- 1 Mayıs 2011
- 715
- 292
- 358
- Konu Sahibi Mutluluk_dukkani
-
Bebek,ev ve sen...
Eşinse ayrı bir özne gibi.
Biraz bütünleşmeye çalışın.Birlikte zaman geçirin,dışarıya çıkın.
Bebeğin 4 ayı geçmiş sanırım.Pusetle dışarı çıkıp yürüyüş yapabilirsin.
Haftasonları ailece çıkmaya çalışın.
Bebeğin oldu diye kendini hayattan ve evlilikten soyutlama.
Bebekle ilgili konularda yardım istemeye,eşini katmaya çalışabilirsin.
Eşinden yardım isterken "babası" diye vurgulamanı tavsiye ederim.
Gazını da sen çıkar babası,babası bir tutuver kızını/oğlunu...
Yok evden ayrılmak gibi değil eve gelince beni bulamıcak arayacak mı aramayacak mı merak ediyorum . 5 gibi fln eve dönsem arkadaşıma gittm desem olmaz mı?eşiniz bebekli aile sendromuna girmiş bence de.
üzerine düşmeyin fazla ve bana kalırsa evden de ayrılmayın daha da uçuruma yol açar.
arkadaşın dediği gibi "her doğuran anne olmaz" sözü çok kötüağır
O psikolojiyi bilemem, doğum yapmış lohusalığı yaşamış kadınlar daha iyi akıl verirler ama ben bu kadar alttan alır mıydım diye düşündüm bir an.
Hamilelik, doğum, lohusalık, bebeğe adapte gibi hem güzel hem sancılı bir dönem yaşıyorsunuz eşiniz bu kadar nazlanmasa güzel olurdu.
Eş ve baba olma sorumluluğunu benimsememiş bence sorun bu.
O eve, evliliğe emek etmesi gerektiğini anlamalı.
Niye direk mesela "evi temizlesen iyi olur" dediğinde bir dakika otursana konuşalım demeyi denemediniz.
O an söyleyin içinizdekileri, duygularınızı. Ama asla onun tavırlarını değil !
Size yansıttıklarını anlatın.
O konuşabiliyor gayet rahat, Siz de ifade edin kendinizi.
" Ben namaz kılıp, kuran okuyacağım. Kızını/ oğlunu Sen tutuver." deyin gidin.
Cevabı Sizi etkilemesin.
biraz kötü konuştu evet...Kusura bakma ama esın haddını asmıs her doguran anne olamaz ne demek terbıyesız sey
Canım eşini karşına al ve güzelce konuş,bebeğinin seni çok yorduğunu bütün gün her şeyi yetiştirmeye çalıştığını,ev,yemek,çamaşır,bulaşık bütün gün uğraştığını sadece onun desteği ve yardımını beklediğini...Bence eşin bunalıma girmiş.Oğlum ufakken benim eşim de bunalıma girmişti adapte olması,alışması zaman almıştı ama hep konuşa konuşa anlata anlata şükür bu süreci de atlattık şimdi her şeye yardım ediyor sağolsun...Sende eşinden ufak tefek ilerde yardımını iste ,yardım etmezse de yemek yapma mesela sorarsa yetiştiremiyorum de....Anneliğine laf etmesi çok ayıp herkes bu süreçten geçiyor sonuçta her şeyi bayanlardan bekliyorlar....Akşam yanınıza gelmemiş sabahta öylece çıkıp gitmiş gidiyorsun bunun için mutlaka tavrını koymalısın...Onun için bebekten önce her şey iyiydi dediğin için söylüyorum düzelecektir mutlaka eşin adapte olmaya çalışıyordur belki bebeği kıskanıyordur...Sen de bebeğinle eşin bebeğinle de mutlu bir hayatın olduğunu anlasın üstüne düşme o zman belki daha iyi anlar bazı şeyleri allah yardımcın olsun canım...
Bence,tepki göstermen gereken yerlerde tepkini göster.
Mesela senin tv izlemen çocuğun mamasından önemli mi gibi...
Arada sen de silkele,kendine getir onu.
İşim var derse,işin mi önemli çocuğun mu dersin.
Beyefendi berbat klişeler kullanmış.
Madem öyle,sen de kullan :)
Mesela,senin de bebeğin,ben babamın evimden getirmedim gibi...
Bu lafı da hiç sevmem ama eşinin söylediği laftan iyidir.
keşke karşılıklı güzelce konuşabilsek sanki beni kaale almıyo gibi öyle dediğim zaman da hııı öyle diye dalga geçiyo yani kaale alıyorum boşuna konuşuyosun der gibi.
Canım en iyisi ben birazdan çıkıyım gidiyim arkadaşıma. belki çok bozulduğumu anlar. çünkü bugüne kadar geldiğinde hep evdeydim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?