsem mi girmesem mi. evlenip direk iş mi baksam arada kalmış haldeyim :/
bir yanım da vazgeçmememi söyleyip duruyor.

iş bakıyorum ve hiç öyle bir iş bulamıyorum.
bir tane buldum işe alındım ama gitmem uygun olmadı maalesef bazı sebeplerden dolayı. ve kafama göre işler neredeyse hiç yok burada. hep bakıp duruyorum bu meşhur iş bulma sitelerinden ama fıs...
tanıdığımız var o da aynı durumda. istanbulda falan olsam şimdiye bulabilirdim sanırım. ama dediğim gibi burası çok kıt bir yer.

İş alanının kısıtlı olması gerçekten insanı çok zorluyor bunu ben de çok iyi biliyorum yaşadığım için ama size tavsiyem o iş bulma siteleriyle yetinmeyin. Bazı kriterler belirleyin. Şehrin en büyük firmalarını araştırın ve direkt gidip başvuruda bulunun. Ben de sitelere çok girdim bun yanında direkt görüştüklerim de oldu üstelik hiç tahmin etmediğim şekilde olumlu sonuçlananlar da oldu. Sadece bilgisayar başında aramak yetmeyebiliyor.

valla artık kpssyle uğraşmak falan bana hiç mantıklı gelmiyor en verimli yıllarımız yalan oluyor bu kpss hikayesi yüzüne.en basitinden bi arkadaşım markette çalışıyor 3 yıldır 2300 maaş alıyor.ben kpssden 85 aldım 3.alım yaklaştı ben de atanamadım.psikolojim altüst oldu zaten.evlilikti gezmeydi tozmaydı ertledikçe erteliyoruz.ölmiycez sanki.herkes memur olcak diye de bi kaide yok ki.

valla artık kpssyle uğraşmak falan bana hiç mantıklı gelmiyor en verimli yıllarımız yalan oluyor bu kpss hikayesi yüzüne.en basitinden bi arkadaşım markette çalışıyor 3 yıldır 2300 maaş alıyor.ben kpssden 85 aldım 3.alım yaklaştı ben de atanamadım.psikolojim altüst oldu zaten.evlilikti gezmeydi tozmaydı ertledikçe erteliyoruz.ölmiycez sanki.herkes memur olcak diye de bi kaide yok ki.

valla bilmiyorum kafam allak bullak.

bende okul konusunda kafayı yemek üzereyim. düz lise mezunuyum hayalim polis olmaktı yazılı sınavda kaldım. üniv. okurken evlendm. bölümüm muhasebe ve finansal yönetim dondurmak zorundayım ( eşimin iş nedeni okulun uzun olması vs nedenlerle) . aöf den mi okusam tekrar üniv. ye giirp 2 yıllık mı okusam 4 yıllık mı okusam ne yapsam hiç bilemiyorum :)

Simdi sana ozelde calis ne olacakki vs diyecekler. Kafasina kpss koyana ozelde is aramak eziyet gibi geliyor. Seni anliyorum. 3ye grdm. 2yillik eviliyim evlilik surecnde de hazlandm. Hem de en yuksek puanlarimi almstm. Ama alim olmadi o yil. İnan evlendikten sonrasi surecten daha zor. Bir de devam edeceksen sinava girmeye kesinlimle ise girme. Ev+kpss bi seklde idare edersn ama buna bi de is eklenirse o is imkansiza yakin. Benim de son girisim dedim ve sartlandim. Olmayacagi belli siralamam gerilerde. Ben ogretmenim. Ama kismet diyorm artk. Her aklma geldgmde moralim bozuluyor. Kontenjanlari bekliyorum... Allah sabir versin

Ayrıntılı okuyamadım ama 82 gayet iyi bir puan biraz daha çalışsanız 1 yıl sonra 90ı geçer pes etmeyin bence..

Simdi sana ozelde calis ne olacakki vs diyecekler. Kafasina kpss koyana ozelde is aramak eziyet gibi geliyor. Seni anliyorum. 3ye grdm. 2yillik eviliyim evlilik surecnde de hazlandm. Hem de en yuksek puanlarimi almstm. Ama alim olmadi o yil. İnan evlendikten sonrasi surecten daha zor. Bir de devam edeceksen sinava girmeye kesinlimle ise girme. Ev+kpss bi seklde idare edersn ama buna bi de is eklenirse o is imkansiza yakin. Benim de son girisim dedim ve sartlandim. Olmayacagi belli siralamam gerilerde. Ben ogretmenim. Ama kismet diyorm artk. Her aklma geldgmde moralim bozuluyor. Kontenjanlari bekliyorum... Allah sabir versin
nihayet beni anlayan biri ya :) evet doğru söylüyorsun amacı atanmak olana özel zor geliyor. çünkü amacına ulaşmak için içinden bir şey seni hep dürter, bırakma, başaracaksın der...
sanırım ben de öyle yapacağım.
yok zaten kpss ye hazırlanırken çalışmam. ama bu yıl girmeyeceğim için çalışmak istiyorum boş durmak istemiyorum.

nihayet beni anlayan biri ya :) evet doğru söylüyorsun amacı atanmak olana özel zor geliyor. çünkü amacına ulaşmak için içinden bir şey seni hep dürter, bırakma, başaracaksın der...
sanırım ben de öyle yapacağım.
yok zaten kpss ye hazırlanırken çalışmam. ama bu yıl girmeyeceğim için çalışmak istiyorum boş durmak istemiyorum.
rahat etmek amacıyla hepimiz memuriyet deyip duruyoruz ama uğruna giden yıllar arttıkça, evde dört duvar arasında tecrübesiz kaldıkça ve arkadan gelen genç nesil oldukça iş bulma sıkıntısı x2 hatta x3 artıyor. insanız binbür türlü faktör giriyor işin içine. kazanamadığınızı farzedin ve şuıankinden esktra 3 yıl daha kaybederek. evlenince çalışmasam da olur derseniz o ayrı. o zamanda bu kadar emek ne olacak? her zaman bir b planı olmalı. düşüncelerinize destek arıyorsunuz ama kpss kadroları git gide azalıyor hesap edin derim. bu işin içinde bende varım bilmiyor değilim yani

Yani ben bu mevzulari anlamiyorum sanki ozelde herkes 3 kurus.para aliyirmus gibi dusunmeyin herkes ayni olacak demiyorum bende ozel sekt yoneticiyim kardesim memur rahatligi secerseniz memurluk kolay ama.para ve kariyer derseniz tabiki ozel sektor.. tabuli bunlar icinde hizli is hayati demektir.. ben yeniden gelsem hayata yine meslegimi secerdim sanirkm calismayi seviyorum.. sunuda soyleyeyim isime ilk girdigimde iskurlu elemandim emeksiz yemek olmaz

evet haklısınız. yıllar geçiyor. zaten bu sene özelde çalışmayı düşünüyorum. ama bi yandan da tekrar girmek de istiyorum kpss ye :)
zaten şimdi özelde iş bakıyorum. öyle yüksekten de başlanmaz tabii ki emeksiz yemek olmaz bunun bilincindeyim derdim bu değil :)
en iyisi kendimi akışa bırakmak. biraz rahatladım herkese teşekkür ederim.

Back
X