Ne yapmalıyım?

Korunuyordum. İlaçlarımı aldı attı bebek istiyordu
O bebek istemekten değil mahkum bırakmak istemekten. Buyuk ihtimal ailen bebekten once biraz tepki verdi eşine ya da sen bu davranişlarina ayar verdin. O da aydınlanma yaşadi hemen bebek bebek bebdk. Mal bu adamlar yemin ediyorum. Aldirmak basit bir iş degil. Karar senin . Ancak cocugu daha yokken bile kullanma zekasizligina sahip bir insana litfen cocuk lutfeymeyin. Hayati boyunca kullanir. Hatta gider yeni hayat kurar senin burnundan getirir hayatinu yine kullanir. Dusuncek birsey yok karar ssnin cocuk konusunda. Ama siddet dongudur. Bugun baslar biter barisma evresi canim cicim derkeb hop iki katiyla doner sonu yok. Bitir sakın şans verme. Verdigin şans olmaz çunku sadece yaptiklarini odullendirmek olur. O da cicim canim bitince tekrar devam eder. Boşan canım bekleme. Çocuk sorumluluktur o konuda karar da sorumlulukta sana ait. Ancak baba izni olmadan aldiramazsin.

Vah ki annenize
Bir koy bes al. Bir kiz evlendirmis kadincagiz, simdi kapisina atiliyor. Allah yardimcisi olsun

Bebeği babasız kalan milyonlarca kadın nasıl baktılar acaba? İlah falan değiller, onlar da insan ya hani. Bebek doğduğu gün ölse eşiniz, eyvah babasız kaldı, alın bunu bakamam mı diyecektiniz? Off niye evlenmeden ve anne baba olmadan önce bir test falan yapılmıyor bizim insanımıza?
Bebeğin babasız kalması ayrı bir şey böyle ruh hastası bir babası olması çok ayrı bir şey. Bu bebeğin berbat bir hayatı olacak. Ne anne sağlıklı ne baba. Doğmaması daha iyi.

Ben sizden bana akıl vermenizi dilerdim. Yerin dibini sokup çıkarmanızı değil 😔
Yerin dibine şükret sen, başka bir yer de olabilirdi. Bu kadar cahil olmayı nasıl becerebiliyorsunuz anlamıyorum. Bir de yalan söylüyor korunuyordum, ilaçlarımı aldı attı diye. O yaşta evlen, evlenir evlenmez şiddet bile gördüğün adamı memnun etmek için hamile kalmaya çalış, kovunca da aldır. Anneliği hak etmiyorsunuz zaten. Dilerim hiçbir zaman nasip olmaz.

Bebeği aldırıp aldırmamak sizin kararınız. Ama o psikolojiyi nasıl kaldıracaksınız. Eski mesajlarınıza baktım bayada uğraşarak hamile kalmışsınız. Daha çok gençsiniz evlilik oturmadan çocuk yapmasaydınız keşke. O korunmuyorsa siz korunsaydınız gizli gizli dahi olsa ilaçlarınıza devam etseydiniz. Bu arada merdiven altı yerlerde sakın aldırayım falan demeyin.

İnsanlar dertlerini paylaşıyor, belki birileri bir şeyler yazar da bir ışık olur diye. Bu insanlar cahil olabilir, hata yapmış olabilir, hatasını kabul ediyor ama hatadan dolayı çıkmaza girmiş ve kimseyle paylaşamadığı için sıkıntısını burada dile getirmiş olabilir. Bu insan kimseye saldırmadığı ( mesela çocuk bakımında nazlanan kadınlar diye konu açan şahıs gibi), saçma sapan bir sebepten, can sıkıntısından oraya buraya saldıran konular açmadığı halde neden bu yargılayıcı yorumları yapıyoruz?
Evlenmeseydin o zaman
Çocuk niye yaptın
Sen hak ettin
Vs vs
Bu cevaplar soruna çözüm olabilir mi sizce?
Çözüm üretmek, fikir vermek yerine yargılayıcı yorumların yapılmasının hiç bir fayda sağlamayacağını düşünüyorum. Bizim burada yazdığımız bir kaç satırın insanların hayatında nasıl etki yaratacağını bilemeyiz.

Konu sahibi, ailen haklı, bence onlara kulak vermelisin. Bebek aldırma konusu ise çok hassas, ona yorum yapamıcam. Allah kolaylık versin. Umarım en doğru kararı verirsiniz.

Arkadaş herkese okul yıllarında uzun uzun ders olarak okutulmalı bence ‘Evli olunsun-olunmasın sek..s zevk almak dışında büyük bir sorumluluktur. Baba-Anne olma yolunun başlangıcıdır. Lütfen 🙏 ama lütfen 🙏 korunun.’ Bakın yazık değil mi şimdi o cana! Anlık mutluluk ve umutlar için ödenecek büyük bir bedel değil mi? Eşinize msj atın ben şurda şu saatte kürtaj yaptıracağım gel belgeleri imzala, boşanalım diyin. Bir ışık gördünüz ve doğurmak da istiyorsanız; eşiniz tedavi görecek ve protokol düzenleyeceksiniz boşanmanız halinde çocuk ve sizi mağdur etmeyecek şekilde. Bebeğinizi kaybetmeden bi seçenek bunu gördüm. Diğer seçenek maalesef bebek için iyi bir seçenek değil. Bu adamın ailesi yok mu acaba? Onlar bşr şey demiyorlar mı? Yazık üzüldüm durumunuza ve bebeğinize. :KK43:

Merhaba. 22 yaşında 4 aylık evli 2 aylık gebeyim. Eşimle anlaşamıyorum sürekli tartışıyoruz çok sinirli kendisi. Arada şiddet uyguluyor kapıya atıyor. Bu sabah en ufak birşeyde tuttu kolumdan yaka paça annemin evinin kapısına attı beni. Annem kesinlikle barışmamı istemiyor. Babamda barışmamı. Ne yapmalıyım sizce? Dönmek istemiyorum. Ama bebeğe tek başıma bakamam. Aldırmayı düşünüyorum sizce ?
Şiddetin her türlüsü kötüdür. Çocuk istemişte güya ,bir de hamile kadına el kaldırıyor .Ailen yanındaymış sakın geri dönme .Hamile kalmasaydın iyi olurdu ,22 yaşında birde böyle bir adamın çocuğuna bakıp geleceğini mahvedeceksin.Çocuk için başınada bela olur bu .Aldırsan onun rızası olmadan yapamazsın .Dikkat et sakın dönme şiddetten ölen bir sürü kadın var .Git darp raporu al .Uzaklaştırma iste yakınına yaklaşamasın bari manyak herif .

Kürtaj konusunda ne diyeceğimi bilemedim. Çocuk çok güçlü bir bağ, bu pislik adamdan boşanmayı başarsan bile o çocuk sayesinde sana ulaşabilecek, bi ömür muhatap olmak zorunda kalacaksın. Hayatına karışma cüretini bile gösterecek, çocuğunu doğurdun ya kekonun, bi ömür benim malımsın diyecek. Zaten onun için yana yakıla çocuk istemiş. Çocuk babasız da büyür doğru. Ama bi de büyütene büyüyene sormak lazım. Bu sorumluluğu ve zorlukları göze alamayacaksan karar senin.

İyi de kardeşim 4 aydır yana yana çocuk istiyormuşsun, dayak yediğin halde.
Şimdi de çocuğu aldırmanın derdindesin.
Ne akıl verilsin sana burdan, ne denir, nasıl iflah olursun?
Bu nedir şimdi?

Merhaba. 22 yaşında 4 aylık evli 2 aylık gebeyim. Eşimle anlaşamıyorum sürekli tartışıyoruz çok sinirli kendisi. Arada şiddet uyguluyor kapıya atıyor. Bu sabah en ufak birşeyde tuttu kolumdan yaka paça annemin evinin kapısına attı beni. Annem kesinlikle barışmamı istemiyor. Babamda barışmamı. Ne yapmalıyım sizce? Dönmek istemiyorum. Ama bebeğe tek başıma bakamam. Aldırmayı düşünüyorum sizce ?
Bu işin dini boyutunu bilmiyorum ama yerinizde olsam bebeği en kısa zamanda aldırıp, boşanıp kendi hayatıma bakardım. Daha çok gençsiniz önünüzde çok uzun bir yaşam var. Bu yaşta yaptıklarınızın bedelini tüm hayatınız boyunca ödememeniz gerektiğini düşünüyorum. Burda herkes evlat sevgisi diye bağırıyor olabilir ama şu an doğmuş bir bebek söz konusu değil bu yüzden hayatınızı baştan kurman için bebeği aldırmanız sizin için çok daha iyi olur gibi

Back
X