- 17 Eylül 2019
- 256
- 165
- 53
- 41
- Konu Sahibi Zehra Betul Sevde
-
Kv sorunlari inanin bitmez. Tepkinizi akillica gösterin. Şimdi düzeldiyse belki de ona karsi iyi tavriniz yüzünden akli basina gelmistir. Evet eskiyi unutmak oyle basit birsey degil. Aradaki size uygun mesafeyle yurutmeye çalışın.Merhaba arkadaşlar ,burayı uzun zamandır takip ediyorum Allah bütün dertlerinize bir çıkış yolu buldursun inşallah . Gelelim benim derdime , dert demeye bile çekiniyorum o kadar çaresiz insan varken gelgelelim ki ne yapacağımı bilemiyorum . 2.5 yıllık evliyim ,kocamla bir arkadas vasıtasıyla tanıştık . Çok şükür ki iyi anlaşıyoruz . Benim sorunum kayınvalidem birçok bayan gibi sanırım . Eşimle balayindan geldikten sonra kayınvalidem 180 derece değişti nişanlılık dönemim çok kısa surdu o yüzden çok tanima fırsatım olmadı ama o zaman zarfında bana iyi davranmisti . Balayindan geldik neye ugradigimi şaşırdım . Bir anda ufak surat asmalar başladı . Önemsemedim başlarda , sonrada soylenmeler gelmiyosunuz falan filan haftanın en az 3 günü gidiyorduk . Yeni evlendik hiç fırsat vermedi bize hergun onlara gidecekmisiz beklentileri buymuş ,ben öğlen gidecekmisim eşimde işten gelince gelecekmis bütün günü orda gecirip gece yatmaya evimize gelecekmisiz. Esim Allah'tan kabul etmedi . Eşimin ailesi Urfali . Kayınvalidem çok düşkün eşime . Resmen bunalıma girdi beni kuma gibi görmeye başladı . Çok ama çok kıskandı beni . Abartmıyorum 1 sene ağladı . Esimi her seferinde doldurup doldurup gönderiyodu eşim çok uzuluyodu tabiki bende . Kayınvalidem herkesin içinde laf sokmaya bulduğu her fırsatta incitmeye çalıştı .hep sustum duymamazligi geldim . Yaptığım hiç bir şeyi yemezdi icmezdi yinede sustum gormemezlige geldim . Hafif usutsem başkasından duysa bize niye soylenmiyo biz yabancimiyiz diye sorun çıkartiyodu .daha doğrusu benimle ilgili herseyde problem çıkartmaya calisiyodu . Esim bu süreçte helak oldu benimle onun arasında . O kadar incitti ki beni aklımdan yaptıkları hiç gitmiyo çok yipratti çok ağlattı saygıda kusur etmedim kendi kızı iki bardak kaldırmaz evi otel gibi kullanır annesini azarlar hiç bişey demez kayinvalidem ,gece yarıları gelir bişey demez abartmıyorum 27 yaşındaki kızına hizmet ediyo ben utanıyorum gördükçe bende fildir fildir hizmet ederim ,şimdi biraz biraz gostermelikte olsa iyi davranmaya başladı konusuyo falan ben ne yapacağımı bilemiyorum gücü bana mı yetti sesim cikmiyo rencidede etse hep saygılıyım diye. Sorunlar azaldı ama ben unutamıyorum hicbiseyi ,nasil unutcam ne yapmam lazım bilemiyorum o kadar içime atim ki yoruldum sanırım . Düzelme var evet ama yaşanılanlar da unutulmuyo
Teşekkürler cevabınız için ,daha kapıda basliyo bizim gelmiyosunuz ne zamandir diye benim yerime başkası olsa adım atmaz sırf eşimin hatrina susuyorum bişey demiyorum . Pandemiden bebeği goremeyen insanlar kusura bakmayın biraz düzelsin gelcez demisler . Annemler de çok gelmiyo bizde gitmiyoruz deseydin diyip laf soktu . Hesap yaptım 1 ayda 6 kez biz gitmişiz 5 kere onlar gelmiş az mı ben kendi anneme okadqr gitmiyorum .Kv sorunlari inanin bitmez. Tepkinizi akillica gösterin. Şimdi düzeldiyse belki de ona karsi iyi tavriniz yüzünden akli basina gelmistir. Evet eskiyi unutmak oyle basit birsey degil. Aradaki size uygun mesafeyle yurutmeye çalışın.
Ayda 11 kez falan gorusuyoruz evimde yakın değil minicik bebeğim var hiç demiyo dinlensin diyeZamanla bunlar geçecektir benim kayınvalidem de böyleydi gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz beni kandilde aramadınız işte bunun gibi şeyler ben naptım sürekli gittim aradım dedi diğer oğluma aldığım gelin kızım gibi olur işimi tutar benimle gezer aynı binaya getirdi gelini ne işini tutuyor gelin ne de kendisiyle geziyor şimdi ben kıymetliyim tabi başka bir derdi olursa unutur seni ellerini öpüp başlarına koymalılar bizim gibisini buldukları için ama işte dertleri neyse
Biraz da yetiştirilme sanırım saygıda kusur etme büyüğüne saygılı ol falan da filan . Dediğiniz çok doğru sesini çıkaranlar nedense daha kıymetli oluyoHer yapılanı gormezden gelıp Sustukca sıddet artmıs, demek ki susmamak lazımmıs.
Demek kı susunca cici gelın olunmuyormus gormus olmussun.
İnsallah bundan sonrasında gormezden gelmek susmak yerine, yeter artık diyebilirsin.
Gorumcene hizmet etmesi senin utanacağın bisey degıl, anne kız onlar. Bukadar da saygılı olmak, dusunmek zorunda degılsın.
Maalesef bunu başaramadım eşim de çok bunaldı annesinden hep gündem o oldu. Yanlış yaptim biliyorum keşke biraz akilica davranabilseydim bu kadar yipranmicaktimEvliliğiniz eşinizle sizin aranızda....
Kv yi aranıza alarak üçgen ilişki kurmayın.
Kendi evinizde asla kv ile ilgili konu açmayın, sanki öyle biri yok gibi düşünün....
Gidince de eşinizin yanında idare edin, o yokken bildiğinizi okuyun
Eşinize şu kitabı hediye edin, kv nizin sorunlu davrandığını eşinize gösterecek mükemmel bir kitap
Eki Görüntüle 2681786
Ayda 11 kez falan gorusuyoruz evimde yakın değil minicik bebeğim var hiç demiyo dinlensin diyeinşallah geçer teşekkür ederim
Ben hic gitmiyorum onlar surekli ben olmasamda bendeler. Sizde gitmeyin gideceginiz gun hastayim deyin. Ayda 1 yeterli. Biraz gitmeyin en azindan gelmiyorsunuz dediginde uzulmemis olursunuz. Aslinda olaylara yaklasimimizi degistirmek çözüm getiriyor. Baslarda gelmiyorsunuz dediginde cevap veriyordum uzuyordu sonra cevap vermemeye başladım ki huzur bence burda sonra baktim muhabbetleri beni sarmadı izin günlerimi orada harcayamayacagimi düşündüm 7 8 aydir toplasan 3 kez gitmemisimdir tabi onlardan da firsat kalmıyor. Cevap vermiyorsaniz bir kere insanin evi gibisi yok de evimde cok rahatim disari bile cikmak istemiyorum de. Cevap veriyorsaniz ve devam ediyorsa susup karsi taragi onemsemediginizi gosterin hatta dinlemeyin o konusurken siz gerekiyorsa baska dunyalarda olun. Kendinizi uzmeyinTeşekkürler cevabınız için ,daha kapıda basliyo bizim gelmiyosunuz ne zamandir diye benim yerime başkası olsa adım atmaz sırf eşimin hatrina susuyorum bişey demiyorum . Pandemiden bebeği goremeyen insanlar kusura bakmayın biraz düzelsin gelcez demisler . Annemler de çok gelmiyo bizde gitmiyoruz deseydin diyip laf soktu . Hesap yaptım 1 ayda 6 kez biz gitmişiz 5 kere onlar gelmiş az mı ben kendi anneme okadqr gitmiyorum .
Saygı da elbette kusur etme ama, sana saygısızlık haksızlık edene karsı degıl.Biraz da yetiştirilme sanırım saygıda kusur etme büyüğüne saygılı ol falan da filan . Dediğiniz çok doğru sesini çıkaranlar nedense daha kıymetli oluyo
Kayınvalidem herkesin içinde laf sokmaya bulduğu her fırsatta incitmeye çalıştı .hep sustum duymamazligi geldim
çok yipratti çok ağlattı saygıda kusur etmedim
Yaptığım hiç bir şeyi yemezdi icmezdi yinede sustum gormemezlige geldim
bende fildir fildir hizmet ederim ,ne yapacağımı bilemiyorum gücü bana mı yetti sesim cikmiyo rencidede etse hep saygılıyım diye.
Onu kaynanan demeyecek, ufacık bebegı var dinlensini. Kocan diyecekAyda 11 kez falan gorusuyoruz evimde yakın değil minicik bebeğim var hiç demiyo dinlensin diyeinşallah geçer teşekkür ederim
Çok büyük beklentiyle gittim sanırım biraz da o yüzden yıkıldım şöyle iyidir böyle iyidir dediler bende salakmiyim neyim hemen inandim. İnanın 1 saat oturmada yüz tane lafıyla yerle bir eder ben genel yazdım yüzüme bakmaz komşu teyze gibi olmuyo keşke olsa yada ben çok ezigim bilmiyorumben yaşlandım galiba
artık konularda kv ne yapmış ki diyorum
daha sık gelin demiş, her gün gel demiş
gitmiş misin hayır, o zaman sorun yok
hasta olduk başkasından duyduk, sen bizi ailen görmedin demiş
eee derse desin, lafa gelince el kızıyım
kendi kızı iki bardak kaldırmıyormuş size ne o onun kızı 27 yaşındaymış annesi hizmet ediyormuş, eder, o onun annesi
sizden hizmet beklememiş, yaptığınızı bile yememiş ikinciye yapmam, olur biter
eşinin helak olacağı bir şey de yok, annesine senin yerin ayrı onun yeri ayrı demeyi becermek çok zor değil
size her olayda sen haklısın ya da anneye sen haklısın derse olmaz tabii gerçeği söylemeli
kv bu aşamada konuşuyormuş
misafir olarak gider görüşürüm olur biter
komşuya gittiniz orada misafir bir teyze var onunla ne samimiyetle konuşursanız kv ile de o seviyede kurun ilişkiyi dedikodu yapmayın, hayatınızı anlatmayın, genel geçer havadan sudan zaman doldurmaca
Bende belki cevap verebilsem laf soyleyebilsem bu kadar uzamicakti ama yapamadım isteAnlattiklarinizin cogunu belki daha fazlasini yasadim kavga etmedik ama hic susmadim hep lafimi soyledim Ve takmamak gerek ezdirmezsen kendini sular duruluyor masallah suan iyiz bende unutamiyorum ama takmiyorum Takarak yasamak cok zor
Doğru söylüyorsun aslında inşallah zamanla başarırım çok teşekkür ederimHâlâ bu devirde erkek annelerinde ben bunu aldım ıstediğimi yapmak zorunda mantığı olduğu için bunları yapıyolar. Benim kayinvalidemde evlendin oğlum diye yırtmış kendini şimdi evli mutlu olması gerekir fakat ara bozma derdinde. Gerçi ben görüşmüyorum. Böyle insanlar yüzünden kendinizi bu kadar sıkmayın. Eşin ve sen çekirdek silesiniz artık. Kapı kapandığında dışarıda bırakın. Içinize atmakla kayinvalideniz sizi iyi insan olarak görmez seni nasıl görmek istiyorsa öyle görecek zaten. O yüzden gerektiğinde nazikçe cevap verebilmek gerek en azından senin kendi sağlığın için bunu yapman gerek ve mesafe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?