Ne yapıcam ben :(

Tamamen psikolojik bir sorun bu. Kendine bile aciklamadigin, bilincaltinda gerilere ittigin birsey var belli ki. Uyudugunda vucudun tepki gosteriyor. Ama ben ilac icmek istemiyorum falan die tedavi yollarini kapatirsaniz bundan kirtulamazsiniz. Tabi ki hicbir doktor tedaviyi garanti edemez. Sen %100tedaviyi hangi dalda duydun? Hersey sende bitiyor. Paylasmadikca dertlerin sirtinda kambur olur. Paylas kurtul. Tabi ki once profesyonel yardim almalisin...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hadi keyfini yerine getiriyim
bana babamdan miras kalmış bende kısıma devrettim
yani 3 nesildir uykuda konuşur bağırırız
hemde seninki kadar seyrek değil
kendim için söylüyorum
ortalama ayda 4 5 kere olur
hemde gayet net ve anlaşılır yüksek sesle konuşmalar bunlar

eşim le aramda hiç bir probleme neden olmadı
(tabi henüz ona söylemeden hafta sonu gezmesi için arkadaşlarıma söz verdiğimi sayıklarken öğrenmesi hariç )
özellikle önemli ve sitresli olaylar yaşadığım günlerde
hemen hemen hergünü bulur sayıklamak bağırmak
oooooo
eşim bir başucu kitabı yaptı
sayıkladığım şeyleri not ediyor
sabah bana gösteriyor ve dalga geçiyor
,
fıkralık bir kitap haline geldi şimdilerde
örneğin
kpss ye hazırlanırken tarih çalışıyorum
o gece eşime uykumda diyorum ki
-bak bak sarışına bak
-(eşim biraz muzip birazda merakla soruyor)
-nerden çıktı sarışın hangi sarışın kimmiş o

verdiğim cevap şu
-3.selimin peşinden koştuğu sarışın
,
bunlar gibi yüzlerce örneğimiz var
şimdilerde de kızımla odadan odaya sohbet ediyoruz
geçenlerde eşim sabah uykusunu alamamış
dediki
siz eniyisi birlikte yatın
sabaha kadar sohbetinize doyum olmadı

inan hiçç abartmıyorum
fazlası var eksiği yok
doktora gittim
bana da ilaç vermeyi önerdi
ama hiç düşünmedim
sadece şu uyarıda bulundu
gece sayıklamaları ve verilen cevaplar bilinçaltı tarafından sağlanıyor
bu nedenle
fazla konuşturulmak ve soru sorulması
hafızayı zayıflatabiliyor

senin ailende varmı bu durum bilmiyorum
evet yeni tanıştığın insanlara ürkütücü gelebiliyor
aynı odada kaldığım bir kız arkadaşım
ilk iki konuşmamada uyanıp
-efendim birşeymi dedin
diyerek tepki vermiş
sonrasında bakmış ki
sayıklıyorum
ayağı ile bir iki dürtmüş
çevirmiş totsunu yatmış

abarttığın kadar tepki almayacağına eminim
sen kendi huyuna olumlu yaklaşki
karşındakilerde
bunun üzerine çok gidemesin

Banada oluyor ayni seyler skntili oldugm donemlerde ise terler icinde kalkiyorm. Bende genelde 3 gibi oluyo engellemek icin bisey yapamadim. Fakat uyku duzenin nasil az mi uyursun cok mu. Mesele gece yemek yemeden yat asiri tok olma ayni saatlerde yatip kalkmayi bir dene. Birde bunu kafana cok takma fazla dusundugun icinde olabilr ve dua Oku bende cok ruya gorurm hatta bugun yakinim olan bi hocaya sordum ihlas felak nas suresi okuyup yastginin altina ufle demisti.. insallah atlatirsin

Anladimmm canimmm hayirlisi olsun snn icn

aileniz niye bu kadar büyütüyor ki anlamadım ben. alt tarafı bağırarak uyanıyorsunuz ne var bunda, ne demek el bu kadar dayanmaz? gerçekten hayret ettim doğrusu. bence siz başka doktorlara da gidin. hem her gece olmadığı sürece doktorluk da bir durum yok bence. 3 ayda bir gece korkarak uyanmışlar çok mu?

Dedigin gibi bagirarak degil bnm kardesim tam bzmle konusuyor gcn ruyasinda islik caliyor tamm islik haaaa kulagimizi deldi bide uyuyor gcn bn dgr odadaydm kardesm ytmisti annmde ytmis bir Anne bgrdi firladim su istyck sannettim baktim uyumus allah'im sabahta ona oyle bir guluyoruz ki

Ayda yılda bir oluyormuş cicim, bişeycik olmaz. Ruhen kötü durumda olduğun döneme denk geliyordur. Benim eşim her gece fırlıyor yataktan hemen hemen. İlk başlarda çok korkuyordum, şimdi sakinleştirip yatırıyorum.

Bir erkek katlanmaz demişsin, neden böyle düşündüğünü anlamadım. Evlilik yemini iyi günde kötü günde diye başlar unutma. Seven her insan ister kadın olsun ister erkek böyle bir durumla başa çıkmayı öğrenir ki seninki cidden dert edilecek bir şey değil.

İlk norolojiye gittim zaten o bahsettiginiz uyuma testine de girdim orda da stressten uyuyamadm.ama birazck daldigim.icin bakabildiler ciddi biseyin olmadigini soyledi piskiyatira yonlendirdi ama o piskiyatirda ilac fln dedi ama nasl desm guven uyandirmadi bnde soyledikleri..

aynen benim ailemin mantigi da bu sekil. onlardn bisey sakladigimi dusunuyorlar. hatta uc harflilerdn supheleniyorlar. ama israrla yok dememe ragmen inanmiyorlar. oysa elle tutulur bisey yasasm gorsem ilk paylasacagm kisi onlar olur..

O ilaclari kullanin sadece uyku yapacak bagimlilik falan soz konusu degil ben ictigim halde uyuyamiyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

aynen benim ailemin mantigi da bu sekil. onlardn bisey sakladigimi dusunuyorlar. hatta uc harflilerdn supheleniyorlar. ama israrla yok dememe ragmen inanmiyorlar. oysa elle tutulur bisey yasasm gorsem ilk paylasacagm kisi onlar olur..

Küçükken bişeylerden korkmuş olabilirsin zaman zaman moralin düştükçe böyle şeyler yaşıyor olabilirsin bence çok düşme bu konunun üstüne. annenlerin de böyle didik didik kurcalamasına izin verme. Daha beter hasta edicekler seni ortada bişey yokken.

psikolojik olarak yardım almayı denediniz mi benim bir arkadaşım da rüyasında sürekli ölülerle uğraştıgını ve ağlayarak hıçkırıklarla uyandıgını söylüyordu şimdi düzenli olarak hap kullanıyor eski şikayetleri neredeyse kayboldu inşallah sizde en kısa sürede halledebilirsiniz

Sürekli Kullandığın ilaç var mı. Bazı yapabiliyor da..

benimde uykularim rüyalarım gariptir. Bağırarak, ağlayarak, hatta eşim için öldürme planlari yaparak bile uyandım.kendi kendimi Rüya olduğunula zor ikna ettim. Bi kere eşimin yüzene bile vurmuşum. Bu normal halim. Hep aynıydım. Doktora gitmeyi düşünmedim bile.

Ailen abartıyor gibi...

Önlem olarak yatağında yemek yeme, ekmek ufacıklari olmasın. Dua oku. Bitki çayı icebilirsin.

Bunlar kafanda aslında. Olacak oldumu yine oluyor.

Kocan kızar vs diye evlenmem demek olur mu. Benim koca beni çekiyorsa bende onu çekiyorum.Hayat bu ne olacagi belli mi :)

ilac istemiyorum demiyorum ama bu konuda doktorlar beni rahatlatmiyor gittigim iki doktorda da guven alamadim..

genetik diyorsunnuz yani gerci benim ailemde boyle bisey yok ama anne tarafimda uyurgezerlik var. ama diyorum keske uyurgezer olsaydim. en azindan insanlara zarar vermezdim. sizinki sık oluyor ki alisilmis. ama benimki ne zaman olacagi belli olmadigi icin insanlar acisindan daha zor oluyor. hatta kimse sakaya da vurmuyor. insalla sizn gibi anlayisli bi ailem olur evlenince..

gec uyuyorum gecte kLkiyorum aslinda duzensizdir uykum. valla o kadar cok dua ediyorum ki hatta basucumda tesbih vardir i derece..

Bu hissi çok iyi bilirim,birebir aynısını yaklaşık seksen gün yaşadım ama şöyle bir fark var ben lohusa idim .
Gece bağırarak uyanıyordum iki göğsümün arasın da şiddetli bir baskı oluyordu ,aynı zaman da büyük bir korku yaşıyordum ama ortada hiç bir şey yoktu yaşamayanların anlayamayacağı bir durum .
Öncelikle çok iyi bir psikiyatriye daha sonra da bu işi para ile yapmayan hocaya okut kendini.
Dilersen beş yüz yasin okunmuş su gönderebilirim.

gecen bagirdigimda apartmandakilerde duydu hatta biri öldü falan sanmislar.. bi yandan onlari da anliyorum cunku oyle boyle degil cok kotu oluyorlar ama bu kadar sebebini sotmalarini anlayamiyorum surekli bisey sakliyorsun falan diyorlar ne saklayabilirim ki...

inan bunlar hep stresten.sen streslendikçe artar dua et bol bol ve hiç kafana takma azalır ve biter gider

Bilmiyorum belki de cevremdekilerden dolayidir. yani bizim cecremizde bu ayiplanacak biseydir hatta deli muamelesi bile yaparlar. evlenecegim insanda o zihniyette olur diye korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…