• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam gerekiyor? :(

benden anne olmaz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2021
176
118
53
36
Önceden bi konu açmıştım teyzemle alakalı ve gelen mesajlardan yola çıkarak uzak durdum şimdi de annemi arayıp beni kendiyle kıyaslamaya başlamış " ben çocuğa bakamıyorsam o hiç bakamaz" demiş gerçekten sinirlendim çok, uzak duruyorum ve her ne olursa da olsun yardım ediyordum ona, ama hiç yaranamadım hep bi kıyaslama ayrıca en nefret ettiğim şeyde anneliğime laf söylenmesi aynı şekilde kayınvalidem de bana " sen çocuğa bakamazsan ben bakar büyütürüm" demişti onların gözünde nasıl görünüyorum bilmiyorum ama Allah'a şükür kendime güveniyorum ama yine de düşündükçe hem sinirleniyorum hem üzülüyorum ne yapmam gerekiyor ya da neden böyleler bana karşı. Onlara karşı hiç bi kötülüğüm yok 23 yaşındayım yaşımdan dolayı desem teyzemde benimle aynı yaşta gerçekten anlamıyorum

Hiç bir şey. Kulaklarınızı tıkayın çocuğunuzu düzgünce yetiştirin. Anneniz de bunu size niye söylüyor anlamadım. Umarım anneniz ağzının payını verir.

Onu muhatap bile alma. Konuşsun konuşsun dursun sen çocuğunla ilgilen. O da sana takana kadar kendi hayatına baksın.

Önceden bi konu açmıştım teyzemle alakalı ve gelen mesajlardan yola çıkarak uzak durdum şimdi de annemi arayıp beni kendiyle kıyaslamaya başlamış " ben çocuğa bakamıyorsam o hiç bakamaz" demiş gerçekten sinirlendim çok, uzak duruyorum ve her ne olursa da olsun yardım ediyordum ona, ama hiç yaranamadım hep bi kıyaslama ayrıca en nefret ettiğim şeyde anneliğime laf söylenmesi aynı şekilde kayınvalidem de bana " sen çocuğa bakamazsan ben bakar büyütürüm" demişti onların gözünde nasıl görünüyorum bilmiyorum ama Allah'a şükür kendime güveniyorum ama yine de düşündükçe hem sinirleniyorum hem üzülüyorum ne yapmam gerekiyor ya da neden böyleler bana karşı. Onlara karşı hiç bi kötülüğüm yok 23 yaşındayım yaşımdan dolayı desem teyzemde benimle aynı yaşta gerçekten anlamıyorum
Yaa bu insanlar ne alem ya sanane yani bakamasamda benim çocuğum.
Nasıl sinirleniyorum böyle ruh emici tiplere 😅
Sallamayın güzel kardeşim kimseyi de ilgilendirmez çocuk sizin sonuçta herkes doğurduğuna istediği gibi bakabilir. Yeri gelince de gerekli cevapları da verin size dert olacağına onlara olsun.

İnsanlar konuşur önemli olan senin dikkate alıp almaman he he de geç...

Fikrim sorulmadan kimseye fikir beyan etmem benim danışmadığım insanında fikrini kaileye almam sanada tavsiye ederim :KK66:

Kendini iyi bir anne olmak adına doğurana dek çocuk gelişimi yönetimi vs işte her neyse her alanda kitaplar okuyarak geliştirmeye bak .

Anneniz bunu size neden soyledi çok saçma
Bakarsam da bakamasam da size ne derim ben olsam
Annem değil kardeşim söyledi bana annemde zaten teyzeme o eğitimli çocuk büyüttü kreşlerde her bebek bir olmuyo her insanın doğumu bir olmuyor demiş kardeşimde bana anlattı tabi olanları

İnsanlar hassas noktanızı bulunca sizi hep oradan vurmaya çalışırlar. Umursamaz olun söyledikleri karşısında.

Annem değil kardeşim söyledi bana annemde zaten teyzeme o eğitimli çocuk büyüttü kreşlerde her bebek bir olmuyo her insanın doğumu bir olmuyor demiş kardeşimde bana anlattı tabi olanları
Kardeşinizin de uyarın size anlatmasin 23 yaş küçük değil
Siz bakacağınızi düşündünüz ki yaptınız

Sakin olacaksın.
Hormonların duygularını ele geçirmesin.
Ben öyle ev işlerinde, bebek bakımında becerikli bir insan değilim.
Gerçekten değilim.
Çocuğum ilk doğduğunda gazını bile çıkaramadım.
Ama annemlerde ağladı annem bana verdi anında sustu hayatımın şokunu yaşamıştım. Hala duygulanıyorum o anı düşününce.
Mesele bakmak değil anne bebek bağı başka bir şey.
Kimse bir cevap verme.
Şimdiden kendini germe böyle meselelerle.

Çocuk istiyorlarsa doğursunlar bacım bu senin bebeğin senin hayatın onların ne dediğinin ne önemi var? Sen bebeğine odaklan

Off bu toksit insanlardan gına geldi gerçekten. Yahu neden bakamasın çocuğuna? Acaba kayınvalideniz yada teyzeniz annesinin karnında mı öğrenmiş çocuk bakmayı. En sinir olduğum şey başkalarının yeteneklerinin sorgulanması. İçini rahatlatacaksa 23 yaşında pırıl pırıl misssler gibi bir kadınsınız ve eminimki çocuğunuza çooook çooooook iyi bakacaksınız. Bebeğin düştüğünde nenee teyzeee diye ağlamayacak ki Anne diye ağlayacak bu Allahın sana ve çocuğuna vermiş olduğu bir büyük bir nimet.. O yüzden en yakının bile olsa hiç kimsenin ne dediğiyle ilgilenmeyin ayrıca nasıl bir anne olduğunuzu da birilerine kanıtlamak zorunda değilsiniz. Allah o çocuğu size verdiyse ona bakabileceğiniz gücün var ondan verdi bunu asla unutmamalısın bence 😊😊

Off bu toksit insanlardan gına geldi gerçekten. Yahu neden bakamasın çocuğuna? Acaba kayınvalideniz yada teyzeniz annesinin karnında mı öğrenmiş çocuk bakmayı. En sinir olduğum şey başkalarının yeteneklerinin sorgulanması. İçini rahatlatacaksa 23 yaşında pırıl pırıl misssler gibi bir kadınsınız ve eminimki çocuğunuza çooook çooooook iyi bakacaksınız. Bebeğin düştüğünde nenee teyzeee diye ağlamayacak ki Anne diye ağlayacak bu Allahın sana ve çocuğuna vermiş olduğu bir büyük bir nimet.. O yüzden en yakının bile olsa hiç kimsenin ne dediğiyle ilgilenmeyin ayrıca nasıl bir anne olduğunuzu da birilerine kanıtlamak zorunda değilsiniz. Allah o çocuğu size verdiyse ona bakabileceğiniz gücün var ondan verdi bunu asla unutmamalısın bence 😊😊
Allah razı olsun öyle güzel yazdın ki 🥺 çok teşekkür ederim gerçekten.

Back
X