ne yapmalı?

Joya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2016
4
3
1
39
Selamlar,

KK'nın tecrübeli bayanları desteğinize ihtiyacım var. Yaklaşık 6 aydır evliyim. Eşimle zaman zaman tartışmalarımız oluyor, her evlilikte olduğu gibi. Fakat öyle çok uzatıp küs kalmayız. Dün gece birazdan anlatacağım konu yüzünden tek başıma uyumak zorunda kaldım. Kasım sonu görümcemin düğünü olacak. X bi otelde olacağı ve kişi sayısı az olduğundan (100 kişilik bir düğün olacakmış, nasıl olacaksa) bana eşim senin ailen gelmese olur mu dedi? Bu arada ailem şehir dışında yaşıyor. İlk önce ne cevap vereceğimi bilemedim sustum, sonra tekrar konuyu açtı, kızdın mı dedi? Kızmadım ama üzüldüm dedim neyse konu uzadıkça uzadı bir tartışmaya başladık. En sonunda "ay tamam gelmiyor bizimkiler, banane X'in düğün derdi bana mı kaldı" dedim, hay demez olaydım, eşim yastığını aldığı gibi kalktı gitti yataktan. O an ne diyeceğimi bilemeden kaldım öyle yatakta, sen şimdi bu sebepten başka bi yerde mi yatacaksın dedim, evet aynen öyle dedi ve gitti. Hiç kalkıp gitmedim yanına, sabahta hiç konuşmadan işe geldik. Allah aşkına ben mi tavır yapmalıyım omu? Peki sizce ben şimdi ne yapmalıyım?

Bence abartmışsınız. Düğün 100 kişilikmiş zaten. Dur damadın halası gelmesin de bizim eski dünürler mi gelsin diyeceklerdi? Akraba dışında gelin ve damadın yakın arkadaşları da var bir de. Herkesi nasıl davet etsinler 100 kişilik düğüne.

Düğün görümcenin düğünü kimin geleceğine kendisi karar versin. Ailenizi çağırıp çağırmamaları sizin probleminiz olmamalı bence. Kızmadım ama üzüldümden sonra keske uzatmasaydınız

Yani dünür olarak davet almaları gerekir bana kalırsa.

Ben aileme düğünü 100 kişi olarak organize etmişler
annecim diyebilirdim ama söylerken garip hissederdim.

Bence haklısınız senin ailen gelmese olur mu ne demek yahu o zaman sizde gitmeyin sadece eşinizin ailesi 100 kişiyi dolduruyorsa tamam ama hiçmi altın taksınlar diye eş dost komşu gelmeyecek eşiniz saçmalamış hele bide üstüne yastık alıp gitmesi tuzu biberi olmuş ben olsam konuşmam haklı sizsiniz taviz vermeyin hatasını anlasın

Ne eşimin ailesini kardeşimin düğününde isterim,ne de eşimin kardeşinin düğününe ailemi,ilerde ne demek istediğimi daha iyi anlarsın!

ee zaten az kişi cağırma durumları var. Bu kadar uzatmaya gerek yok.
Senin ailende gidemeyi versin.

Böyle bir durumda eşinizle kötü olmayın. Tamam canım gelmezler. Ama bil ki ayıp olur diyin geçin. Ayıp olur ama ayıp ne sizin ne de eşinizin ayıbı olur. Aileniz gönül koyarsa dünürlerine koyarlar.

Biraz bakış açısı farkı

Ailem Görümcemin düğününe geldiler Kv çok garipsediler yani onlara göre yakın akraba değil 8 saat yoldan gelinmez

Annemler de öyle düğün müğün sevmez çok yakın olmayınca gitmez ama gitmezsek çooook ayıp olur deyip gelip düğünde takı taktılar mesela

Kv dünürünün cenazesine bile gitmedi benimle bir akrabalığı yok diye

Selamlar,

KK'nın tecrübeli bayanları desteğinize ihtiyacım var. Yaklaşık 6 aydır evliyim. Eşimle zaman zaman tartışmalarımız oluyor, her evlilikte olduğu gibi. Fakat öyle çok uzatıp küs kalmayız. Dün gece birazdan anlatacağım konu yüzünden tek başıma uyumak zorunda kaldım. Kasım sonu görümcemin düğünü olacak. X bi otelde olacağı ve kişi sayısı az olduğundan (100 kişilik bir düğün olacakmış, nasıl olacaksa) bana eşim senin ailen gelmese olur mu dedi? Bu arada ailem şehir dışında yaşıyor. İlk önce ne cevap vereceğimi bilemedim sustum, sonra tekrar konuyu açtı, kızdın mı dedi? Kızmadım ama üzüldüm dedim neyse konu uzadıkça uzadı bir tartışmaya başladık. En sonunda "ay tamam gelmiyor bizimkiler, banane X'in düğün derdi bana mı kaldı" dedim, hay demez olaydım, eşim yastığını aldığı gibi kalktı gitti yataktan. O an ne diyeceğimi bilemeden kaldım öyle yatakta, sen şimdi bu sebepten başka bi yerde mi yatacaksın dedim, evet aynen öyle dedi ve gitti. Hiç kalkıp gitmedim yanına, sabahta hiç konuşmadan işe geldik. Allah aşkına ben mi tavır yapmalıyım omu? Peki sizce ben şimdi ne yapmalıyım?

Bizde düğün kaç kişilik olursa olsun dünürler çağrılır. İster 100, ister 50 olsun. Ailenize saygısızlık.
Bence siz haklısınız. Üzülmekte.
Ama sonra neden konu uzadı onu yazmamışsınız. Keşke uzatmasaydınız.

Eşiniz fazla tepki göstermiş, acaba öncesinde kendi ailesi ile de tartıştılar mı bu konuyu? Yani eşiniz ısrar etmiştir belki eşimin ailesini de çağıralım diye, ama görümceniz kabul etmemiştir ve bu eşinizin canını daha çok sıkmıştır. Arada bıraktıkları için, bu sefer de size patlamış olabilir mi?

Bence sakinleştikten sonra konuşun.
Şöyle ki; düğüne ailen gelmese fikri kime ait? Eşinize değildir herhalde, eşiniz düğün sahibi değil çünkü. O yüzden sizin karı koca ilişkinizi etkilemesine izin vermemelisiniz.
Dünürler can ciğer kuzu sarması olmak zorunda değil, evet davet etselerdi sizin ailenizi, büyük jest olurdu, olması gereken de bu ama karı koca ilişkisini bozacak kadar büyük bir sorun değil.

İkiniz de sakinleştikten sonra tekrar konuşmanızı ve işin i yüzünü öğrenmenizi tavsiye ederim.

Bence haklısın.
Şehirdışındaymış ailen.
Gelirler ya da gelmezler kendileri bilir.
Ama davetiye mutlaka verilmeli.
Çok ayıp çok!!!!

Keşke kızmadım, üzüldüm deyince bitirseydiniz. Aman annengile de anne 100 kişilikmiş sizi davet etmiyorlar diye. Annen anlar nasılsa boşver hem onların ayıbı olsun. Şimdiden sonra annengili çağırsalar bile içine sinmeyecek.

Düğün,cenaze,doğum hepsinde bence birarada olmalı insanlar.
Ben çok bozulurum böyle durumlarda.
O düğüne ben de gitmem çok ciddiyim.

Ben sizi pek haklı göremedim kusura bakmayın. Düğünü evlenecek insanlara özel görmediğimiz için oluyor bu gibi durumlar sanırım. Yani düşününce görümceniz ve müstakbel eşi neden evliliklerini sizin anne babanızla kutlamak istesinler ki çok kalabalık bir düğün olmayacaksa? Ben de uzak olmayan bir zamanda küçük bir düğünle evlenmeyi düşünüyorum, amcalarımdan birini çağırmayacağım mesela. Biraz insanların özel kararlarına saygı duyulmalı bence.

Bence kayınvaliden ile annenin yakınlığı ile ilgili bir durum. Örneğin bizimkiler oldukça samimiler ve çağırılmasa evet bizimkiler kırılır. Bana kalsada senin ailenin çağırılması gerekir. Haklısın. Ayrıca eşin çok büyük bir tepki vermiş. Sen ona kötü bişey dememişsin....

Benim düğünümde de 100 kişi falan vardı. Yalnızca en yakın akrabalar ve en yakın arkadaşlar. Dünür falan yoktu. Maddi imkanlarımız kısıtlı olduğu için küçük bir organizasyon yapmıştık. Alınganlık yapmayın böyle şeyler olabiliyor. Tabi illa maddi durumla ilgili bir şey değil. Tercih de olabilir çağırmamak.

Ben sizi pek haklı göremedim kusura bakmayın. Düğünü evlenecek insanlara özel görmediğimiz için oluyor bu gibi durumlar sanırım. Yani düşününce görümceniz ve müstakbel eşi neden evliliklerini sizin anne babanızla kutlamak istesinler ki çok kalabalık bir düğün olmayacaksa? Ben de uzak olmayan bir zamanda küçük bir düğünle evlenmeyi düşünüyorum, amcalarımdan birini çağırmayacağım mesela. Biraz insanların özel kararlarına saygı duyulmalı bence.
Kimse kimseyi çağırmak zorunda değil Evet. Söylemek var bi de söylemek var? Senin ailen düğüne gelmesi olur mu ne demek? Tek dünür başka bi dünür yok.

düğün 100 değil 50 kişilik bile olsa sizin aileniz bence gelmeliydi.
Ha olurdu tatilde olurlardı hastalık olurdu anlardım ama parasız pulsuz ınsanların otel dugunu yapıp bu sekılde ınsanları bırbırıne dusurmemelıler. Sokak dugunu neylerıne yetmıyor

Back
X