ne yapmalıyım :(

freuduyakalarsam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
16
0
36
Ankara
çok sevdim evlendim.Hamileyim ama hamileliğimi bile bilemedim.Aşağılandım dayak yedim.Herşeyi arkamda bırakarak bir tek çantamla anne yanına döndüm.Uyuyamıyorum,yemek yiyemiyorum ne yapmalıyım bilemiyorum.psikolojim çok bozuk.Evimden uzakta geçirdiğim bu günde birbirinize destek olduğunuzu görüp üye oldum.Bana da verebileceğiniz güzel tavsiyeler ve sıcak bir kucak var mı bilmiyorum ama çok korkuyorum.

çok sinirli bir yapıya sahip.hakaretler ediyor herhangi bi tartışma anında ben de susmayı denedim ama insan kaldıramıyor bazen ona karşılık veriyormuşum haksız yere suçlanırken insan neden sussun ki gerçi hoş susmam da ayrı bi suç ona göre

ne konuda tartışırdınız ki üstü kapalı anlatmışsınız baya pek bişey anlamadım ben bi sorununuz mu vardı yoksa eşiniz sorun çıkması için bahane mi arardı?

Son düzenleme:
üç gün iyiysek 4 gün huzursuzuz.geçmişe takılı kalıyor.ben bir nişanlılık yaşadım onu da ben gibi sevdin mi sorusuyla kavga başlıyor halbuki onun 2. evliliği ben bunu sorun etmezken o benim nişan atmama takılı kalıyor.

takıntılı biri madem buna takmış neden evlenmiş bende bunu anlamıyorum insan kaldıramayacağı bişeyi neden yapar siz görücü usulü mü evlendiniz yoksa secgili olarak mı

eşinize acaba onu çok sevdiğinizi hissettirebildiniz mi? belkide derdi sevgi görmekti, erkekler çocuk gibidir aslında çoğunun ihtiyacı ilgidir şefkattir.. şuan hamileymişsiniz sizeden özür diledimi geri dönmenizi istedmi

severek evlendik.Kısa bir flört dönemimiz oldu ama hem ben hem de o birbirimizi sevdik.Sevgisi çok büyükmüş ondanmış bu öfkesi ne alaka anlamadım.Sürekli geçmişten bahsediyor beni zorla almadın diyorum sevdim aldım diyor ama aşırı kıskanç.es kaza reklam maili filan gelse anlamadan dinlemeden beni suçluyor sonra gelsin hakaretler.

ben ona sevgi gösterdiğime inanıyorum yeri geldi bebek gibi pohpohladığımda oldu ama bu zamanlarda bile beni sevmiyorsun yalandan yapıyorsun dedi.Varolan sevgime ya gerçekten inanmıyor ya da benimle uğraşıyor anlasam keşke

şu anda annenin babanın yanında güvendesin, kafanı toplayıp sakin sakin düşünmek için çok iyi bir fırsat. hem bebeğin için de sakin olman lazım. senin yokluğunda kocan da kendi davranışlarını ölçüp tartabilir. benim diyeceğim ailenin yanında kafanı toplayana kadar kal. daha sonra da olayların gidişiatına göre tavır alırsın.

ben de böyle düşünüyorum ama bir yandanda kendime söz geçiremiyorum.İçimden neler geçiyor neler.Aramasını beklemiyorum zaten az önce attığı mesajda onu ortada bıraktığımı yazıp beni suçlamış.Boşanmak istemiyorum ama tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum

sitede yazılan problemlerin hepsine üzülüyorum ama şu şiddet gören kadınların hele de hamileyken şiddete maruz kalanların durumlarını okuyunca elim ayağım boşanıyor hem sinirden hem üzüntüden.
sana ilişkinle ilgili tavsiye verecek durumda değilim çünkü evli bile değilim ama bir öğretmen olarak yani az çok psikoloji bilgisi olarak bi insan olarak eğer evliliğini devam ettirmek istiyorsan uzman yardımı almanı öneririm. her ne olursa olsun şiddete katlanmak zorunda değilsin ve değil insan hiç bir canlı şiddeti haketmez. kendini sakın yalnız ve çaresiz hissetme. bir an önce bir uzmanla görüş çünkü söz konusu olan iki yetişkin değil sadece bir de henüz doğmamış bir can var ortada. umarım iyi haberlerini alırız. öpüyorum.

haklısınız tek başıma işin içinden çıkamıyorum çünkü teşekkürler

sevgili arkadaşım,

eşin kesnilikle seni çok seviyor...
ve sevildiğini görmek istiyor.
sen sevdiğini gösterdiğine inanabilirsin ama sevgi dilleri farklıdır. kimi işitsel kimi dokunsal kimihizmet davranışı vs. netten araştırırsan sevgi dillerini karşına çıkar, onları bir oku derim.....onun sevgi dili neyse ona göre ifade etmeye çalış bence.

ona, onunla olmasının sebebinin mecburiyetten veya farklı başk amaclarla olmadığını sadece ve sadece onu sevdiğin için bu evliliğin gerçekleşmiş olduğunu çok net bir şekilde ifade etmelisin. eğer bu davranışları devam ederse bunun seni çok üzeceğini çünkü onu çoks evdiğini bastıra bastıra söylemelsiin.

ve bebeği onu sevdiği için istediğini söylemelisin. kıskançlık duygusunun tek sebebi sevilme duygususnun eksikliğidir. tabi kişi kendine güvenmiyorsa kendini yeterince güzel yakışıklı bulmuyorsa aşağılık kompleksine kapılabilr ama sen yine de hayattaki en yakışıklı kişinin onun olduğunu anlatlamı inandırmaslın.

ayrıca bu kıskançlığının temelinde eski eşinin onu aldatması vardır belki. yani eskiden özellikle net yoluyla aldatılmış insnalar çok pimpirikli olur. bak dürüst diyeyim benim eşimimn maili kontrol eederdim ve reklam emsajalrının geldiğini gördüm bir keresinde kudurdum bunlar sana nasıl gelir sen nerelere kaydoluyosun diye. sonr aaçtım kendiminikini de baktım aynısı bana da gelmiş.... utancımdan kıpkırmızı oldum çünkü eşimi haksız yere suçlamıştım... mail aderslerimize bi şekil ulaşıp istenmeyen mailler alabiliyoruz bunu engellemenin yolu yok. bunu anlasın o da artık. sonra bıraktım bu huyumu.

belki de bu durumun sebebbi sen in hamileliğindir. nsıl diyeceksin? eğer bebeğin olaca k diye hep bebeği düşünüp onla ilgili konuşup hep onla ilgili hazırlık yapıyosan bir çeşit komplekse girmiş olabilir eşin. yani belli olmaz. insnalar çeşit çeşitttir.

önce onun davranışının nedeninin araştır anla. sonra illa ki illa ki onu ÇOOOOK sevdiğine ikna et. yoksa başka çaresi yok bu işin. sen seviyorsun ama bunu onun anlaması lazım senin değil .
netten hayatınızı değiştirecek 50 soru diye bi arat. karşına çıkacak soruları yanıtla. belki bu da sana bir fayda verir. öptüm bacım. ayrıca o freudu ben de bi yakalarsam kıracam kafasını : P ben de zıtım o uyuza

üzme tatlı canını ve korkma.... ben buralardayım her zaman iletişime geçebilirsin.

ayrıca eski nişanlından söz açıldı mı onu kesinlikle kötüle... hakkında sayabileceğin tüm kötü şeyleri söyle ona. onu aşağıla....
ben eşimin eski çıktığı kızı öğrendiğimde az mı kavga ettim onla .. ne gerek varsa.... olmuş bitmiş bişi yani..... ama ben de aynı eşin gibi soruyordum "onu sevdin mi benim gibi, benden daha mı çok sevdin, neyini sevdin" de bilmem ne de oooooo.... sormadığım salaça soru kalmamıştı.

ama istesiğim şey şunu demesitydi: o lanet suratlıyı hatırlamak bile istemiyorum, ilk sevdiğim, tek sevdiğim, yegane aşkım sensin.... tek istediğim bunu duymaktı.

şiddet olayına gelince.... bazı şerler vardır tahammül edildikçe azarlar.... seninki öyle mi bilmiyorum ama inşallah değildir. İmnşallah Allah ım masum yavrunuzun hürmetine eşine hidayet verir, seni arar pişman olur, elleriniz kavuşur ve bir daha o acı anları yaşamazsınız inşallah.... Allah'ım sana, bana, bizim gibi olanlara, zorda kalmışlaa, korkanlara, çaresizlere yardım etsin. bir çıkış yolu göstersin. amin..

süt dökmüş kedi gibi sabah sabah kabuğuma çekilmişken içime nasılda gün ışığı serptin arkadaşım sağol varol.Umarım hayat bize bundan sonra hep gülen yüzünü gösterir ve senin için de herşey istediğin gibi olur şimdi tavsiyene uyup şu 50 soruya bakıcam sonra da sana döncem öptüm kocaman bende buralardayım

ben bayagi arastirdim bu sevgi dillerini.
"hamile esini dovmek" adli sevgi dilini bulamadim bir turlu. yanlis yerlere mi baktim acaba?

Kiskancligin sebebi sevgi duygusunun eksikligi veya baska birsey olabilir evet. Kiskanclik olagan,normal, cogunlukla engellenemez bir duygudur. burada sorun yok. buradaki sorun duygunun sonucundaki davranis bozuklugu. bu sekilde gereksiz bir kiskanclik ve de siddete donusmus davranis seklinin gerekcesi bu kadar masumane aciklanamaz. Ornegin benim en iyi niyetli aciklamam "ruh hastasi" olabilir bu tur adamlar icin.

Ustelik bu davranisi bir de odullendirelim diyorsunuz. agamsin pasamsin diyelim. en yakisikli en muhtesem sensin.
Oldu. Hatta ayaklarini yikayip suyunu da icelim. belki bir daha dovmez.

Fark edin arkadaslar ne olur, korkunc birsey bu. Bir insana, bir hayvana siddet uygulamak kabul edilemez, affedilemez ve mutlaka cezalandirilmasi gereken bir suc. Ustelik belki ancak tedaviyle duzelebilecek bir davranis bozuklugu. agamla pasamla gecmez yani. Ne olur etrafimizda goruyoruz duyuyoruz diye normal oldugunu sanmayalim, lutfen bu davranisi affetmeyelim, cocuklarimizi siddetin normal karsilandigi ailelerde buyutmeyelim ki onlar da buyuduklerinde bunun normal oldugunu sanmasinlar. Kendilerine, annelerine olan saygilarini kaybetmesinler. Lutfen.

valla öyle ya da böyle bizden gidiyor..Hayat yaşanılacak kadar güzel,hava güzel e bende güzelim o zaman bugün kendimizi mi şımartsak ne :) biz karalar bürünürken sevgili paşacıklarımızın aklına bile gelmiyoruzdur belkide.Bugün biraz şımartayım kendimi akşama gene kabuğuma çekilirim o zaman naaapıyorum
angaranın bağları da büklüm büklüm yolları
ne zaman zarhoş oldun galdıramıyon golları
sağolun valla moralim yerine geliyoo

sen eşini çok seviyorsun.seni aşağılayan, kıskanıp döven, hamileyken aramayan ve hala seni suçlayan birini insan nasıl sever anlamadım.ben hamileyken bile seni dövdüğü için ona sinir oldum.seni dövmesini hazmedemedim.sen nasıl affedersin.herşeyi normalmiş gibi görürsün.bence sen ailenin yanından hiç ayrılma.eşinin hiçbir zamanda huyu değişmez.zaten psikolojik destek falanda almaz.çünkü onda değil sende sıkıntı olduğunu düşünür.ben olsam öyle bir eşin yanında 1 dakika bile kalmam.hemen boşanırım.beni arayıp sormazsada bebeği bile aldırmayı düşünürüm.seni sevmeyen adamdan birşey istemem.eşin beni o kadar sinir ettiki çocuğunu bile aldır diyesim geliyor.

cok haklisin kendini simartmakta canim.
kendin icin bebegin icin kendine iyi davran, kimsenin seni uzmesine, kotu davranmasina, moralini bile bozmasina izin verme. Bu dunyada bir tek hayatin var, ve hic kimse , hic birsey senden ve bebeginden daha degerli degil. en onemli olan sensin. sakin unutma biz ne kadar izin verirsek o kadar incitebilir insanlar bizi. IZIN VERME! Sen kendi degerinin ne kadar farkinda olursan baskalari da ancak o kadar fark eder.
ve genelde insanlar tersini soyler ama benim bu durumlarda en onemli tavsiyem "Cocugun icin, cocugunun kisiligi icin o huzursuz ortama donme!" olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…