- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi sabahuykum34
-
onlar saçma sapan şeyler konuşmaya başlayınca babam zaten kesin olmaz dedi ve bu sefer maddiyatta diretti onlar da maddiyatı görünce kesinlikle olmaz dedi. ikisi de birbirini kızıştırdı olmaması için işte
Daha çok başından aileler arası anlaşmazlık varsa bu iş çok yokuşlarda sürünür ki artık maddiyat kavramını bir kenara bırakacağım manevi açıdan zorlamaları bile senin durup düşünmen için yeterli olması lazım.
Seviyorsan siz görüşmeye devam edin ama çocuğu da yetiştiren ailedir. O da babasının paralelinde düşünmüyor mu bazı şeyleri?
Isiniz cok zor... Diyelimki sevdiginiz ailesini sildi bi sekilde aileniz kabullendi evlendiniz, bu yükün altin kalka bilcekmisiniz? Cicim aylari cabuk biter hele bide coluk cocuga karistinizmi durumlar degisir esinizde ailesiyle yine baglarinia
Birlestirmek isterse? Cok düsünnüp tartmaniz lazim, sevgilinizi en iyi siz taniyorsunuz, böyle biseyle her ikinizde yasiya bilirmisiniz?
Yok degil var böylede mutlu olan evlilikler ama iyi düsünmek gerekir... Allah yardimciniz olsun...
Babasının söylediklerinde diretmedi hiçbir zaman senin isediğin gibi olucak dedi.
Babasının söylediklerinde diretmedi hiçbir zaman senin isediğin gibi olucak dedi.
Bu işin olması için tekrar aynı konuları açıp biraz daha ısrar edersem ben onlara değil ama onlar bana sırt çevirecekler.
Maddiat hallolur du ama baskı ve karışma konusunda bütün ailem vazgeçmemi söylüyor.
Eğer ben onların istediği gibi olmazsam babası benimle aynı ortamda bulunmicanı söyledi. Ayrıca evde kocam yokken kuzenim, eniştem , amcam vs. gibi erkekler eve gelemezmiş.Ama bizde öyle bişey yok akrabalarımızda yakınız sık sık görüşürüz ve kimsenin aklına kötü bişey gelmez.Yok işte ben erkek kuzenimle düğünde vs. oynayamaz dans falan edemez mişim. Babam zaten bi yerden sonra patladı.
ikimizin de mesleği var çalışıyoruz, kendi yağımızda kavrulur gideriz tabi işin içine çocuk girerse işler zorlaşır. 9 yıldır çalışan ve her durumda ailesine destek olan bir insandan bahsesiyorum. biz evliliği düşünürken onların borcuna yardım etti bizde nişan işini uzattık onlara ev alınsın da sonra da bizim iş olsun diye. Tamam yardım etmezse o da bişey hakkıdır derim ama ;
Madem yardım etmiyorsun destek olmuyorsun köstek de olma bari dimi.. yok kapansın çok evde erkek yokken eve erkek gelmesin düğünlerde oynamasın vs. vs. bunları söylemeye de hakkı yok.
Eğer ben bu ilişkiyi bitirip hayatıma bi şekilde onsuz devam edersem de benim tekrar birini sevmem çok düşük bi ihtimal ve ben gerçekten birini istemediğim sürece evlilik falan olmicak. Bak yaşın geçiyor evlen birini bulalım vs dediklerinde de ben dinlemicem diyorum. Çok var öyle çevremde 40 yaşına gelmiş ailesi birini bulsun da evlensin diye gözünün içine bakan. Ozaman da onlar isticek evlen diye yalvarıcak ama ben istemicem.
Canım ailelerin uyuşmaması gerçekten sıkıntı, şimdi sen kaçarsan iyice karşı tarafın içine düşeceksin ve ne kadar seversen sev bir zamandan sonra belkide dayanamayacaksın, gelecekte kendini istemediğin bir hayatın içerisinde bulabilirsin, eğer kaçarsan.
Aileni üzme, onlar evlatları kötü olsun istemezler, sabırlı ol, zamana bırak, kaçmayı düşünme, sizin sevginiz karşısındaki er geç ikna olacaklardır, ama bunu sakın kaçarak yapma, ailenin rızası olsun.
canım bak dediğin lafları detaylıca bi düşünsen anlarsın zaten bişeyleri, bizde eşimle 17 yaşında çıkmaya başladık 9 sene çıktık 3.yılımızda eşim işe girdi polis oldu ailesiyle yaşadığı için elbette ailesine yardım etti ailesi kredi ödüyodu ama öyle maaşının tamamını falan vermedi, neticede ciddi bi ilişki vardı ortada ve para biriktirmesi gerekiyodu bunun bilincindeydi, 6 sene hem ailesine yardım etti hem bize yemeye içmeye gezmeye para ayırdı hemde para biriktirdi, seninki bi şekilde kenara para atamamış atsaydı babası kızarmıydı napardı ne ederdi bilemedim sonuçta birikmişi yok ailesinin etkisi altında kalmış ,ilerde de ailem öyle istiyo kapan demeyeceği ne malum yine ailesine yenilmeyeceği ne malum
24 yaşındayız ikimizde. Anlaşamama nedenleri benim babam evi olsun istedi ileride sıkıntı çekmeyelim diye, düğün yapılsın istedi, 5 dal bilezik istedi vs. Onun babası da çok tutucudur evi varken siz kirada oturursunuz sonra kredi ile ev alırsınız dedi. düğün değil nikah yaparım, 2 dal da bilezik takarım dedi ve anlaşmazlık çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?