Çok güzel ders vermis oldunuzBen 10 yaşindayken komsumuz adak kesmişti. Bizde annemin tek maaşiyla geciniyorduk. Komşu adak getirdi anaanneme .çok sevindim et yiyeceğiz dimi anaanne dedim. Baktım anaannem oturmuş aglıyor.meğer komsu hayvanın beyaz cigerini vermiş . Benim çok zoruma gitti gidip kapısina atacaktim engel oldu.zamani var dedi. 5 6 yıl sonra borcumuz bitti annem adak kesti. Anaannem komşuya siyah bir poşetle et götürdü. Komşu zenginya ayse teyze bize verme dedi. anaannemde bu et benim size 5 senelik borcum dedi kapıya birakip geldi. 10 dakika sonra kadının kocasi geldi posetle . Bu beyaz ciğer kediye köpeğe verilir ayşe teyze dedi. anaannemde 5 sene önce sizde benim kapima getirmiştiniz ben borcumu ödedim dedi adam mosmor oldu gitti.
ne kadar ayıp.. bi kere adak kurbanı yemeleri hata. Yolladığı insan kendi oğlu kendi torunları sonuçta. Eşin ailesi konusunda hassas biriyse hiç ses etme boşver huzurun kaçmasın sonuçta o da görüyo annesinin ne verdiğini. Ama hayır yapmak istiyorum hayvanlar aç kalmasın da diyebilirsinMerhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
Bir çocuğa bunu kimse yasatmamali allah görmüştür bir şekilde o günkü hayal kırıklığını çıkarır bu tiplerden....anneanneye helâl olsun 5 sene bekleyip kısasa kısas ...çok severim.Ben 10 yaşindayken komsumuz adak kesmişti. Bizde annemin tek maaşiyla geciniyorduk. Komşu adak getirdi anaanneme .çok sevindim et yiyeceğiz dimi anaanne dedim. Baktım anaannem oturmuş aglıyor.meğer komsu hayvanın beyaz cigerini vermiş . Benim çok zoruma gitti gidip kapısina atacaktim engel oldu.zamani var dedi. 5 6 yıl sonra borcumuz bitti annem adak kesti. Anaannem komşuya siyah bir poşetle et götürdü. Komşu zenginya ayse teyze bize verme dedi. anaannemde bu et benim size 5 senelik borcum dedi kapıya birakip geldi. 10 dakika sonra kadının kocasi geldi posetle . Bu beyaz ciğer kediye köpeğe verilir ayşe teyze dedi. anaannemde 5 sene önce sizde benim kapima getirmiştiniz ben borcumu ödedim dedi adam mosmor oldu gitti.
Adak adamanın mantığı birinin yada bişeyin adına hayır işlemek adak kesmek değil mi, ben mi yanlış biliyorum adak eti dağıtılır asla eve sokulmaz yenmezdi sanki.Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
Ben fikir vermeyeyim bu konuda az sivri kalir hareketim..Zaten baştada belirttim yollamasaydılar hic niye yollamadilar demezdim.kuran kursunada verebilirlerdi.Ama bize niye kemik ve yag gönderdiler alay gecer gibi ona kızdım.
Bir çocuğa bunu kimse yasatmamali allah görmüştür bir şekilde o günkü hayal kırıklığını çıkarır bu tiplerden....anneanneye helâl olsun 5 sene bekleyip kısasa kısas ...çok severim.
Kurban bayramında zaten 3te1i ailenindir. Ancak adak kurbanından ne kendi ne de ailesi yiyemez.Bilmiyorlardır belki araştırsalarmış keşkeEvet yenmez ama onlar hep yiyor.insanlarada kemik ve yağ dağıtıyor.kurban bayramînda da durum aynı.
HahahahaHatta hayvnlara vercktm ama adagi bile sz yiyosanz onlardan bile zor durumdasnzdr diye dusundm diye ekleneblr
Yanliz siz ve kesen kisi adagi cok yanlis anlamisinizzMerhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?