- Konu Sahibi freuduyakalarsam
-
üç gün iyiysek 4 gün huzursuzuz.geçmişe takılı kalıyor.ben bir nişanlılık yaşadım onu da ben gibi sevdin mi sorusuyla kavga başlıyor halbuki onun 2. evliliği ben bunu sorun etmezken o benim nişan atmama takılı kalıyor.
eşinize acaba onu çok sevdiğinizi hissettirebildiniz mi? belkide derdi sevgi görmekti, erkekler çocuk gibidir aslında çoğunun ihtiyacı ilgidir şefkattir.. şuan hamileymişsiniz sizeden özür diledimi geri dönmenizi istedmi
şu anda annenin babanın yanında güvendesin, kafanı toplayıp sakin sakin düşünmek için çok iyi bir fırsat. hem bebeğin için de sakin olman lazım. senin yokluğunda kocan da kendi davranışlarını ölçüp tartabilir. benim diyeceğim ailenin yanında kafanı toplayana kadar kal. daha sonra da olayların gidişiatına göre tavır alırsın.
sitede yazılan problemlerin hepsine üzülüyorum ama şu şiddet gören kadınların hele de hamileyken şiddete maruz kalanların durumlarını okuyunca elim ayağım boşanıyor hem sinirden hem üzüntüden.
sana ilişkinle ilgili tavsiye verecek durumda değilim çünkü evli bile değilim ama bir öğretmen olarak yani az çok psikoloji bilgisi olarak bi insan olarak eğer evliliğini devam ettirmek istiyorsan uzman yardımı almanı öneririm. her ne olursa olsun şiddete katlanmak zorunda değilsin ve değil insan hiç bir canlı şiddeti haketmez. kendini sakın yalnız ve çaresiz hissetme. bir an önce bir uzmanla görüş çünkü söz konusu olan iki yetişkin değil sadece bir de henüz doğmamış bir can var ortada. umarım iyi haberlerini alırız. öpüyorum.
ayrıca eski nişanlından söz açıldı mı onu kesinlikle kötüle... hakkında sayabileceğin tüm kötü şeyleri söyle ona. onu aşağıla....
ben eşimin eski çıktığı kızı öğrendiğimde az mı kavga ettim onla .. ne gerek varsa.... olmuş bitmiş bişi yani..... ama ben de aynı eşin gibi soruyordum "onu sevdin mi benim gibi, benden daha mı çok sevdin, neyini sevdin" de bilmem ne de oooooo.... sormadığım salaça soru kalmamıştı.
ama istesiğim şey şunu demesitydi: o lanet suratlıyı hatırlamak bile istemiyorum, ilk sevdiğim, tek sevdiğim, yegane aşkım sensin.... tek istediğim bunu duymaktı.
şiddet olayına gelince.... bazı şerler vardır tahammül edildikçe azarlar.... seninki öyle mi bilmiyorum ama inşallah değildir. İmnşallah Allah ım masum yavrunuzun hürmetine eşine hidayet verir, seni arar pişman olur, elleriniz kavuşur ve bir daha o acı anları yaşamazsınız inşallah.... Allah'ım sana, bana, bizim gibi olanlara, zorda kalmışlaa, korkanlara, çaresizlere yardım etsin. bir çıkış yolu göstersin. amin..
sevgili arkadaşım,
eşin kesnilikle seni çok seviyor...
ve sevildiğini görmek istiyor.
sen sevdiğini gösterdiğine inanabilirsin ama sevgi dilleri farklıdır. kimi işitsel kimi dokunsal kimihizmet davranışı vs. netten araştırırsan sevgi dillerini karşına çıkar, onları bir oku derim.....onun sevgi dili neyse ona göre ifade etmeye çalış bence.
ve bebeği onu sevdiği için istediğini söylemelisin. kıskançlık duygusunun tek sebebi sevilme duygususnun eksikliğidir. tabi kişi kendine güvenmiyorsa kendini yeterince güzel yakışıklı bulmuyorsa aşağılık kompleksine kapılabilr ama sen yine de hayattaki en yakışıklı kişinin onun olduğunu anlatlamı inandırmaslın.
ben bayagi arastirdim bu sevgi dillerini.
"hamile esini dovmek" adli sevgi dilini bulamadim bir turlu. yanlis yerlere mi baktim acaba?
Kiskancligin sebebi sevgi duygusunun eksikligi veya baska birsey olabilir evet. Kiskanclik olagan,normal, cogunlukla engellenemez bir duygudur. burada sorun yok. buradaki sorun duygunun sonucundaki davranis bozuklugu. bu sekilde gereksiz bir kiskanclik ve de siddete donusmus davranis seklinin gerekcesi bu kadar masumane aciklanamaz. Ornegin benim en iyi niyetli aciklamam "ruh hastasi" olabilir bu tur adamlar icin.
Ustelik bu davranisi bir de odullendirelim diyorsunuz. agamsin pasamsin diyelim. en yakisikli en muhtesem sensin.
Oldu. Hatta ayaklarini yikayip suyunu da icelim. belki bir daha dovmez.
Fark edin arkadaslar ne olur, korkunc birsey bu. Bir insana, bir hayvana siddet uygulamak kabul edilemez, affedilemez ve mutlaka cezalandirilmasi gereken bir suc. Ustelik belki ancak tedaviyle duzelebilecek bir davranis bozuklugu. agamla pasamla gecmez yani. Ne olur etrafimizda goruyoruz duyuyoruz diye normal oldugunu sanmayalim, lutfen bu davranisi affetmeyelim, cocuklarimizi siddetin normal karsilandigi ailelerde buyutmeyelim ki onlar da buyuduklerinde bunun normal oldugunu sanmasinlar. Kendilerine, annelerine olan saygilarini kaybetmesinler. Lutfen.
valla öyle ya da böyle bizden gidiyor..Hayat yaşanılacak kadar güzel,hava güzel e bende güzelim o zaman bugün kendimizi mi şımartsak ne :) biz karalar bürünürken sevgili paşacıklarımızın aklına bile gelmiyoruzdur belkide.Bugün biraz şımartayım kendimi akşama gene kabuğuma çekilirim o zaman naaapıyorum
angaranın bağları da büklüm büklüm yolları
ne zaman zarhoş oldun galdıramıyon golları
sağolun valla moralim yerine geliyoo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?