Ne yapmaliyim?

Futile

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
1.460
3.886
83
Merhaba KK uyeleri,
Bu sene universiteye basladim, ben yurtta kalmak istemedigim icin ve kuzenim de ayni universitede okudugundan beraber eve cikmaya karar verdik. Kendisiyle hicbir sorunum yok, gayet iyi anlasiyoruz, esas sorun annesi yani halam. Halam bizi ozledigini bahane ederek her ay geliyor ve neredeyse 10-15 gun kaliyor. Ve surekli bana takik. Her hareketimi ya elestiriyor ya da dalga geciyor. Biz dogulu bir aileyiz ama ben batidaki bir sehirde dogup buyudum, anlayislarimiz dogal olarak farkli. Halam surekli bunu dalga konusu yapiyor, bazen de ciddi ciddi elestiriyor. Ornek olarak benim yemek aliskanliklarim var, benim annem de uzun yillar Ege'de yasamis bu yuzden oranin yemek kulturunden de beslenmis bu yuzden ben de kucuklugumden beri mutfaklarina alisigim. Dogu yemekleri de yapardi annem ama genel olarak dogu mutfagi pek alisik oldugum bir mutfak degil ve bilmedigim pek cok yemek var. Bu yuzden halamin yaptigi bazi yemekler hosuma gitmeyebiliyor, halam buna ciddi sekilde aliniyor, benim yaptigim yemeklerle de dalga geciyor. Kafam biraz karisik bu yuzden tam olarak ifade edememis olabilirim ama genel olarak anlattim, yemek konusu henuz yasanan bir olay oldugundan misaldi, her konuda boyle. Resmen kendi evimde rahat degilim, yurtta kalsam daha iyiydi diyorum ciddi ciddi. Ne yapmaliyim, tavsiye verebilecek olan varsa buyursun lutfen.

Kuzeniniz size ne kadar yakın?
Halanızın sık gidip gelmesini o nasıl karşılıyor?

babanızın bu durumdan haberi var mı?

sanırım ben aynı durumda olsam halam sürekli gidip gelse babam şaka yollu "sen de evi iyice pansiyon yaptın" falan derdi. çünkü öğrenci olmak başka. giriş çıkış saatiniz belli olmaz gününüz gününüzü tutmaz. evde ev halkı hariç birisi olunca işler karışır.

ya araya ailenizi sokun onlar aracılığıyla halledin ya da yurda çıkın en temizi. sebep olarak da zorlanıyorum evde yurt daha rahat dersiniz.

Kuzeniniz size ne kadar yakın?
Halanızın sık gidip gelmesini o nasıl karşılıyor?
Bu konu hakkinda onunla konusmadim ama rahatsiz olmuyordur diye dusunuyorum, benim annem gelseydi ben de rahatsiz olmazdim cunku.

babanızın bu durumdan haberi var mı?

sanırım ben aynı durumda olsam halam sürekli gidip gelse babam şaka yollu "sen de evi iyice pansiyon yaptın" falan derdi. çünkü öğrenci olmak başka. giriş çıkış saatiniz belli olmaz gününüz gününüzü tutmaz. evde ev halkı hariç birisi olunca işler karışır.

ya araya ailenizi sokun onlar aracılığıyla halledin ya da yurda çıkın en temizi. sebep olarak da zorlanıyorum evde yurt daha rahat dersiniz.
Babamin haberi yok, yurtta kalmayi da en bastan istemedim simdi nasil aciklarim diye dusunuyorum bir de sosyal fobi tanisi kondu, su an tedavi de goruyorum ama zor olur yurt benim icin.

Babamin haberi yok, yurtta kalmayi da en bastan istemedim simdi nasil aciklarim diye dusunuyorum bir de sosyal fobi tanisi kondu, su an tedavi de goruyorum ama zor olur yurt benim icin.

bence önce bir babanıza danışın. halam geliyor ama hiç rahat olamıyorum vs gibisinden. hatta belki açıkça bile söyleyebilirsiniz beni çok eleştiriyor diye. kardeşi sonuçta onun söylemesi dokunmaz ama halanıza siz söylerseniz alınabilir.

bence önce bir babanıza danışın. halam geliyor ama hiç rahat olamıyorum vs gibisinden. hatta belki açıkça bile söyleyebilirsiniz beni çok eleştiriyor diye. kardeşi sonuçta onun söylemesi dokunmaz ama halanıza siz söylerseniz alınabilir.
Tesekkur ederim.

Bu konu hakkinda onunla konusmadim ama rahatsiz olmuyordur diye dusunuyorum, benim annem gelseydi ben de rahatsiz olmazdim cunku.

Ortak paylaştığınız ev orası. Sürekli annesi ile iç içe olmak zorundasınız ben kuzeninizin yerinde olsam mahcup olurdum...

Kendinize başka ev arkadaşı bulun.

10-15 gün gerçekten öğrenci evinde de kalınmaz yani. Belliki halan evinde mutsuz kaçacak yer arıyo kendine ve egosunu senin üzerinde tatmin ediyo. Aksi halde kimse düzenini bırakım 10-15 gün öğrenci evinde her ay kalamaz

Ortak paylaştığınız ev orası. Sürekli annesi ile iç içe olmak zorundasınız ben kuzeninizin yerinde olsam mahcup olurdum...

Kendinize başka ev arkadaşı bulun.
Cok farkli bir kulturden oldugunuz icin boyle dusundugunuzu tahmin ediyorum, cunku kuzenimin boyle bir konuda mahcubiyet duyacagini hic sanmiyorum. Ona soylesem "Annem saka yapiyor" der eminim, seni kizi gibi goruyor annem gibi bir cumle de kurmustu ki ayni evde bu kadar sure yasamadan once ben de ayni sekilde dusunuyordum ama bana karsi bu davranislarini gordukten sonra iyi niyeti konusunda suphelerim olustu. Baska ev arkadasi da mumkun degil simdilik, cunku ben insanlarla zor samimiyet kuran biriyim ve ayni zamanda bir suredir sosyal fobi tedavisi goruyorum. Insanlarla olan iliskilerimi biraz gelistirdim aslinda ama hala yeterli degil.

10-15 gün gerçekten öğrenci evinde de kalınmaz yani. Belliki halan evinde mutsuz kaçacak yer arıyo kendine ve egosunu senin üzerinde tatmin ediyo. Aksi halde kimse düzenini bırakım 10-15 gün öğrenci evinde her ay kalamaz
Ben de sasiriyorum bu kadar sure bizimle kalabilmesine cunku hem evli hem de bu kuzenim disinda 3 cocugu daha var evde.

Ben de sasiriyorum bu kadar sure bizimle kalabilmesine cunku hem evli hem de bu kuzenim disinda 3 cocugu daha var evde.
Bunun cidden başka açıklaması olamaz çünkü kimse evinden daha mutlu huzurlu olamaz. Olamıyosa kendi mutsuz ve kaçacak yer arıyor ya da sorumluluklarından kaçıyor bu mutsuzluğunu da sizden çıkarıyor maalesef :(

Cok farkli bir kulturden oldugunuz icin boyle dusundugunuzu tahmin ediyorum, cunku kuzenimin boyle bir konuda mahcubiyet duyacagini hic sanmiyorum. Ona soylesem "Annem saka yapiyor" der eminim, seni kizi gibi goruyor annem gibi bir cumle de kurmustu ki ayni evde bu kadar sure yasamadan once ben de ayni sekilde dusunuyordum ama bana karsi bu davranislarini gordukten sonra iyi niyeti konusunda suphelerim olustu. Baska ev arkadasi da mumkun degil simdilik, cunku ben insanlarla zor samimiyet kuran biriyim ve ayni zamanda bir suredir sosyal fobi tedavisi goruyorum. Insanlarla olan iliskilerimi biraz gelistirdim aslinda ama hala yeterli degil.

O zaman yapacak çokta bir şey Yok...
Daha 3 ay falan olmuş sanırım bu ortak paylaşım olalı. Belki kızından hiç ayrılmadığı için, belki de sizi evinize tam yerleştireyim diye düşündüğü içindir bu kadar sık gelmeler.
Zamanla azalır inşallah.

Bunun cidden başka açıklaması olamaz çünkü kimse evinden daha mutlu huzurlu olamaz. Olamıyosa kendi mutsuz ve kaçacak yer arıyor ya da sorumluluklarından kaçıyor bu mutsuzluğunu da sizden çıkarıyor maalesef :KK43:
Ben de anlamlandiramiyorum, dusundugum zaman esi resmen tapiyor halama, cok seviyor. Cocuklariyla da hicbir sorunu yok ama mutluluk insanin icinde, mutlu oldugunu kesin olarak iddia edemem.

Yanlis anlamasindan korkuyorum, oyle seyleri saygisizlik olarak nitelendiriyor ki sasip kaliyorum. Bana bu kadar karismasaydi, dalga gecmeseydi kalmasindan da rahatsiz olmazdim ama cidden modumu dusuruyor artik.

Back
X