Kızın bir suçu yok tabi. Ama kuzenimle kuzenden öte kardeş gibiyiz. Düşünsenize hep dördünüz takılmışsınız.. kuzeniniz sizin yanınızda o adam için göz yaşları dökmüş, ne kadar sevdiğini anlatmış, mutlu anılarına sahit olmuşsunuz. En çok güvendiği kişi sizsiniz.
Ben onun yanında hep kuzenimi görmüşüm o kızı görünce ne kadar kötü hissettim kendimi biliyor musunuz? Normal bir arkadaşım olsa haklısınız ama bizim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez en özel sırlarımız anılarımız var.
Benim evimde kuzenim onun için kaç kere göz yaşı döktü o ise benim evime başka kızla geldi şimdi ben ne yapayım o da haklı ona da kızamıyorum. Kızın zaten suçu yok. Ama ben ne yapayım şimdi.
Aynı durumu annem ve babam 20 sene önce yaşadı.
Babamın arkadaşı(Ali olsun) ve annemin arkadaşı(Ayşe olsun) sevgiliydi,
ama Ayşe başkasıyla nişanlandı aniden.
Ne annem Ayşenin yeni nişanlısıyla görüşmemezlik yaptı ne de babam Ayşeye tavır koydu.
Çünkü herkes yetişkin kişiler ve kendi kararlarını verebiliyorlar.
Ali de seneler sonra başkasıyla evlendi.
Aynı şekilde bizimkiler yine görüştü.
Annemin ağzından bir kere duymadım ''arkadaşımla gezdi şimdi bu Alinin eşiyle aynı yerde bulunmak istemiyorum'' diye.
Ya da babamdan duymadım ''Ayşenin eşinin yüzüne bakmak istemiyorum'' diye.
Fazla içselleştirmişsiniz durumu.
Kimse görüştüğü kişinin eski ilişkisinin hesabını görmek zorunda değil.
Düşünsenize eşinizle henüz sevgilisiniz akrabalarına gidiyorsunuz ve size yüz vermiyorlar. Neden? Eski sevgilisi için. Ne hissederdiniz? Herkes yetişkin ve geçmişi unutup geleceğine bakmalı. Bitmiş gitmiş birşey için karşındakini yok saymak çok insancıl gelmiyor maalesef. Kuzeniniz için olsa bile.
Kuzeniniz duyguları olan bir kadınsa, evinize gelen kadının da duyguları var.
Kuzeniniz sizin evinize gelen misafir için de size karışacaksa eğer, zamanını sizin eve gelen misafirlere laf söylemek yerine eğer unutamadıysa ilişkisini kurtarmaya baksın.
Sizin kuzeninizle görüştü diye bu adamın bir aşk hayatı olmayacak mı? Evlense düğününe gitmeyecek misiniz? Aynı durumun tam tersi olsaydı? Yani sizin kuzeniniz evinize yeni erkek arkadaşını getirip eşiniz surat yapsaydı? O zaman diyecektiniz ki ''tamam da o konu bitti kapandı, artık yeni birisi var açma artık bu konuyu''. Mesele bu kadar basit.
Eğer sorarsa da çok önemsiz birşeymiş gibi söyleyin evinize geldiğini. Eğer bu duruma da takarsa ''herkes hayatına bakıyor kapat artık bu konuyu sevgilisi olan adamdan bahsetmek aptallık zaten'' dersiniz.