• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalıyım

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
selam arkadaşlar, yaklaşık iki senedir evliyim ve çocuğum yok.çok sorun yaşadım bu zamana kadar. eşim genelde evden çıkmaz,misafir istemez bi tip.sıkıldım desem gel gezelim der.ama hep ikimiz takılırız benim başkalarını aradığımı anlamaz.ona göre kimseye muhtaç olmayız biz.ona göre dünyanın en dürüst adamı o. ve ona göre evli olmak demek sadece iki kişiden ibaret.onun benim ailemle işi olmaz.kendi ailesi de onu görse yeter. kiminle görüşsem bi kulp bulur. iki senede çevremde kimse kalmadı. eşimle yaşamaktan kimseye güvenemez oldum. insanlardan soğudum.ama çok sıkılıyorum çevremizdeki evlileri gösteriyorum bak onlar geziyolar diye hatayı kendinde ara diyor.ailen neden beni aramıyor diyorum sen soğuksun ondan diyor. ne yapsam ne etsem ben kötüyüm.kendimce fedakarlık yapıyorum yine yaranamıyorum.
çalışıyorum.okul tatil oldu arabaya hasret kaldım. oruçlu yürümesi zor oluyor diyorum hava mı atacan millete deyip anahtarları aaldı.istiyorum sinirleniyor. görseniz sanki düşmanıyım... ne yapsam yaranamadım .kocayım ben kocanın bi ağırlığı var diyor.tüm paralar onda olmalı,onla düzgün konuşulmalı vs... ama artık sıkıldım kendi paramla rahat edemiyorum.aklı fikri birikimde.misafiri masraf olarak görüyor.eşine ve ailesine saygı gösteren erkekleri göstersem ben soğan erkeği değilim işine gelirse diyor.

her tatrışmada hakaret edebiliyor. benle başlıyor aileme sarıyor.ailem ne dese altında kötülük aroıyor.kendi ailesi zaten bizimle hiç ilgilenmiyor.
ya siz neden böylesiniz dedikleri yok. zaten bu da istemiyor kimsenin karışmasını.herkese güçlü görünmek istiyor.şikayetlenmemi istemiyor. ama sıkıldığımı hissediyorum ben.herkesten intikam almak istiyorum bi şekilde...
sorunlara kulak tıkayan ailesindenn , herşeyde doğru olduğunu zanneden eşimden,bi bakıma beni eşimle mutlu olmaya zorlayan ailemden...

ama öfkeyle oturup zararla kalkmak istemiyorum.bi çözüm istiyoprum sadece. eşimin beni anlaması, bana ve aileme saygı duyması ve her işime karışmaması için bir çözüm... ama bu çözümün ne olduğunu bilmiyorum.sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
aaaaaaa deli mi ne
iyi katlanmışsın valla arkadaşım ruh hali iyi değil bence eşinin bir psikoloğa görünmesinde fayda var o ne öle sen köle izauramısın

adam hasta onunla durduğunuz sürece sizi de kendisine benzetecek . adam gb konuşun psikolojik destek alsın yok almam diyosa bu saatten sonra pek değişeceğini sanmıyorum . ama illa da yürütmekte kararlıysanız bi tavsiye çocuk işini kesinlikle erteleyin kalkışmayın şu durumda .

kocan kimseyle görüşmek istemiyor senin aileni saymıyor arabayı sana vermek istemiyor para onun elinde olsun istiyor hiçbir şeyden şikayetçi olmamanı istiyor yani ne denir ki çok zor bir eşin var insanlar değişmez canım ya eşini böyle kabul edip yaşayacaksın yada ben böyle yaşayamam deyip kendi yoluna gideceksin.bence iyi düşün taşın çocuk için acele etme biraz daha evliliğini ölç tart eşinede kendini anlat sakince içindekileri söyle ama kişilik kolay kolay değişmez canım :50:

selam arkadaşlar, yaklaşık iki senedir evliyim ve çocuğum yok.çok sorun yaşadım bu zamana kadar. eşim genelde evden çıkmaz,misafir istemez bi tip.sıkıldım desem gel gezelim der.ama hep ikimiz takılırız benim başkalarını aradığımı anlamaz.ona göre kimseye muhtaç olmayız biz.ona göre dünyanın en dürüst adamı o. ve ona göre evli olmak demek sadece iki kişiden ibaret.onun benim ailemle işi olmaz.kendi ailesi de onu görse yeter. kiminle görüşsem bi kulp bulur. iki senede çevremde kimse kalmadı. eşimle yaşamaktan kimseye güvenemez oldum. insanlardan soğudum.ama çok sıkılıyorum çevremizdeki evlileri gösteriyorum bak onlar geziyolar diye hatayı kendinde ara diyor.ailen neden beni aramıyor diyorum sen soğuksun ondan diyor. ne yapsam ne etsem ben kötüyüm.kendimce fedakarlık yapıyorum yine yaranamıyorum.
çalışıyorum.okul tatil oldu arabaya hasret kaldım. oruçlu yürümesi zor oluyor diyorum hava mı atacan millete deyip anahtarları aaldı.istiyorum sinirleniyor. görseniz sanki düşmanıyım... ne yapsam yaranamadım .kocayım ben kocanın bi ağırlığı var diyor.tüm paralar onda olmalı,onla düzgün konuşulmalı vs... ama artık sıkıldım kendi paramla rahat edemiyorum.aklı fikri birikimde.misafiri masraf olarak görüyor.eşine ve ailesine saygı gösteren erkekleri göstersem ben soğan erkeği değilim işine gelirse diyor.

her tatrışmada hakaret edebiliyor. benle başlıyor aileme sarıyor.ailem ne dese altında kötülük aroıyor.kendi ailesi zaten bizimle hiç ilgilenmiyor.
ya siz neden böylesiniz dedikleri yok. zaten bu da istemiyor kimsenin karışmasını.herkese güçlü görünmek istiyor.şikayetlenmemi istemiyor. ama sıkıldığımı hissediyorum ben.herkesten intikam almak istiyorum bi şekilde...
sorunlara kulak tıkayan ailesindenn , herşeyde doğru olduğunu zanneden eşimden,bi bakıma beni eşimle mutlu olmaya zorlayan ailemden...

ama öfkeyle oturup zararla kalkmak istemiyorum.bi çözüm istiyoprum sadece. eşimin beni anlaması, bana ve aileme saygı duyması ve her işime karışmaması için bir çözüm... ama bu çözümün ne olduğunu bilmiyorum.sizce ne yapmalıyım?

eşiniz anormal siz konuşsanız da değişmez destek alamsı lazım uzmandan ne bileyim ne garip laflar sözler onlar nasıl insanlık bu eş dost yok herkes kötü bi kendi mi iyi .

Canım eşin benimkinin aynısı. Tıpa tıp hemde. Bunların burunları havada olur bir arkadaşınla eşinle dostunla tanıştırırsın hepsine kulp takar. Yeri gelir lönk diye laf sokar insanlara öööyle kalırsın, mahçup olursun. Zaten sen de zamanla onu çevrenle bir araya getirmemeye çalışırsın. Cimri olur, sürekli birikim yapmaya uğraşır (ki bizimkilerin durumu bayaa bayaa iyi olduğu halde). Ona göre o çoook çok akıllı bi insandır.kavgalarda aşağılar seni "sen kimsin ki" diye başlayan hakaretler taaa nerelere kadar gider. Erkeğin hep bir ağırlığı olmalı der evet, ve bu yüzden o ne diyorsa o doğrudur ona göre, kadın kadınlığını bilmelidir.Kıskançlığı da abartır bu tipler. Hatta iftiraya kadar götürebilir. Ne zaman birileriyle tanıştırsan arkadaşlarının eşlerinden şikayet eder, yok sana bakıyordu, yok seninle çok konuştu. Yolda yürürken bile senin birilerine veya birilerinin sana baktığı inancıyla sorun çıkarabilir. Senin aileni senin itelemenle ayda yılda bir ararken, sen hep annesini babasını arayıp sor ister. Kendi seninkiler için herşeyi söyleyebilir ama sen onun ailesine bişi söylediğinde çılgına döner (birinde eşim bana benim annemin adını bismillah çekerek alacaksın ağzına demişti mesela) vs. vs. vs...Bu yazı bitmez.

Arkadaşım, değişir sanıyorsan yanılıyorsun, bu tipler hastadır ve tedavi olmadıkları sürece hastalıklarının şiddeti artar. Seni de paranoyak yaparlar acaba bende mi hata diye hastalıklı bir fikri empoze ederler sana. Yani diyeceğim o ki düzeltmeye çalışacağım diyorsan sakın çocuk yapma bu arada. Ama çok uğraşmalısın bunu bil. Ben bu ve bunun gibi çok şey yaşadım şimdi boşanıyorum inşallah. Yapamadım, daha fazla uğraşamadım çünkü ben hasta olcaktım artık. Şiddet yok, aldatma yok, kumar yok...evet bunlar yok ama bunlar olmadan da evlilik çekilmez olabiliyor maalesef. Bunun adı psikolojik şiddet. İstersen bana özelden yaz.Daha detaylı anlatabilirim. Ama kendi ruhuna dikkat et, hastalanma sakın.

Ayyy bu ne ya Okurken ruhum daraldı Kocam gelsede ona bi sarılıp öpsem Ne erkekler var ya Kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyo heralde

Çok üzücü bi durum Canım bu böyle gitmez Sende farkındasınki konuyu açtın

Onun her dediğine kulaklarını tıka Emin ol her kelimesi saçmalık.... bu bir

Misafirmi çağıracaksın son dakka ona söyle İsterse eve gelmesin Orası seninde evin Parada kazanıyosun ona ne...bu 2

Bu adam sağlıklı düşünemiyo Anca böyle emrivakilerle yola gelir bunu unutma

Sen erkeksin senin bi ağırlığın var evet Ama bende insanım benimde isteklerim var de

Paranın hepsini ona vermek zorunda değilsin Ezdirme kendini Güzellikle alsa neyse ama bu barbarca yapılan bişey Nasıl tahammül ediyosun

Mücadele etmeden bu evliliği bitirmemelisin Seni bu denli kararı görürse değişecektir İster istemez

Hepimizin farklı huyları var...Eşlerimiz için değiştirmedikmi ???

Oda bi şekilde değişmeli Kaç yıllık evlisiniz bilmiyrm ama yılanın başını küçükken eziceksin Yıllar sonraya bırakırsan çözmesi dahada zorlaşır

Son olarak Allah yardımcın olsun Unutma hiç bi dert dermansız değildir Yeterki mücadele etmesini bil Heleki sen çalışan kendi geçimini sağlayan bi bayansın Güçlü dur

Allahım ya rabbim bu site bana neler öğretti böyle yaa..

eşiniz tam bir narsist sanırım! sanmam hatta kesinlikle.

" narsist kimselerin en büyük sorunu kendilerini baskalarinin yerine koyamamalari ve kimseyi sevememeleridir. bu nedenle icten ve sicak iliskiler kuramazlar. kendilerine guvenirler ve baska hic kimseyi onemsemezler. bu nedenle cevrelerindeki insanlarin duygusal enerjilerini tuketirler. "

Son düzenleme:
Evliliğiniz sana ceza gibi...

Eşin sürekli seni suçlayarak manevi baskı yapıyor.
Hadi aile meselesinde kırgın diyelim...Asosyalliğini nasıl açıklayacak ?

Henüz çocuğunuz yokken yollarınızı ayırmak daha kolay olacaktır.
Şu durumda karar veremiyorsan en azından korunmaya çok dikkat et derim.

ben ne dicemi bilemedim arkadaşım allah sabır versin, şirketten bi ablamızın koçasıda böyleydi , asosyal bi adamdı hep evde kadının gezmesine de izin vermiyordu kendine güveni olmayan biriydi , o ablamızda çok bunalmıştı gençti gezmek yaşamak istiyordu ama adaamda iş yoktu yaşlıydı adam, hep içinde heves vardı kadının yazık, o aklıma geldi canim allah sabır versin , ne yapabilirsin bilemedim ama o abla baktı kocada iş yok kendi arkadaşlarıyla bi şekilde geziyordu kavga da etse çıkıyordu bi şekilde adamda evden hiç çıkmıyordu kendi ailesiyle bile görüşmek istemiyordu tuhaftı, RABBİM ISLAH ETSİN SENİ DE SELAMETE ÇIKARSIN HAYIRLISI NEYSE O OLSN .

Allah sabır versin size bu ne böyle ya, araba kullanma, paranı onun eline ver, kimse ile görüşme, eve misafir gelmesin, sen kimseye gitme, ben her zaman haklıyım vs. vs. böyle iş mi olur. İyi katlanmışsınız bunca sene bu eşe.

Okurken ben boğuldum resmen.

Böyle bir durumda ne yapılır bilemiyorum ama eşinizin sadece kendi konforunu, geleceğini, rahatlığını düşünen bir bencil olduğu kesin.

Allah sabır versin size bu ne böyle ya, araba kullanma, paranı onun eline ver, kimse ile görüşme, eve misafir gelmesin, sen kimseye gitme, ben her zaman haklıyım vs. vs. böyle iş mi olur. İyi katlanmışsınız bunca sene bu eşe.

Okurken ben boğuldum resmen.

Böyle bir durumda ne yapılır bilemiyorum ama eşinizin sadece kendi konforunu, geleceğini, rahatlığını düşünen bir bencil olduğu kesin.

iki kişilik dünyamızda iyi paylaşımcı ama ne zaman 3. bir kişi veya kişilerle ilgili bir konu olursa o zaman sorun yaşıyoruz işte

onun istediği kurduğumuz iki kişilik dünyayla yetinmem. beni mutlu etmeye çalışıyor tatil ayarlıyor. beraber dolaşalım canın sıkıldıysa diyor.ama ben sıkılıyorum yine.ozaman sen mutlu olmayı bilmiyorsun diyor.ne zaman 3 kişi veya 3.kişilerle ilgili bi beklentim bi isteğim olsa o zaman sorun oluyor.neden çağırıyor insanlar aramızı bozuyorlar diye kızıyor.gitse, gelme saatimiz için pazarlık yapıyor. .sus payı bikaç kişiyi eve çağrmama bişey demiyor ama ne konuştunuz diye sıkıştırıyor.telde konuşsam ne konuştun, neden böyle dedin vs vs.
çok sıkıştırsam sen git gez sana karışmam diyor ama gelince bi surat neymiş nerde kalmışım... evlilik eşli gezmmeyi de gerektirir diyorum anlatamıyorum...ben tanımıyorum ki diyor.tanısa da kafası sarmadığı için sıkılıyor...
annemler siz anlaşıyosanız sorun yok diyor ama ben sıkılıyorum arkadaşlar...sizce mutlu olmayı bilmiyor muyum gerçekten:(

Son düzenleme:
Canım Allah kolaylık versin çok zor gerçekten
Umarım hayatın ve özellikle senin için en doğru kararı verirsin

Benim esim de asosyaldir.oyle arkadas misafir vs bizde de yok ama isyerinde samimi oldugu arkadaslari var ama sadece isyerinde.onun disinda hep evde.kahve vs hic bilmez.aile gezmelerine ki neredeyse bayramdan bayrama,suruye suruye soylene soylene cekistiririm.sikici mi eh biraz.ama hafta sonlari istedigim yere goturur.gezeriz.evde cocuklarla ugrasmaktan yemek yapamadiysam hemen yemek soyler disardan.zaman zaman ev daginik olur bisey demez.ne istesem alir.ozel gunleri atlamaz.sevgisini dile getirir.oyle kendi kabugumuzda sadece biz olalim ister.napalim bua huy iste

Benim esim de asosyaldir.oyle arkadas misafir vs bizde de yok ama isyerinde samimi oldugu arkadaslari var ama sadece isyerinde.onun disinda hep evde.kahve vs hic bilmez.aile gezmelerine ki neredeyse bayramdan bayrama,suruye suruye soylene soylene cekistiririm.sikici mi eh biraz.ama hafta sonlari istedigim yere goturur.gezeriz.evde cocuklarla ugrasmaktan yemek yapamadiysam hemen yemek soyler disardan.zaman zaman ev daginik olur bisey demez.ne istesem alir.ozel gunleri atlamaz.sevgisini dile getirir.oyle kendi kabugumuzda sadece biz olalim ister.napalim bua huy iste

evet benim eşim de böyle.mutlu olmadığım için hatayı ben de görüyor.siz mutlu olabildiniz mi peki? bizden tek farkınız çocuklarınızın olması.ben cesaret etmedim çocuğa. çünkü bu süreçte annemin olmasını istemediğinden sorun yaşayacağımı düşünüyorum...sizin bu konuda bi sıkıntınız var mı ? hamilelik ,doğum süresince aileniz yanınızda olabildi mi ? eşiniz anlayış gösterdi mi yoksa surat yapıp sizi üzdü mü?
annemle yürüme 20 dk lık yakındayız ama evime doğru dürüst misafir edemedim.içimde ukdedir.2 yıl boyunca

bu kadar bencill bi insanla yaşamak gerçekten zor

eve gelmesinler ,kimseyle görüşme,arabayı kullanma, parayı eline sayy

büyük konuşmayayım ama ben yapamazdım , yani şöyle diyim ben beni huzursuz eden bi insanın huzurla oturmasını içime sindiremezdim

sıkılmışsın haklı olarak ve sanırım patlayacağın günü bekliyorsun , umarım sen patlamadan aklı başına gelir eşinin

Canım eşin benimkinin aynısı. Tıpa tıp hemde. Bunların burunları havada olur bir arkadaşınla eşinle dostunla tanıştırırsın hepsine kulp takar. Yeri gelir lönk diye laf sokar insanlara öööyle kalırsın, mahçup olursun. Zaten sen de zamanla onu çevrenle bir araya getirmemeye çalışırsın. Cimri olur, sürekli birikim yapmaya uğraşır (ki bizimkilerin durumu bayaa bayaa iyi olduğu halde). Ona göre o çoook çok akıllı bi insandır.kavgalarda aşağılar seni "sen kimsin ki" diye başlayan hakaretler taaa nerelere kadar gider. Erkeğin hep bir ağırlığı olmalı der evet, ve bu yüzden o ne diyorsa o doğrudur ona göre, kadın kadınlığını bilmelidir.Kıskançlığı da abartır bu tipler. Hatta iftiraya kadar götürebilir. Ne zaman birileriyle tanıştırsan arkadaşlarının eşlerinden şikayet eder, yok sana bakıyordu, yok seninle çok konuştu. Yolda yürürken bile senin birilerine veya birilerinin sana baktığı inancıyla sorun çıkarabilir. Senin aileni senin itelemenle ayda yılda bir ararken, sen hep annesini babasını arayıp sor ister. Kendi seninkiler için herşeyi söyleyebilir ama sen onun ailesine bişi söylediğinde çılgına döner (birinde eşim bana benim annemin adını bismillah çekerek alacaksın ağzına demişti mesela) vs. vs. vs...Bu yazı bitmez.

Arkadaşım, değişir sanıyorsan yanılıyorsun, bu tipler hastadır ve tedavi olmadıkları sürece hastalıklarının şiddeti artar. Seni de paranoyak yaparlar acaba bende mi hata diye hastalıklı bir fikri empoze ederler sana. Yani diyeceğim o ki düzeltmeye çalışacağım diyorsan sakın çocuk yapma bu arada. Ama çok uğraşmalısın bunu bil. Ben bu ve bunun gibi çok şey yaşadım şimdi boşanıyorum inşallah. Yapamadım, daha fazla uğraşamadım çünkü ben hasta olcaktım artık. Şiddet yok, aldatma yok, kumar yok...evet bunlar yok ama bunlar olmadan da evlilik çekilmez olabiliyor maalesef. Bunun adı psikolojik şiddet. İstersen bana özelden yaz.Daha detaylı anlatabilirim. Ama kendi ruhuna dikkat et, hastalanma sakın.

canım aynı şeyleri yaşamışız senle. ben tedavi ettirmek istedim, kabul etti gittik ama sırf benle barışmak için gitmiş sanırım. hiçbir şekilde düzelmiyorlar. bu tipler herkesin kendilerine zarar vermek istediğini zannediyorlar. paraya, gösterişe düşkün olduklarından çoğu zaman kalabalık ortamlarda seni ve kendilerini rezil edebiliyorlar. ayrıca çevresindekilerin ev, araba vs vs almaları onları çileden çıkarıyor ve herkesi kıskanıyorlar. bende boşandım 5 gün önce şükür bitti diyorum. yoksa bu tarz insanlar psikolojik şiddet uygulayıp seninde psikolojini alt üst eder, seni de kendine benzetir, benzemek istemeyenler ise boşanır.

Back
X