• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım anneler

Helen8835

Her şey, neye layıksa ona dönüşür..
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
193
166
33
Bu konu buraya açılır mi bilmiyorum ama aşı konusunda kafam çok karışık bebegime aşı yaptırmalı miyim yoksa yaptirmamali mıyım?yardimci olur musunuz düşünmekten başıma ağrılar giriyor artık 2 aylik bebegim aşı yaptırırken içim hiç rahat etmiyor ama yaptirmamaya da cesaret edemiyorum

Yaptirmalidin tabiki , bende bebegime yaptirdim sagliklari icin önemli...

Yaptirin, asilar artik cok iyi denetleniyor, guvenmek zorundayiz.

Bu çok derin bir konu gerçekten ben sağlık Bakanlığının onayladığı tüm aşıları yaptırdım. Onun dışındaki aşıları yaptırmadım. Sağlık Bakanlığının onayladıkları zaten zorunlu diğerleri zorunlu değil. Diğerleri bana para tuzağı ve denek olarak kullanılıyormuşum gibi görünüyor. Söz hakkı sizin tabiki bebeğiniz üzerinde. Ama son zamanlardaki çıkan haberleri ben kafa bulandırmaca olarak görüyorum. Sorun bakalım etrafa 20 yaş üstü hatta on yaş üstü aşısız insan varmı hayatları nasıl? Bulabilirseniz benimde sormak istediğim sorular var. Bişeyin daha iyi olduğuna karar vermek için iki taraflı karşılaştırma gerekir. Ben aşısız insan bulamadım etrafımda esasen.

Bu konu buraya açılır mi bilmiyorum ama aşı konusunda kafam çok karışık bebegime aşı yaptırmalı miyim yoksa yaptirmamali mıyım?yardimci olur musunuz düşünmekten başıma ağrılar giriyor artık 2 aylik bebegim aşı yaptırırken içim hiç rahat etmiyor ama yaptirmamaya da cesaret edemiyorum
bir çok bulaşıcı hastalık aşı ile önleniyor ve ülkemizde mesela çocuk felci,yenidoğan tetonozu gibi hastalıklar neredeyse yok artık ve aşıların etkisi sonucu böyle.

özel aşıları bilemem ancak sağlık bakanlığının ön gördüğü aşıları ben yaptırdım siz de yaptırın derim.

aynen çok derin bir konu.

aşı yaptırmayın diye yazıları okudum, kesinlikle yaptırın diyeni de.
valla hepsi mantıklı geldi ne yalan söyleyeyim.
zaten doktor bunlar, illa ki bir şeye dayandırarak savunuyorlar fikirlerini.

en mantıklısı -kesinlikle para düşünmeden işini yaptığına inandığım- doktor Ahmet Aydının önerisi gelmişti bana. Aşı yaptırmak iyi değil ama zorunlu aşıların yaptırılmaması daha büyük probleme de yol açabilir, o yüzden zorunlu olanları yaptırın diğerlerini yaptırmayın demişti kendisi zamanında. Rahmetli oldu kendisi.

Evet bi yanım yaptırmaya devam etmelisin diyo bir yanım aşıların yan etkileriyle alakali nette yazan bazı şeylerden dolayı yaptırma diyo..okuduklarimdan sonra aklıma bazı sorular takıliyo mesela bu kadar küçükken niye bu kadar fazla aşı var ?aşıların içindeki bazı maddelerin otizme yol açtığına dair iddalar doğru mu? Bununla alakali olarak gittiğim sağlık ocagindaki Ebeyle de konuştum kimse tatmin etmiyo beni tam olarak..ona da sordum niye bu kadar fazla aşı var ve bu kadar küçükken diye bagisikliginin güçlenmesi için dedi ama bebeklerde 12. Aya kadar aktif bağışıklık olmadığıni okumuştum eğer doğruysa bu aşılar neyi kuvvetlendirmekte? Kısacası kafam çok karışık anlayacağınız üzere :(

Ben yaptırdım hepsini. Özellikle rota virüsü yaptırın bence. Özel aşı ama rota çok tehlikeli bir hastalık.
Evet rotanın varlığından habersizdim duyduğumda geç kalmıştım ve BİNGO kızım virüsü kaptı çok zor bir süreçti :( fakat yaptırıp kızından daha ağır geçirenler de oldu. bence de yaptırın ben yaptırdım en azından sağlık bakanlığının onayladıklarını.

Tabiki yaptirmalisin saglik bakanligi zorunlu kiliyo saglik ocaklari ucretsiz yapiyo ve 2 yasinda zaten bitiyo niye yaptirmayasin ki onlari kotumak ocin yaptiroyoruzha gi anne gile oynaya goturur ama daha buyuk saglik sorunlari yasamamak icin bir onlemdir asi..

Evet rotanın varlığından habersizdim duyduğumda geç kalmıştım ve BİNGO kızım virüsü kaptı çok zor bir süreçti :KK43: fakat yaptırıp kızından daha ağır geçirenler de oldu. bence de yaptırın ben yaptırdım en azından sağlık bakanlığının onayladıklarını.
Oğlum da ishal olmuştu ve çok ağırdı doktorun ilk sorduğu soru rota aşısı yaptırdınız mı oldu. Evet cevabını Alınca rahatladı ve korkmanıza gerek yok dedi. Rota virüsünden kaybedilen çocukların sayısı çok fazla. Allah korusun.

Evet bi yanım yaptırmaya devam etmelisin diyo bir yanım aşıların yan etkileriyle alakali nette yazan bazı şeylerden dolayı yaptırma diyo..okuduklarimdan sonra aklıma bazı sorular takıliyo mesela bu kadar küçükken niye bu kadar fazla aşı var ?aşıların içindeki bazı maddelerin otizme yol açtığına dair iddalar doğru mu? Bununla alakali olarak gittiğim sağlık ocagindaki Ebeyle de konuştum kimse tatmin etmiyo beni tam olarak..ona da sordum niye bu kadar fazla aşı var ve bu kadar küçükken diye bagisikliginin güçlenmesi için dedi ama bebeklerde 12. Aya kadar aktif bağışıklık olmadığıni okumuştum eğer doğruysa bu aşılar neyi kuvvetlendirmekte? Kısacası kafam çok karışık anlayacağınız üzere :KK43:
Aşıları sağlık Ocağında yaptırın. Soğuk zincirin bozulmaması konusunda oraya güveniyorum.

Evet bi yanım yaptırmaya devam etmelisin diyo bir yanım aşıların yan etkileriyle alakali nette yazan bazı şeylerden dolayı yaptırma diyo..okuduklarimdan sonra aklıma bazı sorular takıliyo mesela bu kadar küçükken niye bu kadar fazla aşı var ?aşıların içindeki bazı maddelerin otizme yol açtığına dair iddalar doğru mu? Bununla alakali olarak gittiğim sağlık ocagindaki Ebeyle de konuştum kimse tatmin etmiyo beni tam olarak..ona da sordum niye bu kadar fazla aşı var ve bu kadar küçükken diye bagisikliginin güçlenmesi için dedi ama bebeklerde 12. Aya kadar aktif bağışıklık olmadığıni okumuştum eğer doğruysa bu aşılar neyi kuvvetlendirmekte? Kısacası kafam çok karışık anlayacağınız üzere :KK43:

bu kararsızlık sadece aşıda yok.
vitaminlerde var
mamada var
bezlerde var
...

o yüzden ben artık kendi araştırmalarımla, kendime uyan (kültürüme, maddi durumuma, fikrime zikrime) çözümleri uyguluyorum ve sonrasını da artık Allaha bırakıyorum. Çünkü bütün seçenekleri savunan bir doktor grubu oluyor, e onlardan daha iyi bildiğimi de iddia edemem. Bir yerden sonrası için artık ben elimden geleni yaptım demek zorundayım.

ama şuna dikkat edebilirsiniz araştırmalarınızı yaparken.

mesela şu aşıyı yaptırın diyorlar, o aşının firmasının sponsor olduğu bir araştırmaya referans veriliyorsa güvenmemek gerekiyor.
örneğin ben çok şaşırmıştım, hani çok bilinen çocukların 2 yaşına kadar kemik yapılarının olgunlaşmadığı ve tuvalet alışkanlığı edinemeyeceğini söyleyen meşhur araştırmanın finansörü bir bez firmasıymış. bu durumda benim o araştırmaya olan inancım kalmıyor, bilimsel olduğunu düşünemiyorum mesela.

Yaptırmalısın
kafanı bıle karıstırma
bılıyorsunkı ayrıca yaptırmamak suc ancak gereklı arastırmaların var ıse sahsına aıt bunları mahkemede kullanabılırsın

Ben modern tıbba, hele hele bizim ülkemizdeki sağlık politikasına pek güvenmeyen; en iyi ihtimalle aşıların uygun olmayan koşullarda depolanmasından kaynaklı meydana gelebilecek olası sorunlar, eksik doz, fazla doz endişesi, tekrarlanması gereken dozlar konusunda kafamda oluşan soru işaretleri vs sebebiyle iki çocuğumda da aşı konusunda tereddütler yaşasam da sonuç olarak aşılarını yaptırdım. Bir noktadan sonra Allah'a emanet etmekten başka çare kalmıyor rahat nefes alabilmek için.
Kaldı ki şu sıralar Suriye'li istilası sebebiyle Türkiye'nin aşı haritası tamamiyle değişmiş vaziyette. Yıllardır görülmeyen kızamık hortladı mesela son zamanlarda. Aşısı olmayan viral hastalıklar için de aynı şeyler geçerli. Eskiden %0,01 oranında görülen el ayak ağız hastalığı artık %3 gibi bir görülme sıklığına ulaştı mesela. Özellikle kreşe anasınıfına giden çocuğu olan anneler dikkat etsinler, benim minnoşum pazardan beri ateşler içinde ve elleri ayakları , ağız içi ve çevresi kaşıntılı sulu kabarcıklarla dolu.

Ben bütün aşılarını yaptırdım.Özel olanları dahil.
Kızım rota virüsü kapmıştı 1 haftada hafif atlattı çok şükür.Komşum yaptırmamıştı 1,5 ay hastanede kaldı.Çok zor atlattı.
T abiki her çocuğa ve bünyeye göre değişir.Lakin doktorum en çok rota virüs ve menenjit aşısını (meningokok)yaptırmam gerektiğini söylemişti.

Ben alıntı yapmayı bilmiyorum bu arada kusura bakmayın :)

Ben çocuğuma hepsini yaptırdım şimdi 4 aylık bir kızım var ona da yaptırıyorum fakat gelgelelim ki annem ne bana hamileyken kendine aşı yaptırmış ne de ben bebekken herhangi bir aşı yaptırmış. O zamanlar görevi gereği çok ücra bir yerde calisıyormuş ve saglikocaginin olduğu yere gitmek çok çok zormuş ilk aşı olduğumda 1. Sınıfa gidiyordum ben. Şu an 26 yaşındayım ve çok şükür bir sağlık problemi yasamiyorum. Ama benim büyüdüğüm yer hava ve beslenme koşullarıyla şimdiki aynı olmadığı için ben çocuklarıma yaptırıyorum malum hava kirli yiyecekler ve hatta insanlar bile hormonu GDO lu.

Back
X