NE YAPMAK LAZIM

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.306
330.139
698
Merhaba BDV sakinleri,

İşin içinden çıkamadığımız bir durum ile karşılaştık. durum şu. bizim iş yerindeki sekreterin kuzeniyle ilgili. Kuzenin adı Ayşe olsun.
Ayşe 6 çocuklu bir ailenin çocuğu. Annesi bunu orta okulda okuldan alıp tekstile vermiş. Kız dışlardan okuyarak lise üçe kadar gelmiş. Şu anda 24 yaşında ve hastanede çalışıyor. Çalıştığı parayı eve veriyor vermediği zaman kavga kıyamet oluyor evde.

Neyse bu kızın bir görüştüğü var ve istemeye geliyorlar. Kızın ailesi veriyor ama başlık parası istiyor erkek taraftan bir bilezik. Ona da tamam diyorlar. Düğün nişan Eğlenceli olsun diyor kızın annesi ama çocuğun annesi vefat edeli iki ay olmuş ona da tamam diyor çocuk. İşte bu noktada kız parayı eve vermediği için kıyamet kopuyor

Son durum kız işe evden geç geliyor trafik yüzünden ve eve gelir gelmez kızı babası dövmeye başlıyor kız kendini odaya kitliyor ve polise haber veriyor. Odanın kapısını kırıyor babası ve kızı döverken polis geliyor karakola gidiyorlar. Şu an kız bizim iş yerinde bana durumu anlattı.
Sözlüsü " ben her şey iyilik ile osun diye sonuna kadar uğraşacağım, gidecek bir ailen olsun ama yine de olmazsa seni alır giderim" demiş
"abla yapacak bir şeyim yok yüzüğüm parmağımda. Neden istemiyorsunuz dediğimde bir sebep gösteremiyorlar. bugün sözlümden ayrılsam yarın yine evlenirken aynısını yapacaklar. bu akşam aile büyükleri bir araya gelecekler güzellikle olmazsa kaçmaktan başka çarem yok" diyor. Ben tıkandım kaldım. Kaçma desem ayrıl desem kız diyor sürekli dövecekler aynısını yaşayacağım. Aile büyüklerinden yardım iste diyorum. annesi yüzünden kimse kıza destek çıkmıyormuş.

Karışık yazmış olabilirim konu içerisinde ayrıntıları da yazarım

Son düzenleme:
24 yaşında yetişkin çalışan bir insan. Muhtemelen aile gelir kapısı kapanacak diye yan çiziyor. Artık bu noktada kaçmak değil, kendi kararını verip yolunu çizmek önemli. Eğer nişanlısına güveniyor ve seviyorsa gitsin evlensin. Bu aile çekilmez, buna kaçmak değil, yuvasını kurmak denir.

24 yaşında yetişkin çalışan bir insan. Muhtemelen aile gelir kapısı kapanacak diyenyan çiziyor. Artık bu noktada kaçmak değil, kendi kararını verip yolunu çizmek önemli. Eğer nişanlısına güveniyor ve seviyorsa gitsin evlensin. Bu aile çekilmez
Aynen durum bu. 2 erkek kardeşi de çalışıyormuş eve para vermiyor birikim yapıyormuş. Kızın çalışmasıyla alınmış o ev. Kadın demiş sen evlenecek gideceksin sana kocan bakacak benim oğullarım önemli. Sabahtan beri kıza üzülüyorum. Kızı kan revan içinde bırakmışlar. Nasıl bir anne bu ya

Yani kaçmak dediğiniz şey zaten öyle olmuyor
Yıldırım nikahı oluyor ve evleniliyor durum olursa üstüne düğünde yapılıyor
Tabi her kaçmak böyle değil ama zamane kaçmasıda bu 😁
Arkadaşınızın habersiz evlenmekten başka seçeneği kalmamışki
Ayrı evede kaçabilir tabi öyle bişeyde olabilir
Aile dahil olmadan ilerde düğünde yapılabilir
Ama bi yere kaçması lazım

24 yaşında koca kadının kaçması mı kalmış? Gidecek nikah kıyacak. Aile para kapısı kapanacağı için gergin.

Yani kaçmak dediğiniz şey zaten öyle olmuyor
Yıldırım nikahı oluyor ve evleniliyor durum olursa üstüne düğünde yapılıyor
Tabi her kaçmak böyle değil ama zamane kaçmasıda bu 😁
Arkadaşınızın habersiz evlenmekten başka seçeneği kalmamışki
Ayrı evede kaçabilir tabi öyle bişeyde olabilir
Aile dahil olmadan ilerde düğünde yapılabilir
Ama bi yere kaçması lazım

24 yasinda evden kacmis sayilmaz. Calisan para kazanan bir kadin olarak evden ayrilmis olur. Ama insanoglu cig sut emmis yarin obur gun kızın kimsesizliginden faydalanip ezerler mi, kucuk gorurler mi? Eş ailesinin karakteri nasil? Yagmurdan kacarken doluya tutulmasi daha kotu olur.
söylerim kıza "kaçma" lafını kulanma çözümün buymuş derim.

24 yaşında yetişkin bir insan..Nasıl aileler var aklım almıyor çok üzüldüm gerçekten..Kız çalıştığı parayı ailesine veriyormuş yani bir nevi kızı gelir kaynağı gibi görüyorlar evde..tabi evlenince ailenin gelir kaynağıdabitecek..bnce nişanlısının guveniyorsa,sevgisine inanıyorsa, kendi yuvasını kursun..yoksa bu aileyle kalmaya devam ederse psikolojisi biter..cekilmez böyle insanlar..

Üstteki yazara katılıyorum, bu kaçmak değil yuvasını kurmak. Yaşı reşit, 18 değil e parmağında yüzüğü de var bence de kaçıp kurtarsın kendini.
Kaçmak oluyor çünkü nikah kıydıkları anda bizim peşimize düşecekler izimizi kaybettirmemiz lazım diyor. biz evlendik diye karşılarına çıkamayız diyor

Çok üzüldüm kızın durumuna. Çürütecekler o evde 3 kuruş uğruna. Ben sahip çıkardım güveniyorsam eğer, ki yaptım da.
Valla katip sabahtan beri başım ağrıdı kız anlattıkça. Dedim nasıl bir anne bu. Babanla nasıl arası dedim. Hiç iyi değilmiş. Madem iyi değil 6 çocuk neden. en küçüğü 5 yaşındaymış sırf kocası ilgilensin diye yapmış 🤦‍♀️

Merhaba BDV sakinleri,

İşin içinden çıkamadığımız bir durum ile karşılaştık. durum şu. bizim iş yerindeki sekreterin kuzeniyle ilgili. Kuzenin adı Ayşe olsun.
Ayşe 6 çocuklu bir ailenin çocuğu. Annesi bunu orta okulda okuldan alıp tekstile vermiş. Kız dışlardan okuyarak lise üçe kadar gelmiş. Şu anda 24 yaşında ve hastanede çalışıyor. Çalıştığı parayı eve veriyor vermediği zaman kavga kıyamet oluyor evde.

Neyse bu kızın bir görüştüğü var ve istemeye geliyorlar. Kızın ailesi veriyor ama başlık parası istiyor erkek taraftan bir bilezik. Ona da tamam diyorlar. Düğün nişan Eğlenceli olsun diyor kızın annesi ama çocuğun annesi vefat edeli iki ay olmuş ona da tamam diyor çocuk. İşte bu noktada kız parayı eve vermediği için kıyamet kopuyor

Son durum kız işe evden geç geliyor trafik yüzünden ve eve gelir gelmez kızı babası dövmeye başlıyor kız kendini odaya kitliyor ve polise haber veriyor. Odanın kapısını kırıyor babası ve kızı döverken polis geliyor karakola gidiyorlar. Şu an kız bizim iş yerinde bana durumu anlattı.
Sözlüsü " ben her şey iyilik ile osun diye sonuna kadar uğraşacağım, gidecek bir ailen olsun ama yine de olmazsa seni alır giderim" demiş
"abla yapacak bir şeyim yok yüzüğüm parmağımda. Neden istemiyorsunuz dediğimde bir sebep gösteremiyorlar. bugün sözlümden ayrılsam yarın yine evlenirken aynısını yapacaklar. bu akşam aile büyükleri bir araya gelecekler güzellikle olmazsa kaçmaktan başka çarem yok" diyor. Ben tıkandım kaldım. Kaçma desem ayrıl desem kız diyor sürekli dövecekler aynısını yaşayacağım. Aile büyüklerinden yardım iste diyorum. annesi yüzünden kimse kıza destek çıkmıyormuş.

bu kız evlenip gitse kaçmış olur evet. ama zulümden kaçmış olur🤷‍♀️
ben olsam nikahi kıyarım sonra da evlenirim.
şimdilik bi yerde idareten kalma durumu varsa uzaklaştırma da alsın.

böyle vampir gibi bi anneyle hayat evlense de zor olacak. silip atması lazım ona zarar veren herkesi

Kaçmak oluyor çünkü nikah kıydıkları anda bizim peşimize düşecekler izimizi kaybettirmemiz lazım diyor. biz evlendik diye karşılarına çıkamayız diyor

Ay aileye bak çağdışı. Püüü abv bu zamanda böyle insanların. Kaçsınlar kuzum valla ailenin derdi para belli.

bu kız evlenip gitse kaçmış olur evet. ama zulümden kaçmış olur🤷‍♀️
ben olsam nikahi kıyarım sonra da evlenirim.
şimdilik bi yerde idareten kalma durumu varsa uzaklaştırma da alsın.

böyle vampir gibi bi anneyle hayat evlense de zor olacak. silip atması lazım ona zarar veren herkesi
Kimse kızı kabul etmiyor Noter. Annesinden illallah etmiş herkes. düşün amcasına aradı yanımda. Kızım beni bulaştırma artık dedi

Merhaba BDV sakinleri,

Of kız için üzüldüm bence şiddet gördüğü eve birdaha gitmesin dönmesin sözlüsü içinde pozitif düşündüm evlensin böyle anne babaya gitse nolurki başlıkmı kaldı görüşse evliliğini bile bozarlar basit bir nikah tamam zaten annesini iki ay önce kaybetmiş damat

Ay aileye bak çağdışı. Püüü abv bu zamanda böyle insanların. Kaçsınlar kuzum valla ailenin derdi para belli.
Yeni maaşını almış kız. Kendine nişan için bir şeyler alacakmış. O parayı eve vermemiş sanırım ondan yaptılar abla diyor

Back
X