Ne yapmalıyım? Aşk evliliği vs Mantık Evliliği

Doğru söylüyorsunuz, bazı şeyleri anlıyordum fakat üzerinde durmadım çünkü o kadar basit seylerdi ki kendime kızıyordum bunlara nasıl takilirsin dedim ama fazlaca mutsuz etmeye başladı artık beni
off benim de öyle bir erkek arkadasım vardı artık yanımda nefes alması bile onu öldürmem icin yeterli sebep olmustu. insanın ici kalkıyor. bilmiyorum eger bundan daha iyisini bulamam, ileride kafam rahat olur vs diyorsanız bence iyi yonlerinden görmeye calısın, kendinizi telkin etmeye calısın. cunku su an da ayrılsanız dugunden sonra da ayrılsanız aynı yasal prosedur ve zorlukları yasayacaksınız. ben sans verip devam etmeniz taraftarıyım, iyice cekilmez duruma gelirse o zaman bosanırsınız, cunku su an da evlisiniz her turlü, o yuzden simdi veya sonra ayrılmanız bir sey degistirmeyecek. belki dugun vs derken strese girdiniz ve hevessiz hissediyor olabilirsiniz herkes ustunuze geliyormus gibi, dugun arefesi bu stresten dolayı bunalan cok kisi var, biraz kendi kendinizi rahatlatmaya calısın, her sey o kadar da kötü degildir bence.

Peki nasıl üstesinden geldiniz, veya bu dusuncelerle evlilik yapabildiniz mi

Yaptım o evliliği hala da evliyim 2007 yılında evlendim eşimi 2002 Yılından beri tanıyorum ben biraz kaygılı biriyim ileriyi düşünürdüm hep ama hiç bişey düşündüğüm gibi olmadı evlendikten 7 yıl sonra sağlığım bozuldu stres kaynaklı galiba çünkü eşimin bilmediğim huyları çıktı neyi sevmiyorsam hepsi mevcut maşallah bu huylarının varlığından haberim yoktu korktuğum başıma geldi yani

Eyvah ben de çok kaygılı, endişeli ayrıntıcı biriyim. Ufak tefek şeylere çok takılırım, bilinmeyen ve korktuğunuz huyların başa gelmesi kötü olmuş, ben de bundan korkuyorum :)

Eyvah ben de çok kaygılı, endişeli ayrıntıcı biriyim. Ufak tefek şeylere çok takılırım, bilinmeyen ve korktuğunuz huyların başa gelmesi kötü olmuş, ben de bundan korkuyorum :)
Korkunun ecele faydası Yok bu erkekler de karpuz değil ki kesip bakalım ya iyidir ya kötü benim eşimde en sevmediğim huylar vardı yaa sevmediğimi de bilirdi iyi sakladı yüzünü yıllarca çok sabırlıymış ama eşim kötü biri değil huyu çirkin dışarda kedi evde Aslan öyle bi tip çıktı

Az çok huyunu öğrenmek için annesine nasıl davranıyor aile içinde nasıl Ve babası eşine nasıl davranıyor bi inceleyin sonuçta armut ağacında elma olmaz dimi

aynisini yasadim ama sen yinede mantiklisun suan bile durup dusunebiliyorsun...ben evlilik hevesiyle asik olmadigim iyi biriyle beni cok seven biriyle wvlendim ve suanda malesf duygularim patlak veriyor...ama ne olursa olsun...seni sevenle evlebmek de guzel bisey seni hic uzmuyor guzel bir evlilik yasatiyor tabi sen icindeki boslukla yasayabilecekmisin? benim sana onerim dugunu ertele dusun iyice nisanini devam ettirt tabiki ama duygularindan biraz daha emin ol otle evlen derun

Az çok huyunu öğrenmek için annesine nasıl davranıyor aile içinde nasıl Ve babası eşine nasıl davranıyor bi inceleyin sonuçta armut ağacında elma olmaz dimi

Ailesiyle çok görüştüm aile içinde de çok mülayim hiçbir şeye doğru düzgün sinirlenmez ben ben onu o kadar sıkıştırmama eleştirmeme rağmen 2 senede toplamda 2 veya 3 defa ciddi sesini yükseltmiştir onun dışında hatırlamıyorum babasına çekmiş aile yapılarında evde daha çok annenin sözü geçiyor ve babanın hareketlerini veya söylediği yanlış bir şeyi anne düzeltiyor onu dürtüyor çok ilginç aynı şeyleri yaşıyoruz

Durup düşünüyorum ama kıyamet koptu çevremdeki insanları zor durumda biraktim uzun zaman geçmesine rağmen hala ne istediğini anlayamadın mı eleştirileriyle boguldum .benim için durup düşünmek çok zor oldu ama bunları düşünmek zorundayım hayatımı mahvetmek istemiyorum o duygusal boşluk şimdi beni rahatsiz ediyor evet ve ilerde daha çok rahatsiz ederse ne yapacagim

Dunya iyisi diyorsunuz daha ne olsun. Gecenlerde tv de bi haber cikti. Gorucu usulu evlilikler daha uzun suruyor diye. Ask evliligi yapsaniz nolacakti ki. Ask bitince yine kusurlarini goreceksiniz. Ask hep surecekmi saniyorsunuz. Cicim aylari bittimi askta bitiyor. Iyi bir insansa ne mutlu size. Allah mutlu mesut etsin sizleri..

Evlenme. Ne mutlu olursun bu tavirla ne de mutlu edersin. Kimseye acimiyorsan adama aci. Bari onun hayati rezil olmasin. Senin onu bir erkek olarak sevmediğini, asik olmadigin ortada. Sadece iyi bir insan ve es adayi diye evleniyorsun ama iki gün sonra karsina kalbini carptiracak bir adam çıkarsa hepinizin hayati cikmaza girer. Zaten dediğim gibi herseyini değiştirmeye calistigin bir adamla ayni evde ne mutlu olursun, ne mutlu edebilirsin.

Evet yasal prosedür aynı olduğu için bir yandan ben de boyle düşünüyorum fakat farkı gerçek anlamda evlenmiş boşanmış olucam onun bir etiketi olucak o hiç hoş olmayan bir durum çok büyük bir şehirde yaşamıyorum bu algı beni rahatsız edicek. Düğün stresi derken bunları düşünmekten düğünle ilgili hiçbir hazırlık yapamıyorum ki tarih alamıyoruz yer bakamıyoruz sadece küçük eşyaları alabildik ama nişanlılık süreci evet beni çok gerdi olumsuz etkiledi

Nikahta evet derken hiç düşünmedin mi?
o an birşey hissetmedin mi?

Kamu spotunu da yazayım;
Erken nikah yapnayınız, düğününüze yakın yapınız veya da artık evli olduğunuzu bilerek erken nikah işine giriniz.

Çok zıt farklı görüşleriniz var ve iki ayrı düşünceniz de bana mantıklı geliyor işin kötüsü((

O anda tereddüt hissetmedim işin kötüsü. Kendimi kötü de hissetmedim. Of.

Çok zıt farklı görüşleriniz var ve iki ayrı düşünceniz de bana mantıklı geliyor işin kötüsü((
Ben arkadaşa bazı yönlerden katiliyorum. Evet ask bir yerde bitiyor ve sevgiye dönüşüyor ama o sevgi su an senin nisanlina hissettigin sevgi değil. Su görücü usulü evliliklerin uzun sürme nedenini de bir sosyal bilimci olarak aciklayayim, görücü usulü evliliklerin görüldüğü aileler genelde belli bir sosyo kültürel yapiya sahip. Bu yapi içinde zaten birey evlenirken bile tam söz hakkina sahip değil, nasil bosansin? Mutlu da olsa mutsuz da olsa devam ediyor evlilige. Ha görücü usulü tanistirilip asik olanda vardır elbet ama sadece istisna.sen su an bile mutlu değilsin. Bir de gece gündüz ayni evde olup ömrünü gecireceksin.

Nişanlıma hissettiğim çok iyi olduğu için ona bağlanma tarzı bir şey mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…