ne yapmaliyim. bayan arkadaslarim ne olur yardim..

Sadece bir muddet bir ay ya da iki ay. Duzenimi oturtup kafami bosaltmam lazim. Bu da oglumun annesi icin yapacagi bir fedakarlik olacak.

kimse size karışamaz elbet, zaten kafanıza da koymuşsunuz kararıınzı almışsınız. ama sormak istediğim peki hayatı yaşamaktan kastınız nedir? bir arkadaş demiş ya "hayatını yaşamak istiyorsa" diye. boşanınca daha mı kolay olacak daha mı zor? anne babanızın evliliği, istemeden yapılan bir evlilik, bu evlilikte ortaya çıkan sorunlar. bütün bunların bir baskısı da mevcut.
herkes kendi hayatını yaşamakta özgürsün naraları atıyor ama bence artık o kadar özgür olamazsınız. çünki bir çocuğunuz var ve bu saatten sonra yapacağınız herşeyi atacağınız her adımı ona göre koşullandırmak zorundasınız. Bu yaşta üstesinden gelemiyeceği bir fedakarlık olursa bu istediğiniz?

kimse size karışamaz elbet, zaten kafanıza da koymuşsunuz kararıınzı almışsınız. ama sormak istediğim peki hayatı yaşamaktan kastınız nedir? bir arkadaş demiş ya "hayatını yaşamak istiyorsa" diye. boşanınca daha mı kolay olacak daha mı zor? anne babanızın evliliği, istemeden yapılan bir evlilik, bu evlilikte ortaya çıkan sorunlar. bütün bunların bir baskısı da mevcut.
herkes kendi hayatını yaşamakta özgürsün naraları atıyor ama bence artık o kadar özgür olamazsınız. çünki bir çocuğunuz var ve bu saatten sonra yapacağınız herşeyi atacağınız her adımı ona göre koşullandırmak zorundasınız. Bu yaşta üstesinden gelemiyeceği bir fedakarlık olursa bu istediğiniz?

Hayatımı yaşamak.. Hayatımı yaşamak orada burada onunla bununla gezip tozmak degil öncelikle bunu anlamanızda fayda var.
Ruhumu dinlendirmek. Sevmediğim bir adama rol yapmak zorunda kalmamak. Oyle de yalnızım madem, yalnızlığın bu türlüsünü tercih etmek.

Cok merak ediyorum hangi erkek gunlerce banyo yapmayan, saci basi daginik gezen, surekli uyuyan, 12 sene boyunca iliski kurmayan kurdugunda da 1 dakika sonra ben orgazm oldum tamam yeter diyip cekilen bir kadinla evli kalir?
Yoo kadın bakımlı olmak zorunda. Çünkü ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Kadın bir çok şeyi yapmaya mecbur iken erkek hiç değil !
Buradaki kadınlar da alt bilinçteki bu ögretilmiş çaresizlik ile yorumlar yapıyorlar ya en çok bir kadın olarak bu canımı yakıyor benim.
Iyide ben bosanmayin demedimki terapiye gidin ondan sonra olmazsa ayrilin dedim.. ayrica cocugunu birakma dusuncesine uzuldum. Annesiz cocuk bilmiyorum ya bi sey diyemiyorum hayirliai olsun
Tamam da konu sahibi eşini düzeltmek adına adımlar atmak istemiş, adam nuh diyor peygamber demiyor. Kendine bakmıyor duş almıyor doktora gidip cinsel yetersizliği ile mücadele etmiyor.
Hem çocuk annesiz kalmayacak bu konuda hala aynı şeyi tekrar ediyorsunuz, hala !
Bir anne olması neden onun özgür olmasına mani olsun ?
Anne demek köle demek mi ? Kendini mutlu edemezken evladına ne verebilir ki bu anne ?
Ve konu sahibi bence de evladını al ve o adamı yolla o evden. Evet. Sen neden gidiyorsun ki onu bende anlamadım. Hem sen bozma düzenini hem oğlun.
Ama şu da var şu anki evinizde yaşamya devam ederseniz boşansanız da kocanız hep çevrenizde olur bir şekilde dolayısı ile kendinize bir hayat kuramazsınız.
Kararınızı evladınız ile paylaşıp bence onun fikrini alın, artık genç bir erkek o. Belki sizinle gelmek isteyecek belki babası ile kalmak isteyecek. Onun da kararının önemsemelisiniz bana kalırsa.

sorumu yanlış yere çekmeyin hemen. öyle bir niyetle sormuş olsaydım başka birileriyle mi tanışmak mı niyetiniz diye sorardım ki geçmiş mesajlarınızda cevaplamışsınız benzer soruları.

ikinci paragrafınızdaki açıklamanız güzel, ruhunuzu dinlendireceksiniz, çünki bunu şu an yapamıyorsunuz. ben de size bu soruyu sorarken yapamadığınız ne var anlamında sormuştum.

annelik demek kölelik demek değil elbet ama bir çocuk için annesinin ne ifade ettiğini açıklayabilir misin kötükedişerafettin, ya da çocuğun annesi için ne ifade ettiğini.
yazdığımı anlamamışsınız, alınan karar öyle kolay bir karar değil ve belki de bir çocğun hayatını kher anlamda olumsuz etkileyecek bir karar. dolayısıyla adımını ona göre atmak zorunda. özetle, anne olması özgür olmasını kısıtlar, bal gibi de kısıtlar işte.

Sizin yorumlarınızı tamamen okudum.Ayrılmak istemenizi anlıyorum ama sonrası için net bir planınız olmadığını görüyorum.
Oğlunuzu alışkanlıklarından ayırmamak için ve gerekli şartları oluşturana kadar babasında bırakacağınızı söylüyorsunuz.
Bu çok muallak bir durum.Eninde sonunda o evden ayrılınca düzeni değişecek.Bu kötü bir şey değil.Ha deseniz ki okul için yılsonuna kadar,anlarım.Ama şartları oluşturmak dediğiniz nedir ?
Mesela ev tutunca mı,maaşınız yükselince mi,kafanızı toplayınca mı ? Ne zaman alacaksınız ?
Ben anlamadım,çocuk anlar mı sizce ? Çocuklar özet ve düz mantık düşünürler.Üzgünüm ama oğlunuzun bundan çıkaracağı tek sonuç,"annem,babamla beni bırakıp gitti" olacaktır.
Eşinizin sosyal olmadığını,gezmeyi,cafeye gitmeyi sevmediğini,saçınızı salmanıza izin vermediğini,hatta bazı isteklerinize günah dediğini yazmışsınız.Buna istinaden,sizin ayrıldıktan sonra yaşayacağınız hayatı tasvip etmeyeceğini ve sizi kötü kadın ilan edeceğini söyleyebilirim.O zaman oğlunuzu size göndermek istemeyecektir.
Benim size tavsiyem,eşinize ciddi bir resti çekin.Böyle giderse kararlıyım boşanacağım deyin.Bu aşamada kesin bir tarih belirleyin.
Veya kendi başınıza tatile veya uzaktaki bir akrabanıza gidin.Kafanızda enine boyuna ölçüp tartın.
Ayrılmaya karar verirseniz,yukarıda söylediğim sebeplerden oğlunuzu bırakmayın.
Ben sizin yerinizde olsam boşanınca şehir değiştirmem,oğlumun okulunu da değiştirmem.Babasına ve halasına gitmesine engel olmam.Eşimle diyaloğumu saygı ve anne-baba çerçevesinde sürdürürüm.

Sizin yorumlarınızı tamamen okudum.Ayrılmak istemenizi anlıyorum ama sonrası için net bir planınız olmadığını görüyorum.
Oğlunuzu alışkanlıklarından ayırmamak için ve gerekli şartları oluşturana kadar babasında bırakacağınızı söylüyorsunuz.
Bu çok muallak bir durum.Eninde sonunda o evden ayrılınca düzeni değişecek.Bu kötü bir şey değil.Ha deseniz ki okul için yılsonuna kadar,anlarım.Ama şartları oluşturmak dediğiniz nedir ?
Mesela ev tutunca mı,maaşınız yükselince mi,kafanızı toplayınca mı ? Ne zaman alacaksınız ?
Ben anlamadım,çocuk anlar mı sizce ? Çocuklar özet ve düz mantık düşünürler.Üzgünüm ama oğlunuzun bundan çıkaracağı tek sonuç,"annem,babamla beni bırakıp gitti" olacaktır.
Eşinizin sosyal olmadığını,gezmeyi,cafeye gitmeyi sevmediğini,saçınızı salmanıza izin vermediğini,hatta bazı isteklerinize günah dediğini yazmışsınız.Buna istinaden,sizin ayrıldıktan sonra yaşayacağınız hayatı tasvip etmeyeceğini ve sizi kötü kadın ilan edeceğini söyleyebilirim.O zaman oğlunuzu size göndermek istemeyecektir.
Benim size tavsiyem,eşinize ciddi bir resti çekin.Böyle giderse kararlıyım boşanacağım deyin.Bu aşamada kesin bir tarih belirleyin.
Veya kendi başınıza tatile veya uzaktaki bir akrabanıza gidin.Kafanızda enine boyuna ölçüp tartın.
Ayrılmaya karar verirseniz,yukarıda söylediğim sebeplerden oğlunuzu bırakmayın.
Ben sizin yerinizde olsam boşanınca şehir değiştirmem,oğlumun okulunu da değiştirmem.Babasına ve halasına gitmesine engel olmam.Eşimle diyaloğumu saygı ve anne-baba çerçevesinde sürdürürüm.

konu sahibi,
ne dusunurseniz dusunun ancak meleknaz'ın bu yazdıklarına lutfen dikkat edin...
bunu sizin sahsınızdan ziyade oglunuz icin diyorum,
yıllar sonra bir yanlıs anlamayı duzeltmeye calısmaktansa dogru adımı atmaya calısmak her zaman en iyisidir.

ustelik bir erkek cocuk, annesi icin babasından gelecek ahlaksız cumleleri kaldıramaz,
o yuzden ilk etapta onu dinlememeyi secmek istese de bir okadar sizi silmek isteyecektir.
tamamen babasının dusuncelerine gore yetisecegi icin bosanma kararı alabilen bir kadın olmanız icin bile olumsuz ve yaftalayıcı dusuncelerde olabilir.
ne olursa olsun onunla iliskinizi kesmeyin ve ilk kararınızı da bu dogrultuda verin bence.

Sadece bir muddet bir ay ya da iki ay. Duzenimi oturtup kafami bosaltmam lazim. Bu da oglumun annesi icin yapacagi bir fedakarlik olacak.

bence iyi bir annesiniz sakın bu yönden kendinizi bir duruma sokmayım.
çünkü iyi olmayan bir anne sırf çocuğu için sevmediği ve mutsuz olduğu bir hayata katlanmazdı her olanağı varken.

çok aklı başın da, güçlü hissettim sizi yazıklarınız da bunu gösteriyor.

dilerim hayat istediklerinizi verir ve yüzünüz güler.

siz ne kadar mutlu olursanız oğlunuzda mutlu olacaktır.

mutluluklar dilerim...

Yoo kadın bakımlı olmak zorunda. Çünkü ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Kadın bir çok şeyi yapmaya mecbur iken erkek hiç değil !
Buradaki kadınlar da alt bilinçteki bu ögretilmiş çaresizlik ile yorumlar yapıyorlar ya en çok bir kadın olarak bu canımı yakıyor benim.

Aynen ben de bunu anlamıyorum iste,
Kadinin bosanmasi icin ille dayak yemesi, ihanete ugramasi, sokaga atilmasi falan mi gerekiyor? Kac erkek tahammul edebilir yikanmayan, bakimsiz, uykucu, cinsel hayati olmayan bir kadina? Peki bir kadin neden tahammul etsin? Daha 32 yasinda, gunumuzde bircok kadinin ilk evliligini bile yapmamis oldugu bir yaşta neden boylesi bir erkekle omrunu curutsun?
Cunku o bir kadin, o bir anne... erkek olsa ayni durumda kimse sen bir babasin otur oturdugun yerde demez ama, nefret ediyorum bu ikiyuzlu toplumsal normlardan...

gel öpücem seni.agzımdan aldin lafı.ben erkek olsam 12 yıl benden ayrı olan iplemeyen kadına saygı duymayı bırak şutlarım hayatımdan.resmen kerız yerıne koydun adamı.pess

ben hayatımda böyle saçma bir yorum görmedim nereden biliyorsun erkeğin sallamadigini.
ne kadar cahilce bir yorum .keriz yerine koyan adam mı kadın mı önce bunu idrak et.
evli misin değil misin bilmiyorumama evlenirsen bir gün bunları yaşarsın umarım senin gibi bencil lere müstehak. 12 yıldır adam halinden memnunsa kadın ne yapsın şimdi herkesin ağzını öp gitte.

hayatta herkez bir kere geliyor ona göre düşün aklını başına al çocuğunuzla ilgili söylenenlere katılmıyorum kimse evladını atmaz ben sizi çok iyi anlıyorum anlamayanlari da umursamayin onlar işine gelenleri anlar gelmeyenleri anlamaz allah yardımcınız olsun evladınız la mutlu olun...

ben hayatımda böyle saçma bir yorum görmedim nereden biliyorsun erkeğin sallamadigini.
ne kadar cahilce bir yorum .keriz yerine koyan adam mı kadın mı önce bunu idrak et.
evli misin değil misin bilmiyorumama evlenirsen bir gün bunları yaşarsın umarım senin gibi bencil lere müstehak. 12 yıldır adam halinden memnunsa kadın ne yapsın şimdi herkesin ağzını öp gitte.

Ben kendisiyle polemiğe girmek istemedim ama teşekkür ederim siz gereken cevabı fazlasıyla vermişsiniz.
Bu yorumlar benim gözümde değer taşımıyor. Almak istediğimi alıyor, bu tarz tahrik eden yorumları ise direk eliyorum.

evliyim canım.sana yorum begendırmek ıcın yazmadım.ok...?

Merhaba arkadaslar.
konuya nereden baslamaliyim hic bilmiyorum. Esimden ayrilmak iatiyorum ama cok korkuyorum. Korkum maddi sikinti degil. Yuvami ozlemekten korkuyorum :KK43:
Ben ayrilmis bir aileden geliyorum. Annem 6 yasimdaydi babam onu evden kovdugunda. Uvey anne elinde buyudum gun yuzu gormedim. Sevmedigim bir evlilik yaptim ve simdi yasim 32
Ben ne zaman mutlu olacagim :KK43:

Esim iyi bir insandir. Bana saygisi sevgisi var. Benim de var. Ama abi gibi baba gibi. Ve artik bu beni mahvediyor.
ne yapmaliyim. Cidden cok caresizim dunyam simsiyah. 13 yasind ogluma annekikte yapamaz hale geldim. Oyle koptum dunyadan..
sevgi aşk yoksa karşındaki melek olsa iyi olsada o evliliği sürdürmek insana işkence gelir. haklısınız.
keşke sevmeden evlenmeseydiniz. sevgi sonradan olabiliyor ama bazende olmuyor. bu iş şansa bağlı. ama bu şans bana göre çok çok az. o yüzden sonradan sevme ihtimalini düşünüp bir evlilik yapmak,çok yanlış olmuş.

mutlu olmak istiyorsanız sevgisiz bir evliliği sürdürmeyeceksiniz. bu kadar basit

Hayir oglumu almak istiyorum. Aslinda tamamen koparmakta istemiyorum. Benim evimde ve babasinin evinde bir yuva ortami saglikli bir yasam alani olusturmak istiyorum ogluma. Bende de kalabilir dilerse babasinda da kalabilir. Her iki tarafta da el ustunde tutulacaktir. Sadece aile kavrami biraz eksik olacak. Babasi ve halasi onu bana vermemezlik yapmaz. Bu konuda oglumuza hep hassas olduk onun duygulari herseyin ustundedir.

O zaman ben senin yerinde olsam; babayla konusur cocugun duzeninin bozulmamasi adina anlasmali bosanmayi teklif ederdim ve cocugun duzeninin bozulmamasi adina bir sureligine babanin evden gitmesini teklif ederdim.Bu surede maddi olarak birikim yapip ondan sonra evden tasinir ve oglumu yanimda gotururdum.Ancak cocuk o cevreye, okula alistigi icin evide ona gore ayarlardim cunku uzak bir yer demek cocugu urkurtur ve sizinle gelmek istemeyebilir..Tabii bu surecte baba ile vs.gorusmesine de engel olmazdim..

Tabii babayla konusup karar alinca cocuga uygun dille anlatmak lazim ki anlamayabilir ve bu hepiniz icin zorlu bir surec olacak? Yukaridaki yazdigimi baba yapabilecek mi bakalim?O zaman babanin gercekten anne ve ogulu dusunup dusunmedigi de ortaya cikar..Bak arkadas daha onceki yorumumda yazdim bu donemde oglundan ayri kalmaman gerek..Cunku o 1 yasinda ya da 5 yasinda degil..Kucuk cocuklar bile yeni bir duzene zor alisip anne ya da baba gidip sonra gelince zorluk yasiyor ama daha cabuk adepteoluyorlar henuz 13 yasindaki cocuk gibi sorgulama ya da daha cabuk ikna olur...Ve cevre babayi savunursa bu cocuk buna ikna edilir..

Esinin su anki dusuncelerine cok guvenme is ciddiye binince cogu kisinin fikri degisiyor..

Cocuga yapabileceginden fazla fedakarlik yukleme bunun onu basarabilmesi icin anne ve babanin ayrilmasi icin can atiyor olmasi lazim..13 yasindaki cocuk ergenlik gecisindedir..Bu donemde onun adina ve annebaba ve ogul iliskisi adina saglam adimlar atilmalidir..

Daha yazabilecegim cok sey var ama ozeti budur? Umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir..

12 yıldır aynı yatakta yatmadığınız adamla zaten evli değilsinizdir. 12 senedir "hop gel yanıma yat" demeyen adam da sizi sandığınız kadar sevmiyordur. Sorun da çıkmayacaksa boşanacaksınız, kimse de şaşırmaz bu karara zaten. Umarım pişman olmazsınız.

Tamam da konu sahibi eşini düzeltmek adına adımlar atmak istemiş, adam nuh diyor peygamber demiyor. Kendine bakmıyor duş almıyor doktora gidip cinsel yetersizliği ile mücadele etmiyor.
Hem çocuk annesiz kalmayacak bu konuda hala aynı şeyi tekrar ediyorsunuz, hala !

Bir anne olması neden onun özgür olmasına mani olsun ?
Anne demek köle demek mi ? Kendini mutlu edemezken evladına ne verebilir ki bu anne ?
Ve konu sahibi bence de evladını al ve o adamı yolla o evden. Evet. Sen neden gidiyorsun ki onu bende anlamadım. Hem sen bozma düzenini hem oğlun.
Ama şu da var şu anki evinizde yaşamya devam ederseniz boşansanız da kocanız hep çevrenizde olur bir şekilde dolayısı ile kendinize bir hayat kuramazsınız.
Kararınızı evladınız ile paylaşıp bence onun fikrini alın, artık genç bir erkek o. Belki sizinle gelmek isteyecek belki babası ile kalmak isteyecek. Onun da kararının önemsemelisiniz bana kalırsa.
offf anlamıyosunuzki ne diyim artık..

Back
X