Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben sizi hakikaten olgun bir valide sanırdım,evet,mevlüt okutmak kimsenin tekelinde değil ama,annenizin ısrarla bebek için,mevlüt okutmak istemesi manidar.evi için okutsun.buna eşinizin karışmaya hakkı yok ama kayınvalideninkini yeterli görmemiş gibi,bebek için 2.kez okutmak,abes olmuş.
ayrıca kayınvalide ,tuttursaydı böyle ısrarla okutacağım diye,buradaki kızlarımız,kayınvalideyi taşlarlardı.
Bencede bi erkeğin böyle tavırlar sergilemesi çok itici aşırı rahatsız oldum anlam veremiyorumNe var ki bunda?
Şimdi cogu kisi ayri okutuyor.
Babaannede ayri anneannede ayri.
Ha herkes birarada olmak zorunda ise mevlüt tarafsiz bir sekilde sizin evinizde olmaliydi.
Bir erkegin böyle seylere takilmasi cok ilginc ve itici
Bende kvyi arayacağım ztn. Eşime tel de söyledim. Şimdi arama çok üzülür hasta olur yarın ben onun yanına gidicem o zaman ara ben yanında olayım diyor. Ne kdr anneciymiş bilmiyordum inanınEşin bunu yek başına akıl edemez kv doldurmuş. Senin yapacağın çok basit arayacaksın kv yi diyeceksin ki anne böyle böyle oldu oğlun beni de annemi de çok kırdı sen ara konus oğlunla. Böylece onu yoklayacaksın. Heee eğer kv niyeti bozuksa o zaman kocana diyeceksin ki ikisinde de yapılmayacak bi mekan tutup Mevlüt orda yapılacak nokta
ben sizin yorumlarınızı hep takip ederim şaşırdım biraz. Annem kvnin mevlidini yetersiz bulmuyor ama akrabalarımızı ayrıyetten ağırlamak istiyormuş. Ben annemde art niyet göremedim ama bilmiyorm sizce annem mi haksızevet,mevlüt okutmak kimsenin tekelinde değil ama,annenizin ısrarla bebek için,mevlüt okutmak istemesi manidar.evi için okutsun.buna eşinizin karışmaya hakkı yok ama kayınvalideninkini yeterli görmemiş gibi,bebek için 2.kez okutmak,abes olmuş.
ayrıca kayınvalide ,tuttursaydı böyle ısrarla okutacağım diye,buradaki kızlarımız,kayınvalideyi taşlarlardı.
çok ağladım çook oğluşu emzirirken gözyaşlarm üstüne aktı. Bana sen dolduruşa gel bakalım dedi ve ağladığımı bile bile hala saçma saçma annemi ayırıyosunuz annemi beğenmiyorsunuz diye mesaj attı canımı çok yaktı gerçektenEsinize direkt ,
Bana su gunumde ,kucagimda bebek logusa halimle boyle davraniyorsun ya sutum kesilirse ya bisi olursa beni dusunmuyorsun evladinada mi acimiyorsun, esas seni kim dolduruyor onu bir dusun bu yaptigina degiyor mu diye sorun ,
Baba oldun sen ,cocugumuzu beni dusunsen boyle yapmazdin diyin
Annem 1 aydir senin cocuguna karina bakiyor ,sen uyu rahat rahat diye ,
Elini birakip ayagini op annemin,
Kadin zaten ev mevludu yapacak ,noluyor sanki diye bebek mevludu 2 kere olsa ,zarari mi var ,benim akrabalarim disardan geliyor 10 kere gelecek halleri yok,
Sen kime neye hava yapiyorsun ,kendine gel diyip iyice bir cikisin ,
Aglamayin bosuna sutunuz kesilir ,
evet,mevlüt okutmak kimsenin tekelinde değil ama,annenizin ısrarla bebek için,mevlüt okutmak istemesi manidar.evi için okutsun.buna eşinizin karışmaya hakkı yok ama kayınvalideninkini yeterli görmemiş gibi,bebek için 2.kez okutmak,abes olmuş.
hala annem de annem diye mesaj atıyor ya canım çok yanıyor gerçekten lohusayken bari yapmasaydıBir gelin olarak söyleyeyim kayınvalidem böyle bir talepte bulunsa mana aramam.
Duaya rahatça herkesi çağıramaz çünkü.
Mesela akrabalarını çağırır ama ya komşuları, ya yakın arkadaşları? Belki çok kalabalıkla gitmek rahatsızlık vermek istememiş de olabilir.
Bence burada koca çok hatalı. Kayınvalidesiyle tartışması, lohusa bir kadına yüklenmesi çok abartılı. Üstelik küçücük bir rica için bu kadar kan davasına çevirip inatlaşması da çirkin.
Aynısını gelininiz size yapsa siz de alınırdınız eminim.
Hangi büyükanne olursa olsun kendi torununa istediklerini rahatça çağırıp duasını okutabilmeli bence.
bende sana giren çıkan ne dedim aynen. Siz devam edin bakalım bu kafayla diyor o kdr saçma ki dinlemiyor bile beni şok oldum böyle bi adam değildi gerçekten inanamıyormEşinin haklılık payı sıfır. Onu hiç ilgilendirmeyen bir konu bu. Hani kaba tabirle ona giren çıkan ne diyeceğim. Seni bu yüzden bir de üzmesi küsmesi kabul edilir gibi değil.
hala annem de annem diye mesaj atıyor ya canım çok yanıyor gerçekten lohusayken bari yapmasaydı![]()
evet bu yüzdenmiş ztn bizim taraf çok kalabalık ve başka şehirden hepsi ztn kv yi ve çevresini tanımıyorlar bileAyrıca, Mevlüt sadece kv'de okunduğunda anne gönül rahatlığıyla eşini dostunu da çağıramaz. Sırf bu yüzden bile kendi de Mevlüt okutmak isteyebilir.
malesef pek sakina atamadım. Mesaj atma bana ben annenle konuşacağm artık çözerse o çözsün dedim ben annemin yanındayken yarın ara şimdi hasta olur üzülür dedi ki benim ağladğımı üzüldüğümü de biliyorSakince siz de bir mesaj mı atsanız acaba?
Annem sadece annene zahmet vermek istemedi, sizin eve çağıramayacağı arkadaşları var, çok kalabalık gitmek ayıp olur diye düşünmüş, Bu kadar ufak bir rica için beni lohusa halimle üzmeni anlamadım. Hatanı hala telafi edebilirsin. Ben annende yapılmasına nasıl saygı duyduysam senden de bu olgunluğu beklerdim gibi bir şey.
Kızlar yine ben. Bu kez size sormak için konu açıyorum. Evet gerçekten kim haklı ne yapmam lazım;
Şimdi bizim 40 ımız çıkmak üzere. Malum mevlüt okutulacak. Evim çok küçük olduğu için kv nin evinde okutacağız. Bu kararı eşim verdi onayladım.
benim akrabalarımın tamamı çok yakın bi şehirde oturuyorlar. Ve annem de yeni eve taşındı. Hem evi için hem de bebek için mevlüt okutmak istiyor. Kvde de okunacak mevlütten ayrı olarak. Annem kv ben aynı şehirde oturuyoruz bu arada.
Eşim bu duruma aşırı bozuldu. İlk kez annemin yüzüne neden böyle bi şey yapıyorsun diye sordu. Annem de okutmak istiyorum bunda ne var diyor. Biraz tartıştılar ben kucağımda oğlum onları izledim. Sonra eşim çıktı işe gitmek için. Bana mesajlar attı bir sürü. Heramora annenle konuş aramızı bozuyor amacı ne, neden ayrı mevlüt okutuyor, niye ayrım yapıyor, mevlüt tek olur, annenle konuş hemen, annen böyle yaparsa bende değişirim haberin olsun. Bir sürü mesaj...
Bende annemle konuştum. Kızım ben eşinden izin mi alacağım anlamıyorum neden böyle yapıyor ben okutacağım dedi. Eşime söyledim. Yok kendisi bilir naparsa yapsın amacınız neyse gerçekleştirin... böyle mesajlar attı bana. Şu an işte. Cevap veremedim. Ağlıyorum sinirim çok bozuk. Ne yapmam lazım??
Kızlar eşim aradı. Annen seni dolduruyor ben biliyorum her şeyin farkındayım haberin olsum gibi laflar etti ağlayarak kapattım. Annemin de doldurduğu falan yok. Bi aydır yanımda bebeğime bakıyor her gece. Uykusuz kalıyor yoruluyor sırf bebeğim için benim için.
malesef pek sakina atamadım. Mesaj atma bana ben annenle konuşacağm artık çözerse o çözsün dedim ben annemin yanındayken yarın ara şimdi hasta olur üzülür dedi ki benim ağladğımı üzüldüğümü de biliyor
Bencede bi erkeğin böyle tavırlar sergilemesi çok itici aşırı rahatsız oldum anlam veremiyorum
Bende kvyi arayacağım ztn. Eşime tel de söyledim. Şimdi arama çok üzülür hasta olur yarın ben onun yanına gidicem o zaman ara ben yanında olayım diyor. Ne kdr anneciymiş bilmiyordum inanın
ben sizin yorumlarınızı hep takip ederim şaşırdım biraz. Annem kvnin mevlidini yetersiz bulmuyor ama akrabalarımızı ayrıyetten ağırlamak istiyormuş. Ben annemde art niyet göremedim ama bilmiyorm sizce annem mi haksız
çok ağladım çook oğluşu emzirirken gözyaşlarm üstüne aktı. Bana sen dolduruşa gel bakalım dedi ve ağladığımı bile bile hala saçma saçma annemi ayırıyosunuz annemi beğenmiyorsunuz diye mesaj attı canımı çok yaktı gerçekten
Eşin lohusa depresyonuna girmiş. :d Bence kendini daha fazla üzme, bebeğin için. Şöyle ayaklarını uzat, dıttır et. Kocanı ikna etmeye laf anlatmaya çalışma. Hani yapabileceğin bir şey yok çünkü, eşini ikna etme, onay alma gibi bir zorunluluğun yok. Kv'ye annem memleketten akrabalarını ağırlayıp hem bebek hem de evi için okutacak dersin, muhabbet eder gibi.malesef pek sakina atamadım. Mesaj atma bana ben annenle konuşacağm artık çözerse o çözsün dedim ben annemin yanındayken yarın ara şimdi hasta olur üzülür dedi ki benim ağladğımı üzüldüğümü de biliyor
Valla kafka o kadar saçma bi şeyin içindeyim ki ne yapacağımı şaşırdım. Annem de öyle dedi şimdi çok üzüldü ztn ben o kdr insanı kvnin evine nası dolduraym hem o insanlar neden oraya gelsin ben ayrı okutmak istedim ne var ki diyor. Okut dedim bende. Zaten şu saatten sonra mevlüt zerre umrumda değil. Gözlerim acıdı ağlamaktan.Şaşırarak okudum.
Ne alaka annenin aranızı bozmak istemesi vs. Eşin bildiğin saçmalamış.
Mevlut illa bir kez okutulur diye bir sey yok.
Öyle bir kural, kaide yok.
Anneannesi olarak torununa kuran okutmak istemesi bence çok doğal. Aynı şeyi kayinvalide de düşünebilirdi. Sonuçta annen kendi akrabalarını kendi arkadaşlarını çağıracak değil mi? Kv nin evine hepiniz sığmazsınız.
Ben olsam annemle konuşmak yerine eşimi sustururdum. Terbiyesizlik etme derdim.
![]()
çok kırıldım. Bebişe baktıkça ağlıyorm masum kuzum. Diyeceğim ztn kvde de bilsin anacı oğlunu savunacak mı bakalım ne diyecek. Ya hala annemi şimdi arama hasta olur ben yanındayken ara diyor inanamadımEşiniz de lohusa depresyonuna girmiş sanırım tuhaf bir hali var. Ama daha fazla sinirlendirmesine izin vermeyin siz.
Şimdi sakinleşin bebeğiniz için. Yarın kayınvalidenizle sakince konuşursunuz. Mevlüt sizde olacak dendiğinde ben hiç sorun etmedim sizin de torununuz sonuçta eşime çok kırıldım beni lohusa halimle üzdü dersiniz. Aklı başında bir kadınsa üzmez sizi daha fazla. Şimdi kendinizi yıpratmayın yarın çözersiniz umarım.