NE YAPMALIYIM?

Kabul etmeli miyim?

• Kabul et

OY: 4 28,6%
  • Kabul etme

OY: 10 71,4%

• Ankete Katılan
    14
4 yılda 150bin lira kredinin bitmesi için faizsiz 3125 lira ödemeniz lazım ki bence onun taksitleri 4000 olur aylık, siz nasıl 1200 lira hesapladınız anlamadım. Ayrıca 15 bin lira maaşla eğer boğazda oturmuyosanız ( ki 150 bine ev alacaksınız isytanbulda olamazsınız) taş çatlasın 2000 lira kira veriyosunuzdur (çok lüks bir sitede yaşadığınızı varsayıyorum.). Ayrıca bu maaşlarla neden kendinize ev almıyosunuz?

İstanbul da yasıyoruz orta halli bir site de 1200 tl kiramız.Bir de eve girersek sizinde söylediğiniz gibi ekstra onun aylık borcu olacak.1200 tl suan bizim ev kiramız.Ev alamıyoruz iste bu konuyu ondan açtım canım.Gider borç her türlü 15 bine ortalama bir hayat bizimki...Kendi giderlerimizin haricinde esim diğer kardeslerine ve öğrenci yeğenlerine de destek oluyor.

ben de 1000 lira kira veriyorum istanbuldayım, eşim 4000 alıyo ben 3 bin ve biz benim maaşıma dokunmadan biriktiriyoruz hatta onun maaşından arttıyoruz, 2 mizin de kyk borcu var benimkini çift çift ödüyoruz , ayrıca kıyafet eşya filan da alıyoruz ben anlamadım yani öyle lüks bi hayatınız da yok, geçmiş konulara baktım, eşiniz sizden ayrı para biriktiriyosa ailesine söylediğinden daha fazla yardım yapıyosa siz bu paranın bittiğini düşünüyo olabilirsiniz, ayrıca aylık 15 bin geliri olan bi ev için çok mantıksız hareket ediyosunuz gibi geldi bana

Herkesin hayat standardi farkli. Esiniz her turlu destek olacak bundan kacmanin yolu yok,bari ev alin da bir seye benzesin.

500 lirayı başka şartlarda verseniz
direk yiyecek içecek alışverişi yapıp üstüne 200 lira harçlık bırakmak gibi
ev meselesi bence çok pişman olacağınız bir karar olur
ev sizin üstünüze olmayacak çünkü
usagi91 in söylediği gibi bu fikir ya kv denizden ya da beraber yaşadıkları kaynından çıkma bence de

Bence bu ev fikri eşinin fikri değil
Olabilir ya belki abisi para vermiyorsun bari böyle yap bizde diğer giderleri karsılayalım demis olabilir.Daha önceden kv yi emekli etme fikrimiz vardı kalan prim borçları ödeyp.Ama saolsun kaynım önceden yatırılmıs primleri de borçtan saydırıp emeklilikten feragat ettirmis.Yoruyor bu gizli hesaplar beni...Söylediğin matıklı biri demis olabilir.

Hesapsız kaçak giderleriniz yok belli ki bu sekilde hersey alınabilir yada yapılabilir.Suan en çok giderimiz çocuk için kres bez mama vs vs onun dısında evime aldığım bir esya yok evlenirken ne aldıysak o...üst bas kıyafet duruma ve ihtiyaca göre alırız sürekli değil.Ha özel günlerde takı bilmem ne hediye alır esim bi külfetli onlar var. Biraz beklenti var bizden çift maas olduğumuzdan mı bilmem.Atıyorum karne alan arar dayı hediyemi hazırla diye...Diğeri arar karta borcum var destek ol diye...Ki esim cebinde yoksa kredi kartından çeker gönderir ama yine de gönderir.

Esime göre biz evi alırsak para vermekten kurtulacağız...Diğer 2 kardesi de yeme içme vs gibi giderleri karsılar diye düsünüyor.
Evdeki hesap çarşıya uymayabilir bunu düşünmesi değil açıkça kardeş leriyle pazarlık etmesi lazım ki uyacaklar mı anlaşmaya oda meçhul

Ev alacaksanız kesinlikle üstüne yapma şartı koyun. Keza eşiniz bu konuda güven vermedi. Zira evlilik sonrası alındığı için evde eşinizinde hakkı olacaktır. Ama kp kv çokta ihtiyacı olan insanlar değil diye düşünüyorum. Bir de akrabalara sürekli ağlayın borcumuz var diye. Standartların üzerinde maaş alıyorsunuz. Kimse sizin içinizi bilmez. Maaşınızı duyan sizden bişey isteyrcektir. Nasılsa o kadar maaşları var diye.

Siz evi alıp oturttugunuz zaman 900 TL emekli maaşı elk.su telefon duvarları mı yiyecekler bu konuyu nasıl çözeceksiniz
Duvarları yemesinler ama durum yok gırtlağına kadar borç içindeyken de çifte kurban kesip,sil baştan ev döşeyip fantazi de kasmasınlar.işi olsa da şuan bekar bir oğlu var hiçbir şey düşünmese insan başkalarının karşısına çıkmaya hazırlık yapar.ben anne baba olarak fedakarlık bekledikleri kadar fedakar olduklarını düşünmüyorum.

Valla 15000 tl maasla evde alinir 500 tl yardim da yapilir eger ultralüks yaşamıyorsaniz...
Normal şartlarda evet ne yapılmaz ki...6 yıldır yazı evde kışı çalışarak geçiririz.hafta sonu çocuğu gezmeye götürürüz.temizliği de kendim yapıyorum yardımcı almıyoruz.ultralüks olmuyor galiba.

Çok aile yapınızı bilmediğimden yorumumu gerekli ölçüde umursayın lütfen ben ev aldıgınızda da onların sizden 500 tl gibi bi para isteyeceklerini düsünüyorum şuan 900 tl nasil yetmiyorsa o zaman da yetmeyecek anladığim kadarıyla doktorsunuz ya da eğitimci de olsanız bilinçli birisiniz siz değerlendirin evi aldığınızda bununla yeterli kalacağıni düşünüyor musunuz

Zaten kurban hac vs bunların hepsi lüks istekler ama kaynın evinden çıkıp oraya oturttuğunuzda herşey daha çok üstünüze yıkılacak gibi bir his var içimde

Yani kredi borcu oduyoruz diyorsunuz ne aldiniz da ya da ne yaptiniz da 15000 tl az geliyor? Benim esimin geliri 2500-3000 arasi bizde kira oduyoruz kredi oduyoruz mutfak masrafi elektrik su dogalgaz... Ayrica mobilya taksitleri felan da var.
Ornegin biz 10000 tl lik bi dugun yapmisizdir siz 50000 tl lik dugun yapmissinizdir veya biz 5000 tl lik mobilya almisizdir. Siz 20000 tl lik mobilya almissinizdir.

Demek istedigim şu yani ev almamissiniz luks de yasamiyorsunuz peki bu ne borcu?

Konuda bahsetmiştim kv ler iflas ettiği için yüklü miktar borç altına girdik yani 3 erkek kardeşe 100-150 bin düşecek meblağlar...kp emeklisinin bir kısımda bu sebepten hacizli...bize düşen kısmı kapatmak için çekilen kredi yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…