İstanbul da yasıyoruz orta halli bir site de 1200 tl kiramız.Bir de eve girersek sizinde söylediğiniz gibi ekstra onun aylık borcu olacak.1200 tl suan bizim ev kiramız.Ev alamıyoruz iste bu konuyu ondan açtım canım.Gider borç her türlü 15 bine ortalama bir hayat bizimki...Kendi giderlerimizin haricinde esim diğer kardeslerine ve öğrenci yeğenlerine de destek oluyor.4 yılda 150bin lira kredinin bitmesi için faizsiz 3125 lira ödemeniz lazım ki bence onun taksitleri 4000 olur aylık, siz nasıl 1200 lira hesapladınız anlamadım. Ayrıca 15 bin lira maaşla eğer boğazda oturmuyosanız ( ki 150 bine ev alacaksınız isytanbulda olamazsınız) taş çatlasın 2000 lira kira veriyosunuzdur (çok lüks bir sitede yaşadığınızı varsayıyorum.). Ayrıca bu maaşlarla neden kendinize ev almıyosunuz?
ben de 1000 lira kira veriyorum istanbuldayım, eşim 4000 alıyo ben 3 bin ve biz benim maaşıma dokunmadan biriktiriyoruz hatta onun maaşından arttıyoruz, 2 mizin de kyk borcu var benimkini çift çift ödüyoruz , ayrıca kıyafet eşya filan da alıyoruz ben anlamadım yani öyle lüks bi hayatınız da yok, geçmiş konulara baktım, eşiniz sizden ayrı para biriktiriyosa ailesine söylediğinden daha fazla yardım yapıyosa siz bu paranın bittiğini düşünüyo olabilirsiniz, ayrıca aylık 15 bin geliri olan bi ev için çok mantıksız hareket ediyosunuz gibi geldi banaİstanbul da yasıyoruz orta halli bir site de 1200 tl kiramız.Bir de eve girersek sizinde söylediğiniz gibi ekstra onun aylık borcu olacak.1200 tl suan bizim ev kiramız.Ev alamıyoruz iste bu konuyu ondan açtım canım.Gider borç her türlü 15 bine ortalama bir hayat bizimki...Kendi giderlerimizin haricinde esim diğer kardeslerine ve öğrenci yeğenlerine de destek oluyor.
Esime göre biz evi alırsak para vermekten kurtulacağız...Diğer 2 kardesi de yeme içme vs gibi giderleri karsılar diye düsünüyor.Siz evi alıp oturttugunuz zaman 900 TL emekli maaşı elk.su telefon duvarları mı yiyecekler bu konuyu nasıl çözeceksiniz
Olabilir ya belki abisi para vermiyorsun bari böyle yap bizde diğer giderleri karsılayalım demis olabilir.Daha önceden kv yi emekli etme fikrimiz vardı kalan prim borçları ödeyp.Ama saolsun kaynım önceden yatırılmıs primleri de borçtan saydırıp emeklilikten feragat ettirmis.Yoruyor bu gizli hesaplar beni...Söylediğin matıklı biri demis olabilir.Bence bu ev fikri eşinin fikri değil
Hesapsız kaçak giderleriniz yok belli ki bu sekilde hersey alınabilir yada yapılabilir.Suan en çok giderimiz çocuk için kres bez mama vs vs onun dısında evime aldığım bir esya yok evlenirken ne aldıysak o...üst bas kıyafet duruma ve ihtiyaca göre alırız sürekli değil.Ha özel günlerde takı bilmem ne hediye alır esim bi külfetli onlar var. Biraz beklenti var bizden çift maas olduğumuzdan mı bilmem.Atıyorum karne alan arar dayı hediyemi hazırla diye...Diğeri arar karta borcum var destek ol diye...Ki esim cebinde yoksa kredi kartından çeker gönderir ama yine de gönderir.ben de 1000 lira kira veriyorum istanbuldayım, eşim 4000 alıyo ben 3 bin ve biz benim maaşıma dokunmadan biriktiriyoruz hatta onun maaşından arttıyoruz, 2 mizin de kyk borcu var benimkini çift çift ödüyoruz , ayrıca kıyafet eşya filan da alıyoruz ben anlamadım yani öyle lüks bi hayatınız da yok, geçmiş konulara baktım, eşiniz sizden ayrı para biriktiriyosa ailesine söylediğinden daha fazla yardım yapıyosa siz bu paranın bittiğini düşünüyo olabilirsiniz, ayrıca aylık 15 bin geliri olan bi ev için çok mantıksız hareket ediyosunuz gibi geldi bana
Evdeki hesap çarşıya uymayabilir bunu düşünmesi değil açıkça kardeş leriyle pazarlık etmesi lazım ki uyacaklar mı anlaşmaya oda meçhulEsime göre biz evi alırsak para vermekten kurtulacağız...Diğer 2 kardesi de yeme içme vs gibi giderleri karsılar diye düsünüyor.
Duvarları yemesinler ama durum yok gırtlağına kadar borç içindeyken de çifte kurban kesip,sil baştan ev döşeyip fantazi de kasmasınlar.işi olsa da şuan bekar bir oğlu var hiçbir şey düşünmese insan başkalarının karşısına çıkmaya hazırlık yapar.ben anne baba olarak fedakarlık bekledikleri kadar fedakar olduklarını düşünmüyorum.Siz evi alıp oturttugunuz zaman 900 TL emekli maaşı elk.su telefon duvarları mı yiyecekler bu konuyu nasıl çözeceksiniz
Normal şartlarda evet ne yapılmaz ki...6 yıldır yazı evde kışı çalışarak geçiririz.hafta sonu çocuğu gezmeye götürürüz.temizliği de kendim yapıyorum yardımcı almıyoruz.ultralüks olmuyor galiba.Valla 15000 tl maasla evde alinir 500 tl yardim da yapilir eger ultralüks yaşamıyorsaniz...
Zaten kurban hac vs bunların hepsi lüks istekler ama kaynın evinden çıkıp oraya oturttuğunuzda herşey daha çok üstünüze yıkılacak gibi bir his var içimdeDuvarları yemesinler ama durum yok gırtlağına kadar borç içindeyken de çifte kurban kesip,sil baştan ev döşeyip fantazi de kasmasınlar.işi olsa da şuan bekar bir oğlu var hiçbir şey düşünmese insan başkalarının karşısına çıkmaya hazırlık yapar.ben anne baba olarak fedakarlık bekledikleri kadar fedakar olduklarını düşünmüyorum.
Yani kredi borcu oduyoruz diyorsunuz ne aldiniz da ya da ne yaptiniz da 15000 tl az geliyor? Benim esimin geliri 2500-3000 arasi bizde kira oduyoruz kredi oduyoruz mutfak masrafi elektrik su dogalgaz... Ayrica mobilya taksitleri felan da var.Normal şartlarda evet ne yapılmaz ki...6 yıldır yazı evde kışı çalışarak geçiririz.hafta sonu çocuğu gezmeye götürürüz.temizliği de kendim yapıyorum yardımcı almıyoruz.ultralüks olmuyor galiba.
Konuda bahsetmiştim kv ler iflas ettiği için yüklü miktar borç altına girdik yani 3 erkek kardeşe 100-150 bin düşecek meblağlar...kp emeklisinin bir kısımda bu sebepten hacizli...bize düşen kısmı kapatmak için çekilen kredi yani...Yani kredi borcu oduyoruz diyorsunuz ne aldiniz da ya da ne yaptiniz da 15000 tl az geliyor? Benim esimin geliri 2500-3000 arasi bizde kira oduyoruz kredi oduyoruz mutfak masrafi elektrik su dogalgaz... Ayrica mobilya taksitleri felan da var.
Ornegin biz 10000 tl lik bi dugun yapmisizdir siz 50000 tl lik dugun yapmissinizdir veya biz 5000 tl lik mobilya almisizdir. Siz 20000 tl lik mobilya almissinizdir.
Demek istedigim şu yani ev almamissiniz luks de yasamiyorsunuz peki bu ne borcu?
Yuvanıza huzur kesenize bereket diliyorum.sizde para var huzur yok bende parada yok huzurda yok hangimiz daha sanssiziz bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?