Sizinle alay etmek için değil o zaman basbayağı aç gözlüklülerinden yapıyorlar. Kurbanda da böyleymiş zaten. Üstünüze alınmayın siz. Onların ayıbı. Hayvanlara verin dediğiniz gibi.Bir gün konusu olmuştu yıllar önce.Görümceme adak yenmez ki dedim.Öylede yerim ki dedi.Keserimde yerimde,istersem dağıtmam derin dondurucuya atarım dedi.Bende o öyle deyince üstelemedim.Bizde adak kestik eve bıcagi bile getirmedik.Direk kestigimiz yerden tanıdiklarimiza dagittik
Evet yenmez ama onlar hep yiyor.insanlarada kemik ve yağ dağıtıyor.kurban bayramînda da durum aynı.
Tövbe estağfirullah bu neTeyzemin bir anısı vardı. Köyde bir adam dermiş ki canım et çekince yolda gördüğüm köpeği kesip yiyesim geliyor. Onlarınki de bu hesap sanırım
Evet gözleri aç.. Ete fazla düşkünler.Ve sevdikleri şeyi paylaşmayı sevmiyorlar.Sizinle alay etmek için değil o zaman basbayağı aç gözlüklülerinden yapıyorlar. Kurbanda da böyleymiş zaten. Üstünüze alınmayın siz. Onların ayıbı. Hayvanlara verin dediğiniz gibi.
Yaptıkları doğru bir şey değilBir gün konusu olmuştu yıllar önce.Görümceme adak yenmez ki dedim.Öylede yerim ki dedi.Keserimde yerimde,istersem dağıtmam derin dondurucuya atarım dedi.Bende o öyle deyince üstelemedim.Bizde adak kestik eve bıcagi bile getirmedik.Direk kestigimiz yerden tanıdiklarimiza dagittik
Onların canı kebab istemiş adını da adak koymuslar. Sokak hayvanlarına verme düşünceniz çok ince bence güzel niyetinizden vazgeçmeyin yapın. sözde adak sahiplerine de hayrınız çoğalsın diye böyle birşey yaptım zaten hepsi kemikti diye de lafı sokuşturunuz.Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
Cahil insana laf anlatılmaz ki.Bir gün konusu olmuştu yıllar önce.Görümceme adak yenmez ki dedim.Öylede yerim ki dedi.Keserimde yerimde,istersem dağıtmam derin dondurucuya atarım dedi.Bende o öyle deyince üstelemedim.Bizde adak kestik eve bıcagi bile getirmedik.Direk kestigimiz yerden tanıdiklarimiza dagittik
Hatta hayvnlara vercktm ama adagi bile sz yiyosanz onlardan bile zor durumdasnzdr diye dusundm diye ekleneblrKoca bir tencere Corba yapip kapilanina git ve de ki "yolladiginiz kemiklerden corba yaptim. Size de vereyim dedim, cok lezzetliymis Allah kabul etsin."
Icine ekstra malzeme falan koyma, sadece kemikleri kaynatBelki anlarlar.
Adak yenmez bi kere, ne ac gozlu insanlar♀
aman görmezden gelin takılıp canınızı sıkmayın verin bizim minnoşlarımızı onlar yesinMerhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
Adak demeseler keşkeEvet aynen öyle
Var böyleleri. Et yemezse ölecek hastalığı buTövbe estağfirullah bu ne
Adayamamışlar :)Adak olduğuna emin misiniz?
Güzel bir şeye vesile olursunuz.
Aynen öyleAdak niye kesilir .gönlünden birsey geçip kabul olursa buna şükür mahiyetinde kesilir fakir fukaraya dağıtılır kebap yapılıp yenmez. Benimde 2 tane adağım vardı komple çocuk esirgeme kurumuna verdim.
İyi de ne güzel fırsat çıkmış, bu vesileyle hem cahillere bişey öğretin hem de lafınızı yerine koyun.Evet yenmez ama onlar hep yiyor.insanlarada kemik ve yağ dağıtıyor.kurban bayramînda da durum aynı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?