Ne Yapmak İstediğini Çözen Yok

Ucurumcicegi45

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2020
20
2
1
41
Merhaba herkese,
Yorumlarınıza çok ihtiyacım var. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Konuya gelirsek ;
Dokuz senelik bir evliliğim vardı. Eşim boşanmak istiyor. Nedeni ise, benim çocuk yapmamam. Dokuz sene içinde çocuk yapmadım evet, eşime güvenmedim. Bizden önce hep annesi ve kardeşinin maddi sorunları vardı. Kendi sorunlarımızı çözemeden, bizden önce onlar oldu hep. Mesela kayınvalidem ev aldı dört ay önce biz kiradayız ikinci evi de olmak üzere. Ama eşime göre zor geçiniyor. Kardeşi ise, otuziki yaşında ve sorumsuz biri. Çalışmaktan sıkılınca işi bırakıp kredi çeker sonra kim öderse ödesin. Eşimin evlendiğinde beri yalan söylemesine, benimle her şeyi paylaşmamasına göz yumdum evliliğim için.
Herşey çok iyiyken ne olduysa bir anda oldu. Bana defalarca msjlarından 'çocuk yüzünden seni bırakırsam vicdan azabından ölürüm, sen mutlu ol yeter, bil ki senden asla vazgeçmem' diyen insan bir anda boşanmak istedi.Çocuk için tamam dedim yeterki yuvamız bozmayalım dedim. 'Ben istemiyorum artık dedi'. Telefonu şifreliydi. Şifresini bende biliyorumdum. Sonra şifresini değiştirdirdi. Israrla telefonunu bana vermiyordu, ki yeni şifre yaptı. Instagram da iş yerindeki bir bayan önceden her fotoğrafını beğenmezsen, boşanma kararı aldığı sırada her fotoğrafını eksiksiz beğenmeye başladı. Eşim bütün fotoğraflarımı kaldırdı. O kızdan şüphelendiğimi söyledim, beni engelledi.
Boşanma konusunu açan eşim. İki aydır bekliyor, neyi bekliyorsa. Anlaşmalı boşanma için bir defa konuştuk, anlaşamadık. Bir aydır eve gelmiyor. Annesinde kalıyor güya. Doktor kontrollerim var başka bir şehirde, birlikte gideriz diye msj göndermiş.Hala boşanmayı da düşünüyor. Ne yapmak istediğini anlamıyorum.

Merhaba herkese,
Yorumlarınıza çok ihtiyacım var. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Konuya gelirsek ;
Dokuz senelik bir evliliğim vardı. Eşim boşanmak istiyor. Nedeni ise, benim çocuk yapmamam. Dokuz sene içinde çocuk yapmadım evet, eşime güvenmedim. Bizden önce hep annesi ve kardeşinin maddi sorunları vardı. Kendi sorunlarımızı çözemeden, bizden önce onlar oldu hep. Mesela kayınvalidem ev aldı dört ay önce biz kiradayız ikinci evi de olmak üzere. Ama eşime göre zor geçiniyor. Kardeşi ise, otuziki yaşında ve sorumsuz biri. Çalışmaktan sıkılınca işi bırakıp kredi çeker sonra kim öderse ödesin. Eşimin evlendiğinde beri yalan söylemesine, benimle her şeyi paylaşmamasına göz yumdum evliliğim için.
Herşey çok iyiyken ne olduysa bir anda oldu. Bana defalarca msjlarından 'çocuk yüzünden seni bırakırsam vicdan azabından ölürüm, sen mutlu ol yeter, bil ki senden asla vazgeçmem' diyen insan bir anda boşanmak istedi.Çocuk için tamam dedim yeterki yuvamız bozmayalım dedim. 'Ben istemiyorum artık dedi'. Telefonu şifreliydi. Şifresini bende biliyorumdum. Sonra şifresini değiştirdirdi. Israrla telefonunu bana vermiyordu, ki yeni şifre yaptı. Instagram da iş yerindeki bir bayan önceden her fotoğrafını beğenmezsen, boşanma kararı aldığı sırada her fotoğrafını eksiksiz beğenmeye başladı. Eşim bütün fotoğraflarımı kaldırdı. O kızdan şüphelendiğimi söyledim, beni engelledi.
Boşanma konusunu açan eşim. İki aydır bekliyor, neyi bekliyorsa. Anlaşmalı boşanma için bir defa konuştuk, anlaşamadık. Bir aydır eve gelmiyor. Annesinde kalıyor güya. Doktor kontrollerim var başka bir şehirde, birlikte gideriz diye msj göndermiş.Hala boşanmayı da düşünüyor. Ne yapmak istediğini anlamıyorum.
bosanmak ısteyen bır aydır annesınde kalan adamı sız nıye beklıyorsunuz pekı
hersey acık zaten hersey ortada

Diğer kadını tam olarak avcunun içine almayı bekliyordur. Onunla işi garantilesin ayrılır senden. Onun çocuk yapacağından emin olamıyor şimdi. Cibilliyetsiz. Sen delil toplayabilirsen topla aldatildigina dair ki nafaka alabilesin. Normalde çocuk yokken nafaka almayı doğru bulmam ama bu herif hak ediyor.

Boşanmak isteyip boşanmaması, süreyi uzatması. Anlamadığım bu. Dokuz sene bekledim evet aldatma söz konusu değildi. Ailesiyle ilgili sorunlar vardı. Düzelmesini bekledim.

Mesela kayınvalidem ev aldı dört ay önce biz kiradayız ikinci evi de olmak üzere.
Büyük ihtimalle eşiniz bu evi kendine aldı
Siz boşandığınızda talep etmeyin diye annesinin üzerine yaptı
Yani eşiniz zaten bunu planlıyordu başından beri

Şimdi belli ki eşiniz bir haltlar karıştırıyor insanlara karşı kendi suçunu örtbas etmek için bahanesini de söyleyeyim; '' 9 yıl boyunca onca ısrarıma rağmen bana bir çocuk vermemekte ısrar etti bana onca yılımı harcadığım kadın halâ çocuk vermek için uğraşmıyor (ki anladığım kadarı ile uğraşmaya başlamışsınız) beni buna layık görmeyen bir kadın ile daha fazla evli kalmak istemiyorum.''

Ne acıklı değil mi eşinizin hikayesi? :işsiz: Siz bu adama çocuk yapmak için uğraşmaktan önce gördüğünüz, bildiğiniz, hissettiğiniz ne varsa ispatlar bulmaya çalışın bence sonra da sizin istemeyen birine minnet etmeyin hakkınızda hayırlısı olsun.

Bizler de çocuk için acele etmiyoruz bi önce emin olalım esımızden dıyoruz ama hadı olsun en fazla 5 yıl. Sonra ya evliliğin devam edeceği anlaşılır çocuk yapılır ya da bosanma olur herkes yoluna bakar. İki taraf da cocuk istiyorsa eşten emin olmak için 9 yıl cok uzun. Bi kere adamı oyalamıssınız sizin istemenizi beklemiş 9yıl. Sonra bosanmayı istemiş siz de bu sefer tamam yapalım demişsiniz çocuk oyuncağına dönmüş. Ben eşinizi de haklı buldum açıkçası.

9 sene cocuk yapmamak cok sacma guvenmiyorsan birkac senede ayrilirsin yada guvenip cocuk yaparsin 9 sene duzelmesini bekledim demekte nekadar mantikli bir insan nekadar zamanda degisir duzelir 15 senedemi? Adam cocuk konusunu bahane ediyor ama cokta haksiz sayilmaz siz cocuk isteyen birinden bu hakki bukadar uzun sure elinden alip sonra bosanicam diyince tamam cocuk yapalim diyemezsiniz. Ayrica adam ayrilmak istiyor muhtemelen hayatinda baska biri var sizin bekleyeceginiz bisey kalmamis

Bizler de çocuk için acele etmiyoruz bi önce emin olalım esımızden dıyoruz ama hadı olsun en fazla 5 yıl. Sonra ya evliliğin devam edeceği anlaşılır çocuk yapılır ya da bosanma olur herkes yoluna bakar. İki taraf da cocuk istiyorsa eşten emin olmak için 9 yıl cok uzun. Bi kere adamı oyalamıssınız sizin istemenizi beklemiş 9yıl. Sonra bosanmayı istemiş siz de bu sefer tamam yapalım demişsiniz çocuk oyuncağına dönmüş. Ben eşinizi de haklı buldum açıkçası.
Eş tanıma diye bir süreç yok. Aldatma yoktu söylediğim gibi. Dokuz yıl bekledim evet hatasını anlar belki, bizimde aile olduğumu kavranmasınıbekledim. Dokuz yıl kim kimi oyaladı acaba?

Neden çocuk istemediğini eşinle konuşmadın mı yoksa konuştunda kendini düzeltmeye çalışmadı mı ?
Kendini bağlama bu adama sanki ne olur ne olmaz diye seni yedekte tutuyomuş gibi bir izlenim bıraktı bende

Back
X