Ne yapıcam bilmiyorum lütfen yol gösterin bana.

Daha çok başından aileler arası anlaşmazlık varsa bu iş çok yokuşlarda sürünür ki artık maddiyat kavramını bir kenara bırakacağım manevi açıdan zorlamaları bile senin durup düşünmen için yeterli olması lazım.
Seviyorsan siz görüşmeye devam edin ama çocuğu da yetiştiren ailedir. O da babasının paralelinde düşünmüyor mu bazı şeyleri?

Eğer ben bu ilişkiyi bitirip hayatıma bi şekilde onsuz devam edersem de benim tekrar birini sevmem çok düşük bi ihtimal ve ben gerçekten birini istemediğim sürece evlilik falan olmicak. Bak yaşın geçiyor evlen birini bulalım vs dediklerinde de ben dinlemicem diyorum. Çok var öyle çevremde 40 yaşına gelmiş ailesi birini bulsun da evlensin diye gözünün içine bakan. Ozaman da onlar isticek evlen diye yalvarıcak ama ben istemicem.

Isiniz cok zor... Diyelimki sevdiginiz ailesini sildi bi sekilde aileniz kabullendi evlendiniz, bu yükün altin kalka bilcekmisiniz? Cicim aylari cabuk biter hele bide coluk cocuga karistinizmi durumlar degisir esinizde ailesiyle yine baglarinia
Birlestirmek isterse? Cok düsünnüp tartmaniz lazim, sevgilinizi en iyi siz taniyorsunuz, böyle biseyle her ikinizde yasiya bilirmisiniz?
Yok degil var böylede mutlu olan evlilikler ama iyi düsünmek gerekir... Allah yardimciniz olsun...

Babasının söylediklerinde diretmedi hiçbir zaman senin isediğin gibi olucak dedi.

Amin çok teşekkür ederim inşallah kurtuluruz bu belirsizlikten biran önce...

okudum da yazınızı acaba bu kapanma eve erkek gelmıcek ıste yada ne bılen tokalasma yok bunlar biras farklı mezheple alakalı olabılır de ayrıca yınede bılmedıgım ıcın tam yorum yapamam.cunku eger farklı mezheptense onalrın yasam tarzları ınancları ıle diyer mesheplerınkı farklı olabılıyor cnm.ama sen bır kere evleneceksın dugun eger onalrın adetıne göre uygun değilse mevlıtlı olur ama bız bu borca gıremıyeız dıye yapmıoarsada bıleemem tabı ama daha en basından böle kapansın en azından bısım akrabalrın yanında kapansın sacma.kapanmak öle bır ac bır kapa konusu olacak bısı değil cnm yaa.durum karısıkmıs bıras rabbım yardımcın olsun.ama sevgı ask bır ömru paylasmak ıstedıgınle ıyıce dusunup çözum bulmak aileleri yumusatmak bıras sızı yoracak gıbı bence.karsı taraf takı konusunda eger ımkanı yoksa tmm anlarım ama ımkan varsada bence takmalı sonucta o bılezıkler sende kalıo ve gelecegın ıcın cok lazım ele avuca kım bes kurus para yardım edıo kı yrn evlendıgınızde dogumunda hastalıgınında ıflasında yada ne bılım bır zor anında kım sana hemen para verecek baban annen bır yere kadar yardım eder kayın valıden kayın pedeırnde elınde varsa verır ama o dort duvar arasında esınle sen her turlu sorumlulugu alacaksın ve elının altında altının olması alzım ben 3 ay oldum evlenelı benım kayın valıdemım cok durumu yoktu babam 5 bılezık ıstedı onlar 3 takarız dedı.ama babam dedi ki sen bes yap ben gerı kalans eyelrı alırım kızımın dedi.aldılar ve suan benım duruyo hepsı benım dugundekı tum borcu kocam oduyo calısıp.yrn sıkıssa kımmden alcak annesınden mı hyr babamdan mı ıstıcek hyr o altınlar ıle öducek.ıste ya bunlar karısık mevzular umarım ınss bır araya gelirsiniz yenıden bu sorunlar hep yasanıo.sen bence sevgılınle konus o ailesını sen aılenı ıkna edın.yanı benım dusuncem bu yanlıssa tabıkı elstırebılrısınız.ama ne bılen yuva kurmak zor bısı ya ama kuruldumuda cok gusel bısı.rabbım kolaylık versın cnm.herseyı mantıklı dusun ve sevgılınle aılelelrınızı ıkna etmyı en ıyı sız bılırsınız cnm hyrlıs gunler ınss

Babasının söylediklerinde diretmedi hiçbir zaman senin isediğin gibi olucak dedi.

Canım tamam sevgilin öyle diyor ama bunu gerçekten yapabilecek mi? Bu aile oğullarını dinliyor olsaydı gelip senin ailene "kızınız kapansın" tarzı laflar edebilirler miydi?

Ben belli yaşa gelmiş kişilerin evlilik kararına karışılmaması taraftarıyım her zaman. Ancak herşeye bu kadar karışan bir aileye karşı durmak çok zor. Eğer gerçekten erkek arkadaşın onları durdurabilecek olsaydı emin ol ailesi çekinir, ağızlarını açıp sana ya da ailene tek laf edemezlerdi. Erkek arkadaşın çok iyi niyetli olabilir ama bence o ailenin sana sürekli baskı yapacağı gün gibi ortada. Hele ki maddi destekleri olacaksa dediklerini kuzu kuzu yapmak zorunda kalırsın. Bence değerlendirmen gereken erkek arkadaşının ne dediği değil, senin bu ailenin baskılarıyla bir evliliği sürdürüp sürdüremeyecek olman.

ailen bence de dogrusunu yapıyor

eski sozlunun sana herhangi bir baskıcı veya kısıtlayıcı tavrını gordun mu?
oyle bir durum yok ise gelsin babanla adam akıllı konussun ve o cocugun ailesinden uzak bir hayat sürün.
fakat ileride torun sevmeye elbet gelmek isteyecekler... o zaman ailesini gorunce esinin huyu degisir mi bilemem.

Ben ve eşimin ailesi de çok uzak yerlerden değiliz canım aramızda 2,5 saat var ama otobüsle :) Bakma sen şimdi güldüğüme ailelerimizin arasında Everest Dağı Kadar fark var canım ve ben bu yüzden çocuk doğurmuyorum, eşimin ailesinden de kültüründen de nefret ediyorum çünkü ben kendi ailemin kültürüyle büyümüşüm.
Babana çok hak verdim . Benim Kp de biz erkek eviyiz demişti , altınlar bizim demişti. Baban seni nasıl incitmeden yetiştirmiştir şimdi gelsin sana emek vermeyen bu insanların seni incitmesine izin vermesini istemediği için sana böyle demiş canım benim. Seni mal yerine koymuşlar biz ne dersek o olur gibi. Bunu kabullenmek için çok yumuşak huylu bir kadın olman lazım eğer her şeye razı gelen bir yapın varsa neden olmasın.
Ben eşimin ailesiyle 2 ayda 3 ayda bir telde görüşüyorum hala boyun eğdirme derdindeler . Kırarlar güzelim dallarını tek tek VAZGEÇ. Kimse babacığından anneciğinden değerli olamaz. Şimdi bana sorsalar AŞK mı HUZUR mu diye HUZURU tercih ederim.

Canım tüm yazılanları okuyamadım ama ablan olarak tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle kaçmak gibi bi düşünceyi aklından bile geçirme.

Canım ailelerin uyuşmaması gerçekten sıkıntı, şimdi sen kaçarsan iyice karşı tarafın içine düşeceksin ve ne kadar seversen sev bir zamandan sonra belkide dayanamayacaksın, gelecekte kendini istemediğin bir hayatın içerisinde bulabilirsin, eğer kaçarsan.
Aileni üzme, onlar evlatları kötü olsun istemezler, sabırlı ol, zamana bırak, kaçmayı düşünme, sizin sevginiz karşısındaki er geç ikna olacaklardır, ama bunu sakın kaçarak yapma, ailenin rızası olsun.

canım bak dediğin lafları detaylıca bi düşünsen anlarsın zaten bişeyleri, bizde eşimle 17 yaşında çıkmaya başladık 9 sene çıktık 3.yılımızda eşim işe girdi polis oldu ailesiyle yaşadığı için elbette ailesine yardım etti ailesi kredi ödüyodu ama öyle maaşının tamamını falan vermedi, neticede ciddi bi ilişki vardı ortada ve para biriktirmesi gerekiyodu bunun bilincindeydi, 6 sene hem ailesine yardım etti hem bize yemeye içmeye gezmeye para ayırdı hemde para biriktirdi, seninki bi şekilde kenara para atamamış atsaydı babası kızarmıydı napardı ne ederdi bilemedim sonuçta birikmişi yok ailesinin etkisi altında kalmış ,ilerde de ailem öyle istiyo kapan demeyeceği ne malum yine ailesine yenilmeyeceği ne malum

Hikayenizi okuyunca bir kere daha icimden ne zor iliskiler var diye düsündüm. Simdi benim en cok sasirdigim, (kusura bakmayin bütün konuyu okuyamadim.) sevgilinizin ailesi kadar tutucu olmamasi. Tutucu bir aileye girmeniz zaten sizin icinde bir sürü zorlugu beraberinde getirirmis. Esinizin ailesinin tarafi sadece tutucu degil cimri de.

Tokalasamazsin, yok akrabalarin yaninda kapan vs. bunlar cok cirkin istekler. Bu insanlarin bir kere baskalarinin kimlik ve degerlerine saygilari yok. Bakin, pek cok evlilik ailelerle anlasamama sorunlari yüzünden bitiyor. Belki evlenseniz, esinizin ailesi ogullari icin bastan tamam bile dese pek cok seye, sonrasi nasil olacak? Kayinvalidemin, görümcemin, eltilerin vs. ignelemelerinden baskilarindan bunaldim diye bir konu acacak hale gelirsiniz diye tahmin ediyorum.

Sevgiliniz sizi cok seviyorsa, ailesine resti ceksin sade bir nikahla evlenin. Aileniz de en azindan kizlarinin baski görmeyecegine emin olur ve bu iki genci destekler.

Yok sevgiliniz ailesinden vazgecemiyorsa, yollari ayirmaniz en iyisi gibi. Zaten sevgiliniz ailesine su asamaya kadar söz gecirememis belli.

Babanıza katılanlar tarafındayım.
Bu tarz dayatmalarla, zora koşmalarla evlilik hayatında mutlu olacağınızı sanıyorsanız söyleyim olmayacaksınız.
İstemediğiniz şeyleri yapmak zorunda kalmak aşk acısından daha beter olacak.
Anladığım kadarıyla kapanmak istemiyorsunuz ama ailesi en azından eşe dosta giderken kapansın demiş.
İstemediğiniz örtüyü alıp başınıza zoraki takmak ne kadar doğru olacak?
Şimdilik eşe dosta kapansın diyecekler, yarın öbür gün iş işten geçince kesinlikle kapanmanı söyleyecekler.
Hadi diyelim siz kağanmadınız. Babası sizinle aynı ortamda bulunmayacağını söylemiş.
Bir ömür, eşiniz sizin ve ailesinin arasında kalacak. Bir ömür onların dırdırını çekecek, senin de her gün üzüldüğünü görecek.
Kuzenlerinle düğünde dans etmeyi, oynamayı bırak, kuzenlerini unut bile.
Amcan, kuzenin falan evine kocan olmadan gelemeyecekmiş. Ah kazara ki kocan işteyken amcanlar misafirliğe geldi, kopan küçük kıyameti düşünmek bile istemezsin bence.
Siz sevgilinizle ne kadar iyi anlaşsanız da evlenince işler değişir. Onunda yaşam tarzı, büyüdüğü ortam belli nihayettinde.
Siz sanmayın ki her şey sevgilinizle anlaşmakla bitecek, işler hiç öyle olmayacak.
Kaçmak zaten düşüneceğiniz en son şey olsun bence.
Sevgililik başka, evlilik başka şey. Aileniz sizin iyiliğinizi düşünürken her şeyi göze alıp kaçacaksınız.
Oldu ki eşinizle anlaşamadınız şu veya bu sebeplerden ötürü.
Baba evine dönerken yüzünüz kızaracak.
Babanızın bilezik konusundaki düşüncelerine bir yorum yapamayacağım sadece. Ne kadar doğru olduğunu tartışılır.
Ama evinizin içine, hayatınıza, saçınıza bile karışacak bir kayınvalide ve kayınpeder sizi bekliyor.
Kabul ediyorsanız geçmiş ola.

Bence ailenle kesinlikle inatlasmamalisin. Ailenin senin iyiligini istedigi gün gibi ortada. Evli bir kadin olarak sana tavsiyem aileni incitmemen. Sevgilinin ailesine karsi gelemedigi ortada ki sevgilinin ailesi, ailenle tanistiginda arada kapansin, yok tokalasamaz, eve baska erkek giremez tarzi cag disi isteklerde bulunmuslar. Sevdigin insan icin baskilarla dolu bir hayata alisabilecegini sanmiyorum. Üstelik tekrar birini sevemeyecegin düsüncesi gelip gecicidir. KK`ya birazcik takiliyorsan eger, yeniden asik olmus nice insanlar görürsün. Ben de bir daha asla sevmeyecegim diyenlerdendim mesela. :) Bu duyguya hayatinda eminim hemen her kadin kapilmistir.
Bence en büyük sorun sevgilinin nasil bir es olabilecegi, ailesinin bu cag disi isteklerine nasil cevap verebilecegi, gerekiyorsa resti cekip cekemeyecegidir. Kimse ailesinden kopmasin elbette ama bazi insanlarin aileleri de cidden hak ediyor. O zaman en iyi care ciftin kendi kendilerine huzurla kalmalari...

bana baban bu istekleri biraz da işi yokuşa sürmek için sunmuş gibi geldi. yani onun ailesini beğenmediği sizin evlenmenizi istemediği için olmayacağını bile bile isteklerinde diretmiş sanki.

yine de ben böyle bir aileyle yapamayacağını düşünüyorum eşin ne kadar iyi olursa olsun mutlaka ailesinin etkisi altında kalacaktır. imkanınız varsa iki aileden de uzak bir şehirde yaşarsanız şayet evlendikten sonra huzurunuz yerinde olabilir ama her iki tarafla da zor yürür evliliğiniz.

kaçmayı falan da hiç düşünme ailen arkanda olmazsa sevgilinin ailesi iyice ezer seni. bu sefer de boşanma yollarını düşünmeye başlarsın. bence uzak durmaya çalışın birbirinizden bu işin sonu her iki türlü de hayırlı görünmüyor.

Defalarca konuşmayı denedim babamla artık dinlemiyor yine mi o konu düşünme vs. diyor biz konuyu kapadıkça sen konuyu tekrar tekrar açıyorsun evin huzurunu bozuyorsun senin yüzünden gözümüze uyku girmiyor vs. bağırıp çağırıyor.

erkek arkadaşım da parasını hiçbir zaman boşa harcamadı hep biriktirdi. Ama ailesi bize ev yaptıralım yardım et sonra da biz sana yardım edicez zaten dedi. Böyle davranıcaklarını bilemedik ki bütün parasını aldılar biz de sana yordım edicez her şeyini yapıcaz diye ama sonra da vazgeçtiler işte.
Bende bütün paramı eve veriyorum öyle kenarda çok az param vardır. Söz yapıldığında babam hesaplamalara başlamıştı yatak odası, beyaz eşya, çeyiz üstüme düşen her şeyi yapıcaktı babam olması gerektiği gibi bunca zaman ben çalıştım o da beni evlendirecekti.
Ama böyle olacağı kimin aklına gelir ki kendi baban sana kazık atsın işte.Bu da bizim kısmetsizliğimiz oldu.

paraları olduğunu kesin net biliyormusunuz peki? adamın didinip çalıştığı evi sizin üzerinizemi yapmalı yada 200 bin tl çıkarıp yeni bir ev mi almaları gerekiyordu ?
bu durumda sizin aileniz ne yapacaktı ?
yaşlarınız çok küçük sözlenmişken bile ailelerinize söz gecirip dinletememişsiniz işler bu denli bozulduktan sonra farz edin kaçtınız gecindirebilecek geliriniz var mı kendinizi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…