• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam gerekir? Yardımınıza çok ihtiyacım var.

Lise de aşık olan, doğru düzgün eğitim vs bile almadan sosyal medyada popüler olup, sanki cok sey başarmışlar gibi ortada gezenlere özenen yeni nesil problemi bu.

Sevgiliniz olsada mutlu olacağınızı düşünmüyorum. Çünkü o zihin gelişimini tamamlayamamış arkadaş çevreniz bana bunu yaptılar, seninki yapmadı, biz bu yedik sevgilimle sen yemedin diye bile konuşur. Önce siz etrafınızdaki insanlara size hangi üslupla konusabileceklerini öğretin. Arkadaş bile olsa kimse size kafasına gore laf söyleyemez. Okulunuzu bitirin, is güç sahibi olun, sosyal çevrenizi daha aklı başında insanlarla genisletin.

Ayrica, 20 yaşinda sevgilimden ayrildiktan sonra, daha büyük meseleleri kendime dert edip, onlar için uğrastığımdan dolayi cok mutluyum. O süreçte kendimi gelistirmis etrafimda akli basinda kaliteli insanlardan çevre kurmuştum. 25 ime geldiğimde okulu bitmiş, calisan ve artik bir ilişki ve sonrasında evlilik dusunecek olgunluğa erişmiştim.

Darısı başınıza.

21 yalında eczacılık okurken evde kalmak ????

Cidden bu his nasıl oluyor

Bak 41,5 yaşındayım iki katın yaş, deneyim

Biz de 21 olduk üniversite okuduk da hiç evlenmek aklımıza gelmedi

Evde kalmayı geçtim, evlilik mi ? çokkkkk uzak idi

İş güç sahibi olmalı, hayatta bir yerim, adım olmalıydı

Uğur Şahin in eşi değil, Özlem Türeci olmalıydım

Önce ben olmalıyım ki, dünyayı dizayn etmeliyim, sonra istersen evlenirim

Sevgili vs olur ya da olmaz ama hedef asla evlilik olmamalı

30-35 arasında istersen evlenirsin aceleye gerek yok

21 yaşında olsaydım değil sevmedim sevilmedim diye üzülmek “ hahayt mükemmel olmayan adaylar dükkanın önünü kapatmasın” derdim ve havamdan geçilmezdi. Bu yaşta ve bu eğitim seviyesiyle ne yaşıyorsunuz da değersizlik hissi yaşayabiliyorsunuz?
Erasmusa gidin, part time işlere gidip para kazanıp yeni ülkeler görün, Türkiye’de görmediğiniz tarihi şehir kalmasın, her yıl 10 müze hedefiniz olsun, yılda min 40 kitap bitirin, ünlü bir yönetmenin tüm filmlerini izleyip o filmler hk Bilgi sahibi olun.
İnsan tek değeri karşı cinsten almaz. Kendinize değer vermeyi, hayatınızdaki boşlukları doldurmayı bilmiyorsunuz. Güzel alışkanlıklarla, hobilerle hayatınızı doldurmadığınız için değersiz ve boşlukta hissediyorsunuz. Aslında hayatınızın altın yıllarını yaşadığınızı ah keşke görebilseniz.
Güzel söylemişsiniz ama part time çalışmayla şu anki ekonomik koşullarda şu söylediklerinizin hiçbirini yapamaz :) hele de yurtdışına gitmeyi full-time işe girse bile yapabileceği muamma

Güzel söylemişsiniz ama part time çalışmayla şu anki ekonomik koşullarda şu söylediklerinizin hiçbirini yapamaz :) hele de yurtdışına gitmeyi full-time işe girse bile yapabileceği muamma
Ben yurt dışında part time çalışmaktan bahsetmiştim. Erasmus yaparken para kazanıp sonra da başka ülkeler görmek gibi. Döviz kuru bu kadar yüksek değilken bile bizim jenerasyon bunu yapardı.

Yaşıniz üzülüp telaşa kapılmak için çok çok erken bir yaş. Yıllar önce ben de sizin gibiydim. Allah'a neredeyse her gün beni çok seven benim de sevebilecegim birini karşıma çıkarsın ki bu değersizlik hissi son bulabilsin diye yalvariyordum. Bu ruh hali beni öyle depresif yapmıştı ki işten eve gelip yemek yedikten sonra hiçbir şey düşünmeden uyumak istiyordum.
Ben eşimle 25 yaşinda tanıştım. O zamana kadar hayatımda kimse olmadı diyebilirim. Ama iyi ki de olmamış iyi ki doğru zaman o zamanmış.
Diyeceğim şu ki hepsi geçiyor. İlgi alanlarınıza yönelik yeni hobiler edinin, zihninizi boşaltın. Üstelik eczacı olacaksınız. Eminim ki ilerde mükemmel bir ortamıniz olacak. Calisma hayatına atıldıginizda bir zamanlar böyle düşündüğünüz için gülüp geçeceksiniz. Sadece bekleyin ve bu güzel yaslarinizin tadını çıkarın. Hayat endiselere kapılmak için çok kısa, yeter ki sağlığınız yerinde olsun.

21 yaşımda o zamanki sevgilimden genç kızların pembe rüyası tadında bir evlilik teklifi aldım. İçimden “gerizekalıya bak ne evlililiği lan” derken dışımdan “buna evet diyemem henüz çok erken benim için” dedim. Sonra ayrıldık zaten 😂 Şuna özenen kızları gördükçe ben 15 sene önce bile bunlardan daha vizyon sahibiymişim diyorum. Hani z kuşağı cin gibiydi?
Ben de şaşkınlıkla izliyorum gerçekten. 🤷‍♀️

21 yaşında üniversite olurken dert ettiğiniz şey evlenen arkadaşlarınız mı?? Hem de eczacılık gibi iyi bir bölüm okurken. O yaşlarda derdimiz hangi konsere gitsek, hangi festival ne zaman, çok sevdiğimiz grubun yeni albümü çıkmış hemen CD ye çektirelim, sinemada şu varmış ama para yok internete düşer mi, çekimi iyi olur mu? Ders notları fotokopiciye gelmiş mi, önceki yılların soruları varmı gibi gibi tatlı derlerdi. Bu yaşlar güzel arkadaşlıklar kurup okulun, kampüsün, öğrencilik hayatının tadını çıkarma yaşları. Okul biter, iş hayatına başlanır, kendi ayakların üzerinde durulur evlilik sonra. Değersizlik hissiniz için mutlaka psikiyatristle görüşün

21 yaşındaki bir genç kadının pek çok hayali olmalı ama evlenmek bunlardan biri olmamalı. Mesleğiniz ile ilgili kendinizi geliştirin , yabancı dilinizi geliştirin , ilginiz olan konularda kurslara katılın , eğer maddi olarak imkanınız yoksa yazın çalışıp para biriktirip tatile gitmenin hayalini kurun , kültürel geziler yapın , ben 21 yaşındayken Avrupa'yı trenle gezmeyi hayal ederdim mesela ama hiç evlenmeyi düşünmezdim. Siz zaten şu dediklerimin iki tanesini yapsanız karşınıza flört edeceğiniz bir erkek çıkar mutlaka , flört edin hayatın tadını çıkarın

Ablacığım yani ben de önemsemezdim ama arkadaşa çevrem de sevgilisi olmamış sürekli kıyaslama yapan tipler.
İnsan ister istemez etkileniyor.
Geçen başka bir arkadaşım beni arayıp kapadokyada nasıl evlenme teklifini aldığını anlatıyor. Ben heyecanlanıp onun için mutlu olurken o da ya pandemi uzadıkça bu gidişle evde kalacaksın dedi. İster istemez etkileniyorum

21 yaşımda o zamanki sevgilimden genç kızların pembe rüyası tadında bir evlilik teklifi aldım. İçimden “gerizekalıya bak ne evlililiği lan” derken dışımdan “buna evet diyemem henüz çok erken benim için” dedim. Sonra ayrıldık zaten 😂 Şuna özenen kızları gördükçe ben 15 sene önce bile bunlardan daha vizyon sahibiymişim diyorum. Hani z kuşağı cin gibiydi?
Tokat gibi çarpan yorumlarınıza sahicilğinize bayılıyorum 😄 kendimi tam olarak ifade edemedim. Bu değersizlik hissi hayatıma birinin girmesiyle mi sonlanır? Kendimi sevmeyi öğrenmesiğim sürece hayattan da tat alamayacağım. Evet güzel mesleğim var seneye mezun olacağım ama sevemiyorum odaklanamıyorum.

Merhaba gününüz güzel geçsin inşallah :)
21 yaşında eczacılık öğrencisiyim. hayata geç kalmışlık ve değersizlik hissi ile uğraşmaktayım. Ve inanın bir girdap gibi esir alıyor bu duygu beni. Daha öncesinde flört girişimlerim oldu ancak tam anlamıyla sevilip değer görmedim. Sanki hayatın çarklarının düzgün dönmesi için buna ihtiyacım var gibi hissediyorum.
İşin tuhafı arkadaşlarımın ne ablam ne abimin de sevgilisi değer gördüğü biri yanında olmadı. Kendimize benzer insanları mı çekeriz, anlam veremiyorum pek?

Öncesinde bu kadar yoğun hissetmiyordum ancak arkadaşımın arayıp da" evde kaldık baksana insanlar nasıl güzel evlenme teklifi alıyor, bizim konuştuğumuz biri bile yok " demesi daha da bunalıma sürüklüyor.

İnanın hayatımı değiştirmeye çabaladım. Olumlama, meditasyon, kişisel gelişim her yolu denedim Ancak 1 hafta sonra tekrar eski halime dönüyorum. Bazı insanların böyle şeylere ihtiyaç duymamasına o kadar imreniyorum ki.

Değersizlik duygusunu nasıl yendiniz, kendinizi sevmeyi nasıl başardınız?
Cnm sana Ezra ezmeci nin kitaplarını öneriyorum, instagramdan da takip et , kendini değiş göreceksin herşey değişecek, muhakkak al oku kitapları, 4 kitabı var ve cok faydalı..

21 yaşındaki bir genç kadının pek çok hayali olmalı ama evlenmek bunlardan biri olmamalı. Mesleğiniz ile ilgili kendinizi geliştirin , yabancı dilinizi geliştirin , ilginiz olan konularda kurslara katılın , eğer maddi olarak imkanınız yoksa yazın çalışıp para biriktirip tatile gitmenin hayalini kurun , kültürel geziler yapın , ben 21 yaşındayken Avrupa'yı trenle gezmeyi hayal ederdim mesela ama hiç evlenmeyi düşünmezdim. Siz zaten şu dediklerimin iki tanesini yapsanız karşınıza flört edeceğiniz bir erkek çıkar mutlaka , flört edin hayatın tadını çıkarın

Nasıl girdin? 😅

Tokat gibi çarpan yorumlarınıza sahicilğinize bayılıyorum 😄 kendimi tam olarak ifade edemedim. Bu değersizlik hissi hayatıma birinin girmesiyle mi sonlanır? Kendimi sevmeyi öğrenmesiğim sürece hayattan da tat alamayacağım. Evet güzel mesleğim var seneye mezun olacağım ama sevemiyorum odaklanamıyorum.

Hayatına biri girsede kendini sevmediğin sürece ilişkin sağlıklı olmaz.
Seni bir erkek değerli kılmaz kılamaz sen kendini değerli gördüğün sürece diğer bütün insanlar sana değer verir değer katar.

Z kuşağının bir kısmında bir bozukluk var ben de çözemedim.
Erasmus yapıp kendini geliştirmek vs varken kayınvalide ile don seçmeye gitmeyi arzuluyorlar
Ben bu insanların o sıraları boşuna işgal ettiğini düşünüyorum artık
Maddi manevi imkan verilse belki ülkeyi kalkındıracak nice zehir kafalar var.
Herkes okumak zorunda değil diye düşünüyorum artık
17 yaşında evlensinler, instagram hesaplarına da kocişinin bitanesi, kayınvalidesinin ilk gelini, ecrinsunun annesi yazsınlar
Böylece değersizlik hissinden kurtulmuş olurlar

Kirkbirime bir kaç ay kaldı.. hazır yasaklar ara vermisken olimposa kacip çadır atmayı planlıyorum. Ve hayata milyoruncu kez hayata sıfırdan başlamayı düşünüyorum.
Henuz 21 yaşında nereye vardın ki neye geç kalmışlık hissi taşıyorsun.çevrendeki yasitlarinin evlenmesi onların sorunu. Hormonlar devreye girer girmez evlenmeye heveslenmeyin, sonu hüsran olur. Biraz kendinize yatırım yapın. Yukarda arkadaşlar bir çok örnekler vermişler. Bir çok mantıklı açıklamalar gelmiş. Sen hala yok ayy ben yapamam ayy arkadaşım evleniyo heves ettim miy miy miy diyip duruyorsun. Sirkelen kendine gel. Biraz dunyadaki gençleri takip edin. Güzel bir mesleğin olacak ama ben sevmiyorum diyorsun. Senin bölümünde olmak isteyen gençleri hiç dusunmeden hem de.
Daha 21 ya 21 yirmi biiiirr.:KK14:

Hayata dair bir amacın yok çünkü. Şunu şunu yapmak istiyorum, 5 sene sonra şurada, 10 sene sonra burada olmayı hedefliyorum diyemiyorsun. Başkalarının amaçlarını kendi amacın gibi görüyorsun. O idealize ettiğin insanlar da beş sene sonra iki çocuk annesi olmayı 10 sene sonra aldatılıp boşanamamayı hedefliyor.
Kendine acilen bir amaç belirlemelisin.

Z kuşağının bir kısmında bir bozukluk var ben de çözemedim.
Erasmus yapıp kendini geliştirmek vs varken kayınvalide ile don seçmeye gitmeyi arzuluyorlar
Ben bu insanların o sıraları boşuna işgal ettiğini düşünüyorum artık
Maddi manevi imkan verilse belki ülkeyi kalkındıracak nice zehir kafalar var.
Herkes okumak zorunda değil diye düşünüyorum artık
17 yaşında evlensinler, instagram hesaplarına da kocişinin bitanesi, kayınvalidesinin ilk gelini, ecrinsunun annesi yazsınlar
Böylece değersizlik hissinden kurtulmuş olurlar
O zaman erken evlenenlere hiç laf etmemek lazım. 🤷🏻‍♀️

Back
X