- 16 Ocak 2011
- 4.493
- 4.528
- 333
- Konu Sahibi EndoplazmikSeyyahikulum
-
Merhaba arkadaşlar,
Çok bunaldım, burayı bir günlükmüşcesine kullanmak istedim...
Nişanlıyım 9 ay oldu,nişanlımın iş sıkıntıları vardı, düğünü yaza yetiştiremedik.
Tam güzel istediği bir işe girdi, kayınpederimin siroz olduğu ortaya çıktı.
2 ay tedavisi için çareler arandı, bütün tedavilerin zamanının geçtiği söylendi.
Aynı türk filmlerindeki gibi zamanının az kaldığı ve son günlerinin güzel yaşaması gerektiği söylendi doktorlar tarafından
Bitkisel ilaçlara başlandı, belki bir ihtimal birşey yapar diye ne yazıkki oda fayda etmiyor ve hızlı bir "son"a yaklaşılıyor...
Bu arada nişanlımda bu hastalık sebebiyle işi aksatmak durumunda kaldı (artık en az haftada 1 acildeler) bundan dolayı çoğu kez
parasının tamamını vermiyorlar,zaten olanda hastanelere ilaçlara gidiyor.
Maddi manevi resmen çöktüler.
Kayınvalidemde yıllar önce meme kanserini yenmiş ve onunda ruh durumu hiç iyi değil...
Akrabaları evet yanlarında,ama bu hallerini görüp yardım eli açmadıkları gibi,her işe karışarak daha da bunaltıyorlar...
Gelelim bizim duruma,bu hastalık ortaya çıkınca bizim mürüvvetimizi görsün istediler,özellikle nişanlım babamın görmesini çok istiyorum dedi.
Ancak maddi olarak pek birşey yapamayacağız dedi.
Bende benimde başıma böyle bir durum gelebilirdi ve bende babamın görmesini isterdim dedim, maddi olarakta eksik evleniriz yavaş yavaş tamamlarız dedim.Düğün borç harç bir şekilde yapılır dedim.Duygusal kısmı tamamen geriye attım.Senelerdir kurduğumuz bütün hayalleri çöpe attık.
Nişanlım ben babam orda annemin yanında olursa, tiyatronun alasını yaparım dedi.Ama babam yoksa bu tiyatro olmaz dedi.
Zor onun için çok zor, annesi depresyona girecek,bir yandan benim sorumluluğum herşey çok zor olacak.
Bir yandan kendi babam çok bunalttı, yok işte nasıl alacak eşyaları yok borçları nasıl ödeyeceksiniz diye,anlatamadım bir türlü beraber yapıcaz baba diye. Bir türlü empati kuramadı,bu durumun hastalıktan dolayı böyle olduğunu.
Allaha hep dua ediyorum nişanlıma güç kuvvet ver diye, ne yapalım ileride mutlu olalım huzurlu olalım, düğün dernek ne ki...
Ama dün doktor sonuçlara baktı ve şu 1 haftada %500 değerlerin arttığını söyledi ve asla heyecanlanmaması gerektiğini belirtti.
Çünkü herhangi bir heyecanda orada yığılıp kalacağını söyledi.
Otomatikman bu düğünü sildik aklımızdan.
Ben haftanın belli günleri iş için başka şehire gidip geliyorum.Devlet kurumundayım çok şükür,evlenincede birsüre gelip gidecektim zaten.
Çok şükür devletteyim,mesleğimi yapıyorum,çoğu kişiye göre iyi biryerdeyim.
Ama hep derlerdi inanmazdım,allah dermansız dert vermesin diye...
Bir yandan ders çalışmam gerekiyor,tezimi yapıyorum tezi dondurma gibi bir şansım yok,şu son 2 3 haftadır çalışamıyorum.
2 3 aydır kendi içime kapandım.İçimden hiçbirşey yapmak gelmiyor, kimseyle görüşmek istemiyorum.
Ailem halime çok üzülüyor, devamlı ağlıyorum,öğrencilerim devamlı hocam noldu size diyorlar..
Psikologa gittiğimde 1 2 gün iyi oluyorum, sonra tekrar kötüleşiyorum.Ama nişanlıma devamlı destek olmaya,ona belli etmemeye çalışıyorum.
Öyle işte arkadaşlar,nasıl davranmam gerektiğini,ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.
Bu belirsizlik nereye kadar gidecek onu da bilmiyorum.
Allahım kimseye yaşatmasın bunları,nişanlıma çok üzülüyorum...
Buraya yazmak istedim.Uzun oldu, zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
Sıkıntımı burada paylaşmak istedim. Belki bu yollardan geçmiş birileri vardırda bana yol gösterir diye düşündüm.
Canım öncelikle Allah yardımcınız olsun kayınpederine de şifa versin. durum zor ve karışık, babanın tepkisinide anlamaya çalış çünkü o senin baban, dünyayı senin gözlerinle görüyor o, senin için herşeyin en güzelini en mükemmelini isrtiyor. Tepkisi bu yüzden...
arada kalmak çok zordur tahmin edebiliyorum ruh halınıde anlayabiliyorum çok çok zor.. İnan ne diyeceğimi bilemedim ama babacığını tatlı tatlı ikna etmeye çalış onunda gönlü kalmasın ayrıca sen böyle yarım huzursuz depresyonda oldukça baban ve ailen hepsi senin için daha çok üzülecekler ve karşı tarafa karşı daha antipatik bakacaklar zor biliyorum ama güçlü durmaya çalış...
Saolun çok teşekkür ediyorum...Hep dua ediyoruz zaten allahtan ümit kesilmez tabi...öncelikle kayınpederinize Allahım acil şifalar versin..sizzede sabır,güç,kuvvet versin..böyle bir durumda ne denir bilemiyor insan sizinde özellikle nişanlınız ve annesininde yaşadıkları çok zor..bir arkadaşımda babasının en fazla 6ay yaşayacağını duyduğunda ne yapacağını şaşırmıştı insanın eli ayağı kilitleniyor ne yapacağını şaşırıyor Allahtan ümit kesilmez tek yapılacak sabır ve bol bol dua etmek...Allahım hakkınızda hayırlsını versin...
allah kolaylık versin canım bence nişanlınla mutluysan sorun yok demektir.düğün için beklersiniz çünkü kayınpederinin durmu belli biraz anlışylı olup beklemen gerekir çünkü nişanlın maddi ve manevi yönden sıkıntıda anlattığın kadarıyla ve bu durum ilişkinize yansırsa mutluluğunuz bozulabilir.buna izin verme senin ailen niye sana eşya için sıkıntı yaratıyor anlamadım eşya alınır yada alınmaz yeterki siz mutlu olun ben 6 senelik evliyim ve tüm eşyalarımı yeniledim eşya bu her zaman alınır yani,tabi herkes yeni eve evlenmek ister ama burda ölmak üzere olan insan var ve bu nişanlının babası canı ,durum farklı yanii
yinede herşeyin iyisini sen bilirsin allah gönlünüze göre versin canım
allah kolaylık versin canım bence nişanlınla mutluysan sorun yok demektir.düğün için beklersiniz çünkü kayınpederinin durmu belli biraz anlışylı olup beklemen gerekir çünkü nişanlın maddi ve manevi yönden sıkıntıda anlattığın kadarıyla ve bu durum ilişkinize yansırsa mutluluğunuz bozulabilir.buna izin verme senin ailen niye sana eşya için sıkıntı yaratıyor anlamadım eşya alınır yada alınmaz yeterki siz mutlu olun ben 6 senelik evliyim ve tüm eşyalarımı yeniledim eşya bu her zaman alınır yani,tabi herkes yeni eve evlenmek ister ama burda ölmak üzere olan insan var ve bu nişanlının babası canı ,durum farklı yanii
yinede herşeyin iyisini sen bilirsin allah gönlünüze göre versin canım
Saolun çok teşekkür ediyorum...Hep dua ediyoruz zaten allahtan ümit kesilmez tabi...
Sağlık olsun da maddiyat bir şekilde olur,çalışı kazanırız çok şükür...Zaten düğün işini beraber iptal ettik, böyle bir durumda söz konusu bile olamaz.Ben sabredeceğimde nişanlımında yanında olacağımda bu yola sadece iyi günler için çıkmadık.Eskiden ne kadar basit şeylere üzülürmüşüm onu farkettim.İnş.bu gücü bulabilirim kendimde ve hep güçlü dururum nişanlımın yanında
Başınız sağolsun, allah sabır versin, çok üzüldüm sizin adınıza..Ölüm bu hayatın esas gerçeği zatenevet canım hayat ölüm söz konusu olunca bambaşka oluyor ben oğlumu kaybettiğimde farkettim böyle olduğunu,herkesin derdi kendine büyük geliyor işte herkesin derdi başka başka
umarım sevginizden aşkınızdan alacağınız güç size yeter siz birbirinizn arkasında olduktan sonra allahın izniyle önünüzde dağlar eğilir allah mutluluk versin allah hayırlı gelecek ve ççççooooookkkkkk mutlu bir evlilik hayatı nasip etsin herşeyi istediğiniz gibi yaşamayı nasip etsinnn
Uzaktan konuşmak kolay gelir belki; fakat sevgi varsa gerçekten sevgi varsa içinizde ve gerçekten evlilik yoluna çıkacak kadar net kararlarınız olduysa, nişanlınızın en zor zamanında, en çok şefkat ve anlayış istediği dönemde yalnız bırakmayın.
İnanın o kurduğumuz hayaller hep anlık mutluluklar, birde arada çok arada aklımıza geldiğinde hafif tebessume neden oluyor.
Onun dışında emek, sevgi, saygı, anlayış, ve birbirine dayanmak varsa çok mutlu olunuyor ne eksik olursa olsun gerçekleştiremediğimiz hayaller arasında..
Düğünün şekli, alınanlar, evin içindekiler v.s bunların hepsinin birçoğu sadece çevremizdekilerin ağzı için.
tritonissacım sana ulaşmaya çalıştım ancak mesaj kutun dolu olduğu için ulaşamadım. yazdıklarını şimdi okudum. hayat malesef bir sınav. çoğu zaman asla başımıza gelmeyeceğini sandığımız şeyleri yaşıyoruz ve neden ben diyoruz. zor bir süreç yaşadıkların, ailenin de haklı olduğu konular var. ancak şu durumda sakin kalmak ve nişanlınla birbirinize destek olmak bu süreci daha kolay atlatmanızı sağlayacaktır.
herşey en kısa zamanda inşallah yoluna girer ve çok mutlu olursun.
O gitti,dün sabah gitti...
Mekanın cennet olsun baba
Allah bizlere sabır ve dayanma gücü versin inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?