Ne yapmalıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güzel bir cümle kurduğunuzu mu sanıyorsunuz imam hatip diye bir şey var karma değil anliycan başka gezegende yaşıyorsan orasını bilemiycem

Universite egitiminden bahsetmiyor muyuz? Imam hatip ile universite egitiminin ne alakasi var. Universite egitimi karma yapilir. 12 sene temel egitim, 4 sene lisans, 2.5 sene yuksek lisans okudum Turkiye`de. Konuya hakimim oldukca. Sorunuza cevap veriyorum iste universite egitimi karma yapilir. Bunu bilmiyorsaniz bu yasa kadar sorun vardir. Bu kadar.

Universite egitiminden bahsetmiyor muyuz? Imam hatip ile universite egitiminin ne alakasi var. Universite egitimi karma yapilir. 12 sene temel egitim, 4 sene lisans, 2.5 sene yuksek lisans okudum Turkiye`de. Konuya hakimim oldukca. Sorunuza cevap veriyorum iste universite egitimi karma yapilir. Bunu bilmiyorsaniz bu yasa kadar sorun vardir. Bu kadar.
Peki böyle bir üniversite Türkiye bulup size gösterirsem ne düşünürsünüz çok merak ediyorum üniversite okudun diye bu konuyu bildiğin anlamına gelmez

İmam hatipler hala karma değil mi? Ben geri kalmışım bundan. Sanırım sınıflar ayrıymış. Ben de diyorum sağda solda el ele gördüğüm imam hatipler nereden tanıştı o zaman diye.. Teneffüste falan zaar. :110:(Herkes değil elbet kimse üzerine alınmasın.)

Belki siz gerçekten inanisiniza göre yaşamak istediğiniz icin kız/erkek ayrı eğitim görmek isteyebilirsinuz. Ama bu durumu suistimal edecek kızını sırf karma eğitim değil diye o üniversetelere yollayacak aileler olur o yüzden bu kadar tepki aldınız. Dediginiz gibi sadece kızlara özel bir sürü yurt,apart vardır. İnanisinizi oekala karma üniversitede de yasayabilirsiniz size engel olan yok. Nefsinize hakim mi olamayacaksiniz ?

Arkadaşlar üniversitelerle ilgili bilginiz var mı ben sadece kızların olduğu kaliteli üniversiteler var mı bir de mesela içinnde yemek pişirebildiğin sıcak aile ortamı gibi yurt ev sistemi var mı böyle komşuların yaşlı teyzeler olan yerler var mı
Bu resmen distopya.

Peki böyle bir üniversite Türkiye bulup size gösterirsem ne düşünürsünüz çok merak ediyorum üniversite okudun diye bu konuyu bildiğin anlamına gelmez

Lütfen paylaşır mısınız? Herkes merak etti zannediyorum.

Yaşınız küçük ve eski konularınızdan anladığım kadarıyla bazı takıntılarınız da var. Bu yüzden sizi kırmak istemem. Ancak belli ki takıntılarınız hayatınızı o kadar kaplıyor ki, yaşınız gereği bilmeniz gereken bilgilerden bile uzak kalıyorsunuz. Lütfen tedavinizi ciddiye alın.

Son düzenleme:
Dini eğitim almak isteyen birinin üniversiteye gitmek istemesi garip bir istek. Bi eğitim ya dini bilimler temellidir ya da pozitif bilimler. Hiçbir fen lisesi mezununun ben karma medrese arıyorum dediğini duymadım, aynı şekilde haremlik selamlık bir imam hatip eğitimi almış birinin üniversite araması da saçma. Yok illa istiyorum gideceğim diyorsan sen üniversiteye uyacaksın, bana uygun üniversite yok mu diyemezsin, ben bu şımarıklığın sebebiyle ilgili çok güzel toplumsal ve kültürel çıkarımlar yapardım da banlanmak istemiyorum.

ablacım yarım saattir sana insanlar böyle bi üniversite yok diyor, hala göstericem falan diyosun. yok gerçekten.

Mune Mune size zahmet gelin bizi bir toparlayın isterseniz :110:

Ha bu arada ben de lisedeyken televizyondaki üniversite dizilerini izleyip izleyip hayaller kurardım. Gaza gelirdim çalışırdım bak sen de üniversiteye gideceksin süper bir arkadaşlık ortamı yakışıklı sevgililer her gece kopup eğleneceğim diye:KK14: Sonra ne mi oldu üniversiteyi kazandım ve dizilerin koca bir yalandan ibaret olduğunu acı bir tecrübeyle öğrendim:olamaz:

Cok sevinirim. Muhtemelen YOK`e bagli degildir, merdiven alti bir kurumdur. Turkiye`de yasarken akademisyendim baglantilarim var hemen sikayet ederim. Lutfen gonderin. :)

Dini eğitim almak isteyen birinin üniversiteye gitmek istemesi garip bir istek. Bi eğitim ya dini bilimler temellidir ya da pozitif bilimler. Hiçbir fen lisesi mezununun ben karma medrese arıyorum dediğini duymadım, aynı şekilde haremlik selamlık bir imam hatip eğitimi almış birinin üniversite araması da saçma. Yok illa istiyorum gideceğim diyorsan sen üniversiteye uyacaksın, bana uygun üniversite yok mu diyemezsin, ben bu şımarıklığın sebebiyle ilgili çok güzel toplumsal ve kültürel çıkarımlar yapardım da banlanmak istemiyorum.
Ya tamam

Aile ortamında, komşularla, teyzelerle üniversite tabi ki var. Bakınız; açıköğretim ya da uzaktan eğitim. Erkekler yok demek isterdim ama sınavdan sınava kızlı erkekli sınav yapıyorlar, inanır mısınız? İnsan hayret ediyor.
Ay cok güldüm :KK53: inanılır gibi değil ne demek karma sınav edep yahu !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X