ne yapmalı?

Kimse kimseyi çağırmak zorunda değil Evet. Söylemek var bi de söylemek var? Senin ailen düğüne gelmesi olur mu ne demek? Tek dünür başka bi dünür yok.

Yanlış anlamayın ama ben 'dünür' olmanın nasıl bir akrabalık bağı olduğunu anlayamıyorum gerçekten. Fakat siz bu gibi durumları önemsiyorsanız kimsenin önemli değil demeye hakkı yok tabi ki. Eşinizin ailesinin arayıp küçük bir organizasyon yapacaklarından dolayı davet edemediklerini ama eve mutlaka beklediklerini söylemesi bir çözüm olabilir gibi geldi mesela, bilemedim.

Yakında benim görümcemin de evlenme durumu var. Hiç aklıma gelmedi benim ailemi de çağırır mı diye :) Muhtemelen çağırmazlar, ben de takmam ailemi çağırmadılar diye. Ama eşim durup senin aileni çağırmasak garip olur mu dese sıkıntı çıkar. Demek ki bu konu arada konuşulmuş ve benim ailem gereksiz bulunmuş diye...

Ya tamam ailem gelmesin ok. Tatli düzgün bi dille söylerim anlarlar. Peki eş
Yakında benim görümcemin de evlenme durumu var. Hiç aklıma gelmedi benim ailemi de çağırır mı diye :) Muhtemelen çağırmazlar, ben de takmam ailemi çağırmadılar diye. Ama eşim durup senin aileni çağırmasak garip olur mu dese sıkıntı çıkar. Demek ki bu konu arada konuşulmuş ve benim ailem gereksiz bulunmuş diye...
İşte bu! Sağollllllll

bence yapılan çok ayıp.sizin aileniz mi,fazlalık olan.topu topu 4-5 kişidir fazladan.
dayınıza ,halanıza davetiye verilmesi gerekmiyor ama,anne babanıza vermemek bana göre çok ayıp.

biz de dünürlerimizle samimi değiliz.bayramdan bayrama görüşürüz.ama torunları evlendi.(gelinimin yeğeni)çağırdılar,gittim.ha düğünleri hiç sevmem bu arada ama bazı şeyler,görgü kuralıdır.

Valla bence bu durum yeni dünürler açısından kötü bi izlenim verir bak kızı almışlar sonra da adam yerine koymamışlar derler. Ben olsam hemen kıyas yaparım açıkçası. Ama tabi bunu eşinin ailesinin düşünmesi lazım. Bence hiç uzatma aileni de boşu boşuna yol ve takı derdine sokmamış olursun. Ailene de uygun bi dille izah etsin madem eşiniz.

Düğün görümcenizin tabikide kendisi karar verecek kimi davet edeceğini/etmeyeceğini.

Sizin karışmanıza, laf sokmanıza veya alınganlık yapmanıza gerek yok.

Toplumumuz da bayılıyor herşeye burnunu karıştırmakta yahuu...

Bu bir görgüdür, abim evlense annem benim kayınvalidemi davet eder. Aynı şekilde görümcem evlense, kv benim annemleri davet eder..

Ben dünürlerin böyle organizasyonlarda bir arada olması taraftarıyım. Tabi aralarındaki ilişkide önemli. Görümcemin 2 şehirde düğünü oldu. Damadın şehrindeki düğüne kız tarafından çok fazla kişi gitmiycekti. Ama kayınvalidem annemi de götürmek istedi annende gelsin birlikte olalım yanımda olsun dedi. Yani aralarındaki samimiyete bağlı çağırıp çağrılmamak. Ama eşinizin lafı olmamış, bunu daha farklı şekilde söyleyebilirdi. Ben sizi haklı buldum ben olsam ben de bozulurdum.

Ayrıca arkada bır kayın daha varsa bekar
bakalım ılerıde gorumcenın kaynanalarını cagırmayacaklar mı
kızlarının rahatının huzurunun bozulmasından korkacaklar ve cagıracaklar

Bırakın da düğüne gelecek kişilere düğünü olacak çift karar versin. Ona ayip olur bu kırılır diye diye insanlar istedikleri gibi düğün yapamıyorlar.
Bunun için insan eşiyle kavga etmemeli. Onun da elinde olan bişey değil.

Bence çok ayıp senin annenler gelmesin demek.
Ben sizi haklı buldum..
Aileler böyle günlerde bir arada olmalı.

Back
X