- Konu Sahibi sabahuykum34
-
yaşlarınız kaç öncelikle bunu merak ettim
severken ayrılmayı kimse haketmiyor ancak ailelerinizin anlaşamama nedeni nedir?
ikinci olarak da bunu cevaplarsan sevinirim
çünki bazen bizler hernekadar aşk sevgi vs diye tuttursakta gözümüzden kaçan çok şey olabiliyor
ailelerin haksızlığına kannat geitiryorsanız elbette hayata birlikte adım atacak bireyler olarak kendi kararınızı verin
ama bunu yaparkende gözünüz ve kulağınız kapalı olmasın körü körüne bir aşk ın kimseye ebedei huzuru getirmediğini görüyoruz
ve sadece bununla da kalmadı. ben Ordu'luyum o Giresun'lu tutucu bi aile bayanlar erkeklerle tokalaşmaz falan. Babam bana bunlar senin kapanmanı ister sen kapanmayı düşünüyor musun bununla ilgili bişey duymak istemem falan dedi. bende babama sorun yok biz erkek arkadaşımla konuştuk ben istemedikten sonra böyle bişey olmicak falan dedim babam da tamam dedi.
Sözden sonra konuşmak için bir araya geldiklerinde annesi biz kapan demiyoruz da bizim akrabaların yanında kapansın sadece düğünkere gittigimizde falan demeye başladı bende kabul etmeyince işler iyice karıştı.
24 yaşındayız ikimizde. Anlaşamama nedenleri benim babam evi olsun istedi ileride sıkıntı çekmeyelim diye, düğün yapılsın istedi, 5 dal bilezik istedi vs. Onun babası da çok tutucudur evi varken siz kirada oturursunuz sonra kredi ile ev alırsınız dedi. düğün değil nikah yaparım, 2 dal da bilezik takarım dedi ve anlaşmazlık çıktı.
Eğer ben onların istediği gibi olmazsam babası benimle aynı ortamda bulunmicanı söyledi. Ayrıca evde kocam yokken kuzenim, eniştem , amcam vs. gibi erkekler eve gelemezmiş.Ama bizde öyle bişey yok akrabalarımızda yakınız sık sık görüşürüz ve kimsenin aklına kötü bişey gelmez.Yok işte ben erkek kuzenimle düğünde vs. oynayamaz dans falan edemez mişim. Babam zaten bi yerden sonra patladı.
kaçmak çözümmü peki sizin için.yani sonrasında ailelrin bakış açısı ne olur.sen ailenle sonrasında görüşebilcekmisin ,eşinin ailesi sen kaçtığın için dışlıcakmı sonrasında eşinle sıkıntı yaşadın ailen seni kabullenebilcekmi .bunları göze alabiliyormusun
yukarıda bahsini ettiğin yaşam tarzlarının farklılığı yalnız olayın boyutunu değiştirir.şuan siz iyi olabilirsiniz sevgilinle anlaşıyor da olabilirsiniz.fakat onun değişmeyeceğinin dahası bu kültürde yetiştiği için bunu istemeyeceğinin bir garantisi yok.yani köprüyü geçene
kadar taktiği kullanabiliyor kimi delikanlılarımız.bunu ayırt etmen önemli.aksi taktir de çok üzülürsün.oldukça tutucu bir yapıları var.
Ailesinin durumunun farkındayım ama onu çok seviyorum. Diğer erkeklerehiç benzemiyor 9 yıldır tanıyorum onu beni hiç aldatmadı başka kızlara bakmadı.Bırak beni git mutlu ol diyorum bazen ama bırakamiyor işte. o beni böyle severken hala olması için çabalarken ona haksızlık yapmış gibi hissediyorum.
bilezik, ev falan istemek bana saçma geldi. Böyle muhabbetler bana hep ticareti hatırlatır. Babanız hatalı, babanızda bu istekler olduğu sürece de bu evlilik olmaz, kaçmak... bilmiyorum güvenilir değil
sevmek ayrı bir olay.altını çizeyim, sevmiyor demedim.aldatır da diyemem.fakat bir olay varsa ki en kötü ,anlaşamayan bir baba-oğul bile olsa bir şekilde huyunu,suyunu alıyor birebir olmasa da.şuan göremiyor olmanı anlıyorum.gerçekten seviyorken insan hiç bir şeyi gözü görmüyor.fakat uzun vadede senden bu tarz şeyler isterse de hazırlı olmanı gerektirecek bir durum var diyorum.göze alabilmek önemli senin durumunda yani.[/Q
Aklım çok karışık gel başka bir şehre kaçalım kendi hayatımızı kuralım diyor. işe gireriz ev tutarız geçinip gideriz kimse bize karışmaz diyor ve ben hiçbirşey diyemiyorum
Şuan da göze alabilmiş değilim zaten ama bu dediğim sorunlar onun ailesinde. Bütün bu istekler ailesine ait o beni olduğum gibi kabul ediyor ve istiyor ondan yana hiçbir şüphem yok o yüzden de bu konu üzerinde düşünme gereği hissediyorum
ee. davul bile dengi dengine demiş atalarımız.ve sadece bununla da kalmadı. ben Ordu'luyum o Giresun'lu tutucu bi aile bayanlar erkeklerle tokalaşmaz falan. Babam bana bunlar senin kapanmanı ister sen kapanmayı düşünüyor musun bununla ilgili bişey duymak istemem falan dedi. bende babama sorun yok biz erkek arkadaşımla konuştuk ben istemedikten sonra böyle bişey olmicak falan dedim babam da tamam dedi.
Sözden sonra konuşmak için bir araya geldiklerinde annesi biz kapan demiyoruz da bizim akrabaların yanında kapansın sadece düğünkere gittigimizde falan demeye başladı bende kabul etmeyince işler iyice karıştı.
Şu yazmış oldugunuz mesaja göre size göre tek suçlu erkek arkadaşınızın ailesi erkek arkadaşınızın ailesi ne kadar suçlu ise sizin ailenizde de hata var evlenirken ev,yok şudar dal bilezik isterim vb gibi durumları hoş karşılamıyorum insanlar maddi durumları neye elverirse onu alır takar diyelim ki babanızın dedigi gibi 5 dal bilezik taktı borç bularak bunun ceremesini yine siz çekeceksiniz evlendikten sonra ben size taktıgım altınları borç yaptım onu ödeyin diyecek.
Babam beni düşünüyor diyorsunuz o zaman erkek arkadaşınızda benim ailemde beni düşünüyor der size olaylara tek taraflı bakmayın ayrıca insanların maddi güçleri orta halli ise daha fazlasını yapar diye beklemeyin.Erkek arkadaşınızın ailesinin tutumunuda doğru bulmuyorum akrabalarımızın yanına gelirken kapanırsın vs gibi istemler doğru degildir size hiç kimse istemediginiz olayları yaptıramaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?