NE YAPMALIYIM?

Kabul etmeli miyim?

• Kabul et

OY: 4 28,6%
  • Kabul etme

OY: 10 71,4%

• Ankete Katılan
    14

bayanyani

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
109
89
18
45
Herese yeniden merhaba...Önceki konumda destelerinizle meseleyi lehime hallettim yazan destek olan herkese tesekürler...
Simdi içinden çıkamadığım bir konu var arkadaslar mesele maddi bir durum parlak fikirlerinizi bekliyorum.
Daha önceki konumda da az buçuk bahsetmistim kv ler iflas ettiğinden dolayı yüklü miktar borç altına girdik sadece biz değil tabi esimin diğer 2 kardesi de bu borçla cebellesti yıllarca halen de düze çıkılmıs değil kp emekli maası hacizli ve 900 tl sini alıyor maasın.
Düğün esya vs zaten hepsini kendimiz yaptık 6 yıl borçla uğrasırken benim de çektiğim krediyle bir araba alabildik.Borçlarımız halen var kres kira vss bunları katmıyorum gider olarak.Kv ve kp kaynımla birlite oturuyor.Diğer kaynım bekar yakında nisanlacak...Simdi bu bilgiler bir köse de dururken ben sorunu anlatayım.
Her ay kv lere 500 tl gönderiyoruz en fazla ayda bir gittiğimizde evin eksiği neyse alıyoruz.Her yıl kp ve kv ayrı ayrı kurban kesiyor biz kv nin kurban parasını karsılıyoruz.Kp hacca gitmek istiyor her ne kadar sıra gelmese de miktarı 10 bin falandı sanıyorum onu da 3 kardes karsılayacak.Bekar olan kaynım evlenecek ve maddi destek istedi 5000 tl de ona verelim dedik. Dedik ama bu eyvallah dediklerimizin ardı kesilmeyecek gibi artık...
Bende ipleri oparan son durum esimin yaptığı teklif...Ailesine 500 tl göndermek istemiyor.Sebebi onlarla birlikte oturan kaynımın parayı yastık altı ettiğini düsünmesi.Bana ev alalım dedi yarı yarıya kredi çekip 150 bin civarında bir ev alıp anne ve babasını oturtacak.Önce kabul etmem diye evi benim üstüme yapmayı teklif etti sonra ailem gurur yapar düsüncesiyle vaz geçti.Ona göre havaya 500 tl atmaktansa bizimde sonunda bir evimiz olur yönünde...
Krediyi çekersek 4 yılda falan bitiyor ama biz kiradayız 500 tl havaya gitmesin derken 1200 tl havaya gitmis olacak bu sekilde...Önce mantıklı gelse de bu sekilde düsününce ben vazgeçtim.Simdi esim tirplerde surat bi karıs.Çalısan kadınlar hep sömürülmek zorunda mı?1 aylık borçla göreve dönüs yapıyorum ve ücretiz izne çıkmadan önce araba için çektiğim kredinin son 2 kalanını yatırmadı esim söz verdiği halde.Güvenip kredi çemekte istemiyorum o da ayrı...
uzun oldu kusura bakmayın.Okuyan cevap yazan herkese simdiden tesekürler.Hepinize mutlu,huzurlu,sağlıklı seneler...

Son düzenleme:
Bide bencede evi sizin üzerinize yaparak ev alın. En azından aylık verdiğiniz para size emeklilik gibi 10 yıl sonra güzel bi maddi değere dönüşücek. Almazsanız havada uçup gidicek. Ben olsam kabul ederdim, mantıklı bence..

Evinize 15 bin giriyorsa neden kiradasınız?
Bana ev alıp kendi üstünüze yapıp kvleri oturtma fikri mantıklı geldi.
İlerde 2 kaynın ortak olma ihtimaline karşı ben öyle yapardım şahsen.
Ayrıca kvgil her ay 500 tl almayı gurur yapmıyorlar da evi kendi adınıza alınca mı gurur yapacaklar, eşiniz saçmalamış.

Evet Türkiye sartlarında ama borç içinde yüzünce pek anlamı olmuyor.Bende böyle düsündüm ilk ama bizde kiraya verdiğimiz 1200 tl yi havaya atmıs olcaz bir yandan da evin kredisi olacak bizi zorlar diye düsünüyorum.Yorum için tesekkürler.

aylık 15 bin lira geliri olan bir aile ferdinin, aileye yollanan 500 liranın lafını yapması garip. Durumunuz çok çok iyi. Eğer şatoda yaşamıyorsanız, düğün borçlarınız da çoktan bitmiştir. maaşlarınız size kalmıştır. 1200 tl dediğiniz ev kredisinin aylık taksidi ise, o da sizin 15 bin liralık gelirinize göre çok çok cüzi bir rakam. 8500 lira maaşı olan eşinizin kardeşi ile eşinizin ailesine bir ev alıp oturtmak sizi sarsmaz. Yapmalısınız da. Kıt kanaat geçinmiyorsunuz.

Biraz karışık olacak ama şöyle düşünelim.
500 tl ödemeyle 10 yıllık için havaya 60bin ödemiş oluyosunuz.
150binlik bi ev 10 sene sonra 300 olsa ve ödediğiniz 1200 kira 10 sene sonra 120bin etse...
300-120=180bin kar

Ayy ben devreleri yaktım

Yok kv yanımda ağlayarak istedi parayı esimden...Her ay vereceksin diye...Gurur yapsa dediğin gibi para isterken yapardı.Kayınlarımla ortak almak istemiyoruz zaten ilerde diğer 6 kardesi de mirasçı olmasın diye(esimin fikri).
15 bin ile kirada oturmak garip belki ama borç çok bahsettiğim gibi.Esim diğer kardeslerine ve öğrenci olan yeğenlerine de destek oluyor ona birsey diyemiyorum.Haliyle gider gelirden fazla oluyor.

Geliriniz iyiymiş gerçekten, maşallah Ev konusunda da bence böyle bir işe girmeyin. Abisi yastık altı ediyorsa etsin. Kayınvalide kayınpederle yaşamak zordur. Ha eşinizin çok gözüne batıyorsa 500 liranın üstüne aylık olarak o evin ihtiyaçlarını karşılamasın, olsun bitsin. Siz kiradayken başkasına ev almak çok anlamsız.

Ekleme: Gelir ne kadarsa gider o kadardır. Başkalarının aaa o gelirle nasıl borç içindesin, ne cimrisin yorumları gelecektir; aldırmayın. Her ailenin geçimini kendi şartlarında değerlendirmek lazım. Sonuçta akrabalar değil, kendimiz rahat yaşamak için kazanıyoruz.

Aylık ihtiyaçlarını karsılama diyemem ben desem de esim gizli saklı da olsa yardım eder mutlaka çünkü zamanında yakalamıslığım var.Evlat olarak vazifeden görüyor maddi desteği bende hakkına girmiyorum.Am ev konusu bu durumu asan bir mesele ufak tefek talepler istekler olur ama bu sekil bizi zorlar.Bizde hem kendimize hem çocuğumuza bir gelecek olusturmak zorundayız.Haklısın yorumunda.

sizin kredinizi yatırmamış eşiniz ama ailesine her ay 500 ü vermeyi ihmal etmemiş maşallah.
ben olsam eşinin ipiyle kuyuya inmem..
Kredi çekmem zaten güvenim yok arkamda durmayabilir.Kendi evimiz için pesinat adına birikim yapmayı düsünüyorum ben o durumda bile çekmem yani...

Pardon mesleklerinizi öğrenebilirmiyim? yeniden okumak istiyorum!!

eşinize güzelce anlatın zaten 500 veriyoruz zorlarına gidecek olsaydı o giderdi diye.

Kredi çekmem zaten güvenim yok arkamda durmayabilir.Kendi evimiz için pesinat adına birikim yapmayı düsünüyorum ben o durumda bile çekmem yani...

aynen siz kirada otururken ne amaçla kv kp re ev almayı düşünüyor eşiniz anlamadım..
ev sizin üstünüzede olsa sonuçta çıkın biz oturucaz denilmeyeceğine göre ..

aynen siz kirada otururken ne amaçla kv kp re ev almayı düşünüyor eşiniz anlamadım..
ev sizin üstünüzede olsa sonuçta çıkın biz oturucaz denilmeyeceğine göre ..
Söyle ki iflasa sebep olan kaynım kv ve kp ile birlikte oturuyor.Her ay 500 isteyen o zaman zaman kv zaman zaman kp öne atıp seninde anne baban destek olmak zorundasın diye sarta bağlıyor.Bu kaynım doktor ama gelir durumu iyi olsa da bir kaç kere evlenip bosandı.Düğün borçları ödediği tazminat ve nafakalar var.Aslında esim bu sebeple patayı göndermek yerine ev alma düsüncesinde.Çünkü parayı anne babasına değil de kendi giderlerine harcadığını yada yastık altı yaptığını düsünüyor.Durum böyle yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…