• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapayım şimdi ben?

burayı okudukça da gerileceksin

hadi kapat bunu da git içeri bir komedi vs aç

kafan dağılsın

sonra da yat dinlen

stresi boş ver

yansın yıkılsın, bunlar unutulur ama senini sttesin unutulmaz
UNutmayacağm zaten bu kez affetmeyeceğim. Bebişin başında oturuyorum öyle o kdr zor uyudu ki bu gece. Gerçekten boşvermeyi bile unutmuşum
Kv. nizdeki mevlid ne zaman okunacak , annenizde ki peki ?
kvalidedeki bu ayın sonunda annemdeki de aralıkta diye konuşmuştuk

ama bizdeki kadar çok değildir bence. mesela bi tanıdığım var türk ama amerikalı biriyle evli amerikada yaşıyor. bazen kayınvalidesi gelir kadına günlerce kalır. ama kadın hiç şikayetçi değil çünkü kayınvalide değil de kankası gelmiş gibi.
aşırı rahat takılırlar, evde atlet şort gezerler, kadın geç kalkar istediği saate kadar yatar, ev dağınık olur, kadın canı iş yapmak istemiyorsa bilgisayarda takılır.
kayınvalidesi bi gün bile laf etmez ''aman bugün x şu saatte kalktı, iş yapmadı, evi dağınık'' vs vs hiç demez. hatta bazen kayınvalidesi ''sen türkiyeden arkadaşlarınla yazışacaksan hiç kalkma yemeği ben yapıyorum'' der.
kocası da çok rahat çok relax insanlar. hiçbişey laf söz edilmez evlerinde.

bizde olsa kv gelip kalınca geriliriz bişeye laf edecek diye rahat hareket edemeyiz, normalde ayaklarımızı uzatıp otururken o olunca yapamayız. en ufak davranışımız laf edilir. sadece kv olsa gene neyse eşimiz bile erkek haliyle her halta karışır. ben bu farklılığı gördükçe soğuyorum türk erkeklerinden iyice.

mesela şu mevlid olayı, ben olsam çoktan ''hay sizin yapacağınız mevlide.... okutmuyorum çocuğumun mevlidini falan isteyen otursun kendi evinde kuranını okusun'' der cinnet geçirirdim.

yahu kayınvaliden de okutabilir, annen de okutabilir, sen de okutabilirsin. mevlid bu ya. kim içinden geliyorsa okutabilir parayla değil ya.

eşine söyle ''annem evinde tanıdıkları çağırıp kuran okutmak için senden izin almayacak anladın mı? senin annen anne de benim annem anne değil mi? senin annenin torunu da benimkinin değil mi? iki mevlid daha fazla sevap daha fazla iyi dilek demektir. sen fesatlığından kuruyup kalacan yakında'' de.
diyemedim yine üzerim dye korktm ama arkasından aradığında sert konuştm da adam dinlemedi ki sürekli annem demekten. Anneni de al git yani. İyice boğdu beni. Bakalım ne zaman çark edecek kafası ya da etmesin kendi bilir artkk.

Amerikaya mı taşınsan oğlanı da alıp ama dertler beni orada da rahat bırakmaz. Sıkıntı stres göbek adım oldu gizemm :)

Böyle kadın işine karışanlarda ayrı bir sinir bozucu ona neymiş ki daha doğrusu bunu kv demiştir kocanda sana diyordur onlara ne ister hiç yapmazdınız isterseniz annenizde de yaparsınız. Diyemedin mi akrabalarım katılamaz senin annendeki Mevlide 2 tane olması gerek bitti
dedim sonradan aradığında iyi konuştm. Her şeyden önce bu saçma konu ağlamama değmezdi :(

UNutmayacağm zaten bu kez affetmeyeceğim. Bebişin başında oturuyorum öyle o kdr zor uyudu ki bu gece. Gerçekten boşvermeyi bile unutmuşum
kvalidedeki bu ayın sonunda annemdeki de aralıkta diye konuşmuştuk

Peki neden bir mevlid hazırlığı varken anneniz böyle bir konu ortaya attı. Annenizinkine daha çok varmış.

Lohusa halinizden dolayı mantıklı dusunemiyorsunuz. Içiniz çok dolmuş belli ki çok ağlıyorsunuz. Ama inanın ağlayacak bir durum yok ortada.

Diyeceksiniz ki , hayatım daha annemin kafasındaki mevlude var, belki yapar belki yapmaz. Şimdiden tartışmak çok manasız .Yaparsa da ikinci kere bebeğimizin duası yapılmış olur , ne güzel olur . Dua için bir fenalık aramak artı niyete girer.
Birbirimizi bunun için üzmeyelim. Sagolsun annen böyle bir şeye vesile olacak evini açacak. Allah razı olsun ondan. Annemde kaç gündür bizimle , uykusuz yorgun. Haklarını odeyemeyiz.
Değer mi böyle şeyler için üzmeye üzülmeye ? v.s şeklinde bir konuşma yapın güzelce. Sizi anlayacaktır.

Büyütmeyin bu kadar içinizde. Sutunuzun kalitesini düşünüyorsunuz böyle.
Elbet eşinizi kafasında bir şey vardır. Sebep annesi değildir. Belki kurduğu bir takım durumlar vardır. Ancak konuşarak anlasirsiniz.

Yarın yanına gittiğimde konuşursunuz demesi de , şuan sinirli olmamızdan kaynaklaniyordur. Belki tartışma çıkar diye düşünüyor.

Peki neden bir mevlid hazırlığı varken anneniz böyle bir konu ortaya attı. Annenizinkine daha çok varmış.

Lohusa halinizden dolayı mantıklı dusunemiyorsunuz. Içiniz çok dolmuş belli ki çok ağlıyorsunuz. Ama inanın ağlayacak bir durum yok ortada.

Diyeceksiniz ki , hayatım daha annemin kafasındaki mevlude var, belki yapar belki yapmaz. Şimdiden tartışmak çok manasız .Yaparsa da ikinci kere bebeğimizin duası yapılmış olur , ne güzel olur . Dua için bir fenalık aramak artı niyete girer.
Birbirimizi bunun için üzmeyelim. Sagolsun annen böyle bir şeye vesile olacak evini açacak. Allah razı olsun ondan. Annemde kaç gündür bizimle , uykusuz yorgun. Haklarını odeyemeyiz.
Değer mi böyle şeyler için üzmeye üzülmeye ? v.s şeklinde bir konuşma yapın güzelce. Sizi anlayacaktır.

Büyütmeyin bu kadar içinizde. Sutunuzun kalitesini düşünüyorsunuz böyle.
Elbet eşinizi kafasında bir şey vardır. Sebep annesi değildir. Belki kurduğu bir takım durumlar vardır. Ancak konuşarak anlasirsiniz.

Yarın yanına gittiğimde konuşursunuz demesi de , şuan sinirli olmamızdan kaynaklaniyordur. Belki tartışma çıkar diye düşünüyor.
Annesi hemen üzülür tansiyonu çıkar diye korkuyor genelde yapar bunh kv çünkü. Bende pat pat konuşurm bunu da biliyor ondan arama diyor.
Ya biz bebişe alışmaya çalışırken muhabbetlere bak. Çok saçma evet ama annem de misafir sonçta o da üzüldü ben ona çok takıldım bi de. Kadın torunu için burada ztn duramaz böyle devam ederse kendisi gider yarın.
Eşim güzellikle konuşme evresini geçmiş durumdaydı en son. Takılı plak gbi annem deyip duruyordu. İletişimi iyice zorlaştırıyor

Annesi hemen üzülür tansiyonu çıkar diye korkuyor genelde yapar bunh kv çünkü. Bende pat pat konuşurm bunu da biliyor ondan arama diyor.
Ya biz bebişe alışmaya çalışırken muhabbetlere bak. Çok saçma evet ama annem de misafir sonçta o da üzüldü ben ona çok takıldım bi de. Kadın torunu için burada ztn duramaz böyle devam ederse kendisi gider yarın.
Eşim güzellikle konuşme evresini geçmiş durumdaydı en son. Takılı plak gbi annem deyip duruyordu. İletişimi iyice zorlaştırıyor

Olsun , siz adım atın geldiğinde. Alttan mesaj vererek, eleştirmeden , derdini öğrenin ve yukarıda yazdığım gibi, önce annesini sonra kendi annenizi katın konuşmaya uzatmadan. Eminim ki anlasacaksiniz.

Yani evet, dediğim gibi , tam olarak anneci olduğu için değil tartışmayı önlemek için önlem alıyor.

Bence kvnizde okutulan mevlidi saymiyor gibi olmuş orda okutuluyor bir de annenlerde okunmasının ne anlamı var.ince dusunmek gerekir böyle konularda.bir sure bekleseydi evine de sonra okutsaydi.bu bir tören sonuçta.bir kere yapilinca yapılmış olur farklı kişiler gelse neyse.ayni sehirdeymissiniz.ama esin senle halletmeye çalışsaydı annenle niye tartışıyor ayıp etmiş o acidan

diyemedim yine üzerim dye korktm ama arkasından aradığında sert konuştm da adam dinlemedi ki sürekli annem demekten. Anneni de al git yani. İyice boğdu beni. Bakalım ne zaman çark edecek kafası ya da etmesin kendi bilir artkk.

Amerikaya mı taşınsan oğlanı da alıp ama dertler beni orada da rahat bırakmaz. Sıkıntı stres göbek adım oldu gizemm :)

birincisi hiç ağlayıp üzülme. senin onu üzmekten korktuğun kadar o seni üzmekten korkmuyor.

ikincisi, annenle konuş bi, ''ben mevlidi ev için okutacağım, hem de daha fazla sevabı faydası olur bebek için diye, hazır okutmuşken bebeğe de niyet ettirecektim, neden bu kadar sorun ettin'' desin annen eşine. hatta ''benim ev için mevlid okutmamı istemiyorsan o zaman annene söyle bi mevlid de benim ev niyetim için okutsun, malum bana izin vermiyorsunuz ya'' desin. ''bebek için olmadığını'' anlayınca eşin çok üstelemez diye düşünüyorum.

üçüncüsü de, bu mevlid konusu kapanınca eşine ''konuşmayalım bi süre'' falan deme sakın. ''hadi küstük konuşmuyoruz'' olmasın adınız. ama kırıldığını üzüldüğünü söyle. ''elalem bebeği olunca daha da mutlu olur, lohusalığında herşeyinde el üstünde tutulur, ben bebek olduğundan beri sürekli gözyaşı döktüm, üzüntüden sütüm kesilirse sen mi emzireceksin bebeği yoksa annen mi?
biraz beni de gör artık, biraz başkalarına verdiğin değer kadar bana da ver. senin hayat arkadaşın annen de değil, başkaları da değil, benim, bunun farkına var. beni sürekli üzmek için mi benimle evlendin?'' de.

hatta alaycı bi gülümsemeyle '' isviçreli bilim adamları ''bir kadın bir evlilikte en fazla ne kadar üzülebilir'' konulu deney falan yapıyorlar, işi sana verdiler, denek olarakta beni seçtiler galiba, öyle saçma sapan bahanelerle hayat arkadaşın olan insanı üzüyosun ki, başka açıklaması olamaz diye düşünmeye başladım. sen beni böyle üzmeye ağlatmaya, lohusalığımı burnumdan getirmeye devam et, aferin, mükemmel bir kocasın gerçekten, ne zaman beni üzmeyi bırakacaksın sabırsızlıkla bekliyorum'' de. sonra cevap vermesine bile fırsat vermeden al bebeğini diğer odaya geç.

belki oturup düşününce sana hak verir. bazı konularda kendini haklı görmeye devam etse bile, belki seni bu kadar üzmemesi gerektiğinin farkına varır...

Seni değil ama eşini biri doldurmuş o kesin. bir Mevlüt olur diye şart mı var? annen başka şehirde okuyacakmış hem , annenin akrabaları kalkıp kaynananın evine gelmeyecek ya...

Not: yanlış anlamışım herkes aynı şehirde imiş. o zaman tuhaf olabilir gerçekten. yine de ortada mesele yapacak birşey yok , kv arkadaş ve akrabaları bir evde dua edecek annen ve akrabaları arkadaşları bir evde. kime ne zararı var ki bunun? benim eşim bilmez bile Mevlüt kimde yapılır kaç kere yapılır vs . konu bir erkeğin sorun çıkaracağı bir konuya benzemiyor , doldurulması fikri akla en yatkın olanı

Eşin kesin doldurulmuş hera..böylesine bişeye bile kulp bulup saçmalamayı vazife bilmiş kendine.
Bu arada fazla mı ılımlı davrandın acaba? Afedersin resmen biyerleri kalkmış gibi seni düşünmeden mantıksız mantıksız hareketler:sinirli:
Ağlama lütfen,oğlunu düşün

Allah allah kadın evi ve torunu için okutacağı mevlidi damada mı soracak?

Bir de pohpohlanarak ikna edilmesi gerektiğini söyleyenler olmuş.Yahu ortada bir dua var,bir hayır var ve adam işin içine fitne fesat sokuyor,üstelik anneyle kızın açıyor bunlara rağmen pohpohlanan ve suyuna gidilen taraf yine adam oluyor.Ne yani o istemiyor diye kadın mevlidi okutamayacak mı?

Uygun bir dille adama anlatılır izah edilir yok anlamiyorsa kendi haline bırakılır ve herkes bildiğini okur böylece o da haddini bilmiş olur..

Allah allah kadın evi ve torunu için okutacağı mevlidi damada mı soracak?

Bir de pohpohlanarak ikna edilmesi gerektiğini söyleyenler olmuş.Yahu ortada bir dua var,bir hayır var ve adam işin içine fitne fesat sokuyor,üstelik anneyle kızın açıyor bunlara rağmen pohpohlanan ve suyuna gidilen taraf yine adam oluyor.Ne yani o istemiyor diye kadın mevlidi okutamayacak mı?

Uygun bir dille adama anlatılır,izah edilir yok anlamiyorsa kendi haline bırakılır ve herkes bildiğini okur böylece o da haddini bilmiş olur..

cevap basit ayrı şehirler demişsiniz eşiniz anacığını sizin eve yormak istemiyordur şimdi iş çıktı diye düşünmüşlerdir gitsek bi dert gitmesek bi dert hesabı evlendikten sonra kız evi ne yapsa göze batar pire deve edilir ama erkek tarafı ne yaparsa haklıdır doğrudur.
altın konusundada mevlüt sizde de olsa kv de de olsa zaten toplanır yine size teslim edilir bebeğindir zaten gelen hediyeler altın giysi her neyse mevlüt kimdeyse altın onundur gibi bi kural mı var yada varda ben mi bilmiyorum
eşinizin annenize bi garezi var içten içe belli ama sizi düşünmediği ortada ki annenize teşekkür edeceğine saçmalamış

Eşiniz abartıyor ne var bunda,
Bizde oğlumda kvde ayrı okuttuk, annemde ayrı okuttuk çok da güzel oldu, aşırı kalabalık mevlütler yorucu oluyor,
Yine nasip olursa iki ayrı okutucam:anneadayı:

Eşinizi dolduran biri olabilir mi peki kv görümce vs:işsiz:

Buarada lütfen üzmeyin kendinizi, ağladığınız her damla yaş sütünüzü etkiler, Allah korusun ve bunu eşinizle de konuşun, sizi boşa üzüp yersiz kapris yapmasının çocuğunun rızkından çaldığını hatırlatın bence

Eşiniz abartıyor ne var bunda,
Bizde oğlumda kvde ayrı okuttuk, annemde ayrı okuttuk çok da güzel oldu, aşırı kalabalık mevlütler yorucu oluyor,
Yine nasip olursa iki ayrı okutucam:anneadayı:

Eşinizi dolduran biri olabilir mi peki kv görümce vs:işsiz:
kv dolduruyor olabilir yani direk olmasa da o ah vah çok kırıldım üzüldüm ettim dese de eşim dolar.

En sonunda kullanıcı adımı ne münasebet diye degistircem. O kadar bu söze uyan konu okuyorum ki... Senin eşine ne okunacak duadan tobe estagfrullaa o ne hakla karışır senin annenin duasına.

mrb..siz kV nizin evinde okutulmasina ok diyorsunuz..esiniz annenizin mevlutune karışıyor..bide annen aramızı bozmaya çalışıyor diyor.senmisin lohusa kocanmi...Bu ne lohusa tripleri...biran önce eşinize ailenizle ilgili net tavirlarinizi koyun.yoksa esiniz annenizi dış kapının mandalı yapma derdinde...ben burda asıl kV nin ortalık karistirdigini düşünüyorum...bak bak hem senin annen gelsin çocuğa baksın..Mevlüt okutmaya hakkı olmasin..kV nin olsun..yok öyle bir dünya..Eğer ki annenizin okutmasına mani olursa esiniz sizde mevlutu kendi evinizde okutun..herkes gelsin..kV ne dikkat et.anneni kiskaniyor bebek yüzünden...

eşinizin tavrı hiç hoş degili
genelde erkek annesi yani kv niz mevlüt okutur yani hep öyle gördüm duydum etrafımda ama hiç öyle bir organizasyon yapmadım.
annenizin de yapmasında bir sakınca yok.
eger kv aranız iyiyse kendisine bu konuyu açın ve yeni dogum yaptıgınızı oglunun bu tavrının sizi çok üzdügünü falan söyleyin.

Back
X