Ne yapmalıyım?

datasoft

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2015
130
187
103
Hanımlar Merhaba;
Hiç kimseyle paylaşamayacağım, haliyle de akıl alamayacağım bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
7 yıllık evliyim, 2,5 yaşında bir kızım var Allah bağışlarsa. Eşimle severek isteyerek evlendik. İkimizde çalışıyoruz ve evimizin ihtiyaçları ve ev kredimize anca yetişiyoruz. Genel anlamda eşimle evliliğimiz gayet yolunda diyebilirim.

Eşimle bütçemiz ortak. Ben maaşımı ona gönderirim ve her ihtiyacım olduğunda alırım. Zaten zor zanaat geçindiğimiz için bütçelerimizi ayıramıyoruz zaten. Eşim maddi konularda yaptığı borçları falan bana söylemez kendince beni üzmemek adına ve 3 yıl önce ekranına düşen banka mesajıyla rastlantı sonucu 10 bin tl kredi kartı borcu olduğunu öğrendim. kumar oynamıştı.. ha kazandım kazanacağım diyerekte bu rakam 10 bine gelmiş.. Tabiki kızdım ama yapılabilecek çok birşey yoktu. O dönem işten ayrılıp başka şirkete geçtiğim için aldığım tazminatla o borcu kapattık ve bir daha olursa affetmeyeceğimi söyledim.

Ve bugün..
Ortak arkadaşımızda bir miktar borç istemiş ve benim kesinlikle haberimin olmamasını tembihlemiş. Tabi arkadaşım hemen söyledi bana ve ben araştırmalarım sonucu birden fazla kredi çektiğini ve kredi kartının limitinin zorlandığını öğrendim... Şu an tüm bunları bildiğimden haberi yok ama akşama konuşacağım ve muhtemelen evden göndereceğim kendisini.

Yalnız benim kafam çok karışık ne yapmam gerektiğiyle ilgili en ufak bir şey gelmiyor aklıma. Boşanmalı mıyım? Gözdağı mı vermeliyim? Boşanırsam evet yıkım olur benim için.. Özellikle kızım için ama böyle de olmaz ki diyorum bir yandan da. Evliliğim boyunca hep kıt kanaat bir şeylere yetişmeye çalışıyoruz ama o benden habersiz kredi çekip muhtemelen yine kumar oynadı.. Bütün hepsiyle olmasa da kesin oynadı akşam soracağım ama söylemeyecek.

Mantığım ve kalbim durmuş durumda ruh gibiyim. Tavsiyelerini bekliyorum hanımlar. Boşanabilirim tabi ki ama sanırım hemen de kestirip atmak istemiyorum. Yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

Bence -eğer sebep kumarsa- ciddi tartışın bi gözü korksun evden gidicem vs girin. Gerçekten pişman görene kadar da sürdürün daha sonra evin para idaresi tamamen size geçecek şeklde anlaşın aksini kabul etmeyin maaşını size yollasın ve kredi kartları falan kapatılsın sadece nakit yada banka kartı kullansın..

Bugünlerde sıkça kumar konusu açılıyor ve insanlar gerçekten zor durumlar yaşıyor.
Bence eşinizle başka bir probleminiz yoksa ilk olarak konuşmayı deneyin o size maaşını göndersin hesapları siz kontrol edin.Tabi ki bunu kabul etmezse karar sizin.En azından kendi maaşınızı direkt onun eline vermeyin.

Yani bu konularda benim fikrim sert ve nettir de başkasına karışılmıyor tabii...
Hemen kestirip atmak istemiyorum demişsiniz de daha önce de kestirip atmamışsınız zaten.

Hayat sizin,evlilik sizin,eş sizin.

Değişeceğini sanmıyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Ben keyfimden ödün vercem kendimden çocuğumdan kısıcam eşşek gibi çalışcam beyfendi keyfinden borç yapsın..yakarım hiç affetmem...ders almıyo belliki boşanmakla korkutun gerekirse boşanın bu işin sonu yok..allh yardımcz olsn..

Sadece daha öncede vukuatı olduğu için kumar diye düşünüyorum ve bu yüksek ihtimal. Aldatma vs. Olmadığına şuan eminim ama en azından aldatmıyor kafasında da değilim. Çok üzgünüm

Ne yapacağınızı en iyi siZ bilirsiniz ama size tek bir tavsiyede bulunabilirim ;
Eğer ayrılma filan düşünmüyorsanız , boşuna göz dağı verip sonradan affetmeyin bu sadece ona tekrar yapması için fırsat yaratır .
‘Ayrılın’ demek kolay .. elbette ne yaşadığınızı siz bilirsiniz lakin ayrılmayacaksınız , hiç evden yollayıp filan yüz göz olmayın derim. Ben sizin yerinizde olsam maaşımı yollamam , en azından paranın idaresi sizde olsun. Bu bir bağımlılık , değişeceğini sanmıyorum
Allah yardımcınız olsun

Baika bir problemimiz yok ama bu problem bugün dağıttı beni. Sizin dediğiniz gibi yapacağım sanırım.

Size sonuna kadar katılıyorum. Kestirip atmama sebebim kızım aslında. Kendisine aşırı düşkün nasıl sadece haftasonları görmek kızıma yeter bilemiyorum. Ama boşanmazsamda 3 sene so ra yine aynı şeyin olmayacağı kesin değil.

Evin bütçesini ortak hesaplamamışsınız
Maaşı atmışsınız maaşı atmışsınız anca
Kalan para ne oluyor hiç sormamışsınız
Borcunuz da olsa takip etmeliydiniz
Tazminatınızı bile onun borcunu kapatmak için kullanmışsınız
Bence o bütün şanslarını kullanmış

Doğrudur.
Allahım tüm evlatları bağışlasın inşallah.
Ama emin olun kızınız da kumarbaz bir baba istemezdi.

Şöyle bir şey var maaşımı versemde vermesemde elde avuçta normalde bişey kalmıyor ev giderlerinden dolayı

Bağımlı olmuş demek ki. Psikologa gitmesini ve tedavi olmasını isteyin. Bütçeyi de siz yönetin. Kabul etmezse o zaman boşanmayı düşünebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…