ne yapmaliyim. bayan arkadaslarim ne olur yardim..

Mesajlari takip etmekte zorlaniyorum kusura bakmayin ama hepsini tek tek okuyup tartiyorum
Esimin tek kotu huyu
kendine hic baknamasi
yasam enerjisi yok
sosyal hayatimiz hic yok
kendine bakmaz
yalvaririm ne olur bak kendine daha cok genciz
ben alirim bana kizar
aldigimi da begenmez ustelik
Gorumcem dahil herkes tavsiyede bulundu ona
kendine bak biraz
kadin cabaliyor ama sende caba yok
bak bu sizin sonunuzu getirir diye
ama yapmaz
banyo yapmaz mesela
ben bakimli guzel bir bayanim
o degildir olsun bu problem degil
bunu problem etmeyecek kadar olgun dusuncedeyim
ama el icine cikiyoruz ve ben rencide oluyorum
asla bir adim atmiyor

benim annem öz babamla aynı durumdaydı. annemi kesinlikle taşıyamıyordu. babam bir yerde konuşmaya kalkacak diye annemin ödü kopardı ve gittiğimiz yerlerde babam uyuya kalırdı. kız kardeşim olduktan sonra daha birlikte olmadılar mesela hep ayrı yattılar yıllarca. sonra cesaret etti ayrıldı. biz annemi anlıyorduk destek olduk. onun da kadınlığını yaşamaya hakkı vardı. sonra üvey babamla evlendi. üvey derken lafın gelişi. bize öz babamdan çok daha iyi babalık yaptı. ama annem çok zor zamanlar geçirdi. bize iyi baba olduğu kadar anneme ilgisiz bir koca oldu. neticede geçtiğimiz aylarda 7 yıl üzerine boşandılar. ilkjinde bu kadar yorulmamıştım diyor annem. biz hala görüşüyoruz. çok güzel günler geçirtti bize ama işte annem için öyle olmadı. dediği şu: sadece yastık değişiyormuş gerçekten.

he belki karşınıza iyi biri çıkar. kimse sizi kadınlığınızı yaşayamadığınız bir evlilikte durmaya zorlayamaz. sizin de hakkınız kadınlık. sevgi saygıyla bitmiyor ki bir karı koca hayatı yokmuş aranızda. cinsellik zaten evliliğin %90'ı..

Mesajlari takip etmekte zorlaniyorum kusura bakmayin ama hepsini tek tek okuyup tartiyorum
Esimin tek kotu huyu
kendine hic baknamasi
yasam enerjisi yok
sosyal hayatimiz hic yok
kendine bakmaz
yalvaririm ne olur bak kendine daha cok genciz
ben alirim bana kizar
aldigimi da begenmez ustelik
Gorumcem dahil herkes tavsiyede bulundu ona
kendine bak biraz
kadin cabaliyor ama sende caba yok
bak bu sizin sonunuzu getirir diye
ama yapmaz
banyo yapmaz mesela
ben bakimli guzel bir bayanim
o degildir olsun bu problem degil
bunu problem etmeyecek kadar olgun dusuncedeyim
ama el icine cikiyoruz ve ben rencide oluyorum
asla bir adim atmiyor
Siz böyle anlatınca ilk açtığınız halinden çok farklı oldu mevzu. Bence adamı karşınıza alın, ciddi bir şekilde restinizi çekin. Sen benim ihtiyacım olan değişimi göstermezsen ben 3 ay içinde bu evden ayrılacağım diyin. İnşallah evliliğini kurtarmak için sizin istediğiniz özeni kendine gösterir. Ama sizde de hata var; gözünüz kapalı mı evlendiniz bu adamla? Yok yüzündeki ben, o bu çirkin diye özgüvenini iyice kırmışsınız sanki. Bu onun temelli pes etmesine, iyice size yaklaşmaya korkmasına neden olmuş olabilir.
Neyse, umarım boşanmaya gerek kalmaz. Ama hiç bir değişim olmaz ise, maddi imkanınız varsa, oğlunuzla yeni bir düzen kurabilirsiniz. Eşiniz kötü bir değilse yakınında bir ev tutun, çocuk da yeterince onunla vakit geçirebilsin ki çok fazla yıpranmasın.

Evet benim de tam olarak yapmak istedigim bu. Ayni durumun icindeyim. 12 yildir ayri uyuyup bunu da bosveren bi adamdan ben dw sikayetciyim !
Konunun iceeigini okumadan rica ediyorum yorum yapmayin. Inanin bunlar ihtiyacim olan en son sey.
Anlasilmanin bu kadar zor oldugunu bilmiyordum. Tavrinizdan oturu saskinlik icindeyim

bak canım konustuklarının elle tutulur yanı yok..

1.buralar mutsuz kadın kaynıyor.dayak şiddet ama kimse evladını bırakmıyor.kaldı ki tek cocuk...3 tane cocugu olan ne kadınlar var burda
2.eyvallah tamam yıllarca sevmedıgın bırıyle evlılık yurutmeye calısmıssın ama yanlıs okumadıysam zorla evlendırılmedın değil mi!! yani 20 yaş çocuk yası değil,secım yapabılırdın,sevemedıysen evlenmezdın yada cocuk yapmayayım nasılsa sevmıyorum ayrılabılırım de flan dıyebılırdın...
3.ya amaan cok yazacak sey var da neyse..umarım pisman olmazsın(BENCE OLURSUN)

benim annem öz babamla aynı durumdaydı. annemi kesinlikle taşıyamıyordu. babam bir yerde konuşmaya kalkacak diye annemin ödü kopardı ve gittiğimiz yerlerde babam uyuya kalırdı. kız kardeşim olduktan sonra daha birlikte olmadılar mesela hep ayrı yattılar yıllarca. sonra cesaret etti ayrıldı. biz annemi anlıyorduk destek olduk. onun da kadınlığını yaşamaya hakkı vardı. sonra üvey babamla evlendi. üvey derken lafın gelişi. bize öz babamdan çok daha iyi babalık yaptı. ama annem çok zor zamanlar geçirdi. bize iyi baba olduğu kadar anneme ilgisiz bir koca oldu. neticede geçtiğimiz aylarda 7 yıl üzerine boşandılar. ilkjinde bu kadar yorulmamıştım diyor annem. biz hala görüşüyoruz. çok güzel günler geçirtti bize ama işte annem için öyle olmadı. dediği şu: sadece yastık değişiyormuş gerçekten.

he belki karşınıza iyi biri çıkar. kimse sizi kadınlığınızı yaşayamadığınız bir evlilikte durmaya zorlayamaz. sizin de hakkınız kadınlık. sevgi saygıyla bitmiyor ki bir karı koca hayatı yokmuş aranızda. cinsellik zaten evliliğin %90'ı..
Anlayan birileri var nihayet.
bunlar nasil acimasiz yorumlar amaciniz ne cozebilmis degilim

Eaim hemen hemen her aksam 3-4 saat uyur

Yere otursa yerde uyur kalir koltuga otursa koltukta
oturdugu yerde bile uyur kalir.

Benim sucum ne cozemedim
evladim icin ince dusunmem mi yoksa bu yastan sonra artik kendimi dusunmek istemem mi?

iyide kardes madem adam sana sevgili saygili neden bosanmak istiyorsun bosanmak insani 10 yil yipratiyor sana soyliyim ben bosaniyorum ve hayatimdaki en zor gunleri yasiyorum bazen oyle aliyorum ki gozlerim agriyor aglamaktan hayattan hic mi hic zevk almiyorum bazen keske olseydimde boyle olmasaydi diye agliyorum sen bosaninca hersey duzelir mi saniyorsun aksine hayat oyle agir gelir ki nerden tutupta hayatina nasi devam edicegini dusunursun benim gibi cocugunda varmis esinde seni seviyormus sayiyormus daha ne sitiyorsun bence bi doktora git ve kocanla cocugunla mutlu olmaya bak,bak kendinde bosanmis bir ailenin cocuguymusun senin cocugunda mi o seyleri yasasin istiyorsun

bu arada ben 2 aylık evliliğimde doğru dürüst cinsellik yaşayamadım. bende de kaçan cinselliğe yanaşmayan bir koca vardı. 2 ayda hayattan silindim. yılların yükü omzumdaymış gibi. aynalara bakıyordum, özgüvenimi yitirmiştim kadınlık namına değer görmüyordum. meğer sorun ondaymış. ama azarlanan yine bendim. şahsen ben 2 ay kaldıramadım bu durumu. benim annem sırf biz büyüyelim diye bizim için öz babama 17 yıl katlandı. 13 sene ayrı yattılar. şimdi anneme hayretle soruyorum. benim 2 ay katlanamadığım şeye sen 13 yıl nasıl dayandın? gülümsüyor acı acı.

o yüzden ay seviyormuş saygılıymış diye düşünme. eğer düzelmeyecekse aranızdaki bu durum malesef ki zor oluyor bu şekilde yaşamak. ben boşanırken bulaşık leğenimi bile özleyeceğim diyordum canım acıyordu. şimdi dönüp geriye bakıyorum da, iyi ki bir bulaşık leğenine hayatımı yakmamışım. ama benim çok daha fazla sorunlarım vardı abla. hani sadece cinsellik değil. ama tek başına cinsellik bile yeterli. bence oturun bir konuşun kocalık vazifelerini yapmayacaksa ona göre bir karar verin. karşılıklı tabi.

Anlayan birileri var nihayet.
bunlar nasil acimasiz yorumlar amaciniz ne cozebilmis degilim

Eaim hemen hemen her aksam 3-4 saat uyur

Yere otursa yerde uyur kalir koltuga otursa koltukta
oturdugu yerde bile uyur kalir.

Benim sucum ne cozemedim
evladim icin ince dusunmem mi yoksa bu yastan sonra artik kendimi dusunmek istemem mi?

her yoruma takılmayın. benim %500 haklı olduğum konuda bile beni haksız çıkarmaya çalışanlar olmuştu. onlar ego tatminine giriyorlar siteye heralde.

uyku sorununa gelince, babamla biz yıllar üzerine görüştük bayram tatilinde. bir iş yaparken uyumuyor artık ama oturur oturmaz uyuya kalıyor. mesela yıllar önce annem teyzemle birlikte gezerken babamı yolda görmüşler, gezerken uyuyormuş. yani bu hastalık heralde. ve aynı durumdaysanız sizi çok daha iyi anlıyorum. evladınıza kendinizi izah edebilirseniz sizi anlar diye ümit ediyorum. hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

iyide kardes madem adam sana sevgili saygili neden bosanmak istiyorsun bosanmak insani 10 yil yipratiyor sana soyliyim ben bosaniyorum ve hayatimdaki en zor gunleri yasiyorum bazen oyle aliyorum ki gozlerim agriyor aglamaktan hayattan hic mi hic zevk almiyorum bazen keske olseydimde boyle olmasaydi diye agliyorum sen bosaninca hersey duzelir mi saniyorsun aksine hayat oyle agir gelir ki nerden tutupta hayatina nasi devam edicegini dusunursun benim gibi cocugunda varmis esinde seni seviyormus sayiyormus daha ne sitiyorsun bence bi doktora git ve kocanla cocugunla mutlu olmaya bak,bak kendinde bosanmis bir ailenin cocuguymusun senin cocugunda mi o seyleri yasasin istiyorsun

aralarında cinsellik yok. evli gibi değiller zaten. ev arkadaşı gibiler. hiç kadınlık yaşamadığınız bir evliliğe mahkum kaldınız mı? ben kaldım. evet boşanırken 40 yıl yaşlandım ama şimdi daha genç hissediyorum.

Coco
bak canım konustuklarının elle tutulur yanı yok..

1.buralar mutsuz kadın kaynıyor.dayak şiddet ama kimse evladını bırakmıyor.kaldı ki tek cocuk...3 tane cocugu olan ne kadınlar var burda
2.eyvallah tamam yıllarca sevmedıgın bırıyle evlılık yurutmeye calısmıssın ama yanlıs okumadıysam zorla evlendırılmedın değil mi!! yani 20 yaş çocuk yası değil,secım yapabılırdın,sevemedıysen evlenmezdın yada cocuk yapmayayım nasılsa sevmıyorum ayrılabılırım de flan dıyebılırdın...
3.ya amaan cok yazacak sey var da neyse..umarım pisman olmazsın(BENCE OLURSUN)

Evdeki siddet uvey anne ilgisiz baba
universiteyi cok yuksek bir puanla kazanmisim ve bunu birakin devam ettirmeyi paylasacak kimse bile yoktu
ben egitim bilimlerini kazandim baba, anne diyebilecegim kimse yoktu. Her gun kavga ve evde polisler

Yasim 19 ve umut doluyum
o ara bir tanidik soyledi boyle biri var istersen, evlen en iyisi kendini buradan kurtar
gormeden evet dedim
ve esime de dedim ben caresizlikten seninle evleniyorum
aglaya aglaya evlendim
esim de kabul etti ve burda kalmana artik gerek yok dedi
aldi beni goturdu ailesinin yanina
her gun agladim
babam sacimdan surukleyip keske goturseydi
keske beni dovup odaya kapatsaydi
ama gelip dugunumde gobek atti ve sormadi kizim sen evi neden terk ettin?
Umutlarim yikildi hayatim bitti
cocuguma adadim kendimi ve evet evet inanmasaniZ da cok iyi bir es oldum
evine bagli temiz ve namuslu

Artik tasiyamiyorum
esim yasi ilerledikce iyice miskin biri oldu
buna artik tahammul edemiyorum
ben calisirim halen maasindan kurus almam
makyaj yapmam cunku istemiyor
ve saclarimi da salamam musade etmiyor
isten gelir yemek yer ve uyur
disari cikmaz cafeye gitmez
gunah der sacmalama der vs vs...

Diyorum ki ben hala niye cekiyorum bu adami?

aralarında cinsellik yok. evli gibi değiller zaten. ev arkadaşı gibiler. hiç kadınlık yaşamadığınız bir evliliğe mahkum kaldınız mı? ben kaldım. evet boşanırken 40 yıl yaşlandım ama şimdi daha genç hissediyorum.
kusura bakmayin ben o tarafini anlayamadim evet malesef bende kaldim cok zor ya ne biliyim okadar zor geliyor ki bosanmak kocasi iyiyse bosanma o yuzden dedim zaten ama cinsellik olayini anlamadan yazdim

her yoruma takılmayın. benim %500 haklı olduğum konuda bile beni haksız çıkarmaya çalışanlar olmuştu. onlar ego tatminine giriyorlar siteye heralde.

uyku sorununa gelince, babamla biz yıllar üzerine görüştük bayram tatilinde. bir iş yaparken uyumuyor artık ama oturur oturmaz uyuya kalıyor. mesela yıllar önce annem teyzemle birlikte gezerken babamı yolda görmüşler, gezerken uyuyormuş. yani bu hastalık heralde. ve aynı durumdaysanız sizi çok daha iyi anlıyorum. evladınıza kendinizi izah edebilirseniz sizi anlar diye ümit ediyorum. hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
Anladim onu ego tatmini olayini
lay lay okumadan yaziyorlar. Kaale almiyorum. Beni anlayanlarin yorumu benim icin onemli

iyi düşün ama abla olur mu? çözebilecekseniz eşinle çözün. hazır çocuğunuz var, yuvanıza alışmışsınız vs.
uyku problemi için doktora gitsin, diğer şeyleri konuşarak bir aşmaya çalışın. bence siz sorunları çözmek yerine üstünü kapatıp ertelemişsiniz. yani öyle anladım. yeni biriyle de evlenseniz alışma sürecinde uzun uğraşlar vereceksiniz. o yüzden onu denemeden önce eşinizle biraz uğraşın olmuyorsa artık siz bilirsiniz. tabi yine sizin kararınız.

dediğim gibi annem 17 yıl boyunca, 7 yıl süren ikinci evliliği kadar yorulmamıştı. öyle diyor.

Yardim istegim suydu konudan sapildi cok fazla
oglumu gecin onun hakkinda dogru kararlar verebilecek bilincli bir anneyim.
Korkum su, bu kadar pasif ve guclu olmayan bitik bir adam benden sonra hayata tutunabilir mi.
Kendini birakir mi
maddi destek olacagim ona ama duygusal acidan bunun altindan kalkabilir mi
ve yasayacagim zorluklar neler olabilir?
Deneyimi olan var mi?

Anladim onu ego tatmini olayini
lay lay okumadan yaziyorlar. Kaale almiyorum. Beni anlayanlarin yorumu benim icin onemli
Herkes sizin gibi düşünemez empati yapıyoruz ama %100 sizin gibi düşünmemiz imkansız. Boşanmayı düşünmekte haklısınız da çocuğunuzu bırakmanız bana da yanlış geldi 13 yaşında bir çocuk sizinle her yere gelebilir beraber bir düzen kurabilirsiniz.

Korkum su, bu kadar pasif ve guclu olmayan bitik bir adam benden sonra hayata tutunabilir mi.
Kendini birakir mi
Deneyimi olan var mi?
Eşinizden çocuğunuz gibi bahsediyorsunuz.Nesye hakkınızda hayırlısı olsun

Ayni şey basima gelmedi ama sizin yerinizde olsam oncelikle evliligimi kurtarmak icin ne gerekiyorsa yaparim. Erken bosalma tedavisi olmazsa bosanmakla tehdit ederim, her gun dus almasini ve evlilik terapistine gitmesini sart kosarim, cozumlere yanasmiyorsa bosanirim.
bosaninca ilk etapta oglunuzu yaniniza almamanizi anliyorum, bu esinize de iyi gelecektir birdenbire evin bombos kalmasi yerine asama asama once sizden sonra oglundan ayrilmasi bu sureci daha kolay atlatmasini saglayacaktir ama bence ne olursa olsun illa ki psikolojik destek almasi sart, kabul etmezse bosandiktan sonra sizin yapabileceğiniz bir sey yok.

Kendini birakir mi
Deneyimi olan var mi?
o adam artık sizin eşiniz olmayacagına göre onu düşünmek size düşmez ki..
adam kendi başının çaresine bakar bir şekilde..
siz boşanmadan sonra ayakta kalabilecek gücü bulabilecekmisiniz ?? bence bunları düşünmeniz daha önemli..

Cocugumun düzeni bozulmasin diye onu birakacam diyorsunuz, kendi düzenimi kurunca alicam diyorsunuz, peki o zaman cocugunuzun düzeni bozulmamismi olacak? Hatta cocuk kendi düzeninde sissizlige alismisken onu ordan koparmak ne kadar mantikli? Esim ben ayrilirsam yapabilirmi diyorsunuz, peki ayrilip daha sonra cocuguda koparirsaniz ona ne olacak? Asil bunu atlatabilirmi? Bi dediginiz bi dediginizi tutmuyor, kimse bosanmada demiyor, bu dogal hakkiniz, eger mutsuzsaniz size göre gecerli sebepleriniz varsa tabii ki bosanin, kendinize yeni bir hayat kurun ama siz annesiniz ve evladinizi düsünmelisiniz, madem esiniz iyi bi insan yakinlarda ev kurun, oglunuz yaninizda olsun ama ne babadan nede yakinlarindan kopmamis olsun, esiniz ogluna yakin olsun... Bunlari anlatmaga ugrasiyoruz... Siz ilk oglumu birakacam düzen falan yazdiniz sonra kendi hayatimi düzene sokunca onuda alicam diyorsunuz yorumlar gelince... Ha simdi bozmussunuz oglunuzun düzenini ha sonra ne fark eder? Haaa sonra bozarsaniz daha kötü onun icin hazir annesizlige alismisken bide babasizliga alismak zorunda kalacak, bumu evladinizi düsünmek? Yorumlara göre agiz degistiriyorsunuz... Istediginiz kadar empati yapayim evlat konusunda tutulur bisey bulamiyorum...:KK14:

siz kafaya koymuşsunuz zaten ne dense boş.
ama şunu iyi düşünün. boşanınca herşey düzelecek mi? aradığınız mutluluğu bulabilecek misiniz?
yoksa yılların getirdiği sorunlar yorgunluk mu sizi bu hale koydu.
adam size saygılı sevgili, adamın kim olduğunu bilmeden de evlenip çocuk yapmışsınız.
boşanırsam adam nolur diye düşünüyorsunuz.
bira özgürlük peşindesiniz aslında daha çok.
her ne kadar eş görevini yerine eksik getiriyor olsa da eşinizi yük oarak mı görmeye başladınız acaba?
bilemiyorum nasıl cevap vermek lazım, zaten sevmiyorsunuz ki, evliliğinizi kurtarmaya çalışın diyeyim.
oturun adamla bir konuşun önce, aklınızdakileri buradan önce ona anlatın.
sonrasında kararı zaten vermişsiniz.

Kendini birakir mi
Deneyimi olan var mi?

Ne yaparsa yapsin, size ne. Kocaman yetiskin bir adam, herkes kendi hayatindan sorumlu. Siz kendi mutlulugunuzdan sorumlusunuz, once kendinizi dusunmelisiniz, adamin ne yapacagi adami ilgilendirir.

Dedigim gibi herkes kendinden sorumlu. Kenidinizi ve oglunuzu dusunun sadece.

Back
X