Ne yapayım ben ? :(

PeriBahar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2010
4
0
Sırf şu dertLerimi anLatmak için üye oLdum şuraya ..
Benim ne dertLerim var off off . Daha 13 yaşındayım ve bunLarın aLtından kaLkamıyorum :KK43: Büyük değiLim mantıkLı kararLar aLamıyorum Lütfen yardım edin .. mafoldumben

Daha 13 yaşındayım ve kendimi yeni yeni tanımaya başLıyorum .. Ama benim aceLe oLdu hayatın zorLukLarını küçük yaşta tadıyorum.Ben 10 yaşındayken annemLe babam ayrıLmışLar ve ben 12 yaşındayken yeni yeni duyuyorum bunLarı.Şok oLdum resmen yıkıLmıştım.Gerçi pek fark oLmadı ya babam şehir dışında çaLışıyordun öncedende.Ben bunLarı geçtim ayıp değiL kötü bişey değiL.Benim canımı sıkan babam gitmiş evLenmiş ya ona üzüLüyorum.Tamam en doğaL hakkı ama gide gide beni büyüten adını anmak istemediğim iğrenç bi kadınLa.. Babamdan nefret ediyorum:1no2:

Annem ben kurtuLdum diyo ayrıLdığı için.EvLiLerken neLer çektiriyomuş babam anneme :gitme:

Haa tabi annemin de üzüntüden kanser oLduğunu da biLiyorum artık.Annem gizLemeye çaLışıyo ama bi gün abiLerimLe konuşurLarken duymuştum.Bu günLerde iyice hastaLandı nefes aLmakta güçLük çekiyo :bbo: Artık doktorLar onu hastahaneLere yönLendiriyoLar bakamayız sana senin yerin burası değiL diyoLar.Bi hastahane varmış oraya yönLendirdiLer ama gitmiyo annem.BeLinde sorun var yanLış ameLiyat oLmuş bi de off :sinifsinif:

Bir de benim su aptaLLıkLarım son buLsa .. Annem okuLa geLdiğinde arkadaşLarımLa konuşurken acayip kıskanıyorum.Dört gözLe eve gitmesini bekLiyorum .. Annem bunu anLamış ama yanLış anLamış.Ondan UTANDIĞIMI düşünüyoyasakkelime

İşte böyLe kısaca hayatımın özeti .. Kendimi öLdürmek istiyorum off ne oLur mantıkLı düşünemiyorum benneyaptımkibenneyaptımki
Şaka gibi yaa hayata bak :gitme:
 
yavrumm benimm ya canımm kıyamam sana benn daha çok küçüksün bende çok küçük yaşlarda sıkıntılar çektim alışkınım şimdi ne olursa olsun mücadeleye devam annene destek ol ona kendini ifade et baban biliyo mu annenin hastalığını konuş ailenle açık açık sorunlarınızı bir masaya yatırın Allah yardımcın olsun güzelim :Saruboceq:
 
Tatlım merhaba
Yaşadıkların ne kadar yaşına göre ağır şeyler olsa da her başına geleni bi şekilde atlatıyo insanoğlu Allah'ın izniyle. :teselli:

Öncelikle babanın seni büyüten kişiyle evlendiğini söylemişsin bu kişiyi sevmediğin ortada fakat babam şehir dışında yaşıyordu demişsin ya o sırada sen annenle yaşamıyor muydun yani?

Annene Allah acil şifalar versin onu sizlere bağışlasın inşallah. İki kardeş misiniz.Sen şimdi nerde kalıyorsun kusura bakma cnm biraz rahatsız olduğumdan sanırım bazı şeyleri anlayamadım... Çok soru sordum:bbo:

Rabbim en kısa zamanda tüm olumsuzluklukları düzeltir inşallah anneciğinde iyileşir. :teselli:
 
kimileri zevkü sefa içinde yüzerken kimleri dertlerle boğuşur böyle...hayat gerçekten garip...:1no2:
 
Tatlım merhaba
Yaşadıkların ne kadar yaşına göre ağır şeyler olsa da her başına geleni bi şekilde atlatıyo insanoğlu Allah'ın izniyle. :teselli:

Öncelikle babanın seni büyüten kişiyle evlendiğini söylemişsin bu kişiyi sevmediğin ortada fakat babam şehir dışında yaşıyordu demişsin ya o sırada sen annenle yaşamıyor muydun yani?

Annene Allah acil şifalar versin onu sizlere bağışlasın inşallah. ıki kardeş misiniz.Sen şimdi nerde kalıyorsun kusura bakma cnm biraz rahatsız olduğumdan sanırım bazı şeyleri anlayamadım... Çok soru sordum:bbo:

Rabbim en kısa zamanda tüm olumsuzluklukları düzeltir inşallah anneciğinde iyileşir. :teselli:

Ben ızmir'de annemLe kaLıyodm babam ıstanbuL'daydı ..Biz 3 kardeşiz 2 abim var :bbo:
tsk ederim hepinize mirmirmirmir
 
kalbi temizim :1hug:
canım sen çok tatlı güzel bir kıza benziyorsun opuyorumnanaktan
her şey düzelir canım sen şimdi annecine destek ol
inan herşey çok güzel olacak a.s.
 
canım ufak yaşta büyük zorluklara göğüs germek zordur ama Rabbim bunu işte herkese vermiyor,biliyor ki onun verdiği dertleri ancak güçlü olanlar çekiyor..Bak burda ben de dahil bir çok arkadaşın,kardeşin,ablan var..dertler bir şekilde paylaştıkça azalıyor.Allah annen acil şifalar versin,artık sende biliyor olmalısın ki pek çok hastalığın en büyük ilacı moral..Zor bişiy belki yaşarken bunu gerçekleştirmek ama sen anlıyorum ki yapabilcek güçte birisin bunu.Dualarım seninle canım,ne olursa olsun içinde ki inancı sakın yitirme..
 
canım hayat hep zorluklarla dolu. kimse mükemmel ailelerde yetişmiyo. hayatta hep bişeyler eksik. o eksikleri biz farkedip kapatmaya çalışıcaz. bunu nasıl yapıcaz: çalışıcaz başarılı olcaz . annen senin en değerli varlığın. onun gurur duyacağı bir evlat olmaya çalışmalısın. düşünsene okulun bitmiş mesleğini eline almışsın iyi para kazanıyosun altında araban annenle tatile gidiyosunuz.. var mı böyle bi güzellik.. hedefin böyle bi an olsun. bunun için çalış. bu süreçteki tüm zorluklar seni hayalindeki o güne taşıyacak imtahanın olcak.
ölmeyi istemek zayıflığın işareti. sen güçlü ol. mücadeleci ol.hedeflerini belirle ve onlar için çalış canım.ayrıca sıkıldığında ,yorulduğunda aşamadığın sorunlar hissettiğinde biz burdayız. her derdini dinlemeye sana yardımcı olmaya hazırım ben !

 
canım seni anlıyrm çok üzülüyrsun,neden bunlar benim başıma geldi diyrsun.ama inanki hayat hiçkimse için tahmin ettiğin kadar kolay değil.yani o sıkıntıları sen çekmiyrsun.insan neler yaşıyr,bunlar benim başıma neden geldi diyr.ama herşey insanlar için.
sana güç verecek,seni ayakta dimdik tutacak tek sey allah inancı.allaha sıkı sıkı sarıl.kafana kötü fikirler geldiği zaman unut onları ve allaha sığın. ve en önemlisi ne biliyr musun şükür et. beterin beteri var yavrum. her zaman -allahım beterinden koru -de. ve zaten zor olan hayatını daha da zorlaştırma. otur derslarine çalış, anacığını mutlu et. şuan için sana düşen tek görev bu.

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN
 
canım benim haklısın bu yaşta ağır yükler yüklenmiş omzuna taşımakta elbet zor ama hayat işte anlaması çok zor ama pes etmek yok daha güçlü olmalısınki mücadele edebilmelisin olan olmuş artık önüne bakmalı elinde kalan değerlerin kıymetini bilmelisin gücün yettiğince okumalı bi yerlere gelmelisin ki yenilmediğini ispatlayabilesin..daha hayatın başındasın emin olki yaşadığın tüm zorluklar seni daha da güçlü yapıcak ilerde umarım seni çok güzel şeyler bekliyodur...hem unutma Allah sevdiği kulunu sınarmış ...ölmek ne demek pes mi ediceksin yani ,güçsüzlüğü,yenilgiyi kabul mü edeceksin ...! silkelen kendine gel bu hayat senin hadi yoluna sok onu :)
 
Hepinize ayrı ayrı çoo..k teşekkür ederim bayaa bi rahatLamama çok yardımcı oLdunuz :)
Gittim anneciğimin yanına sıkı sıkı sarıLdım ona öptüm yumuşacık yanakLarından :asigim:
 
Hepinize ayrı ayrı çoo..k teşekkür ederim bayaa bi rahatLamama çok yardımcı oLdunuz :)
Gittim anneciğimin yanına sıkı sıkı sarıLdım ona öptüm yumuşacık yanakLarından :asigim:

ohh ne güzel canım benim. hep böyle olun beraber ve güçlü...:nazar:
 
Hepinize ayrı ayrı çoo..k teşekkür ederim bayaa bi rahatLamama çok yardımcı oLdunuz :)
Gittim anneciğimin yanına sıkı sıkı sarıLdım ona öptüm yumuşacık yanakLarından :asigim:

ayyy canım yaaaa,ne güzel yapmışsınnn..ben de senii öpüyorum burdannn..herşey o güzel gönlünce olucak inşallahhhopuyorumnanaktan:1hug:
 
canım çok acı şeyler yaşamışsın.ama hayat sıkı sıkı tutun, annem ark.konuşurken kıskanıyorum bir an önce eve gitmesini istiyorum demişsin neden kısakındığını merak ettim.canım annenin değerini bil hastaymış kadın üzme onu.sonra çok pişman olursun ama bulamazsın.
 
canım yaa ne kadar iyi yüreklisin (bu arada her yorum yapan canım diye girmiş konuya) :1rolleyes:

bu yaşta hayat seni çok zor şeylerle sınamış,senin bir süre derdini üzüntünü askıya alıp tüm ilgini ve enerjini annene harcaman gerek,

beni büyüten biriyle evlendi falan demişsin çok şaşırdım,sanırım bu bakımdan daha ağır darbe aldın.babanla konuştunmu peki,aranız normalde nasıldır,

belliki ikisi için en doğru kararı vermişler ama size anlatmakta becerememişler,ama sen olgunluğunu göster ve üstesinden gelmeye çalış.
 
cnm bnm yaa hayat böle iştee.kimileri gününü gün edrken kimileridee snn gibi boyundan büyük dertlerle yüz yüze gelioo.dilerimm bu yaşadıkların son olurrr.bundan sonrası içn hayat sana hep mutluluk ,başarı getirir:teselli:

:Saruboceq:
 
Güzelim bazilarimiz erken atiliyor hayata....inan bana senin gibi yada senden cok daha beter SIKINTILAR ceken yasitlarin var....kücücük yasta calismak zorunda olanlar, okula gidemeyenler, siddet görenler, allah korusun neler neler....

O yüzden her halimize sükür etmemiz lazim!a.s

Biliyorum bu yaslarda hayatinin hep böyle kalacagini hic mutlu olmayacagini düsünüyorsun, ama inan bana tatlim hayat hep böyle inis ve cikislarla dolu geciyor....

13de olsan 33de dertde olacak mutlulukta.....

Sen ve Abilerin Annecignizin yasama sebebisiniz, siz onun moral kaynagisiniz, sizin sevginize desteginize en cok simdi ihtiyaci var....güclü olmaya calis güzelim...hersey düzelecek insallah.:1hug:

Annene acil sifalar diliyorum, Allah onu basinizdan eksik etmesin.....Allah yardimciniz olsun:Saruboceq:
 
hep kötüleri yazmışsın mutlaka mutlu olduğun veya seni mutlu eden birşeyler vardır birde bunları listele, hayat sadece kederden ibaret değildir birde dinlediğin müziğin etkisinde kalabilirsin bunu hemen değiştir:kahve:
 
Tatlım, henüz 13 yaşındasın ve inan ergenlik psikolojisiyle de çok yanlış düşüncelere kapılabilirsin... ıntihar gibi... :teselli:
Hayat hiçbir zaman kolay olmayacak hiçbirimiz için...
Yalnızca sen bunları daha erken yaşamaya başlamışsın. ılgisiz bir baban, yardıma sevgiye muhtaç bir annen var..
Baban seni aramıyor sormuyorsa sen onu ara ve yüzünü kızart. Senin hayatından bir mahkemeyle gitmediğini anlasın....
Annene ise artık hem anne hem arkadaşsın sen. Ona ne kadar moral olursan o kadar çabuk iyileşir.
Bu tarz hastalıklarda moral mutlu olmak çok önemli.
Ve derslerine kilitlen... Onların iyi olduğunu görmek anneni olumlu yönde o kadar etkileyecektir ki...
Hayat tüm sıkıntılara rağmen güzel. a.s
Bunu lütfen unutma.
a.s.
:teselli:
 
X