Tüm cevapları okudum ve bir sürü soru işareti oluştu kafamda.
Şimdi şöyle, sen zaten belli ki inatla cevap vermediğine göre resmi nikahlı evli değilsin. Hata 1. Tamamen bilinçsiz ve daha da kötüsü böbürlenerek anlattığın sağlıksız ve yanlışlarla dolu bir hamilelik geçirmişsin. Hata 2. Ben 16 yaşındayken tek derdim hangi bölümü kazanacağımdı, sen neyine güvenip kocaya kaçıyorsun, birde üstüne çocuk yapıyorsun? Hata 3. Diyorsun ki 6 aylıkken birden göbeğim çıktı, öyle anladım. Kızım çocuk mu kandırıyorsun? Adetten kesilmedin mi? O çocuk sende hareket etmedi mi? Tekmelemedi mi? Hiç mi belirti göstermedi? Yapma Allah aşkına. Hata 4. Diyorsun ki annemle kalıyorum, 1000 lira neye yetecek doğalgaz'a mı, elektirik, suya mı, bebeğe mi? Hepimiz biliyoruz ki insanlar asgari ücretle geçiniyorlar. Çocuğuna bez parası bulamayacak kadar beter bir durumda değilsin, maşaallah bir çok kişinin sahip olamayacağı gayrimenkulleriniz bile var. He olmadı mı, bakamadın mı? Evde bebek bakarsın, bebeğinle beraber yapabilceğin bir iş ararsın ve her türlü de isteyince bulursun, çocuğuna da mis gibi bakarsın ama hamileliğinde bu kadar bilinçsiz geçiren birinin bunun için çaba harcağı benim nezdimde kocaman bir soru işareti. Hata 5. Eşinin ailesi, kimsesi yok mu da hiç birine mi ulaşamıyorsun? Bu da kocaman bir boşluk, hiç bahsetmemişsin. Hata 6.
Aslında daha düşünsem neler neler çıkar da, bebek, hamilelik konusunda çok hassasım ben. Hiç bu kadar yüklendiğim için kusura bakmayın da demicem çünkü hak etmişsiniz. Günümüzde artık bakın her şey elinizin altında, bu kadar cahil kalmayın ne olursunuz ya. Buraya gelip derdinizi yazıyorsunuz da, insanların neler yaşadıklarını okuyup hiç mi ibret almıyorsunuz?
Ben o bebeğe çok üzüldüm açıkçası, ne size ne çevrenize sadece o minicik masum bebeğe üzüldüm.. Rabbim o bebeği korusun.