- Konu Sahibi sabahuykum34
-
- #41
Söylemek bitir demek çok kolay. Benim ailemde aynı şeyi yaptı bitir dedi iki hafta sonra hayat onlar için normale döndü. Benim neler yaşadığım kimsenin umrunda değil aynı şekilde arkadaşlarım da bunu yaptı. Neler düşünüyorum yanlızlık beni nasıl etkiliyor vs.
bak doğru olanı biz sana deriz.vede diyoruz.. tamam acı çekeceksin,zor. bir yanda kalbin bir yanda mantığın. savaş verecek.
hangisi galip gelirse o olacak tabii.
ama şunu unutma bu bitiş, son değil.
millet 20 senelik evliliğini bitiriyor. çocukları varken.
o yüzden hayat yine devam edecek.
sadece sana küçük bir tavsiye. eğer bitirirsen,lütfen kendi aile yapına uygun bir aillesi olan biriyle ol. çünkü olmaz olmuyor.
bitir demek kolay diyorsun ama bundan sonra hayatın iyi olamayacaksa öyle bir bitiriliyor ki bende uzun süreli ilişkimi bitirdim ağladım mahvoldum aylarca ondan başkasıyla yapamam dedim ama yaşam tarzımız seninki gibi bambaşkaydı, arkadaşlarım gülerken ben ağladım ve iyiki de o hastalıklı koldan kurtulmuşum şuan çok sevdiğim ve her şekilde yanımda olan ailesinden çok beni düşünen ve mutlu etmek için elinden geleni yapan bir eşim var. Ben diğer adamı deli gibi sevdiğimi düşünürken asla ondan başkasını sevmeyeceğimi düşünürken şuan ondan kat kat daha sevdiğim bana değer veren adam yanımda. İyi ki de bişeyler bahane olmuş ve ben ayrılmışım. O aralar asla onun gibisi karşıma çıkmaz onun gibi kimse beni sevmez derken ondan çok daha fazla seven nişanlılık dönemimizde bile onla konuşan onun söylediği sözlere rağmen hep yanımda olan bi adam var yanımda. Şimdi senin dediklerini okuyunca eski günlerim aklıma geldi.
Öyle bir bitiyor ki eğer olmayacaksa ve ailesini bu kadar işin içine karıştırıyorsa, babası yok şunu bunu yapamazsın derken o da babasına sen kim oluyorsun da benim sevdiğim kıza karışıyorsun diyeceğine ailesinin yanında tırsıp kalıyorsa bence bu ilişki çoktan bitmeli. İnan evlenmeden önce ailesinin dediğini bu kadar önemsiyor bişey diyemiyorsa evlendikten sonra ailesi öyle herşeye burnunu sokar ki illallah dersin. Bir erkek anasının babasının ağzına bakıyorsa dediklerine cevap veremiyorsa seni sahiplenemiyordur.
daha evli bile değilken yok evine amca hala oğlun gelmicek düğünde onlarla oynamıcaksın diyen bir kayınpeder var ve hiçbişey diyemeyen oğlu var illa ben bunu çekerim diyorsan da Rabbim sabır versin. Şimdiden bunu diyen adam evlenince nelere karışır. Benim kayınpederim böyle bişey diyecek de kocam da sus pus oturcak yani inanamıyorum. Hele annesinin düğünlerde kapanacaksın falan demesi oğlunun ağzını açıp laf edememesi... yani bol bol sabır gerek. böyle bir yuvada deli gibi aşık ol yine de huzurun olmaz.
baban yerden göğe kadar haklı benim kızım olsan bende hayır derdim. görünen köy kılavuz istemez.Onun hakkını da yiyemem tamam babası bunları söyledi ama o da benim için sorun yok sizi ilgilendirmez ben bu şekilde istiyorum dedi. Sizene dedi ama babam onun lafına değil babasının lafına kulak verdi.
o ne kadar bi sorun çıkmicak ben söz veriyorum karıştırmicam dese de babam güvenmedi bir daha. Senden hiç bir süphem yok iyi çocuksun ama benim o aileye gelin olarak vericek kızım yok dedi.
24 yaşındayız ikimizde. Anlaşamama nedenleri benim babam evi olsun istedi ileride sıkıntı çekmeyelim diye, düğün yapılsın istedi, 5 dal bilezik istedi vs. Onun babası da çok tutucudur evi varken siz kirada oturursunuz sonra kredi ile ev alırsınız dedi. düğün değil nikah yaparım, 2 dal da bilezik takarım dedi ve anlaşmazlık çıktı.
o sizin eve geldiğinde baban niye kabul etmedi? kapınıza dayanıp oğlumuzu kaçırdılar diyecek halleri yoktu ya.
ben hem senin ailende hem de onun ailesinde hatalar görüyorum. nasıl senin ailenin hatalarından sen sorumlu değilsen o da kendi ailesinin dediklerinden yaptıklarından sorumlu değil. 6 yıldır berabermişsiniz. karakterini yeterince tanımışsındır. seviyorsanız birbirinizi aileleriniz de olsa başkaları yüzünden niye hayallerinizi feda edesiniz ki?
Aile bırakılmaz demiş annem de babam da. şimdi bırakırsın ama sonra pişman olursun demişler kabul edemeyiz demişler.
Kabul etseydin dedim babama çok mu zor dedim onun bi suçu yok sende biliyorsun dedim ama nafile.. kabul edemem dedi iç güveysi mi alıcam dedi tamam onun bi suçu yok ama onun ailesi o da bunun cezasını çekmek zorunda dedi.
Ne dediysem ikna edemedim. İlla gidicem diyorsan yaparım düğününü üstüme düşen her şeyi yaparım ve seni silerim kesinlikle de barışır falan diye düşünme barışmam dedi.
Aile bırakılmaz demiş annem de babam da. şimdi bırakırsın ama sonra pişman olursun demişler kabul edemeyiz demişler.
Kabul etseydin dedim babama çok mu zor dedim onun bi suçu yok sende biliyorsun dedim ama nafile.. kabul edemem dedi iç güveysi mi alıcam dedi tamam onun bi suçu yok ama onun ailesi o da bunun cezasını çekmek zorunda dedi.
Ne dediysem ikna edemedim. İlla gidicem diyorsan yaparım düğününü üstüme düşen her şeyi yaparım ve seni silerim kesinlikle de barışır falan diye düşünme barışmam dedi.
bu tür şeylere çok kızıyorum kusura bakma.. rahat edersiniz diye baban evlerinde oturmanızı talep etmiş..
karşı taraf verebilir ama vermeyebilir de kesinle mecbur değiller.
baban da kardeşin varsa eğer karşı taraf bu tür taleplerini karşılamıyor diye sevdiğinden ayırır mı?
sen evlenebilecek olgunlukta olduğunu düşünüyorsan geleceğini iyice ölçüp biçmiş olmalısın. başkasının ipiyle kuyuya inilir mi?
hadi şimdi verdi diyelim evi yarın hastalık var; bir şey oldu da satmak zorunda kaldı.. ne oldu senin ev hayalleri?????
biraz olgun düşünmek lazım.
Baban hayatını kurtarmaya çalışıyor. Nişanlın bunca söze siz karışmayın o benim eşim olacak diye bile cevap vermemiş. Üstelik kendisi de istiyor ki hiç sesini çıkarmamış. O sizi kısıtlamayacak el altından aileye deyip kafanıza sokacak, aile baskı yapınca da hayatım ne olur inat etme ben arada kalınca üzülüyorum diyerek size istediğini yaptıracak.
Ben nişanlınızın değişeceğine asla inanmıyorum. Ayrıca başka kızlara bakmadı diyorsun; bu + bir özellik değil ki her ilişkide olması gereken. Zaten bunu yapamıyorsa erkeğim diye gezmesin ortalıkta.
Aklını başına al hayatını ateşe atma. Babanın da ellerinden öp, çok baba var umursamayıp ne olursa olsun, bir boğaz eksilsin hesabında olan.
Hastalık ayrı bir konu tamam babam da tamamen halkı demiyorum bu konuda ama sen hiçbir yardım da bulunmazsan nerde kaldı senin babalığın. oğlun bunca yıldır çalışıyor sana veriyor bütün parasını sen ona hiç yardım etmiyorsun bu mu olması gereken peki?
Yarın bir günhastalandıklarında onlara yine oğlu bakıcak yani biz onun bunları düşünüp ona göre hareket etmesi lazım dı.
şöyle diyim sana... 24 yaşındaymışsınız ikiniz de.. kurulu bir işiniz bir düzeniniz var mı? yarın öbür gün a,b,c,d şahıslarına muhtaç olmadan yaşabilir misiniz?
yardım etse güzel olur ama etmiyorsa da etmez.. bu anne babası olduğu için onu evlendirmesi gerektiği klişesinden çok uzağım ben...hani diyorsun ya bunca yıl çalışmış ailesine parasını vermiş. bu kadar kritik bir matematik hesabı ve maddi hesap yapacaksak eğer; 24 yaşında bir insan kaç yıldır çalışıyor olabilir ki...onlar da çocuklarını okuttu o yaşa kadar vs svs.. bunların hepsi aile arasında alacak verecek meselesiyse eğer sana milyon tane madde yazabilirim.
bu aile arasında tartışma olup da ayrılacak kadar ileri bir mevzu değil benim açımdan. ha başka sorunlar varsa onu bilemem.
ikimizin de mesleği var çalışıyoruz, kendi yağımızda kavrulur gideriz tabi işin içine çocuk girerse işler zorlaşır. 9 yıldır çalışan ve her durumda ailesine destek olan bir insandan bahsesiyorum. biz evliliği düşünürken onların borcuna yardım etti bizde nişan işini uzattık onlara ev alınsın da sonra da bizim iş olsun diye. Tamam yardım etmezse o da bişey hakkıdır derim ama ;
Madem yardım etmiyorsun destek olmuyorsun köstek de olma bari dimi.. yok kapansın çok evde erkek yokken eve erkek gelmesin düğünlerde oynamasın vs. vs. bunları söylemeye de hakkı yok.
destek olmuyorsa köstek de olmasın tabi. ama çocuk olunca zorlanacaksanız eğer o sizin sorununuz olur...çok keskin mi yazıyorum cümleleri bilmiyorum da bunlar acı gerçekler maalesef...
söylememesi gereken gafları için ayrılabilirsiniz ama temelinde maddiyat var gibi olmuş.
Bu iş olmaz benim kızım olsa böyle bir ailenin içine karışmasına müsaade etmezdim bende. Bir kere bunlar sana eninde sonunda baskı uygularlar. Bana sorarsan erkek arkadaşında değişecek zamanla evlendiğinizde. Bir tek akrabalarımızın yanında kapanırsın evde kocan yokken erkek akrabaların eve gelemez bunlar çok itici.
Eşinin ailesinden ne kadar uzak kalabilirsin ki? Yarın öbür gün senin çocuğun olacak acaba çocuk konusunda nasıl bir zihniyete sahiptirler kimbilir. Çok üzülürsün benden söylemesı erkek arkadaşıma kıyamıyorum derken kendine kıyma. Heleki kaçmak aklına bile getirme. Başka şehire taşınmak kimse bize karışamaz demekle olmaz. Kimse ailesinden kopamaz.
Bak benim bir arkadaşım vardı. O da tamamen farklı kültürden biriyle birlikteydi. Kadınlar erkeklerle aynı sofrada oturmaz. Kendi çocuğunu büyüklerin yanında sevemezdin. Bunlar en basitleri. Kızın gözü kararmıştı evlenecekti neredeyse. Sonradan ayrıldılar. Şimdi başkasıyla nişanlı. Aradan epey zaman geçti ayrılalı. Çok acı çekti ağladı resmen süründü diyeyim ben sana hayata küstü. Noldu zamanla unuttu başkasını sevdi evlenecek. Bir kere konusu açılmıştı. Bana unuttum onu ama kimseyi öyle sevemem ben ona çok aşıktım. Biliyor musun iyiki ayrıldık ben onlarla yapamazdım çok mutsuz olurdum şimdi düşününce anlıyorum demişti.
Şimdi çok mutlu maşallah. Sende iyi düşün taşın kaçmayı aklından at.
baban cok olgun bir adammıs,
hem seni uyarmıs hem de mutlu olman icin karsı taraf ile asgari bir musterekte bulusmaya calısmıs ama nafile...
kv kp ile iliskiyi keser kendi yagımızda kavruluruz diye dusunuyorsan tum sıkıntılara hazırlıklı olmalısınız,
ancak bunu yapmaya deger mi?
bu cocuk ailesiyle taban tabana zıt goruslere sahipse zorlu da yeni bir hayat kurabilmeniz olası,
fakat her ne yapacacak olursan ol kendi anne babana asla sırt cevirme, belli ki dusunceli ve iyi insanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?