- 3 Nisan 2011
- 676
- 38
- 118
Yaklasik uc yildir devam eden bi sorunum var gece uyku'dan bagirarak uyaniyorum bazen uc ayda bir bazen alti aydi bir oluyor anlayacaginiz belli olmuyor. ama keske anlattigim kadar kolay olsa oyle bir firliyorum ki yataktan butun ev halkini korkudan olduruyorum desem yeridir. hatta babam kalpten gidicem bi gun diyorinsanlari korkuttuguma mi yanayim kendi icimde ki firtanalarami hatta bazen uyumaya korkuyorum. bide simdi su var ne gordugumu net olarakta hatirlamiyorum ama ailem uzerimde baski kuruyor surekli soruyor ne gordun ne gordun diye bende bisey diyemiyorum bu sefer kavga cikiyor ama gercekten hatirlamiyorum sadece hissettigim asiri korku ve panik.. simdi ben doktora da gittim ama doktorda bisey bulamadi. sonra ilac falan dedi ama ben cekimser yaklastim ne bilim bir sure sonra o ilaclara bagimli olmak hatta dahada kotuye gitme ihtimali korkuttu beni doktorda kesin.komusmuyor. Anlayacaginiz kaldim oyle tek basima. ailemin artik tahammulu kalmadi hissediyorum annemle babam surekli fisir fisir konusuyorlar gerci ben artik anlayista beklemiyorum sonucta haklilar. onlarda benim yuzumden uykusuz kaliyorlar. hatta annem elin evi bu kadar tahammul gostermez falan diyor.. o kadar biktim ki herseyden evlenmek bile istemiyorum o insanin hayatini karartmak istemiyorum iyice umudum tukendi ne yapsam.olmuyor
zaten normalde de korkak bi insanim. ama kendimi korkutmuyorum. ben hocaya gittim uc harfli falan.olabilirmi diye ama yok hoca bizzat soyledi yok.oyle bisey diye.. hatta gece rahat uyumam.icin muska verdi sonra baya bi duruldum ama gene basladi... ben kendimde cok.dua okuyorum hatta bir suru dua ezberledim.bunn icin.
hadi keyfini yerine getiriyim
bana babamdan miras kalmış bende kısıma devrettim
yani 3 nesildir uykuda konuşur bağırırız
hemde seninki kadar seyrek değil
kendim için söylüyorum
ortalama ayda 4 5 kere olur
hemde gayet net ve anlaşılır yüksek sesle konuşmalar bunlar
eşim le aramda hiç bir probleme neden olmadı
(tabi henüz ona söylemeden hafta sonu gezmesi için arkadaşlarıma söz verdiğimi sayıklarken öğrenmesi hariç)
özellikle önemli ve sitresli olaylar yaşadığım günlerde
hemen hemen hergünü bulur sayıklamak bağırmak
oooooo
eşim bir başucu kitabı yaptı
sayıkladığım şeyleri not ediyor
sabah bana gösteriyor ve dalga geçiyor
,
fıkralık bir kitap haline geldi şimdilerde
örneğin
kpss ye hazırlanırken tarih çalışıyorum
o gece eşime uykumda diyorum ki
-bak bak sarışına bak
-(eşim biraz muzip birazda merakla soruyor)
-nerden çıktı sarışın hangi sarışın kimmiş o
verdiğim cevap şu
-3.selimin peşinden koştuğu sarışın
,
bunlar gibi yüzlerce örneğimiz var
şimdilerde de kızımla odadan odaya sohbet ediyoruz
geçenlerde eşim sabah uykusunu alamamış
dediki
siz eniyisi birlikte yatın
sabaha kadar sohbetinize doyum olmadı
inan hiçç abartmıyorum
fazlası var eksiği yok
doktora gittim
bana da ilaç vermeyi önerdi
ama hiç düşünmedim
sadece şu uyarıda bulundu
gece sayıklamaları ve verilen cevaplar bilinçaltı tarafından sağlanıyor
bu nedenle
fazla konuşturulmak ve soru sorulması
hafızayı zayıflatabiliyor
senin ailende varmı bu durum bilmiyorum
evet yeni tanıştığın insanlara ürkütücü gelebiliyor
aynı odada kaldığım bir kız arkadaşım
ilk iki konuşmamada uyanıp
-efendim birşeymi dedin
diyerek tepki vermiş
sonrasında bakmış ki
sayıklıyorum
ayağı ile bir iki dürtmüş
çevirmiş totsunu yatmış
abarttığın kadar tepki almayacağına eminim
sen kendi huyuna olumlu yaklaşki
karşındakilerde
bunun üzerine çok gidemesin
Yaklasik uc yildir devam eden bi sorunum var gece uyku'dan bagirarak uyaniyorum bazen uc ayda bir bazen alti aydi bir oluyor anlayacaginiz belli olmuyor. ama keske anlattigim kadar kolay olsa oyle bir firliyorum ki yataktan butun ev halkini korkudan olduruyorum desem yeridir. hatta babam kalpten gidicem bi gun diyorinsanlari korkuttuguma mi yanayim kendi icimde ki firtanalarami hatta bazen uyumaya korkuyorum. bide simdi su var ne gordugumu net olarakta hatirlamiyorum ama ailem uzerimde baski kuruyor surekli soruyor ne gordun ne gordun diye bende bisey diyemiyorum bu sefer kavga cikiyor ama gercekten hatirlamiyorum sadece hissettigim asiri korku ve panik.. simdi ben doktora da gittim ama doktorda bisey bulamadi. sonra ilac falan dedi ama ben cekimser yaklastim ne bilim bir sure sonra o ilaclara bagimli olmak hatta dahada kotuye gitme ihtimali korkuttu beni doktorda kesin.komusmuyor. Anlayacaginiz kaldim oyle tek basima. ailemin artik tahammulu kalmadi hissediyorum annemle babam surekli fisir fisir konusuyorlar gerci ben artik anlayista beklemiyorum sonucta haklilar. onlarda benim yuzumden uykusuz kaliyorlar. hatta annem elin evi bu kadar tahammul gostermez falan diyor.. o kadar biktim ki herseyden evlenmek bile istemiyorum o insanin hayatini karartmak istemiyorum iyice umudum tukendi ne yapsam.olmuyor
Muhtemelen psikologa yada pskiyatre gitmissiniz ilac yazdigina gore pskyatir yuksek ihtimal ilaclar sizi uyutur ataraks vermistir yada pasifliro
Benim dedigim kurum oyle ayak ustu ilac yazmiyor zaten gidip orda yataklarda uyuyorsunuz makinalara bagli beyin fonksiyonlariniza bakiyorlar bu korkuyu tetikleyen nedir diye biraz arastirin bulundugunuz ilde varsa gorunub
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim de psikolojik sorunlarımın tavan yaptığı bir dönem annem babam çok üstüme geliyordu bir şey mi oldu ne oldu anlat diye. Bir insanın psikolojik olarak kötü bir dönem yaşaması için aileden gizli başına bir şey gelmiş olması lazımdı bizimkilere göre. En sonunda annem biri sana tecavüz mü etti demişti :) Sizinkiler de acaba bu mantıkta da ondan mı geriliyorlar sen böyle çığlıklar attıkça. Ayrıca çığlık olayı bende de var. Ne gördüğümü hatırlamıyorum. Sadece dişlerimi çok sıkıyorum ya da bağırıyorum. Ben ilaç kullanıyorum ama senin gündelik hayatında ciddi sorunların yoksa kullanma derim. Ayrıca iyi bir psikiyatriste git bence. Bilinçaltında bişeyle roluyo..
İlk norolojiye gittim zaten o bahsettiginiz uyuma testine de girdim orda da stressten uyuyamadm.ama birazck daldigim.icin bakabildiler ciddi biseyin olmadigini soyledi piskiyatira yonlendirdi ama o piskiyatirda ilac fln dedi ama nasl desm guven uyandirmadi bnde soyledikleri..
aynen benim ailemin mantigi da bu sekil. onlardn bisey sakladigimi dusunuyorlar. hatta uc harflilerdn supheleniyorlar. ama israrla yok dememe ragmen inanmiyorlar. oysa elle tutulur bisey yasasm gorsem ilk paylasacagm kisi onlar olur..
Tamamen psikolojik bir sorun bu. Kendine bile aciklamadigin, bilincaltinda gerilere ittigin birsey var belli ki. Uyudugunda vucudun tepki gosteriyor. Ama ben ilac icmek istemiyorum falan die tedavi yollarini kapatirsaniz bundan kirtulamazsiniz. Tabi ki hicbir doktor tedaviyi garanti edemez. Sen %100tedaviyi hangi dalda duydun? Hersey sende bitiyor. Paylasmadikca dertlerin sirtinda kambur olur. Paylas kurtul. Tabi ki once profesyonel yardim almalisin...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
hadi keyfini yerine getiriyim
bana babamdan miras kalmış bende kısıma devrettim
yani 3 nesildir uykuda konuşur bağırırız
hemde seninki kadar seyrek değil
kendim için söylüyorum
ortalama ayda 4 5 kere olur
hemde gayet net ve anlaşılır yüksek sesle konuşmalar bunlar
eşim le aramda hiç bir probleme neden olmadı
(tabi henüz ona söylemeden hafta sonu gezmesi için arkadaşlarıma söz verdiğimi sayıklarken öğrenmesi hariç)
özellikle önemli ve sitresli olaylar yaşadığım günlerde
hemen hemen hergünü bulur sayıklamak bağırmak
oooooo
eşim bir başucu kitabı yaptı
sayıkladığım şeyleri not ediyor
sabah bana gösteriyor ve dalga geçiyor
,
fıkralık bir kitap haline geldi şimdilerde
örneğin
kpss ye hazırlanırken tarih çalışıyorum
o gece eşime uykumda diyorum ki
-bak bak sarışına bak
-(eşim biraz muzip birazda merakla soruyor)
-nerden çıktı sarışın hangi sarışın kimmiş o
verdiğim cevap şu
-3.selimin peşinden koştuğu sarışın
,
bunlar gibi yüzlerce örneğimiz var
şimdilerde de kızımla odadan odaya sohbet ediyoruz
geçenlerde eşim sabah uykusunu alamamış
dediki
siz eniyisi birlikte yatın
sabaha kadar sohbetinize doyum olmadı
inan hiçç abartmıyorum
fazlası var eksiği yok
doktora gittim
bana da ilaç vermeyi önerdi
ama hiç düşünmedim
sadece şu uyarıda bulundu
gece sayıklamaları ve verilen cevaplar bilinçaltı tarafından sağlanıyor
bu nedenle
fazla konuşturulmak ve soru sorulması
hafızayı zayıflatabiliyor
senin ailende varmı bu durum bilmiyorum
evet yeni tanıştığın insanlara ürkütücü gelebiliyor
aynı odada kaldığım bir kız arkadaşım
ilk iki konuşmamada uyanıp
-efendim birşeymi dedin
diyerek tepki vermiş
sonrasında bakmış ki
sayıklıyorum
ayağı ile bir iki dürtmüş
çevirmiş totsunu yatmış
abarttığın kadar tepki almayacağına eminim
sen kendi huyuna olumlu yaklaşki
karşındakilerde
bunun üzerine çok gidemesin
Banada oluyor ayni seyler skntili oldugm donemlerde ise terler icinde kalkiyorm. Bende genelde 3 gibi oluyo engellemek icin bisey yapamadim. Fakat uyku duzenin nasil az mi uyursun cok mu. Mesele gece yemek yemeden yat asiri tok olma ayni saatlerde yatip kalkmayi bir dene. Birde bunu kafana cok takma fazla dusundugun icinde olabilr ve dua Oku bende cok ruya gorurm hatta bugun yakinim olan bi hocaya sordum ihlas felak nas suresi okuyup yastginin altina ufle demisti.. insallah atlatirsin
aileniz niye bu kadar büyütüyor ki anlamadım ben. alt tarafı bağırarak uyanıyorsunuz ne var bunda, ne demek el bu kadar dayanmaz? gerçekten hayret ettim doğrusu. bence siz başka doktorlara da gidin. hem her gece olmadığı sürece doktorluk da bir durum yok bence. 3 ayda bir gece korkarak uyanmışlar çok mu?
Ayda yılda bir oluyormuş cicim, bişeycik olmaz. Ruhen kötü durumda olduğun döneme denk geliyordur. Benim eşim her gece fırlıyor yataktan hemen hemen. İlk başlarda çok korkuyordum, şimdi sakinleştirip yatırıyorum.
Bir erkek katlanmaz demişsin, neden böyle düşündüğünü anlamadım. Evlilik yemini iyi günde kötü günde diye başlar unutma. Seven her insan ister kadın olsun ister erkek böyle bir durumla başa çıkmayı öğrenir ki seninki cidden dert edilecek bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?