• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?

cemadrian

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
15
3
18
Merhaba kızlar, erkek arkadaşımın ailesi çok zengin bizimde durumumuz çok şükür iyi ama onlar kadar değil.Bu ileride onun ailesi tarafından sorun olur mu acaba? Ve ben güzel bir üniversitede okuyorum. Ama o ileride çalışmamı istemiyor ihtiyacım olmayacağını söylüyor ve bu beni çok üzüyor çünkü çok emek verdim bu noktaya gelene kadar. Ama onu da üzmek istemiyorum. Ne yapmalıyım sizce? Şuan onun beni sevmesinin 5. ilişkimizin 1. yılı. Birde kendisi 2 yıllık bir bölüm okuyor bu sıkıntı olur mu sizce?

Son düzenleme:
Ekonomik farkliligin asilamayacak problemler olusturacagini dusunmuyorum ama calismak isterseniz ve bunu engellerse o zaman sikinti var. Bastan pesin pesin konusup anlasin bence..

bence buradaki en önemli sorun erkek arkadaşının çalışmanı istememesi.

eşin ne kadar zengin olursa olsun kendi ayakların üzerinde durmalısın. kendini geliştirmelisin diye düşünüyorum.

erkek arkadaşınla aranızda halletmen gereken en önemli durum öncelikle bu.

zaten kendi ayakların üzerinde durduğunda da eşinin ailesi tarafından bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz ki?
sen okulunu bitir, işe gir.
he evlendikten sonra ya da çocuğun olduktan sonra kendin karar verirsin çalışıp çalışmamaya.
ama mesleğin ve de mesleğinle ilgili en az 1 senelik bir tecrüben olsun evlenmeden önce.

Merhaba kızlar, erkek arkadaşımın ailesi çok zengin bizimde durumumuz çok şükür iyi ama onlar kadar değil.Bu ileride onun ailesi tarafından sorun olur mu acaba? Ve ben güzel bir üniversitede okuyorum. Ama o ileride çalışmamı istemiyor ihtiyacım olmayacağını söylüyor ve bu beni çok üzüyor çünkü çok emek verdim bu noktaya gelene kadar. Ama onu da üzmek istemiyorum. Ne yapmalıyım sizce? Şuan onun beni sevmesinin 5. ilişkimizin 1. yılı.
Beni yanlış anlamanı istemem ama ben karısının çalışmasını istemeyen erkekleri iyi niyetli bulmuyorum. Birçoğunun amaçları kadini kendilerine muhtac bir birey haline getirip, evde kendi borularini öttürmek. Kadin ona karşı sesini çıkaramasın, her yaptığını sineye çeksin, gerektiğinde kapıyı çarpıp gidemesin, ona bağımlı olsun...

Ha kadın zaten hali hazırda ev kızıdır, o zaman onla evlenen erkek de bunu bilerek evlenir. Bunda bir problem yok. Ama hali hazırda çalışan, okuyan kadınları işte çalıştırmamayı ben iyi niyetli bulmuyorum.

Zaten bu eylemi iyi niyetli gerçekleştiren erkekler kendini belli eder. Kadın 1 2 sene çalışır, çocuk olunca adam der ki karısına: 'Sen rahatina bak, ben ailemizi geçindiririm.' O zaman eyvallah.
Bir de ailen seni onca sene okutmuş, emeklerin boşa mı gidecek bir erkek öyle istiyor diye?

Aileniz o kadar emek vermiş size. Yıllardır bir yerlere gelebilmek için okuyorsunuz. Bir erkek için bunları çöpe atmayın derim.

Diğer konuya gelince; çok problem edilecek bir mesele değil aslında. Ama önemli olan erkek arkadaşınızın ailesinin tutumu. Yoksa lafı bile edilmemeli bu konunun.

Beni yanlış anlamanı istemem ama ben karısının çalışmasını istemeyen erkekleri iyi niyetli bulmuyorum. Birçoğunun amaçları kadini kendilerine muhtac bir birey haline getirip, evde kendi borularini öttürmek. Kadin ona karşı sesini çıkaramasın, her yaptığını sineye çeksin, gerektiğinde kapıyı çarpıp gidemesin, ona bağımlı olsun...

Ha kadın zaten hali hazırda ev kızıdır, o zaman onla evlenen erkek de bunu bilerek evlenir. Bunda bir problem yok. Ama hali hazırda çalışan, okuyan kadınları işte çalıştırmamayı ben iyi niyetli bulmuyorum.

Zaten bu eylemi iyi niyetli gerçekleştiren erkekler kendini belli eder. Kadın 1 2 sene çalışır, çocuk olunca adam der ki karısına: 'Sen rahatina bak, ben ailemizi geçindiririm.' O zaman eyvallah.
Bir de ailen seni onca sene okutmuş, emeklerin boşa mı gidecek bir erkek öyle istiyor diye?
Haklısınız bende en çok babamı düşünüyorum o kadar emek verdi bana ama nasıl halledeceğim bilemiyorum :(

çalışmanın zenginlikle birilgisi olduğunu sanmıyorum eger sizben evde oturamam okudum bunca sene emek verdim çalışıcam diyorsanız çalışın

zengin ve daha az gelirli ilerde problem yaparmı bilinmez ama bunlar insanların görgüleriyle insanlıklarıyla ilgili bir durum herkes bunu sorun yapmaz

siz aileden böyle bir izlenim mi aldınız? bu tarz bir sorun olursa bu durumu ayarlıyacak kişi eşiniz şuan ki sevgiliniz olucak.

Sen meslegini eline al ilerde ne olacagi belli olnaz bastan bence herseyi konus..

Ben de cok emek veriyorum ve sirf bunun için calismamayi dusunemem...sonuçta her şeyden fedakarlık yapıyoruz.. Evet kendimizi gelistiriyoruz fakat bunu kullanmak, para kazanmak, bir alanda basarili olmak başka bir duygu.

Çocuğun olur 3 sene ara verirsin tamam ama calismak guzel sey..

Maddi durumun ise sorun olacagni sanmam

Benim sozlum de evlenince calismami istemiyor. Bunu acik acik soylemiyor, hatta calismak istersem hayir demez asla, ama anliyorum. Bizimki tabii biraz kiskancliktan, yanimda olmadi mi rahat edemiyor bir turlu, biraz da tam "Erkek evine, karisina bakar, onun icin calisir, onu mutlu eder, ne isterse o yapar" diye dusunen bir insan. O yuzden calisma dese bile artniyet aramazdim. "Gerek yok" da diyebilir, cunku kendisi de gercekten cok para kazaniyor. Seni eger siddetli bir sekilde zorlamiyorsa bu kadar kafana takma derim. "Calisma, gerek yok" demesi problem degil bence, sadece diyorsa problem degil ama. Bu konuda huzursuzluk cikartacak gibiyse, sen her seye ragmen calismayi sectiginde bunu saygiyla karsilamayacaksa sikinti var demektir. Bunu da en iyi sen bilebilirsin.

ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz ki?
sen okulunu bitir, işe gir.
he evlendikten sonra ya da çocuğun olduktan sonra kendin karar verirsin çalışıp çalışmamaya.
ama mesleğin ve de mesleğinle ilgili en az 1 senelik bir tecrüben olsun evlenmeden önce.
Mezun olur olmaz evlenmek istiyor :(

en azından fikir olur diye düşündüm :)
Burada kimlere ne fikirler verildi bir bilsen :KK69: Sonunda da olay ama o beni çok seviyor o yüzden istemiyor, siz zaten ne anlarsınız tarzı cümlelerle son buldu çoğu sefer :KK4: O yüzden böyle oldum ben de, üstüne alınma :cool:

en azından fikir olur diye düşündüm :)

ben çalışmıyorum evdeyim ve içimde bir uhde olarak kaldı çalışmamak bundan dolayı ne sıkıntılar atlattım. bana sorsalar illede çalışmak derim ki siz okuyorsunuz
ve emek var hemde çok büyük sizin kadar ailenizin de emeği var.

sevgilinin durumu ne olursa olsun insanın kendi parası bambaşka olur diye düşünüyorum.ve çalışın dünya bu ne gitircek ne götürecek belli olmaz...

sen bir okulu bitir evlilik hazırlıkları başlasn yine konuşursunuz dont panic :KK49:

Back
X