NE YAPMALIYIM?

Kabul etmeli miyim?

• Kabul et

OY: 4 28,6%
  • Kabul etme

OY: 10 71,4%

• Ankete Katılan
    14
15.000'mi? Yanlışlık var galiba? 1.500 olmasın o?

Kadının evi bile yok ne zengin olması. Farzet ki ayda 500 bin kazaniyor, bu birilerinin o ları somurmesi gerektiği anlamına gelmez. Okumus, calismis, kazaniyor bundan kime ne

Herkeste 15 Bin maaşa takmış, istediğin kadar gelirin olsun, önemli olan giderinin ne kadar olduğu. İstanbul da yaşam şartları kolay mı? Kreş parası, o parası bu parası. Birazda yaşamak istersen, etrafında asalaklarda varsa para biter tabi. Ee millet alışmış 1400 tl asgari ücretin yeter olduğuna normal olanı bünye kaldırmıyor

15 bin maaş mı birde 15 bin giren eve 500 tl anne babaya verilemiyorsa yuh yani

15 bin maaş mı birde 15 bin giren eve 500 tl anne babaya verilemiyorsa yuh yani
Kayınpeder iflas etmiş. 150 bin kadar borç kalmış üstlerine zaten. 500 lira ekstra destek olarak verdikleri miktar. Yeğenleri kardeşlerine de bunun üzerinde para veriliyormuş. Bunların hepsinin üstüne kendileri kirada otururken kocası anne babası için ev almak istiyor. Yani sırf 15 binlik gelirden 500 liralık yardım yapmıyorlar. Bence gelirleri yüksek diye bayağ bi söğüşleniyorlar...

Bence mantıklı, ev senin üstüne olacaksa tabi... bir de ev parası dışında kuruş çıkmayacağını vurgulamanız şartıyla..

15 bin gelire neden bu kadar sasirilmis anlamadim, ortalama bir ozel hastanede (istanbul) sadece poliklinik yapan bir uzman doktorun (cocuk gibi) maasi 10-15 bin tl arasi zaten, arti hakediş, arti nobet de alabiliyorlar.
Doktorun bransina (kadin dogumcular daha iyi kazaniyor mesela) unune, çalıştığı hastaneye gore de bu rakam artiyor.
Neyse, sonucta 15 bin lira kazanmaniz bunu dagitacaginiz anlamina gelmez. Ben olsam tek kurus vermezdim.

Aynen katılıyorum. İnsanlar abarttikca abartmis.

Durumu çözmüşsünüz aynen bahsettiğiniz durum bizimki...tek kuruş versin vermesin ona karışmadadım bu güne kadar.ama benim maaşımla ağalık yapmasın durumu varsa evini kısıtlanıyorsa amenna...yok sen kredi çek yarısını ben ödeyip kirada otururken bir yandan borç öderken yapamam o iş beni aşar.yorum için teşekkürler...yorumlarınızı takip edenlerdenim.

Ev sadece sizin ya da eşinizin üstüne olacaksa kötünün iyisi diye kabul edebilirsiniz. En azından havaya para atmayacak, mülk sahibi olacaksınız.

Bizim evimiz yokken neden onlara otursun diye alalım diye düşünebilirsiniz ama şu açıdan bakın; kendinize alacağınız ev belki de 150.000'lik olmayacak, belki daha pahalı ev beğeneceksiniz. İlerisi için yatırım olur diye düşünüyorum.

Ara sayfalara yazdığınız başka detaylar varsa görmedim ama, hiç olmazsa ellerine saydığınız para krediye gidecek diye düşünüyorum.

Aynı düşüncedeyim. Ben kendi ailem için benzer bir hesap yapmıştım, her ay havaya vereceğim paranın iki katıyla sonunda bana dönecek bir ev alma fikri daha cazip gelmişti. Ki o paraya kendi istediğim evi almam imkansızken onlar şimdiki gibi bir evde oturabilirlerdi.. icraate geçireceğim günün gelmesini bekliyorum şimdi de... para kar etmese bile olur geri dönecek neticede...

Sonuç böyle olacaksa eğer mantıklı eşim fıtrat olarak insanları geri çevirmeyen yapıda...işin içine ana baba evlatlık girince de merhameti ağır basıyor...böyle devam edersek bir dikili ağacımız olmaz.biz zor şartlarda okumuş insanlarız hiç değilse çocuğumuza yatırım olur o rahat eder.

bana her koşulda kendim bişeylere sahip değilken başkasına yardım etmek mantıklı gelmiyor. burda mesele 300-500 olması değil, zaten onların borcunu ödeyerek bir büyüklük yapıyorsunuz, yeter bence. siz verikçe onlar bunu sizin göreviniz gibi görmeye ve hep daha fazlasını istemeye başlayacaklar, gerek yok.
teşekkür ederim bu arada :) her şey gönlünüzce olsun, az ya da çok, kolay kazanılmıyor ki kolay harcansın.

Arkadaşlar yorumlarınızla kafamda netleştirdiğim;evin ben yada çocuğumuz üstüne yapılması koşuluyla kabul etmek.ev alındıktan sonraki hiçbir maddi desteğe olumlu yaklaşmam.kredi çekmeyi kabul etmeyeceğim ha o çeker bende 2000 kadar destek olurum.konuşunca sizlere aktarırım.

Eşinize diyeceksiniz ki o zaman (ilk başta kabul etmemişsiniz ya hani)
"tamam, kredi çekelim senin ya da benim üstüme alalım bir ev otursunlar. Ancak zaten evin kredisini ödeyeceğiz, artık 300-500 para yardımı etmeyeceksen varım ben bu işe, fazladan para yardımı yapmaya devam edersen benden bir şey bekleme".

Anlamaz mı bu laftan eşiniz?

Özel okul iki çocuk 4000
Servis 800
Kira 2000
Aidat 400
Faturalar 1000
Mutfak 2000
Dışarda yemek gezmek vs 1000
Yılda 1 -2 tatil aylık taksitleri 1000
Sigara karı -koca 700
Benzin 2 araç 500
Kurslar 3 kişi 900
Kıyafet vs 1000
Aileye yardım 500

Bak mesela bu şekilde giderlerini kalem kalem yaz grupla.
Kazanmak iyi ama giderleri bilirsen nereden ne kadar değişiklik yapacağına odaklanırsın.

Konu sahibi ben değilim ama ben grupluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…